1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • May 16, 2025 at 10:57 AM
    Quote from smrznuti
    Quote from All

Slicno ce biti i sa kotr2, dlkv i koei :)

Sa KOEI "sigurno" neće

Zasto ne ?

Zanimljivo je gledati kako kodt divlja dok su dlkv, kotr2 i koei zapostavljeni .... :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 16, 2025 at 12:20 AM
    Quote from Wolfshar

Cini mi se da ce ovdje trebati puno vise prometa da bi se namirili ovi sta konstantno povecavaju ask :|

Strpljen spasen.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • May 15, 2025 at 3:44 PM
    Quote from Bokyklc

Prije 5 godina 152,63 € (1150kn) 8)

Slicno ce biti i sa kotr2, dlkv i koei :)

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • May 15, 2025 at 11:17 AM
    Quote from Takamina

Palo mu je u dvorište tog novca kroz isporučenu robu koju je proizveo za onaj dio kupaca koji su to financirali kroz subvencije EU za zelenu tranziciju. Ali sve je rezultat vlastitog rada, konkurencije i proizvodnje Končara. Druga stvar je što helikopter money boosta potrebe tj. narudžbe....ali ta tranzicija neće završit za godinu dana sigurno

Kad stane priliv novca iz EU fondova osjetiti ce se to ali na gotovo svim podrucjima ne samo na tvrtkama koje rade punom parom ....

• All
    • May 15, 2025 at 9:51 AM
    Quote from borsa

Jel zna netko koliko je helikopterskog eu novca palo u končarevo dvorište.

Ako rastu bez toga onda je fascinantno koji zamah imaju u zadnjih par godina

Bitnije od toga ti je koliko poslova uzimaju uz kakve marže i na koji način dalje sa profitom.

• All
    • May 14, 2025 at 8:30 PM

Dado, to nije reklama. To je prilika za tvrtke i koliko vidim objeručke su je prihvatili i rade ... I samo beka nastave tako !!!

• All
    • May 14, 2025 at 11:03 AM
    Quote from bjane

izgleda da je fokus na KOEI

prometi su iznad prosjeka ,sve drugo slaba ili nikakva trgovina.:|

Logično. Jedino što.me čudi kotr2 ... Trebalo bi tek tu biti stampedo kao i na dlkv

• Best buy

• All
    • May 14, 2025 at 11:01 AM
    Quote from Sheki
    Quote from Goran

u šta uložiti sad ?

pojedinačne dionice su uvijek veći rizik nego fondovi ili etf-ovi.

kad ulažete u pojedinačnu dionicu znaći da ulažete u menadžment firmi, a kakve će poslovne odluke oni donositi ne zna niko živ.

Bar znamo kakvi su fond manageri, prema prinosima zadnjih godina, pa znamo kome ne treba davati novac na ulaganje :)

Znamo kakvi su i kakve odgovornosti nose, a time i kako se odnose prema tuđem novcu, a isto tako znamo kako rade regulatori i kakva nam je pravna država. ;)

• Best buy

• All
    • May 14, 2025 at 8:27 AM
    Quote from dionicar

Prodati zaba ili ne ?

I u što prebaciti kapital ?

Ja imam malo novaca unutra (ispod 100kom) necu prodati jer zaba posluje dobro i ne ocekujem neki bum ali neku banku treba imati (prije sam imao hpb dok je bio potencijal veceg rasta) ali da prodajem uzeo bih dlkv, kotr2, koei, kodt, span, IG, monp, adrs .... a i ernt. :)

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• All
    • May 13, 2025 at 1:51 PM
    Quote from SILVIO2024
    Quote from dionicar

Prema profitnoj margini za 1.kvartal smo tu negdje kao i pred godinu dana.

Nadajmo se da će 2. Kvartal bit.bolji i da će dionica preko 30 EUR

Ovo trgovanje ovdje se pretvorilo u živu dosadu.

Nikad nije bilo takvog "centarenja" i stagnacije na nekoj izmišljenoj razini vrijednosti. :/

Ja sam jedan dio prebacio u kotr2 i jedan u dlkv i sad me za ostatak vise boli đon. Banka su, posluju super, koliko sam bacio oko niti jedan fond ne izlazi a cijena u banani. Eto im ga sad !!! :)

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• All
    • May 13, 2025 at 1:31 PM

Kada ce preci 600 ?

• All
    • May 13, 2025 at 1:30 PM
    Quote from fantom
    Quote from Marty McFly

Eto zašto ne isplaćuju veću dividendu :)

Isplaćeno je 25% ostvarene dobiti, što je ok.

Al uz to su i cijene skocile i koei, kodt, a i buduce zvijezde dlkv i kotr2

• INGR (INGRA d.d.)

• All
    • May 13, 2025 at 9:57 AM
    Quote from misterno
    Quote from All

Ne znam kako usporedujes dalekovod i ingru ? :). Bio sam u Ingri i pratim je istina sve manje al ako cemo realno ....:) Ruku na srce ....

A uspoređujem ih jer sam obe imao u portfelju.

Obje su mi napravile plus. Ali jedna u jako kraćem razdoblju. Zašto ih ne bi uspoređivao, bi li trebao imati različite zahtjeve za uložiti? 😁

Pa da ! :). Obzirom da sam izasao iz Ingre i podebljao poziciju u dlkv naravno da ih se ne moze nikako usporedivati. ^^.

• INGR (INGRA d.d.)

• All
    • May 13, 2025 at 7:33 AM
    Quote from misterno
    Quote from mesetar

Ma svi tu znaju da je ova cijena dionice niska i da s obzirom na book i zaradu treba biti duplo viša.

Dlkv s bookom od 1,5 Eur vrijedi preko 30? a ovo s bookom preko 4 i sigurnim prihodima sljedeće desetljeće ni 2 ?

Ako tu dodamo još elektrane, potencijal dionice je uistinu ogroman, trenutno zapravo najveći na Zse.

Istina.

I pratim ju ja.

Ali o problemima s naplatom i porezima pišu oni. Dugo tišina. Nadam se ja da ću se vratiti, ali ne znam.

Dlkv ima 425 miliona poslova i profitabilan je. Dobit prvi kvartal je veća od ngrine godine.ingra ima potencijal. Jedna solarna, bez obećanog vodika nije to. Hoće li ostvariti potencijal, nadam se da da.

Display More

Ne znam kako usporedujes dalekovod i ingru ? :). Bio sam u Ingri i pratim je istina sve manje al ako cemo realno ....:) Ruku na srce ....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• All
    • May 13, 2025 at 7:27 AM
    Quote from Bull_over_Bear
    Quote from All

Zasto dlkv nije uz kodt ?

Po meni nije ni blizu, npr. dlkv ima finih dugova dok je KODT pun love

Kodt radi punim kapacitetom i cijena je narasla i zaradili smo abnormalno, a dlkv pocinje od nule al ovaj puta vidimo da idu zaozbiljno, a cijena je jos uvijek gotovo pocetna. Dugovi koje spominjes su naprosto smijesni i u principu su vec gotovo rjeseni .... Sjetit ces se ovog razgovora kad dalekovod skoči jer izigrali su male dioničare i igrali prljavo i napravili kobasice i trakavice i zato ce trebati nesto vremena, no najgore je proslo i cudi me zasto nije krenulo kao i sto je netko spomenuo span .... Stampedo je na kodt kao da su jedini .... Da i IG radi jako dobro kotr, koei, i adris nije los kao ni monp ....

• INGR (INGRA d.d.)

• All
    • May 12, 2025 at 1:31 PM
    Quote from misterno

Uglavnom... Ne radim ja grafove nego aplikacija....

To je analiza, eli... Ja često koristim to u donošenju odluka kao alat za potporu.

Svi sami donosite odluke. Svima sve najbolje i uspjeh želim. Ovo je dio razloga zašto sam izašao iz ingre

Sve najbolje i puno sreće

Jako smo sličnih razmišljanja, a koliko vidim i djela. Takoder zelim svima sreću, ali ne samo onima koji ostaju pozicionirani nego i nama koji smo izasli. :)

• All
    • May 12, 2025 at 11:52 AM
    Quote from Bull_over_Bear
    Quote from TheMandarin

U zadnje se vrijeme cini da su Koncari (KOEI, KODT i KODT2) debelo najbolje investicije na nasoj burzi.

Moze li se koja druga dionica pribliziti tome, ne samo cijenom nego i rastom poslovanja i pokazatelja, ako gledamo razdoblje od iducih godinu-dvije? Za Koncara se cini da i dalje ima potencijala za velikim rastom.

1. KODT i KODT2
    2. KOEI i KOTR2
    3. ...
    4. SPAN, IG, DLKV

Zasto dlkv nije uz kodt ?

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• All
    • May 12, 2025 at 11:24 AM
    Quote from TheMandarin
    Quote from vitoo

Toliko je vrlo dobro , s dividendom

Da sam sve prodao

Uložio u KODT , i u plusu 25%

u oko 40 dana

Krivo razmisljas, najlakse je biti general poslije bitke. Da si znao kako ce se kretati cijene na burzama mjesec dana, mogao bi se na opcijama i trgovini obogatiti vise nego da Eurojackpot dobijes. Da si uplatio one dobitne brojeve od prije par dana, na 2 Eura bi imao nekoliko milijuna.

Sto je bilo, bilo je, nema smisla razmisljati o propustenome. Treba uciti i ici dalje.

Display More

Ako cemo o samom adrisu mislim da uopce nije glupa investicija bez obzira sto je jasno da ce dlkv, kotr2, koei i naravno kodt vise rasti, ali znamo onu dobru staru da se jaja ne drze u istoj kosarici .... :)

• All
    • May 12, 2025 at 11:21 AM
    Quote from TheMandarin

U zadnje se vrijeme cini da su Koncari (KOEI, KODT i KODT2) debelo najbolje investicije na nasoj burzi.

Moze li se koja druga dionica pribliziti tome, ne samo cijenom nego i rastom poslovanja i pokazatelja, ako gledamo razdoblje od iducih godinu-dvije? Za Koncara se cini da i dalje ima potencijala za velikim rastom.

Zaboravio si na njihov startup dlkv koji ima mozda uz kodt najveći potencijal ...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• All
    • May 12, 2025 at 11:19 AM

Eto malo veselog štiva. :)

Vlasnica Zabe ostvarila rekordnu dobit
    TALIJANSKA banka Unicredit, vlasnica Zagrebačke banke, u prvom kvartalu 2025. godine ostvarila je neto dobit od 2,8 milijardi eura, što je 8,3 posto više u…
    www.index.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt