1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 28, 2022 at 10:43 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Roki

Svaka čast kolega na hrabrosti, nije lako ostati hladne glave na ovakve reakcije na forumu i ovakve reakcije cijene. Ljudi su izgleda totalno izgubili kompas, ADPL je u problemu ali ne ni blizu ovakvom kakvog cijena sugerira.

Cijena je stvarno smiješna, nisam pri cashu ali gledam šta bih prodao pa da kupim adpl.

Moja računica je ovakva, ADPL meni vrijedi barem 200 kuna po dionici, ako 25% Rusije i otpišemo, u najgorem slučaju opet vrijedi 150 kn. A ja ne vjerujem da će se to otpisati, već da će se to s vremenom stabilizirati, ovaj rat će završiti prije nego mnogi misle.

Nije nagovor na kupnju i prodaju, nek svatko razmisli sam, nemam kristalnu kuglu već se samo povodim nekom zdravom logikom. Rusija ne može izdržati sankcije dugo i njima je također u cilju da se primirje dogovori. Primirje naravno žele i Ukrajinci, ali i Europa koja bez ruske energije ne može.

Meni također nije problem biti u ovoj dionici godinama.

Zanimljivo rezonirate, sviđa mi se, samo ja bih korigirao ruski udio sa 25 na 20% jer kod normalnog poslovanja rusija donosi nekih 20% prihoda tako da prema vašoj kalkulaciji i u najgorem slučaju vrijedi i 160.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 28, 2022 at 10:36 AM
    Quote from Paulie

+ADPL na 110-115 kn, nisam ni sanjao da će biti ovako jeftino.

Svaka čast kolega na hrabrosti, nije lako ostati hladne glave na ovakve reakcije na forumu i ovakve reakcije cijene. Ljudi su izgleda totalno izgubili kompas, ADPL je u problemu ali ne ni blizu ovakvom kakvog cijena sugerira.

Cijena je stvarno smiješna, nisam pri cashu ali gledam šta bih prodao pa da kupim adpl.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 28, 2022 at 10:10 AM

Ako ovako nastavi izgleda ću i ja kupovati.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 28, 2022 at 9:14 AM

Ja se slažem da u ADPLu situacija nije dobra, ali pripazite, nemojte nasjesti na foru gdje se bogati još više obogate a mi, sitna raja, postanemo još više siromašni svaki put kad se dogode situacije da tržište dosta padne. Po pisanju ovdje ispada da je ADPLu 90% poslovanja u rusiji. Nemojte se zaletjeti i prodati nešto za sitnu lovu a onda kasnije plakati. Situacija nije dobra, i tko zna gdje će cijena ali neće firma propasti, a za godinu ili dvije firma može nastavit poslovati po starom a ovdje se katastrofizira kao da pričamo o DDJH. I sam sam unutra i naravno da mi nije svejedno ali neću ništa dirati. Strpljivo sam godinama skupljao malo po malo i po prihvatljivim cijenama i ne pada mi na pamet sada panično izaći s nekom nulom. Svako nek radi po svome!

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • February 25, 2022 at 2:57 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Moller

pa mogli bi 20-50 % od dobiti, to im ne bi bilo loše malo da živne trgovanje i da se odlijepi od 200

i koliko bi to bilo po Vasim procjenama po dionici ako isplate recimo minimum od 20% ?

Pa ispada manje od 2 kn, što bi bilo manje od 1%

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Roki
    • February 25, 2022 at 8:10 AM
    Quote from plavi01

Umjesto crnog labuda sad gledamo Adris.

A kada ide izvješće za Adris i puštanje nekog bijelog dima iz Rovinja osim obavijesti da akvizicija ne će biti osim ulaganja u maistrine hotele. Adris/maistra mrcvarenje na burzi. Bilo bi dobro vidjeti TA za maistru

Nisam vidio da su spominjali da neće imat novih akvizicija, mora da mi je promaklo, gdje ste to vidjeli?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • February 24, 2022 at 3:56 PM

Izvješća su totalno ostala u sjeni rata. A vidio sam dosta interesantnih. Usudio bih se reći da je ERNT definitivno "pobijedio" u ovoj "rundi". Zaba je u ponedjeljak također, bar po meni, imala odlično izvješće.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 24, 2022 at 2:42 PM
    Quote from Paulie

Čini mi se da je panika ipak prevelika i da je ovoliki pad ipak neutemeljen. Nije firma toliko financijski loša, ima 30 milijuna kuna keša na računu, dobit je 20 i nešto milijuna, a dionica je već pala 17%. Čak i da Rusija bude problematična 75% prihoda dolazi iz EU.

Evo malo utjehe od strane Došena, naravno da neće otvoreno reći kakva je točno situacija međutim već danima ponavlja da je proizvodnja u rusiji totalno zatvoren krug i da restrikcije neće imati utjecaja na to. Pretpostavljam da on ipak mora malo paziti šta priča ali sigurno neće ekstremno uljepšavati stvari. I dalje držim da je veći problem nedostatak poluvodiča. Treba imati na umu da ADPL i dalje posluje u plusu uz sve nevolje koje su ga zadesile od korone pa do 31.12.2021. Izvješće za Q1 će biti jako bitno i biti će jako dobar pokazatelj trenutne situacije u kompaniji.

AD Plastik ne očekuje negativan utjecaj sankcija Rusiji na poslovanje
    Predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen izjavio je u četvrtak za Hinu kako ne očekuje negativan utjecaj sankcija Rusiji na poslovanje AD Plastik…
    www.glasistre.hr

• Roki
    • February 24, 2022 at 1:49 PM
    Quote from barbosa 2.0

ma kol. toluen, znam ja to, imam ja kilometraže, ali troznamenkasti pad vrijednosti portfelja u jednom danu za mene nije iluzija, to ti je kolega moj prije psihijatrija :(

Troznamenkasti? To je sića, bit će da ste se zbunili, meni je peteroznamenkasti...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 24, 2022 at 12:38 PM
    Quote from Paulie
    Quote from PILAPILA

AD PLASTIK d.d. - Financijski izvještaj - 2021, Četvrti kvartal, Nerevidirano, Konsolidirano

Loše po svim pokazateljima, ali opet kakva takva dobit. Samo da izdrže sad ovo razdoblje bez prevelikog zaduživanja ili rasprodavanja.

Zadnji kvartal je minus ispod 1 mil kn što je zapravo dobro s obzirom da je 3. bio užas (-9,5 mil). Godina je završila u plusu što je super i nadam se nekoj stabilizaciji poslovanja kroz nekoliko kvartala. Nadam se da dividendu neće isplatiti! S obzirom na situaciju na papiru izgleda solidno, pitanje kakvo je sad stanje u 1. kvartalu i šta će se dešavati s rusijom, ali ne smijemo zaboraviti da je ADPL ipak jedna solidna firma i da će kad tad doći njihovo vrijeme, ja rasprodavati neću.

• Što smo danas tržili

• Roki
    • February 24, 2022 at 11:01 AM
    Quote from Kivi

plus Plastika na 136

Good job. Ovo je bila dobra prilika za podebljati poziciju. Dugoročno će se sigurno isplatiti...

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Roki
    • February 24, 2022 at 10:52 AM
    Quote from Normani
    Quote from deny_09

Izgleda top izvješće...

No, cijena je skliznula.

Zar to nije san svakog investitora? Šteta što danas nemam prebijene parice...

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Roki
    • February 24, 2022 at 10:27 AM
    Quote from deny_09

Izgleda top izvješće.. :)

Izvješće je bomba, iznad svih mogućih očekivanja! Šteta što mi je ERNT samo 15% portfelja!!

• Roki
    • February 24, 2022 at 10:02 AM
    Quote from Roki

Sjetim se par puta kad je ovako sve rokalo a jedino DDJH (valjda najgori papir od svih) bude u plusu, dobijem napad smijeha :D

Đurica u plusu, hahahahaha

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 24, 2022 at 9:58 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Roki

I da oće isplatiti dividendu nemaju od čeka, ako godina završi u plusu to će biti ok. O dividendi nek ne razmišljaju dvije godine...

Imaju od čega dati, ali ne vjerujem da je pametno. Ako se dobro sjećam imaju 50 milijuna kuna novca i novčanih ekvivalenata.

Po mom skromnom mišljenju ADPLu je veći problem nestašica chipova nego trenutno stanje u rusiji, tako da i ako se situacija s rusijom brzo smiri i dalje ostaje dugoročni veliki problem sa chipovima. Imam dionicu i debilno mi je pričati protiv nje ali to je realnost. Ostajem unutra i molim se da ADPL nadođe za dvije godine bez da se zaduži do grla ili da nedaj bože dođe do još gorih stvari...

• Roki
    • February 24, 2022 at 9:54 AM

Sjetim se par puta kad je ovako sve rokalo a jedino DDJH (valjda najgori papir od svih) bude u plusu, dobijem napad smijeha :D

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 24, 2022 at 9:49 AM
    Quote from Paulie

Bilo bi najbolje da dividendu ne isplaćuju ove godine nego da sada čuvaju novce, barem dok budućnost ne bude jasnija.

I da oće isplatiti dividendu nemaju od čeka, ako godina završi u plusu to će biti ok. O dividendi nek ne razmišljaju dvije godine...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • February 24, 2022 at 9:44 AM

pali smo 13,5%, sad ćemo još par % čim izađe izvješće...

• Roki
    • February 24, 2022 at 9:41 AM

-7%?? Ok, ovo nisam očekivao...

Čovjek bi rekao da nam je burza prenapuhana...

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Roki
    • February 24, 2022 at 9:26 AM

Povećali su prihode i smanjili dug što je super ali ono najvažnije, a to je dobit, ostaje na prošlogodišnjoj razini. Moram priznat da sam ipak očekivao rast dobiti...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt