1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Roki
    • March 25, 2020 at 1:12 PM

Ušao sam neki u rivp sa 18,XX ali iskreno mislim da će uskoro past i ispod te razine jer corona još nije dosegla vrhunac a sve stoji. Njemačka je li la, Italija gori da ne može gore a Španjolska je izgleda pretekla i Italiju. U SADu sve gore. Mislim da će svjetske burze pa i crobi još neko vrijeme padati dok se stanje nestabilizira. Ne puno ali da će pasti, to sigurno hoće...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • March 25, 2020 at 9:52 AM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Roki

Ako danas ne poletimo 10% necemo nikad. Jucer eu i ameri u masnom plusu, danas azija u plusu od 2 do 8% a futuresi za eu i ameriku po nekoliko % u plusu. Idemo danas naglo gore, sad ili nikad.

za sad +2% stvarno smo endemično anemični.

Nakon jučerašnjeg brutalnog skoka švabski DAX je danas već na +3,4 %...

• Roki
    • March 25, 2020 at 8:56 AM

Ako danas ne poletimo 10% necemo nikad. Jucer eu i ameri u masnom plusu, danas azija u plusu od 2 do 8% a futuresi za eu i ameriku po nekoliko % u plusu. Idemo danas naglo gore, sad ili nikad.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 24, 2020 at 12:17 PM

@Neo znam da inače samo trejdate. Jel imate ijednu dionicu na dugi rok?

Po meni ADPL se sa cijenom do 125 kn itekako isplati kupiti na dugi rok jer pri normalnom poslovanju isplacuju cak 10% dividende na ovu cijenu s tim da većinu ostvarene dobiti zadrže.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 23, 2020 at 8:09 PM
    Quote from Normani
    Quote from kupoprodajnik

Bit ce odlicno. Cijena ce ludo rasti.

Kada sve ovo prođe, cijena se brzo vraća prema ishodišnih 200 kn. I ovdje i na većini drugih kvalitetnih dionica. Ne znate kada će to biti? Taman da morate čekati npr. "dugih" godinu dana, gdje imate priliku udvostručiti ulog u takvom roku? O tome da će ADPL sljedećih godina napredovati, da ne govorimo.

Na žalost nema šanse. Skoka u cijeni će biti na svim dionicama ali da će se vratiti na staro u godini dana, nema šanse. To se možda može dogoditi nekoj dionici kojoj poslovanje nije bilo pogođeno pa nastavi odlično raditi, npr ht ali ni njemu nece narasti cijena na staro jer ce ostale dionice i dalje biti osjetno jeftinije nego prije korone pa ce ljudi radije kupit nesto jeftinije. Ocekujem da ce dosta dionice porasti za max pola vrijednosti s koje su pale a onda slijedi polagan rast vjerojatno par godina do razine crobexa na 2000. Volio bi da grijesim. Mislim da je najbitnije da se firme spase od propasti i da nakon nekog perioda stabilizacije mogu nastavit poslovati bar na nuli ili u plusu. Al da će biti gadno svima, hoće...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 23, 2020 at 11:25 AM

Pitaj ti boga, ja nisam mogao vjerovat kad je palo ispod 150. A sad sam eo nadokupkjivao po 95 i 99. Uopce si ne mogu predociti sto ce se desavati s cijenom kad opet pokrenu pogone i kad stvari pocnu koliko toliko funkcionirati. Sta ocekivati, bit cemo sretni sa 120 kn? Prosjek mi je i dalje preko 160...

• Roki
    • March 23, 2020 at 9:43 AM
    Quote from PILAPILA

Poptop se nastavlja...

Nema dna za ZSE, Rivp na 18 kn, WTF. Ušao sam na 18,10. Šta god bilo poslje mislim da je to dobra cijena...

• Roki
    • March 21, 2020 at 3:56 PM

Stanje se u hr ovaj vikend pogoršava. Prije 2 dana smo imali tek 100 oboljelih u cirka 24 dana otkako je prva osoba zaražena u hrvatskoj. Jucer je taj broj narastao za 20 i kusur oboljelih odnosno za cca 20%. Danas je 78 novozaraženih što je povećanje za cca 60%. Dižu se šatori i postavljaju se kreveti u sportske dvorane. Za očekivati je da će ovih dana broj zaraženih drastično eskalirati. U europi još uvijek stvari idu na gore kao i u americi.

Što očekivati u ponedjeljak na burzi? Definitivno padamo samo je pitanje hoćemo li pasti samo 2-3% ili idemo opet -10%?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 21, 2020 at 9:16 AM

Ako su im krediti u HR onda mogu dobiti odgodu plaćanja. Treba imati na umu i da će država pomoći s isplatom onih minimalaca ukoliko ne bude otpuštanja radnika. To bi zasigurno pomoglo. Nadam se i da neće isplatiti ostatak dividende jer moraju biti što više likvidni. Meni je cilj samo da prežive ovo a čvrsto vjerujem da hoće. Ako firma opstane onda će biti i dividende za godinu-dvije, a sad je bitno da sve ne propadne.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Roki
    • March 20, 2020 at 3:03 PM
    Quote from tonetero

neka on sebi ne isplati placu ja zivim od dividendi pa neka svima isto

Huh, treba brdo kapitala za živjeti od dividende. Što sve imate u portfelju od dividenduša ako nije tajna?

• Što smo danas tržili

• Roki
    • March 19, 2020 at 10:45 AM
    Quote from Barikb

AD Plastik +++

Nije te strah propasti firme? Mene prpa...

• Roki
    • March 18, 2020 at 8:24 PM

Ne znam, meni ovo vise nije pitanje cijene na burzi i tu neke zarade od trejda ili dividende. 99% nas od tog ne moze živjeti. Sad već brinem za radno mjesto, svoje, ženino, starce. Ovo uopce nije dobro. Tek smo nedavno dostigli razinu iz 2008. Ovo će nas gurnuti u devedesete. Razvijene zemlje imaju uređenije sustave i više love za pomoć gospodarstvu a i ljudi su boljestojeći nego kod nas. Oni će ovo prebroditi kroz 1-3 god. Nas čeka opet padanje 5 godina pa neki blagi rast pa cirka 2028 da dođemo na ovu razinu od 2019 odnosno 2008. Da ne spominjem da mi ie prosjek u ADPL 175, pitaj isusa hoće li ta firma ovo preživjeti...u drugim dionicama sam relativno ok, cca -15% ali imaju budućnost. Katastrofa.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 18, 2020 at 3:56 PM
    Quote from Moller

izgleda nam ne gine početni položaj na 80-85 kn, ovo je strašno za gledati, a ne imati dionice i čekati 4kn dividende

4 kn je bio samo predujam, tko zna koliki ce biti ostatak, ja sam prije korone ocekivao 9-10 kn, sad cu bit sretan i sa 4 :D

• Roki
    • March 18, 2020 at 2:12 PM
    Quote from tollway

roki

od kuda ili od kada vam ti podaci?? semafor pokazuje bitno drugačije brojeve!

Ovo je bilo 9.3. Znači u tom periodu se cijena drastično rušila. Istu stvar je primjetio kolega Digga. On i ja smo postali ovakve slike na temi ADPL.

• Roki
    • March 18, 2020 at 1:57 PM
    Quote from zlocesti

Bacila sam pogled na trgovanje. Tko se nije skrio, magarac je bio.............

Adpl je na 40% minusa u odnosu na ATH

Ovo je tužno za gledati.

A desilo se toliko brzo da nam se kasno upalila lampica.

Netko je jučer pisao da nije prepoznao vrijeme za izlazak...... e pa rijetko je tko

Trebalo je izaći treći dan prvog tjedna velikih prometa uz pad cijene. Jednom je slučaj, drugi put koincidencija, treći put je nakana. Staro pravilo za sva ponavljanja

Gledali smo u monitore, nismo vidjeli.

Display More

ja stvarno nisam nikakav ekspert ali mislim da se cijena konkretno ADPL dionici namjerno rušila i to ohoho. Ovo sa slike ispod se događalo između 9 i pola 10, prije nego se otvori kupnja. Znači stoji solidna kupnja od 175 do 179,5 a netko na asku lupi 165, pa daj me nemoj zezat.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 18, 2020 at 11:46 AM

Očitovanje na upit ZSE
    Nastavno na Vaš upit o postojanju povlaštenih informacija vezano za povećanu volatilnost u trgovini
    dionicama ADPL, dostavljamo očitovanje.
    Obavještavamo investicijsku javnost kako su kupci Ford i Volkswagen zaustavili proizvodnju do daljnjega
    zbog situacije uzrokovane širenjem virusa COVID-19.
    AD Plastik Grupa prilagođava svoje proizvodne kapacitete u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji sukladno
    novonastaloj situaciji i zahtjevima svojih kupcima.
    Tvornice AD Plastik Grupe u Rusiji za sada rade nesmetano i prema planu poslovanja.
    Mladen Peroš
    član Uprave

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 18, 2020 at 10:21 AM

Kako komentirate danasnju cijenu? Pa gdje je dno??

• Roki
    • March 18, 2020 at 9:36 AM
    Quote from Aladin

Sada vlada ima jedinstvenu priliku da resetir rashodovnu stranu proračuna, od nepotrebnih općina i uhljeb mjesta, to raznih povlaštenih i braniteljskih prava.. jednostavno nabrzinu prerezati da ekipa nema priliku ni njurgati,, dati im jednokratnu pomoć za prvu ruku i neka se prekvalificiraju i počnu stvrati.... nema povratka dok se gospodarstvo tj. oni koji rade na rastu BDP-a ne oporave i ozdrave.. ovkao je samo pitanje vremena kad će se sve urušiti..

Kad bi nasa vlada tako reagirala pa nama bi u tom slučaju corona bila spas, a ne kriza. Al dobro svi znamo da nema šanse da diraju u te stvari jer to je njihova glasačka mašinerija. Što im vrijedi napraviti kvalitetniju državu ako nisu na vlasti :D

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 17, 2020 at 9:04 PM

A znali smo da će do ovog doći, pitanje je samo koliko će potrajati. Nadam se da će kroz 4 tjedna stvari većinom profunkiconirati. Pitanje je koliko će se gubitaka nagomilati u tom periodu i što će dugoročno biti s autoindustrijom. Nadajmo se najboljemu. Pitanje je i kolika će biti isplata dividende ove godine s obzirom na ovo sve ali dobra je stvar što mogu zagrebati i malo u iznos koji su planirali isplatiti u dividendu.

• Roki
    • March 17, 2020 at 6:22 AM
    Quote from Neo
    Quote from stariigrac

kolega "Bolinger", mislim da ste prerano ušli i znam da ste svjesni toga.

Sutra idemo dolje opet. Ovo nema veze s ničim osim sa psihologijom. Nikakvi računi i naprijed uračunati događaji.

Odakle vam kolega da sam usao? Malo sam piknuo..cisto za trejd.I dalje ukeshiran.

Samo sutra prognoziram zeleno ko LIVADA.

Vremenski pocetkom ili krajem iduceg tjedna imat cemo odbijanac jacih razmjera.

Kolega neo pitanje je zapravo koliki će odbijanac kod nas biti. Cijene su stvarno zakucane u pod i vrlo lako moguce da vecina dionica nabrzinu skoci za +15 do 20% ali nekako ne vjerujem da ćemo se odjrdnom drastično dići. Crobi na 2000 možemo sanjati barem 2 godine. Nadam se da sam u krivu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt