Jel ima tko iskustva sa neprijavljivanjem poreza na kapitalnu dobiti. Imam 200 kn kapitalne dobiti i neda mi se s tim zezat. Jel porezna češlja sve redom ili neće ni skužiti ako nisam prijavio dobit? Šta se dogodi ako me skuže? Može info i u inbox ako ne želite javno
Posts by Roki
-
-
Jednog dana ćeš biti u pravu, e sad dali ćeš prije propustiti rast, budeš vidio kad dože ta korekcija.
Nego jesmo li mi uopće bili izašli iz korekcije i pada iz 2008.?? pa ovo su sada na većini pozicija smješne vrijednosti u odnosu na druga tržišta kapitala.
Ne mogu propustiti rast kad mi je sve u dionicama, cash pozicija mi je samo kusur od zadnje kupnje
Nit zazivam neku korekciju nit sam mislio da će zse pasti na 1800 bodova. Referirao sam se na lijepi rast zadnjih dana nakon kojeg ipak uvijek dođe dan u crvenom, sasvim normalno ali sam htio reći da bi divljanje brojki zaraženih moglo dovesti do reakcije na burzi jer ipak covid još uvijek ima utjecaja na burzu, ni blizu kao u početku ali ak ti propišu poneki lockdown i koje kakve restrikcije vjerujem da reakcija burze od 3-4% neće izostati.
-
I prije se na ZSE znao događati hladan tuš nakon par dana zelenila a to bi se i sada moglo ponoviti jer koliko vidim brojke zbog omikrona divljaju. Lijepo je vidjeti kako nam se sve na burzi zeleni ali ipak očekujem korekciju, prvo što je ''prirodno'' da nakon malo jačeg rasta ipak uslijedi blaga korekcija a to bi moglo biti naglašeno zbog omikrona.
-
Izvanredno, za otvorenje sezone dividendi JDGT je redovito prvi,,,, mene čudi da nova ekipa investitora koja je na burzi ne primječuje dionice poput jdgt, ili kodt ili delistane i neprežaljene atln, ili mdka koja je u zadnje dvije godine stagnirala sa vrijednosti pa lani povuka 70% rasta, i uz to cca 5 % dividende,,,, ja ovakve dionice potpisujem zauvijek, ne treba mi više
Ma primjećujemo ali otkud nam para za sve
Glupo mi je bilo kupiti male iznose svih desetak dionica koje su mi favoriti pa sam se radije krcao sa 2-3 do neke malo veće količine pa onda išao dalje. I ta se škola plaća, no dobro, za sada nije strašno, zapravo sam u plusu 12% ali moglo je biti i bolje da sam rasporedio pare ravnomjerno na svih desetak...
Nema veze, imam bazu i sada polako ali sigurno širim portfelj, dividenduše only...
-
nadajmo se dividendi hehe ali službene vijesti nema
Zanimljiva izjava, ocito nebi to izjavio da nema insiderske informacije. Ajde barem neka naznaka dobre divke od strane sluzbene osobe dobro dode kao vijest. Bolje to nego saka u glavu ili zabrana isplate!
Ovo je definitivno dobar znak. Banke se spominju generalno ali nadajmo se da je tu i naša Zaba. Očito se ipak čekalo da se zaokruži još jedna godina pa da se podvuče crta i vidi na čemu su pa će se odlučiti o iznosima dividende, bar se nadam.
-
7 je sretni broj i ne samo zato pozdravljam IC i ova dva fonda koji će zasigurno pozitivno uticati na tržište kapitala u HR i SL
Ulazna i izlazna naknada su nula kuna a troškovi upravljanja fondom su minimalni.
Isti fondovi bi se uskoro trebali trgovati i na ljubljanskoj burzi tako da će i to imati pozitivni učinak za sve dionike!
Trenutno su u sastavu obadva indeksa slijedeće dionice i udjeli:
.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Koliki su točno troškovi upravljanja fondom?
-
možeš pogledati na moje dionice visinu dividendi,, u mom portfelju su isključivo dividendne dionice već 7 godina,,, godišnji prosjek dividendi portfelja je cca 5 %,,, u portfelju imam mdka, jdgt, adpl, kodt, kodt2, ,,, preko 7slo sam uzeo dividende iz dežele, sretno
7slo ne isplacuje divku.
Jel 7slo i 7cro etf-ovi uzimaju nekakvu proviziju/naknadu? Kad gledam naše dioničke fondove tamo nekad bude ulazna/izlazna naknada te uvijek 2-3% "skrivene" godišnje naknade koja se podjeli na sve radne dane godišnje i uračunava se svaki dan u cijenu fonda. Jel postoji tako šta u 7slo i 7cro?
-
Ja mislim da ništa od dividende, bilo je jasno ko dan da hnb ukida zabranu isplate dividende u rujnu. Bankari su to vjerojatno znali i puno prije javnosti. Da su imali namjeru isplatiti dividendu imali su gro vremena i mogli su ju isplatiti uz svu proceduru do kraja ove godine, a nisu jer očito ne žele. Zašto? Nemam pojma. Moguće da špekuliraju o nekom povlačenju s burze jer 2 godine nisu isplatili dividendu pa su puni ko brod ili slute nekakva teška vremena u skorije vrijeme (slučaj švicarac, kovid i eventualan pad gospodarstva, troškovi oko prelaska na euro ili možda od svega po malo). Jednostavno zaboravite na tu dividendu za sada i treba pričekat vjerojatno 3.-4. mjesec kada inače isplaćuju dividendu, ako tada ne isplate e onda smo u banani, bit će zabe i po 50
-
Nakon dvije godine pandemije, 50 umrlih dnevno, da li mislite da je bojkot cijepljenja odgovorno ponašanje puno ljetnog građanina RH.
Ne znam koliko tko ovdje ima godina ali za nas mlade ne cijepiti se je sasvim ok. Nije jasno je li gore riskirati covid bez cijepljenja ili nuspojave od eksperimentalnog cjepiva. Nuspojave se u javnosti uopće ne spominju ali možete naći službene podatke iz službene dokumentacije koji nisu baš ugodni. S druge strane cjepivo je, bar za ove nove sojeve postalo jako slabo, zaštita od pfizera značajno padne već nakon 3 mj. tako da da, mislim da je slobodan izbor za punoljetnog građana u tridesetima cijepiti se ili ne u potpunosti odgovorno ponašanje. Starije i rizične osobe se trebaju cijepiti jer je covid za njih potencijalno opasna bolest, međutim jedan dio njih će i uz cijepljenje umrijeti, toliko o cijepljenju i učinkovitosti. Šutimo i žmirimo sad a sutra će nam cijepiti djecu protiv bolesti koja je za njih obična prehlada, pazi sad, eksperimentalnim cjepivom. A vi onda i dalje vjerujte Plenkiju i gotovo svim strankama koje ga podržavaju, svim, apsolutno svim medijima koji slijepo ponavljaju jedno te isto.
-
Ne znam čemu ovaj pad cijene u zadnje vrijeme. Nadam se da je u pitanju samo normalna oscilacija cijene. Jel ima itko ikakav info?
-
Ljudi SAPN proizvodi deterdžente, šta buncate vi, kakav IT, kakav Microsoft. Veš mašine drugovi, veš mašine...
-
Ovo je potencijalni manevar insidera. Kupili dionice ranije. Onda prodali na vrhuncu kad su svi cekali odluku o dividendi (nakon ukidanja HNB). I onda ostavili da razocarani kupci prodaju preko 10% jeftinije i sada opet dokup (naravno vece kolicine) s namjerom da se dopuni dnevni red u zadnji cas. Na taj nacin zapravo dobiju 2x dividendu.
Naravno nemam nikakav dokaz za to samo glasno razmisljam jer mi nema nikakve logike ovaj ponovni rast ako se nesto iza brda ne valja.
Mislim da su ovo smiješne količine za takav manevar. Insider sa 100 000 kn :D, njima je to sića iako kroz par dana nabralo bi se malo više love. U svakom slučaju navijam za divku al izgleda ništa do toga...
-
Delistiranje nije baš cool ali nije problem poput squeeze out-a, e to ne bi bilo baš ugodno. Koliko je meni poznato, za squeeze out je potrebno imati 95% vlasništva što Unicredit nema, ima 84,48% ali Unicredit i Allianz imaju zajedno 96,2% vlasništva. jesu li oni povezani i koliko, pojma nemam. E sad, mislim da bi za otkup od Allianza morala kapnut masna premija da se to dogodi. Da otkupe cijeli njihov dio po cijeni od 63 kn, to bi izašlo 2,36 milijardi kn. Zaba to iskešira bez problema, samo Allianzu nema smisla prodati ovakvu zlatnu koku ako premija neće biti jako jako masna, kad bi morao bubnuti rekao bi bvps 2-2,5 ali tko to može pretpostaviti...
-Na temelju ovog mog intelektualnog proljeva usudio bih se reći da je squeeze out vrlo vrlo malo vjerojatan (osim ako Allianz sa Unicredit nema nekakve vrlo vrlo prisne odnose ili sl.)
-Za delistiranje pojma nemam. Imam hrpu zabe i držim ju isključivo zbog dividende. Tu nikad ni nisam očekivao neko podizanje vrijednosti iz više razloga, neda mi se sad o tome... Ugl ako delistiraju, ne prodajem, držim i skupljam dividendu a nek se onda moja djeca z@jebavaju s prodajom dionica preko hite za 50 godina kad ja krepam...
-
Nije toliki problem delisting koliki je squeeze out.
-
Pa napisala je Ledica, imaju OCD ili OKP...
-
Baš me zanima koliko će roknuti...tipujem na 60,00
Roki, ti bi da rokne
ma ja bi da isplate dividendu, previše imam te zabe, nema smisla dokupljivat...
-
Baš me zanima koliko će roknuti...tipujem na 60,00
-
Tko se barem malo ulovio kriptovaluta padnu mu ovi usponi i padovi na brodarima puno lakše, ako ijedna investicija može zadebljati kožu investitora na nagle promjene cijene onda je to ta. Meni je već i taj benefit opravdao uložen novac, neovisno o ostvarenom rezultatu, čisto da danas i jučer mogu hladne glave baciti oko na gledalicu. Bilo bi lijepo nešto i kupiti kad se nudi, ali šta kad sam već upucao slobodni keš kao predujam za neku javnu dražbu, a ne vadi mi se iz crnog fonda 🙄
Kripto mi dobro dođe za diverzifikaciju portfelja. Iako je kripto svijet za sebe, blesav je i jako volatilan, često ima pravilan patern pa ode gore kada dionice padnu i obrnuto što mi je za portfelj super. S razlogom ga zovu virtualno zlato...
-
Kako komentirate situaciju da cini se nece biti vanredne odluke o isplati divke u ovoj godini?
Kako komentiramo, pogledajte cijenu, eto Vam komentara...Investitori baš nisu zadovoljni
-
Najjače je što kad sudovi ogule banke one će se namiriti tako sto će nas sve kolektivno oderati kroz provizijie, znači i mi koji nismo dizali kredite i oni koji su dizali kredite u eurima (išli su na sigurnu opciju) će ispaštati jer su ljudi išli u rizik i dizali kredite u chf i sad će još za to biti nagrađeni. Vjerujem da je neka kolektivna nagodba gdje banke vraćaju neki fer dio preplaćenih kamata puno bolje riješenje ali eto, čudan stav europe. Niie mi jasno da eu želi ugroziti bankarski sustav, to mi nema smisla no dobro...