1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 52
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Roki
    • July 24, 2023 at 9:45 AM
    Quote from Blabla
    Quote from Roki

Neto dobit (TTM)=25,2 mil EUR

Broj dionica=511 230

Dobit po dionici (TTM)=49,2 EUR.

Cijena 705 EUR

P/E=705/49,2=14,32

Šta ja to ovdje previđam? Kako svi ostali računaju i pišu da je p/e 11?? Prosvijetlite me.

Display More

Neto dobit po kvartalima:

2q23 10,5

1q23 5,7

4q22 12,1

3q22 3,5

Ukupno 31,8

Razlika vam nastaje zato što za 4q22 dobit ne uzimate iz revidiranog izvješća

Display More

Sad sam bio tražio izvješća za zadnja 4 kvartala i opet došao do iste neto dobiti od 25,2 mil EUR. Što je najgore, isti (krivi) podaci su objavljeni i na investiramo.com.

Sad kad ste ovo napisali vidim da je drastično odstupanje u Q4 2022. pa sam se sjetio da je KODT dobio potporu za održivi SETup u iznosu od 5,5 mil EUR. Na taj sam detalj zaboravio. Hvala za info.

• Roki
    • July 24, 2023 at 9:13 AM
    Quote from gigic23
    Quote from Roki

Broj dionica=511 230

Cijena 705 EUR

P/E=705/49,2=14,32

Šta ja to ovdje previđam? Kako svi ostali računaju i pišu da je p/e 11?? Prosvijetlite me.

Display More

Ako može pomoći

Display More

Pa kaže P/E=14,33. Ja sam dobio 14,32 vjerojatno zbog zaokruživanja. To je to. Vidio sam nekoliko postova na ovoj temi gdje ljudi pišu da je sad P/E 11. kako?

• Roki
    • July 24, 2023 at 8:52 AM

Broj dionica=511 230

Cijena 705 EUR

P/E=705/49,2=14,32

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Roki
    • July 20, 2023 at 3:09 PM

Teško mi je sad dokupljivati kad sam prije par mj. dokupljivao po 400 ali KODT je i dalje jeftin, neobično jeftin.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Roki
    • July 20, 2023 at 3:08 PM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from Roki

Jeste. Jutros oko 9. pbz

Jeste im poslali podatke?

Jesam prijašnjih godina

Ak ste npr. prošle godine dobili divku i nakon toga prodali sve pa naknadno opet kupili, morate im se opet javiti. Tako je pisano na forumu...

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Roki
    • July 20, 2023 at 2:50 PM

Jeste. Jutros oko 9. pbz

Quote from JosefBeuys

Je li sjela kome dividenda?

Jeste im poslali podatke?

• Roki
    • July 20, 2023 at 10:24 AM
    Quote from Blabla

Izvješće je fantastično. Dobit +6,2 mil. €

Na razini grupe +8,7 mil. Eur

• Što smo danas tržili

• Roki
    • July 18, 2023 at 1:33 PM
    Quote from tento

Sada će Ivana biti ljuta, mislim s punim pravom, prodao kodt po 690, ostalo još dvije dionice, prodat će se i to do kraja dana. Kupljeno po 590. ;(

Ona će biti sretna. Danas je zaradila za jedan novi auto srednje klase, ako ne i više. I neka je, i ja sam za nekog polovnog niže klase, ali 15-ak godina starog. Ne bih se bunio da je ovako češće...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • July 17, 2023 at 1:50 PM
    Quote from Lynx

Da, zato je ključno što se kupuje, kada, po kojoj cijeni.

Jesen 2007. je kod nas bio vrhunac balona svih balona. Naša verzija dot com, samo 7 godina poslije, i ne Interent nego “brodarsko-građevinski” pogonjenog (ipak je kod nas cigla popularnija od digitalne magle), i dodatno potpireno HT IPO (marketing IPO-a, uključenje velikog broja novih malih investitora, čak na kredit kupovanja dionica - ludilo totalno), pa balon kao balon zarazio sve sektore, ništa nije izbjeglo histeriju, i kao u zao čas, baš po vrhuncu domaćeg balona, krenu i globalna zbivanja vezano za hipotekarnu krizu, Veliku recesiju u USA, koja se itekako prelila na svijet i Hrvatsku da bi CROBEX morao tresnuti i da nije bio u balonu prije toga, a bio je, u neviđenoj balončini, baš tada, prije nego će cijeli svijet i Hrvatska u ozbiljne gospodarske probleme.

Koji je bio P/E crobexa tada?

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • July 17, 2023 at 11:43 AM
    Quote from LeoNT

Zadnji post danas obecajem..

Na ovoj stranici daju i procjenu prihoda i dobiti obzirom na Taxable turnover. Za 2022 su bili točni.

https://ssb.ee/en/10235193-GT…ssets-forecasts

Obzirom na službene podatke, procjena je da je u prvom polugodištu GT tarkvara već dostigla prihode cijele prošle godine.

Procjena za cijelu 2023. je:

Prihod: 33.8 milona

Dobit: 1.8 miliona

To je otprilike 30% prošlogodišnjih SPANovih rezultata.

Mislim da one procjene o padu prihoda i dobiti ove godine mozete lagano u Recycle bin. :)

Display More

Link i info kojeg ste dali kaže da je procijenjena neto dobit u 2023. oko1,82 mil eur. To nam ispada oko 0,92 eura zarade po dionici Span-a, a to onda daje dividendu od 0,18 do 0,46 eura samo od toga. Politika dividende spana je od 20 do 50% neto dobiti. jako lijepi brojevi. Nadam se da će se ostvariti.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • July 14, 2023 at 3:24 PM
    Quote from LeoNT
    Quote from mooji

Sta znamo do sada oko izvjesca za q2 ?

Estonska Tarkvara ce dati extra oko 5 mio EUR prihoda, a dobili su iz javnih nabava u q2 skoro 6 mio EUR.

Link :

https://www.ictbusiness.info/vijesti/rast-i…tovo-1333-posto

U q1 je bilo 25,6 mio EUR prihoda (javne nabave 0, Estonija 0)

To znaci u q2 extra 11 mio EUR odnosno + 40% rast na q1.

Display More

Vezano za Tarkvaru, ovdje su i neki brojevi za Q2:

https://www.teatmik.ee/en/personlegal…ing-GT-Tarkvara

Taxable turnover za Q2: 11 954 006.36

Sta god njima znaci taj turnover, vidi se da je u prva 2 kvartala znacajno veci nego prijasnjih godina.

Display More

Taxable turnover za Q2-po mom shvaćanju to bi bili ukupni prihodi TTM znači u zadnja 4 kvartala jer google kaže:

Profit refers to the amount that remains after you've paid the necessary expenses. Turnover refers to the net amount over a certain period of time. In the case of taxable turnover, this is typically the previous 12 months (this can be any 12 month period).

Span je sada na 116 milijuna eura TTM. Samo Tarkvara bi mu to povećala za 10%. Neloše...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Roki
    • July 11, 2023 at 1:21 PM
    Quote from mesetar
    Quote from Sokolic

U pola godine stotinjak posto rasta i ti kažeš da će opet doći do značajnijeg pada cijene? Dabogda mi sve dionice padale kao span

Pri zadnjem izvješću je cijena pala preko 10% u par minuta (sa 62 na 54 EUR), tako da brzo se to dogodi.

Što je cijena više porasla to je više onih koji su spremni prodavati i pri padu jer su još uvijek u plusu.

Kad se tome još pridoda izgledan pad svjetskih burzi, recesija, kakva nova kriza..., cijena u par poteza može otići ispod 50 EUR.

Pa većina nas ovdje smo investitori koji dugoročno ovo drže, ja bi prvi volio da padne na 50 pa da dokupim jeftinije što vrijedi i za sve ostale dionice koje pikiram. To što neko sad hoće kratkoročno trejdat pa jašu nekakav možda privremeni val i riskira nekakav pad, to nije naš problem. Dugoročni nemaju puno koristi od trejdera, zaboli nas patka za njih, eventualno ako krene dolje pa nam dodatno sruše cijenu, to sapsolutno podržavamo.

Sad da prate temu i da imaju volje, javilo bi ti se njih ovdje još gro koji su kao ja dokupili onda kad je palo na 55 iza FI za Q1. I opet bi da se to desi, i ja i oni...

Lp

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • July 11, 2023 at 8:55 AM
    Quote from mesetar

Ne znam zašto bi se ovdje kupovalo prije izvješća, jer izvješće će sigurno opet biti loše, te će opet doći do značajnijeg pada cijene kao i kod zadnjeg izvješća za 1.kvartal kad je palo -10%.

Očekivanja za 2023 su prilično loša:

Ebitda -30 %, neto dobit -55%

Oporavak dobiti se očekuje tek za 2 godine, 2025.

To je netko već spominjao, odakle vam te informacije?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • July 7, 2023 at 12:52 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

Mislim da ce 2Q biti bolji od proslogodišnjeg ali tek iduća godina je bi tribala biti potpuni oporavak ali sad se pozicije hvataju

Ako dobro pamtim 2Q 2022 je bio najgori kvartal :D ...dajte nam nešto malo bolje od toga, recimo da bude bolji kvartal od prethodnog, da se zadrži ovaj uzlazni trend.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • July 7, 2023 at 12:31 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

Firma primila dosta radnika novih na određeno,očitobda su se malo trgli,objava za novi ugovor ide idući tjedan.Vrime je da se malo krene up!

kakve su prognoze za Q2 iz vaše perspektive?

• Roki
    • July 7, 2023 at 10:00 AM
    Quote from Moller

ukida se APumpaNje cijena, rastu kamate, cijene građevinskog materijala u znatnom padu, istrošilo se i nešto zaliha novca za dosadašnju kupnju, recesija već kucka mnogima na vrata,

tko će to i ako ima viška novca uložiti u nekretninu da bi i dalje održavao ove cijene i nije li mu bolje malo sačekati pa kupiti za neko vrijeme koji kvadrat više,

samo je još cijena rada visoka, sve ostalo što je možebitno utjecalo na rast cijena nekretnina je lagano u padu, energenti, materijal

nadam se da sezona neće podbaciti, jer bi tek onda mogao nastati belaj, jer će jedino sladoledari i novopečeni albanski rentijeri moći doći u Zagreb kupovati nekretnine, a onda opat belaj još veći

Pratim dosta nekretnine u svom gradu. Oglasa je jako malo spram prije, jednostavno se pokupovalo sve živo i sve što valja. E ali zadnjih mjeseci je stagnacija, nitko ništa ne kupuje, stoje jedni te isti oglasi svi mahom preskupi, šta god se novo pojavi također je skupo i također ostaje nepordano. U teoriji ide prvo ovakva nekakva faza stagnacije gdje kupci odbijaju platiti previsoku cijenu, a prodavatelji odbijaju spuštati. S vremenom bi trebala nastupiti i sljedeća faza gdje cijene padaju samo što je to spor proces. Nije volatilno kao npr na burzi.

U teoriji polako dolazi do sljedećeg:

Zbog inflacije s jedne strane cijenu nekretnina guraju gore:

1.kupnja nekretnina kao čuvanje kapitala od inflacije

2.rast vrijednosti svega spram novca tjera cijene nekretnina ka gore

S druge strane cijene nekretnina bi trebale padati zbog:

1. nekretninskog balona koji se napuhuje od 2017.

2. inflacija smanjuje kupovnu moć tj. ruši kvalitetu života jer ljudima ostaje manje novca za nekakav kredit

3. zbog inflacije povlačenje novca u centralne banke i povećanja kamatnih stopa što uzrokuje:

a. manje novca na tržištu za kupnju nekretnina (i sve ga ostalog)

b. kredit je teže dobiti i skuplji je

c. povećanje kamatnih stopa na postojeće kredite koji nemaju fix kamatu će uzrokovati više loših hipotekarnih kredita koje ljudi neće moći otplatiti

4. koliko sam upoznat nema najava za novom turom APNa

Sve skupa isprepleteno kaže da cijene nebi trebale gore, ako neće značajnije padati bar će stagnirati ili blago padati. A opet, sve ovisi i o mikro i o makrolokaciji. Nije isto prodavati luksuznu nekretninu u prvom redu do mora npr u Trogiru i prodavati trošnu kuću negdje na selu...

Da kupujem nekretninu, ne bi ju sada sigurno kupovao, red je pričekati da se vidi što će se događati sljedećih godinu-dvije...

Edit:

Slična analogija bi bila i generalno za kupnju dionica u ovoj makroekonomskoj situaciji...

• Roki
    • July 6, 2023 at 1:27 PM
    Quote from Junius
    Quote from Infinity

Super bi bilo da se nastavi niz gubitaka od SB dijela da što duže traje olakšica😁

Ništa, preporučam vam kupnja ATPL na 60 €.

Marine, smiri doživljaje...

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • July 6, 2023 at 8:36 AM
    Quote from Mejmio
    Quote from mooji

Intercapital je poceo pratit Span sa analizama.

Prva analiza datum 4.7. 2023 preporuka STRONG BUY.

Cijena 72 eur.

Ako je neko od kolega njihov klient, zahvaljujem unaprijed za link na forumu

Gdje se može pronaći ta analiza ?

Već sam to vidio, mislim da je netko od kolega nedavno postao tu analizu na forum. 10ak stranica u PDFu. Sad ju više ne mogu naći :/

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Roki
    • July 5, 2023 at 8:36 AM
    Quote from Manu

W w wwwwwwwwwwww

A jesi lopina :D

• Što smo danas tržili

• Roki
    • July 4, 2023 at 2:20 PM
    Quote from Junius
    Quote from zlocesti

Nikad se naučiti da prerano ne trubim .

Danas platila skuplje taj Ernt, gurate se.

Pozicija long

Zakasnili ste za long pozicije jedno 6 mjeseci.

Not čru!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 52
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt