1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roki

Posts by Roki

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Roki
    • June 30, 2022 at 1:10 PM
    Quote from Moller

evo tko ima zabu, neka se zna

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…2f5b0059ba5.pdf

Ako ide radnicima po poslovnicama onda super, ako ide sve managerima onda puška. Bilo bi lijepo malo nagraditi radnike i voditi računa o njima. 80000 dionica je sića za zabu, cca 5 mil kn. Toliko zarade do podne svaki radni dan.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Roki
    • June 29, 2022 at 8:02 AM
    Quote from sonda

Kaže prodaja non core djelatnosti... 🤔

Ajd dobro..

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…lenike-20220628

Volim akvizicije a oni prodaju, na prvu mi nije bila draga ova vijest, al opet vjerujem da znaju šta rade i vjerujem da imaju gdje s kešom za nove akvizicije. Ovo je igra na duge staze, vidjet ćemo.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • June 27, 2022 at 8:59 AM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from Roki

Mene jako zanima jesu li ovi novi dogovoreni poslovi samo dodatak onima iz 3. mjeseca od 71,5 mil E pa da sad posao ukupno iznosi 85,9 mil E ili je to potpuno novi posao pa ispada da su ugovorili 71,5+85,9=157,4 mil E sa Stellantis grupom u zadnja 3 mjeseca. Obje varijante su realno dobre ali druga je ipak puno bolja i ak je to istina, onda je sklopljen brutalan posao. Jel itko zna nešto više od mene? Ja nekako ipak mislim da je trik, da su prvo ugovorili 71,5 mil a sad samo dodatnih 14,4 mil E, ali naprave objavu ovako kao da su dva odvojena posla.

Objavljeno u 3. mjesecu:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Objavljeno jučer:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

IMAM ODLIČNE VIJESTI!!!

Potaknut upitom kolege Rokija i mene je zanimao odgovor na njegovo postavljeno pitanje.

Stoga sam se s ovim upitom obratio direktno AD Plastiku.
    I dobio ekspesni odgovor.

Evo što su mi rekli (cititram dobiveni mail):

Poštovani,

Prije svega hvala na javljanju i interesu za AD Plastik.

Svaka objava novih poslova odnosi se isključivo na poslove koji ranije nisu objavljeni. To u ovom slučaju znači kako smo tijekom ove godine ugovorili sveukupno 157,4 milijuna eura vrijednosti novih poslova za Stellantis Grupu.

Hvala na lijepim željama.

Sve najbolje i srdačan pozdrav,

Josip Divić

Direktor financija

Dakle, sve je jasno. Ako bi ukipni prihod ravnomjerno podijelili na 9 godina to iznosi cca 131 milijun kuna godišnje prihoda za AD Plastik.

Da, prihod nije dobit, ali je ovo vrhunski!

Display More

Svaka vam čast, a ovo su stvarno sjajne vijesti.

Što se tiče ugovaranja novih poslova, ajde da tu priču opet ponovimo. Pošto nemamo uvid u detalje ugovorenih poslova, možemo si pojednostaviti perspektivu. Znači ako ADPL treba godišnje 1,3 do 1,5 milijardi kn prihoda da bi imao solidnu godinu, potrebno mu je svake godine ugovoriti otprilike i toliko novih poslova da održava taj kontinuitet tako da se ne treba zamarati vremenskim rokom ugovorenog posla i onda svaki posao dijeliti sa brojem godina na koliko je ugovoren jer svi njihovi pravi poslovi se ugovaraju dugoročno i preklapaju se jedni preko drugih tako da nema smisla svaki puta dijeliti iznos novog posla s brojem godina, jednostavno treba pojednostaviti stvari i vidjeti hoće li ADPL svake godine ugovoriti tih cca 1,3 do 1,5 milijardi kn novih poslova. Prosto ko pasulj.

• Roki
    • June 27, 2022 at 8:03 AM
    Quote from dionicar

Rekorder po dobiti ZABA

Link ili malo više detalja?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • June 24, 2022 at 8:15 AM

Mene jako zanima jesu li ovi novi dogovoreni poslovi samo dodatak onima iz 3. mjeseca od 71,5 mil E pa da sad posao ukupno iznosi 85,9 mil E ili je to potpuno novi posao pa ispada da su ugovorili 71,5+85,9=157,4 mil E sa Stellantis grupom u zadnja 3 mjeseca. Obje varijante su realno dobre ali druga je ipak puno bolja i ak je to istina, onda je sklopljen brutalan posao. Jel itko zna nešto više od mene? Ja nekako ipak mislim da je trik, da su prvo ugovorili 71,5 mil a sad samo dodatnih 14,4 mil E, ali naprave objavu ovako kao da su dva odvojena posla.

Objavljeno u 3. mjesecu:

Objavljeno jučer:

• Kolike prinose ostvarujemo

• Roki
    • June 20, 2022 at 8:20 AM

Kad uračunam dividende onda je nekakav sitni minus ali to je ok s obzirom da držim blue chipove na duge staze.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Roki
    • June 7, 2022 at 10:24 AM

možda ulazi u span?

• SPAN (SPAN d.d.)

• Roki
    • June 6, 2022 at 12:08 PM

Htio kupit u petak i zaboravio, jutros dok su sjele pare na brokerski cijena ošla u nebo, šta sad, čekati ili kupiti?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Roki
    • June 6, 2022 at 10:37 AM

Piše datum bez prava 7.6. znači danas 6.6. na kraju dana tko posjeduje dionicu ima pravo na dividendu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Roki
    • May 27, 2022 at 2:47 PM
    Quote from Moller

crobi nije nikada iznevjerio petkom, pa mislim da neće ni ovaj put, ali zato u ponedjeljak krećemo oštro da zaključimo ovaj mjesec u velikom plusu

Kolega, u ponedjeljak je pucanj u prazno. Plenki prije dvije godine prebacio dan državnosti sa 25.6. na 30.5.

Ne znam gdje mu je pamet bila, 30.6. možeš fino spajati sa vikendima i na more, a gdje da idem 30.5?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Roki
    • May 26, 2022 at 10:35 AM
    Quote from Parica
    Quote from Roki

Znači ADRS2 all in?

Nikad all in...nigdje...30% najvise u jedan papir...trenutno imam 30% ukupno u ADRS i RIVP...pa moram imat i ATPL i KODT i ATGR i SPAN...a drzim nesto i ERNT i VLEN...jednostavno, previse je dobrih i jeftinih papira...zelim ih imat sve...

"all in" je bila šala mala, međutim mislim da je cijena ADRS2 stvarno dobra. S druge strane muči me isto što i vas, hoću još ernt, span, atgr ,kodt, zabe tako da sam najmanje dokupio adrisa. Zapravo trenutna situacija na našoj burzi je jako ugodna za dugoročne. Postoji gro kvalitetnih papira koji su sada relativno povoljni a imaju jako dobru perspektivu i čovjek nije pametan šta kupiti, ja sam dokupljivao sveg toga i sa svime sam sretan.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Roki
    • May 26, 2022 at 10:16 AM
    Quote from Parica
    Quote from rambo_5

Svi kažu da će ova sezona biti vrhunska. A opet, ECB će dizati kamate, što će poskupiti kredite i srušiti vrijednost nekretnina - a ovo je ipak primarno nekretninski biznis.

Pitanje za milijun, što će od te dvije silnice biti jače...

RIVP ima 90% dugorocnih kredita sa fiksnom kamatnom stopom pa povecanje kamatnih stopa im ne bi trebalo negativno utjecat na CF ni RDG.

Mene su ucili da nekretnina vrijedi koliko moze zaradit/uprihodit...a ne kolike su kamate...

Tako da unatoc svemu i dalje smatram istarske turiste best buy...

Znači ADRS2 all in?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • May 24, 2022 at 1:18 PM
    Quote from Zvjezdani

Dobit iz 2021. g. (16,3 M) unosi se u zadržanu dobit.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…649691d0b51.pdf

Racionalno ponašanje s obzirom na okolnosti.

Sviđa mi se ako stvarno krenu otkupljivati dionice po ovim cijenama pa da ih ponište, puno bolja varijanta nego isplata dividende.

• Što smo danas tržili

• Roki
    • May 20, 2022 at 9:56 AM
    Quote from Marin83

+KODT2 po 2500 kn

Jel dugoročno ili trade?

• Roki
    • May 19, 2022 at 2:59 PM

Mislim da će ići nekoliko godina s jačom redovno dividendom (kao što je i majka najavila) kao što su i ove godine isplatili više nego su zaradili. Nekako mi nema smisla da isplaćuju izvanrednu dividendu jer nisu se okolnosti nešto promijenile, barem ne na bolje, a da su htjeli dati više, dali bi na redovnoj, a zapravo i jesu. Dobit po dionici je bila 5,37 a oni su isplatili 6,27.

• Roki
    • May 19, 2022 at 8:09 AM
    Quote from Nevera
    Quote from LodeRunner

Target i Walmart su srusili market. Ne direktno, nego implicirajuci losim Q1 rezultatima da se smanjuje maloprodajna potrosnja americkog kupca. Dizanje cijena u maloprodaji da bi se pokrila ulazna inflacija i podigle marze rezultiralo je osjetnim smanjenjem prodaje.

Nazalost se to tamo kaznjava instantno. Kad jednom krene, algoritmi dalje rade svoje ne pitajuci za P/E.

Sutra ili petak vjerojatno odbijanac, em radi lokalnog vrha VIXa em radi OPEXa u petak. Nakon OPEXa mutno.

Uhh ajde onda je dobro. Ljep mius preko 3 %.

Najveću pad koji sa vidio na crobexu je na dan kada je Sanader podnio iznenadnu ostavku. Inex potonu preko 7% , kratko.ali bilo ružnu a i tužno. Pametno ljudi

Hmm, onda ste koronu prespavali, barem onaj dio u početku dok se mislilo da je to neka opaka bolest.

Ako me dobro pamet služi znali su u valjda manje od pola sata stopirati trgovanje na zse jer je crobex pao 10%. I to se dogodilo 2 ili 3 puta u tom periodu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Roki
    • May 18, 2022 at 1:46 PM
    Quote from BudFox
    Quote from LodeRunner

Pa naravno da su dobre vijesti. Problem je da nece biti ikakvih komentara na spomenute dok svima ne budu ocite.

Ha!

Ako sam dobro shvatio post kolege LodeRunner on je napisao da će se povećati

proizvodnja automobila zbog prestanka nestašice čipova, što je u biti dobra vijest za

ADPL koja proizvodi plastične dijelove za iste. Problem zadnje dvije godine nije bila

potražnja za automobilima, koja je bila velika, već je nestašica čipova dovela do

smanjenja proizvodnje i isporuke novih automobila.

Display More

To sam i ja skužio, manje chipova za pizd@arije pa će biti više dostupno za automobile. E sad je li to baš tako crno bijelo ne znam.

• Roki
    • May 18, 2022 at 10:57 AM
    Quote from deny_09

Kakvo brutalno iskrcavanje na KODT.. :S

Šta se desilo?

• Roki
    • May 17, 2022 at 9:49 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Roki

Sudeći po svemu u nazad nekoliko mjeseci ovdje se neće dogoditi ništa sve dok ne izađe neko dobro kvartalno izvješće...

Kolega gledajte gledalicu, netko čisti ask...

Je, upalio sam čim sam vidio tvoj post. Ali kažem, tu može biti kojekakvih pomaka po malo gore dolje, ali dok ne dođe jedan dobar kvartalni izvještaj nema tu nekih skokova. Čak smatram da će dati neku sitnu dividednu ako nastave raditi kao u 1. kvartalu al ni to neće dići dionicu. Pa i rekacija na onaj novi ugovor od 80-ak mil eur je bila nikakva. Generalno je dionica zabijena u pod kao da su tvornice u rusiji već otpisane i kao da ostatak grupe nabija gubitke, a oni zapravo drže glavu iznad vode, smanjuju dugove i čak su nešto i zaradili u 2021. Uz sve to, cijena zabijena u bunar a zna se koliki imaju potencijal kad se stanje normalizira. Jedno dobro kvartalno izvješće i ide raketa, do tad ništa.

• Roki
    • May 17, 2022 at 9:30 AM
    Quote from Marin83

Što se događa na ADPL???

Sudeći po svemu u nazad nekoliko mjeseci ovdje se neće dogoditi ništa sve dok ne izađe neko dobro kvartalno izvješće...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt