1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. NewUser1

Posts by NewUser1

• LURA (DUKAT mliječna industrija d.d.)

• NewUser1
    • November 12, 2020 at 9:35 PM

KressoM

Svoju zadacu sam napravio prije ove objave i po meni je ponudjeni iznos prihvatljiv. Nije predobar, ali privatne kompanije se ne razbacuju sa novcima.

Siguran Sam da i Vi kada kupujete npr. nekretnine i pokretnine ne placate vise nego sto morate, nego pregovarate za svaku kunu.

@naim

Koliko javnost uopce zna o dionicama i koliko ima fizickih osoba koji su jos dionicari dukata?

Vi zbilja mislite da ih mozete ucjenjivati sa javnim misljenjem?

Moje skromno misljenje je da si utvarate neku moc ili poziciju oko toga.

Procjenitelj je PWC i da li Vi mislite da netko iz Dukata moze utjecati na PWC da znacajno smanji cijenu i Vas namjerno osteti?

Mislite li Vi da PWC ne zivi od svoje reputacije?

Ako imate podlogu za Vase misljenje da dionica vrijedi 1.400 kn podijelite ga i sa argumentima skupite male dionicare pa onda ozbiljno utjecite na proces.

Ovakvom galamom i vasom medodom zbrajanja zadrzane dobiti na osnovicu iz 2007 !!!, sto je metodoloski potpuno krivo, ste na pogresnom putu. Ali to znate i sami ....

Zelim Vam srecu sa tuzbom i bio bih Vam zahvalan da nas za par godina obavijetite koliko ste vremena i novaca potrosili Te kako ste financijski prosli. Stvarno bi me zanimalo.

Sretno Vam bilo :)

• NewUser1
    • November 12, 2020 at 6:29 PM
    Quote from KressoM
    Quote from NewUser1

KressoM

Mozes li objasniti zasto je cijena preuzimanje iz 2007 bitna za danasnju valuaciju tvrtke?

2007 je i kamenje letilo i multipli su bili dvostruko veci nego danas.

Lp

Nije uopće bitna za današnju valuaciju. Ali moze se pretpostaviti da su i tada oni radili neki neku procjenu. Pogledaju li se parametri od tada vidit ce se da unatoč tome sto je "i kamenje letjelo" cijena tada nije bila uopće napuhavana, cak se moze reci da je bila povoljna za Lactalis. A ako se krene od te premise, onda se moze svakako usporedivati s današnjom cijenom i vrijednoscu.

Hvala na odgovoru. Cijena u preuzimanje, i to pogotovo iz 2007, nema nikakvih utjecaja na danasnju vrijednost. To zbrajamje dobiti i rasta na tu osnovicu iz 2007 je metodoloski krivo.

Znaci uzmemo EBITDA i druge pokazatelje poslovanja za 2019 i malo ih umanjimo radi losije 2020 i pomnozimo sa sadasnjim prosjecnim multiplama industrije (ne u preuzimanje- jer se tada placa premija ca. 20-25%).

Produktu oduzmemo sve Kredite i dodamo eventualni visak financiskih sredstava (naglasak je na visak - nikako npr. svu kratkotrajnu imovinu ili novac ili zadrzanu dobit).

Kad se to sve napravi dobije se iznos po dionici.

Skolski bi jos trebalo napraviti diskont jer vecinski vlasnik ima c. 97%. dionica.

Da su zbilja htjeli biti pokvareni, kako im imputirate, mogli su dukat pretvotiti u d.o.o. i kroz daljnje pravne radnje potpuno razvodniti udjelnicare.

• NewUser1
    • November 12, 2020 at 2:39 PM

KressoM

Mozes li objasniti zasto je cijena preuzimanje iz 2007 bitna za danasnju valuaciju tvrtke?

2007 je i kamenje letilo i multipli su bili dvostruko veci nego danas.

Lp

1. Privacy Policy
  2. Kontakt