Probili smo pad od 8%, eo nas na -8,26%
Posts by Roki
-
-
uopće nije stvar u tome koliko koja dionica može pasti, pasti će kojiko će pasti, svar je u tome koliko se brzo može oporaviti
Pa šta kažu iskusnije njuške od moje, ako ovo s koronom kod nas prođe relativno bezbolno, kakav nam oporavak slijedii? Jel se može očekivati 2000 ove godine?
-
Ha ne znam više što očekivati, kontao sam da smo dotaknuli dno pa smo se evo opet srozali. Vjerujem da kod nas neće biti većih problema sa koronom osim možda u turističkoj sezoni, ali ne značajno, možda par %. Šta to znači, je li ovo danas dno, pa na koju razinu možemo pasti, ne vjerujem da će blue chip dionice još značajno dolje, pa nemoš očekivat da će netko prodati ADPL za recimo 100 kn. Očekujem da može past još maksimalno par % i to je to, čim zatopli ide odbijanac, ne nekakav ludi ali kroz par mj možda dođemo blizu 2000.
-
Društvo AD PLASTIK d.d. na upit Zagrebačke burze a vezano za promjenu cijene, dostavilo je sljedeći odgovor: "Nastavno na Vaš upit o padu cijene dionice ADPL što je uzrokovalo pokretanje dražbe uravnoteženja, obavještavamo Vas da nam kao izdavatelju nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu naše dionice, a da ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi."
-
Jbt jel postoji neka informacija koja nije poznata u javnosti ili WTF?
-
Jel može netko pojasniti što znače ovi ključevi? Piše aukcija??
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ne kuzim sta se događa. Ovo će vjerojatno biti povučeno, netko trolla...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Cijena pala na 180, pa prije korone je bila čini mi se na 203. Ogroman pad...
To što mi kupujemo/prodajemo po odredjenoj cijeni ne mijenja vrijednost ADPL.
P/E od 7,7 x , pored ostalog v.g., je signal za kupovinu!
Ma slažem se, najbitnije mi je kako mi dividenduše posluju, ali nije mi svejedno kad vidim da cijena ode u pod...
-
Cijena pala na 180, pa prije korone je bila čini mi se na 203. Ogroman pad...
-
Zanimljiv je ovaj rast sa 57 na 62 kune.
Čini mi se da je to rezultat nastojanja da nakon ex dividend day-a, ostanemo na razini oko 57 - 58 kuna.
Pa onda u nove pobjede, što Bog da.
Malo Corona, malo nove vijesti o odlukama sudova vezano uz švicarac, malo manje o eventualnoj kazni HNB-a... sve u svemu to bi se zvalo "menadžeriranje štetom".
Ipak su to profesionalci!
Da, moram priznat da se i meni učinilo da je rast odrađen na silu. Većina ostalih pada ili se vrte par dana na sličnim cijenama a zaba odjednom skoči 5 kn uz sve svoje probleme. Mada kad se gleda s druge strane, dionica opet isplaćuje odličnu dividendu (oko 7-8%) i zbog toga sam u njoj. Ne vjerujem ja da će zbog sveg ovog nastati neki veliki potresi koji će znatno utjecati na poslovanje Zabe. Vjerujem da će Zaba i dalje zgrtat more novca kojeg će onda većinom isplaćivati dioničarima. Sad hoće li biti na 58 ili na 64, jednom kad uđeš svejedno ti je jer u Zabu se ulazi zbog dividende, ni zbog čeg drugog. Bit će zanimljivo vidjeti izvješće za 2020 Q1. Kakva je zarada i kolike su rezervacije u usporedbi sa 2019 Q1.
-
znači 12.03. Ide dividenda (dio)
Da, ide predujam dividende od 4 kn. Pitanje je kad ide ostatak i koliki će biti. Očekujem još 10 kn.
-
5,30. Otkud ovo sad??
-
Ode sve u dividendu kao i prošle godine...
-
Jel danas ili sutra zadnji dan kupnje da se pokupi i predujam dividende?
-
Spominjalo se na poslovnom forumu da je broj presuda bio na nekih 30 000...
-
https://m.vecernji.hr/vijesti/presud…FB+page+statusi
Ako ništa drugo, veseli me da iznosi nisu veliki. Ovo bi odgovaralo i bankama i korosnicima...
-
Moze link pls?
-
Čista matematika, petnaestak posto manji prihodi tako da bi i dividenda trebala biti otprilike proporcionalno manja...
-
O cem se tocno radi i hoce li bit nekakva kazna, ne znam. Činjenica je da je proslogodisnje izvijesce solidno, nesto losije od 2018. ali i dalje dosta dobro i da ce dividenda biti nekih 4,55-4,65 kn sto je na ovu cijenu odlicno. Rezerve s krajem godine su dignute na 1,1 milijardu kuna, što nije malo novca i u većini scenarija to će biti dostatno za podmirenje bilo kakvih gubitaka. Napunio bi se kao brod da sam u cashu sad dok je cijena ispod 60 kn...
-
+ADPL po 195, neka sića...