Ohoho. Taman kad nam je svima prisjela ova dionica, evo nekih potencijalno lijepih vijesti. Treba sad iščačkati što se to točno kupuje, ali na prvuvjerujem čika tedešiju...
Brojke su u EUR
Ohoho. Taman kad nam je svima prisjela ova dionica, evo nekih potencijalno lijepih vijesti. Treba sad iščačkati što se to točno kupuje, ali na prvuvjerujem čika tedešiju...
Brojke su u EUR
Na nekim dionicama koje pratim sam danas uočio znatan pritisak na desnoj strani, tj. puno više je prodavatelja od kupaca. To su redom HT, ZABA, SPAN i RIVP. Logika nalaže čekat ih niže samo koliko? Šta misle kolege?
vidi se pritisak na desnoj strani, znači puno više prodavatelja nego kupaca, i ja ću se strpiti da malo padne cijena. Slično sam danas uočio na još nekim papirima koje pratim, a to su uz RIVP redom HT, ZABA, SPAN. Bit će toga jeftinije, strpljen spašen.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATGR/COI-ATGR-63e997961b8ce997cc395820d1998402.pdf
Jel bi moglo biti ovih dana jeftinog dokupa i na ZSE na temelju ovih sr@anja?
Bio je stock split 1 na 4 dionice tako da je 4€ ove i 50kn prošle godine...
je i to je opet manje 40 % , sada će bidna žena opat morati nositi normalne cipele po gradu
https://www.jutarnji.hr/life/maja-tede…00-kuna-6828318
iako čisto sumnjam da će od svojih nogu otkidati za dioničare
Pa valjda je svima bilo jasno nakon izvješća za 2022. da će dividenda biti osjetno manja od prošlogodišnje. Nije trenutak za prsit se s velikom dividendom već čuvat cash za sigurnije poslovanje. Prihode su digli vrlo solidno, sada nek nastave tim trendom a onda polako i sa dizanjem marže. Već sam pisao da nisam oduševljen dionicom ali takvo je vrijeme sada. Ovo je i onako za dugoročne.
u PBZ sjela oko 10:45
Objavljen poziv za glavnu skupštinu i nadzorni odbor.
Prošlih godina je sve bilo objavljeno detaljno, od izbora članova do iznosa dividende.
Ove godine gotovo prazan list.
Nešto smrdi na nikakvu ili minimalnu dividendu
P/E 28, do kraja godine vjerojatno preko 30. Malo sam se razočarao u ovu dionicu. Ok, okolnosti sa inflacijom i smanjenom maržom zbog očuvanja tržišnog udjela mi je jasan, ali meni je P/E 30ak stvarno previše. Imam nešto sitno ovdje i držat ću to vjerojatno godinama, ali da me veseli, uopće ne.
Bok, jel postoji naznaka da će država opet ponuditi narodnu obveznicu i kad?
Zabina dobit 43%veća u odnosu na isti kvartal prošle godine,a cijena zanemarivo porasla.
Da, i meni vrlo neobično, ja sam jučer odma na vijest dokupio.
Ovaj span ne staje. Živo me zanima kakav će biti Q1. Jel može netko malo upućeniji od mene raći ubraja li se posljednja akvizicija u izvješće za Q1?
Nitko ne komentira Q1 zabe. Depoziti nešto smanjeni ali ih inače imaju u izobilju. Nisam siguran bi li im nastavak takvog trenda pravio problem...
S druge strane prihodi i dobit probijaju plafon. Ja sam na ovakvo izviješće dokupio neku siću. Da budem iskren, očekivao sam veći rast i jaču kupnju s obzirom na izvješće...
Display MoreIzašlo izvjesce...
https://zse.hr/hr/papir/310?isin=HRKODTRA0007&tab=stock_news
Boze moj sto je ovo...za usr.at se u gaće od ludila...
Rast prihoda 34%
Rast dobiti nakon oporezivanja 75%
Rast ugovorenih poslova 73%
Rast EBITDA marže za 200 b.p. (sa 9,7% na 11,9%)
I to sve na vec visoku bazu prihoda i dobiti od lani...bolesno dobro
Sve stoji, samo računajte da je 1. kvartal prošle godine bio nešto slabiji od 3. i 4. kvartala 2022. koji su rasturili. Ovaj je sada ipak slabiji po prihodima od Q3 i Q4 iz 2022.
U svakom slučaju ovo mi je najdraža dionica. Ako bude prilike rado ću dokupiti.
Ja sam probao uhvatiti jednu zadnjih dana po 4600, pa prema 4700, 4700 i na kraju 4720, ali bezuspješno tako da sam odustao.
Dividenda 2.35 EUR!
Iz zadržane dobiti. Dakle neoporezivo.
Čini mi se iz 2011. dakle da, neoporezivo. Ipak, očekivao sam oko 2,8 oporezivo na temelju rezultata iz 2022. Ali ok,
Ok izvješće. Prihodi kao i lani. Dobit 6 puta veća aali i dalje nedovoljno za burek.
Ok s obzirom kakvo je lani bilo i cjelokupnu situaciju.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…3d07a3de318.pdf
Pozitivno je da je Rusija pala na 7% prihoda. dakle uskoro zanemariva.
Daleko je ovo još od oporavka. Doduše sve što nije gubitak je za sada ok za strpljive. A strpljivi ćemo po meni morati biti još 1-3 godine.
Gledajući izvješće na prvu jad i bijeda, ali ljudi ,treba pogledati širu sliku, nakon 3 negativna kvartala ovo je prvi da je u plusu. Možda su tu i navukli tu neku dobit da bude mrvicu u plusu ali prihodi i EBITDA su podjednaki sa Q1 2022. što je veliki skok spram zadnja 3 kvartala. A sjetite se da je Q1 2022, iako generalno slab, i dalje bio jako dobar spram ostatka 2022. Ovo je po meni dobar rezultat pogotovo ako ovako nastave ovu godinu. Piše vam u izviješću da su svi oni slini poslovi ugovoreni mahom za 2024. Koliko vidim kratkoročni i dugoročni dug je nepromijenjen. Bitan je ovaj trend i uzlet. Autoindustrija se oporavlja. Hrvatski dio grupe je izgleda napokon stao na noge. Drago mi je da ide na bolje jer sam dioničar.
Tako je.. Bank of new york je skrbnik u ovom slucaju, ali ne znamo tko je iza.
Bilo bi bolje da ga nema, diže nam cijenu bez veze, bolje da je jeftiniji dokup kroz sljedećih par godina.
Izaslo izvješće...
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/48768
Za mene ocekivano...rast prihoda i pad profitabilnosti...
Ono sto me veseli i sto sam ocekivao u ovom kvartalu je da je zaustavljen pad profitabilnosti. U q1 ostvarena je EBITDA marža od 9,7%, i veca je od ostvarene EBITDA marze u q22022 i negativne EBITDA marze iz q42022...do kraja godine ocekujem rast profitabilnosti (u odnosu na proslu godinu) i znatno vecu godisnju dobit nego 2022. godine...obzirom na skoru objavu iznosa dividende (16.05), program otkupa vlastitih dionica i ocekivan rast profitabilnosti do kraja godine smatram da je danas dobar dan za dokup...
Ja ne bi žurio s kupnjom jer sami najavljuju još jedan loš kvartal što se tiče profitabilnosti te za cijelu 2023. godinu niže EBITDA marže nego što su bile u 2022.
A čuj, ako govorimo o dugoročnom investiranju, kupuje se prije nego poslovanje procvjeta i dok je cijena prihvatljiva. Kad dignu profit porast će i cijena.
Nije nagovor na kupnju...
Čitam taj Q1 izvještaj jutros i ne znam šta bi rekao. Točno to sam očekivao, smanjenu dobit zbog inflacije tj povećanih troškova nabave, pakiranja, transporta, energenata. S druge strane sam baš zbog te iste inflacije očekivao i povećanje prihoda. Sjećam se da su prošle godine na prezentaciji izjavili da im je plan da ne prebace sve povećanje troškova na krajnjeg kupca odmah, nego da će to raditi postepeno, po njihovim riječima blaže od konkurencije a s ciljem da zadrže tržišni udio tj da ne gube kupce. Rekao bih da idu tim smjerom. Kad se gleda dugoročno, ovakav rast prihoda je sigurno dobar, prihodi su snažno rasli i prošle godine. Treba samo dočekat da se i marže povećaju u što će vjerujem, samo je pitanje koliko će rasti. Mislio sam da i ostatak investitora slično razmišlja i predviđa slične rezultate. Za sada je ATGR -2% na ovaj izvještaj. Vidjet ćemo što slijedi.
Puno sam drobio, ajde da zaključim, nit mi izgleda nešto atraktivno za kupnju, niti za prodaju. Vjerojatno neću dirati ništa i čekat ću bolje prilike na Q1 rezultatima, ali dugoročno mislim da ovdje nema zime.
A jesu điberi sa tih 6e dividende...
ERICSSON NIKOLA TESLA d.d. - Prijedlog za 6 eura dividende po dionici
U mom bi se kraju reklo: Tanko ćemo kakati...