1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• Što smo danas tržili

• Roki
    • August 14, 2020 at 8:59 AM
    Quote from Parica

Opet se kesiram...strah je vrag

- ATPL (pola)

- HT (1/3)

- IGH (1/3)

Ostatak portfelja, osim ADPL i KODT, je takoder bio na prodaju, ali ocito po previsokim cijenama...

+ JDGT (nek se nadje...)

Display More

U ADPL i KODT ste dugoročni ili su vam ulazi previsoki spram trenutne cijene? Može mini elaborat o te dvije dionice ukoliko ste dugoročni, baš me zanima što imate za reći...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • August 13, 2020 at 9:24 AM
    Quote from calypso

Ajd da se i ja malo javim... Dakle, proteklih mjesec dana sam proveo na moru - Korcula i Pakostane...

Sredinom 7. mjeseca, kada smo dosli na Korculu u grad Korculu - rekao bih da je pred-predsezona kolisno je ljudi bilo... Skoro pa zive duse nije bilo... Trajekt Ploce-Trpanj jedva napunjen do kraja, trajekt Orebic-Korcula ako je bilo 30 auta stavljam ruku u vatru (na trajekt stane valjda 120)... Pola hotela u Korculi zatvoreno, nocna setnja - zalosno kako to izgleda... Mislim, iz moje perspektive, nama je bilo genijalno tamo jer se nismo sa nikim guzvali, a imali smo privatnu plazu tjedan dana... :) Nezaboravno iskustvo... Sto se cijena tice - tamo nitko nije snizavao cijene sto me totalno cudi, al dobro... Nakon tjedan dana se navodno pocelo popunjavati i malo je mjesto zazivjelo...

Nakon tjedan dana Korcule smo otisli u Pakostane... To je kamp-destinacija i kampovi su dobro popunjeni (nisu puni kao prijasnjih godina)... Navecer je totalna guzva u mjestu, lokali i restorani su pristojno popunjeni... Ali ono sto me ugodno iznenadilo je da su cijene prilagodjene prilikama, cak jeftinije nego u Zagrebu... Kafic pored plaze - gazirani sok 16kn, 0.5L toceno pivo 18kn, porcija przenih lignji sa pommesom 42kn (?!!!!!! obicno su na moru lignje 70-80kn), cheeseburger 27kn (WTF?!!!!!!), limunada je mislim 12kn ili tako nekako... Kuglica sladoleda 9-10kn, ovisno o slasticarni... Dosta se rentaju gliseri i brodice, ona semi-sumbarine stalno zuji okolo... Dakle, filing je kao da se nista ne desava u svijetu...

Biograd n/m - navecer sve puno ljudi, ko da nema korone... Cijene hrane/pica skroz normalne...

Zadar - osjetilo se da je puno manje ljudi tamo... Kalelarga je poluprazna (obicno je u ovo doba godine bio covjek na covjeku), na rivi isto nije velika guzva... Kod morskih orgulja ima dosta ljudi, ali tamo bi ionako svi dosli poslusat/pogledat tako da to ne brojim... Lokali i restorani nisu bili ni blizu puni... Kuglica sladoleda 8-10kn, ovisno o mjestu... I sto je najbolje, u onoj glavnoj slasticarni (ne znam kako se zove), dobio kuglicu sladoleda tolko veliku da bi u nekoj drugoj slasticarni to bile 3 kuglice... I naplate mi 8kn... :D Nemos vjerovat...

E, da, danas smo bili na putu i ima poprilicno prometa na A1 u smjeru sjevera...

Display More

Nisam siguran vidim li ikakvu svrhu ovog vašeg osvrta. Ali hajde, tamo gdje sam ja bio komad pizze je 12 kn, kugla sladoleda 10, pivo je 18 kn, večera za dvoje 250 kn,,,

• Roki
    • August 12, 2020 at 2:21 PM
    Quote from Filjur
    Quote from Roki

Možda će vam ovo pomoći. Od prvog slučaja korone do danas u sporedbi s istim razdobljem prošle godine, ove godine je u turizmu fiskaliziran iznos taman 50% u odnosu na prošlu godinu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad se pogleda zadnji tjedan u odnosu na isti iz 2019. turizam (djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane) je dosegao 74%. E sad šta je s ostalim djelatnostima koje su usko povezane uz turizam to ne znam. Pitanje je je li uopće moguće napraviti takvu točnu analizu ili samo grubu procjenu jer je spektar tih usluga velik.

Poštovani,

hvala na ovim informacijama, evo recimo ovdje vidim zanimljivost koja demantira moju misao iz prijašnjeg posta, a to je da manji volumen ljudi (računa) ipak nije generirao u većoj mjeri manji iznos, već da je proporcionalno i to gotovo identično (isto naplaćeno). Dok recimo znamo svi da su cijene smještaja puno niže nego prijašnjih godina, ugostiteljstvo je vjerujem također određeni diskont morao napraviti, raznorazne popratne stvari isto tako. Ako se dotaknemo spomenutog Dubrovnika, cijene privatnog smještaja su sigurno pa i prepolovljene, hoteli možda malo manje (naravno nije Dubrovnik cijeli turizam RH) ali ne daje argument da bi na drugim lokacijama bile cijene i smještaja i ugostiteljstva kao prijašnjih godina. Vjerojatno je prava istina onda negdje između, što je tu je, sada vidjeti kako će ići jesen i do sljedeće godine nadat se boljem, vjerujem da gore ne može jer smo ipak prošli sve to i imamo iskustvo i prilagodbu. lp

Nisam siguran kako se privatni smještaj uopće oporezuje, možda bi to netko mogao prokomentirati. Jedino što znam je da oni u principu plaćaju paušal i shodno tome, ne izdaju fiskalizirani račun. Kako se to sve onda obračunava, ulazi li uopće u fiskalizaciju, pojma nemam. Stoga upitno je koliko je privatni smještaj uključen u ove podatke porezne uprave. Bilo bi zanimljivo da prokomentira netko tko poznaje materiju...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Roki
    • August 12, 2020 at 1:44 PM
    Quote from kupoprodajnik

Problem je u tome sto je HT imao obvezu raspisati natjecaj, i proveo ga je, angazirati banku, i jest, i izgubiti prava, i to ce ako treba, ali nigdje ne pise da ima obvezu do tada i tada prodati dionice, pod prisilom, a pogotovo ne ZABA. Zapravo, nakon srpnja 2021. nitko vise nema nikakvih obveza. Mozda kamate i neulazak treceg cine status quo najboljom varijantom za obje strane.

A jel poznato kolike kamate ZABA dobiva od tog kredita, radi li se o nekom kikirikiju ili o ozbiljnoj lovi?

• Roki
    • August 12, 2020 at 1:19 PM

Možda će vam ovo pomoći. Od prvog slučaja korone do danas u sporedbi s istim razdobljem prošle godine, ove godine je u turizmu fiskaliziran iznos taman 50% u odnosu na prošlu godinu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad se pogleda zadnji tjedan u odnosu na isti iz 2019. turizam (djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane) je dosegao 74%. E sad šta je s ostalim djelatnostima koje su usko povezane uz turizam to ne znam. Pitanje je je li uopće moguće napraviti takvu točnu analizu ili samo grubu procjenu jer je spektar tih usluga velik.

• Roki
    • August 12, 2020 at 10:52 AM
    Quote from st-brajo

dobre vijesti za hrvatsko tržište kapitala

https://www.seebiz.eu/trzista/east-c…bjednika/238780

Čini mi se da će EU puno bolje to odraditi nego USA. Bar mi se sada tako čini. USA je u banani zbog korone (brutalan pad BDPa, ogromna nezaposlenost) a sav taj silan novi novac se očito preljeva samo na pumpanje burze. Možda se varam ali ovo u europi izgleda puno bolje, ne gledajući iz perspektive burzovnog ulagača nego iz perspektive običnog građanina na čiji život utječu značajniji skokovi ili padovi BDPa dok ga skokovi i padovi na burzi ne zanimaju jer za njih ni ne zna a ne osjeti ih...

Btw jeste li vidjeli da je kolega NEO dobio perma ban a na ban listi sam vidio još nekoliko inače dosta aktivnih kolega. Žao mi je.

NEO dva put trepni ako si otet, daj neki signal sa novog profila, znamo da čitaš!

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Roki
    • August 11, 2020 at 1:36 PM

Što se tiče pretovara na 8,60 bilo bi vam pametno zaviriti i u top 10 kroz koji dan. Ja ću za sada samo čekat sa strane i promatrati. Trenutno je sav cash ulupan u druge dionice ali možda se nešto i nađe. Bit će red razbit kasicu prasicu...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Roki
    • August 11, 2020 at 11:01 AM

Kako dugoročno gledate na ovu dionicu? Oće biti kakvih dividendi u budućnosti ili je jednostavno kupit pa izać za par godina?

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Roki
    • August 10, 2020 at 10:39 AM
    Quote from Neo

Ajde sto ste se prepali..Opte je odradila pad. U ponedjeljak manje crveno pa zeleno u utorak i krece rast. I sve po TA uredno. Zasto 4.5kn zna svaki imalo solidan tehnicar. Ako zna kako gledati.

Evo ja mogu pogadjati targete sad 10 dionica i pogoditi dokle ce pasti u 2%.

Sapn,Hpb,HT,Adpl,Atpl...da ne nabrajam dalje..mogu postaviti odmah negativne projekcije i dokle ce pasti.

Može

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Roki
    • August 7, 2020 at 1:00 PM
    Quote from st-brajo

ljudi, već sam Vas upozoravao.

od banaka nećete u budućnosti imati nikakve dividende.

problem banaka je što bi trebali preuzeti više rizika i emitirati više kredita (naravno, firmama i pojedincima s dobrim bonitetom i održivim poslovnim planovima), a to trenutno odbijaju činiti.

nakrcale su se stambenim kreditima koji, u slučaju pada cijena nekretnina i likvidnosti građana i firmi, postaju ogroman uteg.

prodaja HPB-a bi bila najveća greška koju pametna država (jesmo li to mi, to je krajnje upitno) može učiniti.

oni bi trebali postati glavni emitent povoljnih kredita HBOR-a i EU-a da se na zdravi način pokrene gospodarstvo.

ako se bude išlo u tom smjeru, onda HPB ima budućnost.

Display More

Bankarski lobij je najjači lobij u HR. Banke su posložene tako da u svojoj naravi lagano sisaju građane i firme. Manje kreditne stope će djelomično nadoknaditi dizanjem provizijama. Pretpostavljam da bi u slučaju slabijeg plasmana kredita onda ublažile uvijete za izdavanje kredita. Teško mi je povjerovati da bi naše velike banke prestale poslovati s dobiti ili prestale isplaćivati dividendu jer onda gube svoju svrhu. Slažem se da dobit neće biti na razinama kao do sada, ali da neće uopće isplaćivati dividendu, to mi je jako teško zamisliti. HPB je priča za sebe, ovdje se zapravo i nisam referirao na HPB nego na tvoju izjavu za ''banke''.

Napominjem da je ovo samo moje nestručno mišljenje.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Roki
    • August 6, 2020 at 2:33 PM

Mislim da je ovdje jedino pravo pitanje to hoće li se Optima prodati po cijeni većoj od 409 mil kn. Otkud sad 409 mil kn, pa to je današnja cijena puta broj uvrštenih dionica. Ne pratim puno ali vidim da je cijena oko 6 kn već dugo tu. Ako će se prodati po većoj cijeni onda treba kupovati još, ako je to upitno onda treba prodat i izać dok se i ovo može dobiti. Prodat će se kad tad, pitanje je samo po kojoj cijeni! Sjećam se da je ekipa ovdje radila niz ''analiza'' i usporedbi i da su se kunuli u 8, 10, 12, 15 kn ali je li to još uvijek tako s obzirom na zadnja izvješća...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Roki
    • August 3, 2020 at 1:44 PM

Netko je odjednom pobrstio dionice u vrijednosti od 300 000 kn.

• Roki
    • July 31, 2020 at 1:08 PM

https://www.poslovni.hr/sci-tech/vodnj…vatskoj-4243903

Eh kad bi oni izašli sa IPO na ZSE a ne na NYSE. Šteta...

• Roki
    • July 30, 2020 at 12:30 PM

https://www.poslovni.hr/trzista/kredit…oravaju-4243695

Iako je kreditiranje i tijekom vrhunca pandemije nastavilo rasti, financijski stručnjaci upozoravaju da taj rast primjetno usporava.

Rast kreditiranja banaka pada ali je i dalje rast što zvuči dobro s obzirom o situaciju od 3. mj pa na dalje. Zanimljiv bi bio podatak koliki je udio odgode plaćanja kredita u ovom bruto gubitku od 19,5% kod zabe. Nakon toga ogromnu rupu u neto prihodima su napravile rezervacije. Što očekivati sada od Q3 i Q4?Nekakv rast bruto prihoda te manje izdvajanja za rezervacije ili još goru situaciju od prve polovice godine? Nisam baš sklon vjerovanju da zaba zbog prirode posla (dugoročnih pružanja usluga) može imati ovako nagle padove.

• Roki
    • July 29, 2020 at 8:56 AM

https://zse.hr/userdocsimages…NotREV-K-HR.pdf

Huh, dobit u privh pola godine u usporedbi sa 2019 pala za 19,5% što je podosta, međutim vidim drastično povećanje rezervacija za gubitke, kako kaže izvješće zbog Covida, tako da je neto dobit pala čak za 38,6%. Moram priznati da sam očekivao manji pad. Vidjet ćemo kako će reagirati burza.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • July 28, 2020 at 12:48 PM
    Quote from Parica
    Quote from tollway

sa prvih 6 točaka više manje se slažem, ali 7 je gotovo pa nemoguće. dosadašnji pad je oko 50%, pa bi onda drugo polugodište trebalo biti barem isto po prodaji kao i lani za ukupni pad od nekih 20% što mi nikako nije izgledno.

Pad od 20% sam mislio u drugoj polovici godine...

Prema pdf izvjescu pad u H1 u EU je 38% odnosno 23% u Rusiji, a navode i da je u lipnju pad u EU oko 22%.

Teško je biti pametan kad je još upitno šta će se događati s ovom gripom. Meni se čini da generalno stanje s tim ipak ide na bolje pa će tako živnuti i industrija. Što se tiče autoindustrije, ako je prodaja trenutno na nekih -22% za očekivat je da će se taj postotak smanjivati jer netko tko je odgodio kupnju novog auta nije ju odgodio na 5 godina, vrlo vjerojatno na pola godine ili godinu i to je to. Kupnja automobila dugoročno neće stati, ne može stati. Može se smanjiti par % i to je to.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Roki
    • July 24, 2020 at 2:52 PM
    Quote from Sinner99
    Quote from Roki

Jedan zaključak čisto iz perspektive korisnika usluge. Konkurencija im je puno jeftinija!

Možda je i to jedan od razloga manje dobiti...

Presao na Tele2, najveca greska ikada. Nije bas sve u cijeni , valjda i kvaliteta nesto znaci.

Apsolutno se slažem sa vama ali i dalje ostajem pri onom što sam iskusio a potom napisao u prethodnom postu. Ja prešao na optimu i oduševio se.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Roki
    • July 24, 2020 at 12:05 PM

Jedan zaključak čisto iz perspektive korisnika usluge. Konkurencija im je puno jeftinija!

Možda je i to jedan od razloga manje dobiti...

• Roki
    • July 21, 2020 at 2:29 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Mrcash

ko cw dati impuls burzi kad nema ulagača , dobro je da je i ovo malo prometa danas u pozitivi . A sto se tiče građevinara, tu bi mogao bit impuls zakon o obnovi za koji dan , bum vidjeli, sad sve ide ko po loju

Napisao sam post o tome zašto nema ulagača na Zagy berzanu.

Zato što su SVI veliki i mali ulagači koji su imali dionice na ZSE od 2008.

naovamo osiromašeni i tko je bio pametan i čuvao novce u banci ili ulagao

u nekretnine ima kudikamo više nego da je "ulagao" u ovu nelikvidnu

rupu bez dna. Ljudi mi se smiju u lice kada im spomenem ZSE i svi

kažu da ovdje možeš samo dobro izgubiti, što je živa istina. Bolje otići u

kladionicu ili kockarnicu ili zaigrati loto i veće su šanse da nešto zaradiš

nego ovdje i što prije to ljudi shvate prije će se otrijezniti.

Pametna ekipa (nažalost nikam takav) od 2009. ulaže vani i već je utrostručila

svoj uloženi novac samo na indeksima, da ne kažem da je na nekim dionicama

i udeseterostručila, a ovaj jad i bijeda od berzana je točno tamo (Crobex 1600)

gdje je bio 2004. godine.

Pa zar je to burza koja će privući nove ulagače, željne zarade i 'lake' love?

Display More

Kolega nemam ništa osobno protiv vas, baš naprotiv, volim pročitati vaše postove kao i većinu ostalih na forumu ali eo iskreno već mi je muka kad vidim ovakav post a dosta se često ponavljaju na našem forumu "zse je bara, rupa bez dna, samo pada, svi pametni su otišli na američke burze i slično". Pa dajte ljudi, ako vam se toliko gadi zse i ove kompanije, pa bježte van, nitko vam ne brani. Ja nebi ni lud išao kupovat na američke burze kad su na ath. Taj njihov balon mi se uopce ne sviđa. Treba gledat sadašnjost i budućnost. Gledanje u prošlost i plakanje za tim je waste of time. Prilika na zseu ima, možda nema za trejdere koji zazivaju rast, ali ako zse pada pa onda dividenduše postaju još bolje. Od kukanja i ponavljanja da je zse bara nema ničeg dobrog, ili drukate na pad i jeftin ulaz ili ne kužite da stalnim ponavljanjem da je zse smeće ona u našim očima postaje sve gora i gora. Ja sam spiskao svu lovu u 3. mjesecu kad je sve bilo na rasprodaji i neke sam stvari jako dobro pogodio. Da imam još love kupovao bi uskoro nakon rezultata za Q2 jer će opet biti rasprodaja ali i ove današnje cijene su jako zanimljive. Ernt, ht, adpl i slični su i dalje jako povoljni. I hoću, kupovati ću ako mi se oslobodi nekog kapitala...

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• Roki
    • July 20, 2020 at 10:39 AM

I to je ok, past ce cijena pa će biti prilika za dokup ako je firma dugoročno ok.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt