1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Roki
    • March 16, 2020 at 1:16 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from Roki

Zaba na 51,5. Pa ovo je ludilo. Ušao sam po toj cijeni bez razmišljanja. Krediti će se i dalje naplaćivati, kartice nemilice peglati (čitaj uzimati provizija), ljudi u panici ulaze u minuse, režije će se i dalje plaćati. Pad banaka će biti drastično blaži od ostatka gospodarstva. A i banke leže na hrpama novca. Pa po ovoj cijeni dobiješ skoro 10% dividende u 5. mjesecu.

Mozda ima onih koji ocekuju i 15% pa i vise, zato sada samo sute. Tko zna za kojekakve kalkulacije kupaca. Treba pricekati ocito ima vremena za kupnju.

Slažem se, sve je totalno neizvjesno...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Roki
    • March 16, 2020 at 1:01 PM

Zaba na 51,5. Pa ovo je ludilo. Ušao sam po toj cijeni bez razmišljanja. Krediti će se i dalje naplaćivati, kartice nemilice peglati (čitaj uzimati provizija), ljudi u panici ulaze u minuse, režije će se i dalje plaćati. Pad banaka će biti drastično blaži od ostatka gospodarstva. A i banke leže na hrpama novca. Pa po ovoj cijeni dobiješ skoro 10% dividende u 5. mjesecu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 16, 2020 at 11:34 AM
    Quote from zigass

Mislim da su prvi problemi počeli za ADPL na granici sa Slovenijom čeka se 15 sati, plus šofer mora imati nalaz da je negativan za virus, dnevno revoz jankomir se napravi dvi tri ture jedan šleper, a koliko ih sad moze napraviti, ako potraje mogli bi biti zeznuto posao sa revozom je najvazniji i najprofitabilnij za adpl

Sad za vikend su riješili da konvoji kamiona u pratnji policije ulaze i izlaze iz države ali mislim da voze samo osnovne prehrambene namirnice i lijekove.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • March 16, 2020 at 10:26 AM

Europa i dalje u slobodnom padu...

• Roki
    • March 16, 2020 at 7:00 AM

Jel ima netko neki dobar link za EU futurse? Nisam toliko u tim vodama...

• Roki
    • March 14, 2020 at 5:54 PM

Stanje u EU i americi se i dalje pogorsava. U ponedjeljak opet ronimo. Mozda ne bas 10% jer je kod nas jos koliko toliko ok ali rekao bi minimalno 3-4%.

• Roki
    • March 13, 2020 at 3:05 PM

Ja sam uvjeren da dno još nismo dotakli ali da je blizu. Sljedeći tjedan je vjerojatno ključan jer će po meni kroz par dana europa saznati u kakvom je točno stanju, a stanje ide na gore...

• Roki
    • March 13, 2020 at 2:52 PM

Izgleda se masa ljudi sad vraća u keš preko vikenda pa burza sad lagano pada, baš da vidimo kako će zatvoriti...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 13, 2020 at 1:51 PM

Jel ima netko podatak koliko ADPL dugoročno ima kredita. Navodno puno ali bi volio potvrdu te informacije.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 13, 2020 at 1:00 PM
    Quote from NaBiduAsku

na 130-133 bila rovovska bitka, a sad se skida po 150 sa spredom 3 kn... šta ti je ljudska psihologija.

Bas gledam i nevjerujem. A danas sam se dvoumio dali ući na 134, šteta što nemam muda tj iskustva :D

• Roki
    • March 13, 2020 at 12:52 PM
    Quote from Mrcash

Lijepo se danas trži, vjerujem da je dno odrađeno, a sad he who dares wins!

Moje mišljenje je da je dno blizu. Ovaj tjedan smo jako padali zbog korone ali i zbog situacije s naftom i trumpovog i merkelicinog blebetanja. Što se tiče korone mislim da je slijedeći tjedan presudan jer vjerujem da će situacija u italiji stagnirati ali ostatku europe tek slijedi najgore s tim da ameri kasne za europom cca 5 do 8 dana tako da uskoro slijede još drastičnije mjere kao zatvaranje granica, karantene i slično. Vjerujem da američke, europske i naša burza slijedeći tjedan još padaju i da onda malo oru po dnu tjedan dva i onda ide bum prema gore čim se situacija počne smirivati.

Da sumiram, dno je blizu, slijedeći tjedan je ključan (ne toliko sitacija s koronom koliko situacija s burzom) i tu ćemo zaorati dno a onda svi u lov.

• Best buy

• Roki
    • March 13, 2020 at 10:47 AM
    Quote from malovitra
    Quote from Barikb

Best buy su sve dionice PRIME tržišta Crobexa. AD plastik vrlo povoljan odlična prilika nevjerojatna, Valamar kada krene očekujem veliki rast do 100% moguće i više od toga. HT neće toliko rasti samo zato jer nije dtsstično padao, Podravka odlična prilika ne zaboravimo da se s njom kupuje i Belupo.

Kad valamar naraste 100% bit će mu cijena otprilike 20 kn, osim ak ne misle ozbiljno s dokapom. Ht je svakako najbolja"prilika"jer će najmanje past, a i ne prijete mu mačevi koji vise nad podr i adpl.

Kolega, možete li definirati mačeve koji ''vise nad adpl-om''?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 12, 2020 at 10:12 AM
    Quote from narko

Odbija se 12% poreza + prirez

Hvala kolega, skuzio sam taman. Prije tog su mi se brojke poklopile taman kao da mi nisu uračunali jednu kupnju na zadnji dan s pravom na dividendu pa sam malo zabrijao.

Btw, prvi put dobivam dividendu pa nisam bio siguran jel ide porez od 12% i prirez na to. Jel moguće tražiti povrat poreza na to?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 12, 2020 at 9:53 AM

Koliko vam je sjelo dividende po dionici? Šta se i koliko odbije od one 4 kn? Porez, prirez, neka provizija ili šta?

• Roki
    • March 11, 2020 at 3:39 PM

Hipotetski ovo može padat u nedogled kad se pogleda stanje s koronom koje je sve gore i gore. Ako toplo vrijeme ne popravi situaciju s koronom onda očekujte cijelu EU pod karantenom. Toplo vrijeme je izgleda jedina nada :(

• Roki
    • March 11, 2020 at 2:45 PM

Eo ja ću priznati prvi. Portfelj trenutno na -11%. Samo Adpl i Zaba. Prosjek ADPL 185,61 a prosjek zabe 60,82. Jednostavno mi se ne isplati izlaziti, kontam da ću dugoročno doći do pozitivne 0.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 11, 2020 at 12:19 PM

Ovo uopce ne izgleda dobro. Eo nas na 150. Cijena je od prije korone do sad roknula 25%.

• Roki
    • March 11, 2020 at 12:08 PM

Prema indexu (napominjem da ne znam koliko su ti podaci točni) danas je prvi dan otkako je ovo uzelo maha u europi a da je broj novoizlječenih u svijetu veći od broja novozaraženih.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Files

pasted-from-clipboard.png 13.78 kB – 0 Downloads

• Roki
    • March 11, 2020 at 9:34 AM
    Quote from Lurker458
    Quote from Roki

Boga mi europa otvorila bolje nego što sam očekivao.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Bilo bi lijepo da i Crobi poprati. Ali, svojeglavi smo mi pa cemo bas kontra krda :))

A da budemo iskreni, europa je jucer pala po dva tri posto dok smo mi nešto ipak narasli...

• Roki
    • March 11, 2020 at 9:21 AM

Boga mi europa otvorila bolje nego što sam očekivao.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt