1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • March 3, 2021 at 9:27 AM

Šta očekujete da će se događati sa cijenom do ex. div. day? Dionica je u zadnjih 2 i pol mj odradila svoj rast i čini se da je to to. ADPL je zadnjih desetak dana rastao na jako malim volumenima što kazuje da bi mogao malo past. Omjer kupnje i prodaje također kaže da će cijena past. Ovdje se radi o par kunića gore dolje ali pravo je pitanje koliko će pasti nakon ex. div. day. Imam dojam da bi cijena mogla past za više od iznosa dividende (8 kn), ajmo reći na cca. 170 kn. Šta kažu kolege?

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Roki
    • March 2, 2021 at 8:57 AM

Kolege, jel itko od vas tehničara šarao i gledao vlen, kuće, đeće, štaće sljedećih dana??

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • March 1, 2021 at 3:11 PM

Vidi, smeća ima svuda, možeš ga opravdavati i biti dio njega ili se izdići iznad te razine i biti gospodin čista obraza. Izbor je tvoj.

• Roki
    • March 1, 2021 at 12:47 PM
    Quote from delboy

takav kao bandić više ne rađa

čovjek bi jako dobar duševa svima je pomagao nije bio onaj klasični hercegovac daj samo meni

ljudina prava djelio je šakom i kapom

nek počiva u miru

Zbog ovakvog stava i jesmo tu gdje jesmo. Kako netko može gledati pozitivno na to što je on nekom ''pomogao''. Kad god netko (a u ovom slučaju Bandić) nekom ''pomogne'' tj. ubaci ga na neko radno mjesto, dodijeli mu posao, proda ili iznajmi stan ispod cijene i sl. moraš shvatiti da je cipelom pregazio ostale koji su stvarno to zaslužili. Znači nije učinio ništa pozitivno već štetu, negativnu selekciju, nelojalnu konkurenciju, pogodovanje. Znači šteti poslovnoj klimi, tržištu, radnicima, općenito društvu.

Dok god ljudi nisu osviješteni da na to gledaju točno onako kako to jest, znači da na takve pojedince ili grupe ne gledaju kao na štetočine, do tad će nam i dalje biti ovako!

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Roki
    • February 26, 2021 at 11:55 AM

Ako povučem paralelu sa 2019. onda 6-6 i pol kn max. iako nebi im bog ništa da malo odriješe kesu.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Roki
    • February 24, 2021 at 11:42 AM
    Quote from darac11
    Quote from Roki

Dobit pala 50%, cijena ni da mrdne, na forumu nitko ni da zucne. Zanimljiva dionica...

Pa ljudi moji, dali vi primječujete da još uvijek imaju DOBIT!!!

Ne znam čemu čuđenje, ja nisam napisao da je cijena nerealna već da je dobit pala 50% a da nema reakcija. Obično nakon izviješća, ma kakvo god bilo, pršte reakcije na forumu a sada je to izostalo a nije da cvatu ruže. Znam, znam, odgode otplata kredita, veće rezervacije, brdo love na računu itd. itd. ali pad je i dalje velik.

• Roki
    • February 24, 2021 at 8:08 AM

Dobit pala 50%, cijena ni da mrdne, na forumu nitko ni da zucne. Zanimljiva dionica...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 18, 2021 at 2:20 PM
    Quote from Zvjezdani

Kao ponosni dioničar ADPL koji će uživati u plodovima dividende, mogu samo reći:
    Upravo, jeba*a vas dividenda zbog koje morate iz firme državi vratiti 12,5 M kuna! Skupa je to dividenda. I sasvim nepotrebna.

Zvjezdani, ADPL je obvezan isplatiti dividendu svake godine ako je godinu u plusu. Ne znam šta ti tu nije jasno? Da je bilo pametnije ostaviti potporu i ne isplatit dividendu, pa na ravno da je, neće ju pojest miševi do sljedeće godine ali dužni su isplatiti dividendu!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Roki
    • February 5, 2021 at 9:15 AM
    Quote from prdekalo

jubito:

kazes da po tvojim saznanjima niko nije dao ponudu...a jos uvijek kažes imas dionice Opte...ja da san na tvom mjestu i da imam siguran info da nema ponuda odma bi proda dionice Opte..il možda nisi siguran dal ima ponuda pa jos držiš il imas innfo da ima ponuda pa pokusavas koju lipu niže jos kupit Opte... :) :) :) :)

Možda mu je ulaz bio na 7 pa čeka...

• Roki
    • February 4, 2021 at 11:45 AM

Mislim da je na ovoj temi ključno pitanje koliko će Zaba i u kojem periodu morati vratiti novca građanima. Ak se radi po 500 mil. kn x 5 godina onda je to ok. Ako se radi o 2 mlrd godišnje i to par godina za redom, onda smo nadrapali.

• Roki
    • February 3, 2021 at 3:00 PM

Očekivao sam stampedo na ovu vijest, masovnu rasprodaju Zabe a ono za sada ništa?

https://www.index.hr/vijesti/c…u-svicarcima/2251657.aspx

Jučer se banke nagode sa HR i povuku tužbu, danas proglase ništetnost valutne klauzule i promjenjivih kamatnih stopa. Ne kužim igru???

• Roki
    • February 3, 2021 at 9:38 AM

Ja sam jučer imao neobičan bug na Agramu, Na računu sam imao karikiram 100kn, a kod zadavanja naloga za kupnju imao sam dostupno 500kn. Čak sam i probao zadati nalog sa više novca nego što stvarno imam i nije pocrvenio, ostane zelen, al naravno nisam potvrđivao...

Kasnije odradio 2 kupnje u skladu sa stvarnom količinom novca na računu.

• Roki
    • February 2, 2021 at 12:08 PM

Dogovor je postignut s Zagrebačkom bankom, PBZ-om, Sberbankom, Ersteom, Raiffeisenom i OTP bankom. Postupci pregovora i arbitraže nastavljaju s Addiko bankom i Societe Generalom, bivšim vlasnikom Splitske banke.

‘Dogovor ne podrazumijeva nikakve financijske obveze za Hrvatsku’, ponovio je Marić i dodao: ‘Radi se na unaprijeđenju poslovnog okruženja, to je bila osnovna ideja. Paralelno sa time, dogovoru je doprinos dao i proces pristupanja eurozona. Temelj naših razgovora je da mi ne prepoznajemo da je nekakva šteta učinjena ili da bi dogovor trebao imati kompenzaciju’.

‘Za četiri slučaja pred sudom u Washingtonu platili smo 127 milijuna kuna, vidite koji su to visoki iznosi, a ovim dogovorom sve to staje. Za dvije banke procesi se nastavljaju dalje, nastavljamo dijalog’, rekao je.

Izvor:

https://www.poslovni.hr/hrvatska/zdrav…-banaka-4270651

Očito ništa od love...Zanimljivo bi bilo čut na što su banke konkretno pristale ako su se odrekle fine love...

Evo nešto više o spomenutom sporu:

https://www.poslovni.hr/hrvatska/vlada…bankama-4260371

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 1, 2021 at 2:11 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

dvi dividende u jednoj kriznoj godini puno govori o firmi .Prvi dio dividende je 8kn sta čini otprilike 5 % cijene dionice,druga dividenda u srpnju nek bude u pola od ove sto je ukupno oko 8 % od ove cijene dionice.Takav prinos ne daje ni jedna banka uz to sam misljenja da i cijena dionice ima prostora za rast.Prvi kvartal će označiti put za ovu godinu a prema tome su predviđanja na razinu 2019.Sve u svemu ovo bi mogla biti lijepa priča.Samo da napomenem ugovorenih poslova imaju za idućih 5 godina.

2019. je bila najbolja godina za ADPL do sada stoga mi je baš teško povjerovati da će ju već sada ponoviti. Što se tiče ugovorenih poslova za sljedećih 5 godina, to zvuči fino ali o kolikom kapacitetu pričamo, nije isto jel rade na 75% ili na 95% sljedećih 5 godina. Odakle crpite ove informacije, jel može nekakav izvor? Nisam pesimističan, samo oprezan. Btw u dionici sam do grla...

• Roki
    • February 1, 2021 at 1:53 PM

A ne znam ni šta bi trebalo biti toliko zanimljivo kod dionice u kojoj čekaš dividendu i to je to. Aj dobro, visi i taj švicarac nad glavom ali već toliko dugo visi da je to postala konstanta a možda i baš zbog toga doživimo hladan tuš vezano uz švicarac. Al opet, u tom slučaju će biti prilike za jeftiniji dokup. Kako god okreneš bit će OK, zato valjda i drži cijenu, zato i je valjda ''dosadna''...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Roki
    • February 1, 2021 at 1:26 PM
    Quote from janlana

ova zaba tolko dosadna i spora dionica da opće neznam koji mi je da se tim za....m.....

neznam jel su gori lihvari ko banka ...ili je dosadnija dionica ....užas ...

Stisni ''sell''

• Roki
    • January 29, 2021 at 12:40 PM
    Quote from Moller
    Quote from emil

pa bas i nije-ukazala se prilika jer su fondovi tolko postali pohlepni da su pretjerali(140% shorta) i sad im ekipa vraca njihovu pohlepu natrag..

Ja to gledam kroz te klince. klinac moze ispusit svojih 100- 1000$ a eto napravio je kaos s svojim frendovima koji je tek poceo i pitanje je gdje ce zavrsiti.

prosjek portfelja RH je kolko sam negdje procitao oko 5-6000$ a cisto sumnjam da su bas svi ulozili bas sve u GME. a cifre gubitaka fondova u broju nula ni neznam napisati :) jer svaki dan rastu kao i broj zarazenih "eksponencijalno"

Za neupuceno evo kratki osvrt na srz problematike shortanja GME.

Neviđen kaos koji je rasturio Wall Street: je li slučaj GameStop početak kraja dominacije fondova

ovo je ključno i u potpunoj suprotnosti od nas;

"Ova situacija s GameStopom je možda indikator kako stiže nova investicijska sila, budući da se mali investitori okupljaju na jednom mjestu i slijede jedan drugoga u veliku investiciju."

zato svako malo netko ostane delistiran, squezan po nekakvim čudnim elaboratima i tako nam i treba

Display More

Pa i mi imamo takvo nešto, ovaj forum i imali smo Nea.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • January 26, 2021 at 2:53 PM
    Quote from Milo

I mislim da ne trebaju vratit ni lipe...Nije uopće loše...

Molim te pročitaj zadnjih par stranica teme. Već si par puta pričao o tome i nekoliko nas te već nekoliko puta demantiralo. Ajde molim te skuliraj se, bez uvrede, čisto kolegijalni savjet. Ako imaš neki novi info onda nam učini uslugu i daj link a mi ćemo ti biti zahvalni.

• Roki
    • January 26, 2021 at 8:41 AM

Evo malo intelektualnog proljeva: Nekako sve više u medijima se provlači teza da ovo sa cjepivom šteka, pogotovo u europi gdje je cijepljeno tek ~1,5% populacije. Do sad ukupno u svijetu ukupno ~60 milijuna cijepljenih. Ajmo baciti samo grubu računicu, 30 dana = 1,5% cijepljenih u EU --> 300 dana = 15% cijepljenih. Brojke drže tu tezu, ovim tempom cijepljenje će trajati bog te pitaj koliko što znači da je vrlo vjerojatno da je lockdown i kočenje gospodarstva još uvijek vrlo vjerojatan scenario i to do daljnjeg. Kontam da dođe do jačih popuštanja mjera da bi nas opet poplavio neki novi val i/ili soj korone. E sad, šta mislite kako će burze reagirati na ovo? Digle su se u nebesa na temelju odobravanja cjepiva i početka cijepljenja ali ako to stvarno nastavi ići ovako kilavo onda bi to mogao biti trigger za neku ozbiljniju korekciju. kako vi kolege gledate na to sve?

• Što smo danas tržili

• Roki
    • January 22, 2021 at 3:32 PM

Kontam ako vide 74 999,99 da si jako sumnjiv. Mogao bih probati baš da vidim što će biti :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt