Nisam nasao da je netko napisao, od danas je Span u sastavu Crobexa 💪
Dionica je totalno van fokusa već neko vrijeme a akviziraju i šire se. Moglo bi biti svega, potencijal je jako dobar.
Nisam nasao da je netko napisao, od danas je Span u sastavu Crobexa 💪
Dionica je totalno van fokusa već neko vrijeme a akviziraju i šire se. Moglo bi biti svega, potencijal je jako dobar.
Ovako to izgleda kad ti utjecaji iz vana ne idu na ruku
https://www.poslovni.hr/trzista/prvo-i…i-posto-4333012
Dok su prinosi bili niski sve zasluge su sebi pripisivali Plenki i Marić a sad kad naglo rastu odjednom su krive isključivo vanjske okolnosti.
I takva skuplja obveznica će opet godišnje uštedit državi cca 100 milijuna kuna kamate ,u odnosu na obveznicu koja se njom refinancira.
Ma trebalo ih je sve refinancirati po smiješnim kamatnim stopama u nekoliko prošlih godina. je da bi onda imali šok kad bi masa njih jednog dana bila refinancirana po vrlo vjerojatno puno većoj kamati, ali naši političari ionako ne gledaju na dulje vrijeme od jednog mandata...
S druge strane, ogroman suficit u proračunu koji će nastati zbog brutalnog skoka BDPa i inflacije se mogao iskoristiti i za vraćanje duga a ne da nam se dug konstantno povećava. U takvim uvjetima korekcija opće stope BDPa na niže bi također bila dobrodošla ali sumnjam da će se išta od toga dogoditi...
Ide to na tekući ili se mora imati Žiro račun?
na onaj koji das u skdd
To možeš provjeriti na egrađani. Čak mislim da tamo možeš i promjeniti račun ako trebaš.
Nisam došao moralizirati ali ljudi, pazite se, svi griješimo na burzi i naučite nešto iz ovoga. Kad ste kupovali đuru kupovali ste zapravo dug + mašinu za proizvodnju novog duga. Ovo za dioničare nije moglo dobro završiti. Na burzi se uvijek dobiva, ili zaradiš novac, ili stekneš znanje i to je to, svaka škola se plaća. Sretno!
S druge strane, što se tiče radnika, mislim da je ovo za njih dobro. Kompanija nije ovako funkcionirala i po meni je strano preuzimanje bila zadnja nada za kompaniju. Generalno gledano, strane investicije su uvijek dobro došle ali ne kad se kupuje nešto "naše" već kad se otvaraju novi pogoni i nova radna mjesta. Kada strani kapital kupi nešto naše to je u principu negativno jer tko rasprodaje dugoročno mu se crno piše, nitko se nije obogatio rasprodajom vlasništva. Međutim, đuro je jednostavno bio kronično disfunkcionalan i rupa bez dna u koju se već ulupalo brdo love. Ako je izbor bio ugasiti firmu ili strano preuzimanje, onda je ovo ipak ispala pozitivna stvar.
Dioničarima Društva isplatiti će se dividenda u iznosu od 15,50 kuna po dionici, iz zadržane
dobiti ostvarene poslovanjem Društva u razdoblju od 2005.g. do zaključno 2011.g.
Pravo na isplatu dividende iz točke I. ove Odluke pripada svim dioničarima Društva koji su na
dan 15.06.2022. godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog
društva d.d. Dividenda će biti isplaćena dana 05.07.2022. godine.
Znači 15,50 kn dividende po dionici sjeda na račun bez da se oduzme porez i prirez. Očekivao sam nešto više ali i ovo je solidno.
ocekuje li jos netko osim mene i drugi dio dividende od ZABE?
Ajde bogati pa ovi što prodaju iznad 66 ne znaju ni da ide prva dividenda (slikano u 9:31)
Na Eriksonu velika potražnja za dionicama. Dvije velike transakcije danas po 465 i 101 kom.
interesantan razvoj događaja. ernt je već i prije bio blizu tih razna. pa sad ako znamo da je to fondovska dionica, uz inflaciju to i nije nekakav rast ako pretpostavimo da je težište na digitalnoj budućnosti. vrlo vjerovatno da on tu ima nekakvo svoje značajno mjesto.
Slažem se, ali kad se desi neka nagla korekcija ne može ti pomoći ni isusovo prezime, padaš i pratiš cijelo tržište samo nešto umjerenije. Još uvijek je tržište volatilno i za kupnju treba čekati propade umjesto gurati cijenu gore.
Ja pokušavam zadnjih dana nešto kupit i to naravno po bidu ali ništa. Pa što je tako bajna situacija da se po asku mora kupovati ? Opasno stanje u Ukrajini gdje navodno tek počinju prave bitke , gospodarstva u padu , inflacije velike, Fedovo dizanje kamata tijekom cijele godine a na burzi " cveta cveće ". Ili sam ja samo trenutno pesimističan i preoprezan
.
također gledam šta bih kupio sljedećih 2-3 tjedna ali ii mene zadnjih dana iznenađuje zelenilo, očekivao sam više stagnaciju sa blagim negativnim predznakom i još selektivnih propada nakon izvješća za Q1. A to je burza...
Koliku korekciju opcenito ocekujete na trzistima kaj vani kaj kod nas ?
evo za admina nek prebaci post u anketu ak mu se da .
hvala
Pa ne bi se trebale ponoviti najniže razine iz ove faze rata u ukrajini ako baš ne dođe do nekih velikih eskalacija ili problema s naftom/plinom/hranom, tada je sve moguće mada iskreno to ne očekujem. Bit će iznenađenja i korekcija na pojedinim dionicama sada na izvješćima za Q1. Teško je prognozirati ali pogotovo dionice koje imaju malo više veze s rusijom/ukrajinom tipa ADPL, SPAN, PODR, ATGR, ERNT bi možda mogle negativno iznenaditi na izvješćima, a moguće i da bude poneko pozitivno iznenađenje. U svakom slučaju nestrpljivo iščekujem izvješća.
FYI...
(The message is too short, it must contain at least 3 words.)
Što mislite da li će biti dividende i kolika bi mogla biti ove godine?
Nekakve ideje...
Očekujem 18 kn, i s tim bih bio zadovoljan. kad bi ju mogli najaviti?
Taj dioničar pod brojem 5 je vjerojatno prodao jučer u 2 naloga 3736 dionica od 4681. Ako ne i više.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Cijena neće daleko dok ne dođe do pravog oporavka nakon jednog od kvartalnih izvješća u budućnosti, nakon toga slijedi raketa, pitanje je samo koliko ćemo čekati do tada.
Uopce ne znam sta ocekivati ovdje od Q1 izvjestaja i ustvari od cijelog prvog polugodista.
Ako bude nula, bit ce dobro.
Neke procjene?
Nula bi bila vrhunski rezultat ali ipak mislim da će biti minus, a to očekuje i burza jer se cijena raspala...
+VLEN, probati će se skupiti još nešto prije izvješća
Evo ja ga danas malo dokupio po 12,30 kn...
i prodao 10% HPB po 940 kn.
Kolega vi kad dobijete lokot ovaj forum zamre
Cerp mora prodati svoj dio u maistri.
10000 kom izgleda prodani. Ne znam tko je kupio ovaj dio a tko će još preostalo dio.
Odluka važi za turiste.
Koji odluku će država donijeti za svoj udjel u CO.
Nešto se pomiče.
Što to znači za nas, samo jeftiniji dokup?
Ako se ne varam cerp prodaje neku siću, dionice u vrijednosti od 20ak mil kn ukupno i to od nekoliko turista.
Display MoreTa priča je baš potvrda one stare uzrečice da treba kupovati kad su svi u strahu. I ja sam malo u strahu bio, zato i nisam jače ušao, a nisam imao ni slobodnog keša. Imao sam neke prodajne naloge na medici, adrisu i adpl koji se nisu realizirali pa sam rekao sam sebi da je valjda tako suđeno iako mi je kursor već bio u poziciji da prospem po bidu ove tri nabrojane Bilo mi je žao adrisa u kojeg sam tada vjerovao i adpl. Pevec se pokazao svemirski brod za pušioničarski adris, a i adpl je stjecajem okolnosti tu gdje je. Neodlučnost me koštala. Mislim da sam davno pročitao kod Kostolanya da je poželjno kod trgovanja biti umjereno pijan.
I mali ispravak prethodnog posta, EPS je 23 000 kn, a ne 22 000 kn. Treba odbiti trezorske kod izračuna. Strašno dobro rade. Kako će priča završiti? Ne možemo pouzdano znati, čini mi se da puno bolje od ovog ne može zbog ograničenog tržišta. Vidjet ćemo koji su planovi uprave kud s tim novcima, u svašta se može investirati. Možda ćemo u budućnosti imati Pevex holding.
23 k je tocno
a ja sam imao i cash i prst na okidaču ali kada sam vidio da gotovo svi prodaju u općoj histeriji i meni se duplo skratila ruka od prvotno planiranog.
i tako mi jedni drugima utjerujemo strah u kosti i propuštamo max kapitalizirati prilike iz once in a lifetime opportunity.
za još bolje rezultate svi moramo dodatno evoluirati i cvršće vjerovati u fundamente i u svoje znanje,instinkte.....
moglo nas je biti dosta više i mogli bi bez problema prije godinu dana biti u poziciji da izglasamo povratak na burzu.
bio sam među malobrojnima koji je javno pozivao da mi se pridruži u kupovini i neignoriranju fundamenata iz snova.
burza nije dobro mjesto za nestrpljive i one koji se daju zaplašiti usprkos odličnim fundamentima.
šteta da nismo zajednički sačuvali paket dionica koji bi imao puno veću težinu.
kakva bi to tek tada priča bila?
još jedna škola za zalog bolje budućnosti,ovako nešto će se opet ponoviti pa cemo biti iskuniji i ostalo
![]()
A jel može za nas neupućene u kratkim crtama opis kako se to sve odvijalo uključujući i cijene. Koliko je narasla cijena u odnosu na sadašnju? Znam da se na Hiti nedavno vrtilo valjda oko 120-150 po komadu?
Display MoreŠta nije ono ZSE zabijena u bunar?
Koji bunar, možda je bila prije 10 godina. Dobro, nismo skroz u oblacima kao neke stvari vani.
Tvrtke sa dividendom iznad 5-6% možeš na prste nabrojati.
Turisti su prestali biti jeftini tamo davne 2015, te smo imali priliku kratko u Covid lockdownu dok smo mislili da je opasan.
Nismo mi Amerika da bi imali valuacije kao Amerika.
Ima toga što mi se sviđa i želim kupiti ali mi se cijene ne sviđaju.
Da na zse imamo kakvog domaćeg brodara kontejneraša kladim se da bi bio dvostruko skuplji od stranih
Ili domaćeg rudara nikla ili bakra.
Moj prethodni odgovor je bio ironičan. Pa ja se već godinama prepirem s ljudima kad kažu da smo zabijeni u bunar jer realno nismo. Naša burza je po meni realno vrednovana, puno realnije nego neke vani s tim da treba uzeti u obzir i perspektivu i potencijal, naš spram njihovog, mi smo ipak tu lošiji. Sve skupa ok smo vrednovani i čak u zadnje vrijeme i po malo skupi, barem ako pričamo o perjanicama burze. Ovo je samo moje mišljenje...
Taman se ponadao jer je došao još jedan solidan papir, kad ono i to nebu pod oblake odmah.
Više po normalnim cijenama ne možeš ništa kupiti. Eventualno vani nešto što nikome nije bilo na radaru ili ima neku grešku.
Šta nije ono ZSE zabijena u bunar?
cujete prije dan, dva sam negdje procitao (moze se naci sigurno i na netu) da rusi nemaju snagu zauzeti kijev i da premjestaju snage na jug-istok da tamo ociste situaciju tako da ovo danas je kao objava o povlacenju a u stvari prebacuju snage na drugu crtu di misle da mogu vise postici..
Zvuči kao da su se nešto dogovorili pa se za uzvrat povlače s dijela teritorija a sad moraju jače stisnuti na drugim područjima da bi opet imali aduta za nešto ispregovarati, iako tko zna koja je prava istina i šta se stvarno događa iza kulisa. U svakom slučaju ovo je pozitivna vijest i burze su na to lijepo reagirale ali najbitnije je da ljudi prestanu ginuti. Držim fige da se nastavi u smjeru prekida rata.
ministarstvo obrane Rusije donijelo je odluku da se radikalno smanji vojna aktivnosti na kijevskom i černihivskom području
Prva faza rata je dovršena. Ruska vojska se usredotočuje na primarni cilj koji se odnosi na oslobađanje Donbasa", rekao je Šojgu.
Burze se zelene kao zelena salata.