Svaka čast kolega na hrabrosti, nije lako ostati hladne glave na ovakve reakcije na forumu i ovakve reakcije cijene. Ljudi su izgleda totalno izgubili kompas, ADPL je u problemu ali ne ni blizu ovakvom kakvog cijena sugerira.
Cijena je stvarno smiješna, nisam pri cashu ali gledam šta bih prodao pa da kupim adpl.
Moja računica je ovakva, ADPL meni vrijedi barem 200 kuna po dionici, ako 25% Rusije i otpišemo, u najgorem slučaju opet vrijedi 150 kn. A ja ne vjerujem da će se to otpisati, već da će se to s vremenom stabilizirati, ovaj rat će završiti prije nego mnogi misle.
Nije nagovor na kupnju i prodaju, nek svatko razmisli sam, nemam kristalnu kuglu već se samo povodim nekom zdravom logikom. Rusija ne može izdržati sankcije dugo i njima je također u cilju da se primirje dogovori. Primirje naravno žele i Ukrajinci, ali i Europa koja bez ruske energije ne može.
Meni također nije problem biti u ovoj dionici godinama.
Zanimljivo rezonirate, sviđa mi se, samo ja bih korigirao ruski udio sa 25 na 20% jer kod normalnog poslovanja rusija donosi nekih 20% prihoda tako da prema vašoj kalkulaciji i u najgorem slučaju vrijedi i 160.