Mislim da će im dosta godina trebati da P/E dođe na donekle normalne razine s sadašnjih 120.
Zar nije oko 29?
Stipe nemoj tako. Napraviti ces paniku i onda se vise necemo moci ukrcavati po akcijskim cijenama
Eto ugrubo ako nekoga zanima.
Mislim da će im dosta godina trebati da P/E dođe na donekle normalne razine s sadašnjih 120.
Zar nije oko 29?
Stipe nemoj tako. Napraviti ces paniku i onda se vise necemo moci ukrcavati po akcijskim cijenama
Eto ugrubo ako nekoga zanima.
Zasto imam.osjecaj da krivo mislis ? Koliki p/e bi te zadivoljio ?
Nemam problem sa dobrim plaćama vrhunskih menadžera, ali što je puno, puno je.
Mene poprilično ljute njihove velike plače! Stvore gubitak, obustave isplatu dividendi, devastiraju cijenu dionice, a njima plača ide , i strašno me to ljuti. Ono baš me ljuti!
Ajd vidi fortenovu pa ces se u hipu odljutiti.
Jel to dobro ili loše u današnje doba ?
teško dati jednoznačan odgovor. tako je barem posljednjih petnaestak godina.
Mislimo jako slično. Ponadao sam se da imamo različito mišljenje ....
Ja mislim da je DLKV budući multibegger. Sad kad je dio jedne stabilne grupe, uz dobar backlog vjerujem da ih čeka svjetla budućnost. Možda sam subjektivan, jer sam propisno ušao u poziciju lani. Ocjenjujem da su bitno podcjenjeni. Kod njih za ocjenu ne smijemo gledati P/E jer su bili u gubitku. Tek prošle godine su obrnili. P/S je 0.9 što je nisko u odnosu na druge iz branše. Meni kaže da bi buduća intristička vrijednost za 5 godina trebala biti 22,20 €.
nije rečeno da nije.... uz sve poznate činjenice... ali skidam kapu svima koji projiciraju ili govore o nekakvim vrijednostima i dugoročnim ulaganjima tipa 5 godina. ne samo na ovoj dionici. u ovo današnje vrijeme kada se događaji bilo pozitivni bilo negativni smjenjuju sve brže.... do korone sam i sam razmišljao na sličan način. sada su mi već i dvije prepuno zbog svega izrečenoga.
Nekako mi se čini da te mame obveznice. Tamo "si siguran"
Ja osobno volim vidjeti malo konzervativnije poslovanje u bankama. Nagledao sam se avantura. Inače jedan od razloga zašto sam ovdje u pozicije je, pored zicer poslovanja i izostanak državnih i paradržavnih fondova. U pravilu ne ulazim tamo gdje je država preko 25% vlasništva.
Slazem se.
Susreo 2 vrste.
Oni koji dobiju nešto , a nisu sudjelovali u stvaranju toga.
I drugi, koji su mi simpatični, koje boli briga za novac. Novac im "ništa ne znači" i uopće se ne zamaraju. Vjeruju da će ga uvijek imati i da će se snaći.
Na ove druge sam na neki način i ljubomoran
Pa ne moras biti ljubomoran. Mozes i sam postati takav na jedan dva. Ima nas ovdje koji niamo ljubomorni na takve pa cemo rado udomiti tvoje viškove.
Pa s bookom od 1,70 Eur i nije baš da je jeftino.
Dobit i dalje jako niska, gotovo zanemariva.
P/B je razlomak. Book value sigurno neće rasti kao cijena dionice.
To će se dovesti u red. 2024 je prva godina s dobiti poslije godina s gubitkom. Inače P/B je bio 1,7 na 30.06. Danas je 2,5. Rast cijene dionice ozbiljno zaostaje za rastom dobiti. Računam da, sad kad je krenila pozitiva sve to će se dovesti u normalu.
Muče se oni još sa trakavicama, al krenuli su pozitivno sa 24-om. 25-tu očekujem poprilično bolju ....
Tko ne raste…propada
Tko nekontrolirano raste...propada
Span raste vrlo kontrolirano.
Ne znam kud cemo sa novcima od tolikog rasta.
Mozda imas vise informacije o tome, ali mislim da tesko da postoji itko na kugli a da ostane ravnodusan nakon sto proda dionice po nizoj cijeni, osim ako novci nisu potrebni za neke više ciljeve .....
Onaj tko ne prati burzu ni ne zna dal je cijena kasnije niza ili visa.
Zar ima takvih koji ne vode brigu o svojoj imovini ??
Pa s bookom od 1,70 Eur i nije baš da je jeftino.
Dobit i dalje jako niska, gotovo zanemariva.
Dok je tako, imas jos vremena se ukrcati jer cini mi se da se situacija mijenja ....
godinama ista priča. vrlo konzervativno vođena i stabilna mala banka! ako malo proučite sastav uprave i nadzornog odbora vidjeti ćete da je to stara garnitura koja igra na sigurno.
Jel to dobro ili loše u današnje doba ?
Jel prati itko ovo kad nema komentara ili nema komentara kad se ozbiljno prati?
Pobjegli u rivp.
Djuru imam na radaru, tamo od 11.mjeseca prošle godine. Generalno mi se svidjelo kako to ide. Čekao sam zaključno izvješće pa da krenem. Dok sam ga ja dočekao dionica je otišla u nebo. Imao sam očito dobar nos, ali sam zakasnio. Mislim da će Djuro, u svjetlu novih mjera EU o naoružavanju i dalje rasti. Ako to potraje, na pragu smo novog multibeggera, kojega je istina,napravila politika, jer metaloprerađivačima ne cvjetaju ruže, ali šta je tu je. Važno da imamo. Bilo je neke priče o tenkovima, meni se čini da će u budućem procesu naoružavanja u EU biti poželjne sve korporacije koje su se u prošlosti sreli makar sa T od tenka.
Sa svojim realnim programom ide im poprilično dobro i zato sam se pozicionirao bez obzira sto sam racunao da vrijedi više puta manje od cijene po kojoj sam zauzimao poziciju, a ratna tehnika je dodatni uzgon i najvj je zato na meti raznih ulagača. Buregđije su ti koji rade nered na našoj maloj burzici, al mislim da tvrtka ima svjetlu budućnost i ako gledas na duge staze ne bi trebalo biti brige za ulazak na bilo kojem nivou ....
Da se nadovezem na vas razgovor. Je li mozda netko od vas imao hidroelektru pa poslije i h mehanizaciju ?
Trump je lijepo zakuhao.
Nit je mudra nit ce se hvatati za glavu. Vjerojatno ne ulaze u dionice i dala je brokeru da joj unovci, a uopce ne razmislja o fundamentima, Trumpu ili babi Vangi.
Mozda imas vise informacije o tome, ali mislim da tesko da postoji itko na kugli a da ostane ravnodusan nakon sto proda dionice po nizoj cijeni, osim ako novci nisu potrebni za neke više ciljeve .....
Ovo što mi kupujemo pod tenkove i avione bogami i Đuro može napraviti, a dok nam Ursula kroji što mi i vi moramo/te niti nismo za drugo. E sad što se tiče proizvodnje, tvrtka radi vagone i to joj dobro ide i neka nastave. Cijenu dionice ne mogu ama bas nikako opravdati ali sam sretan zbog iste jer sam ubacio nesto unutra i kvrckam se sto nisam bio hrabriji. I da, pišeš napamet jer jedno je dron i moderno ratovanje a drugo je t84 moderniziran, a ovo drugo Đuro je radio i može raditi, a eto Anusić se hvali kako cemo kupiti tenkove. Ja sam specijalna postrojba tenkista pa recimo mrvicu znam o temi .... Kupiti cemo skupo željezo od kojeg koristi nema, kao i zastarjeli avioni koji pazi sad mogu nositi nuklearne glave kojih nemamo za razliku od 6-te generacije aviona koje rade kinezi i ameri ..... Itd itd ....
Nisam u životu ušao u tenk, ali mislim da je stvarno pretenciozno govoriti da je M84 bolji od Leoparda ili da je Rafale loš avion. Mislim, govorimo o naoružanju koje koriste Njemačka i Francuska, to je kičma njihove vojske. S druge strane je 50+ godina stara sovjetska oprema za koju danas niti ima dijelova niti znanja za održavanje.
Možemo pričati o tome je li bolji Leopard, Abrams ili Merkava, Rafale ili F16, ali gurati Đuru u tu priču je baš jako pretjerano. Danas sutra nekakvo osnovno održavanje kroz transfer znanja, to je u redu, ali više od toga je SF.
Na kraju krajeva, Đuro ima nove vlasnike koji su dokazali da rade dobro, jasno je koji proizvodi su im u fokusu i najvažnije, ne ovise o državi u bilo čemu. Zato valjda napokon i posluju pozitivno
A gle sad. Danasnji nacin ratovanja i Leopard je nebo i zemlja. Ajd vidjeti cemo vrle tenkove u Ukraini jer m84 opremljen zadnjim krikom tehnologije je nesto losiji od leoparda ali ako sagledamo razliku u cijeni tj. količine i efikasnost na bojistu ...... Sto se tenkova nesto malo znam a sto se tice aviona ne znam niti toliko osim da su generacije 4 a sad rade 6-tu generaciju aviona. Kinezi imaju AI dronove koji tenkove rjesavaju za dorucak a mozda i zastarjele avione ... Nek netko strucniji se izjasni. Đuro je pre pre cijenjen. Ocekivali smo i govorili o tome ....
Tako to ide. Najprije raketa pa onda skakaonica.
Zanimljivo nije bilo nikakvog očitovanja u dvoznamenkastom zelenilu a u crvenilu su odmah reagirali.
Tvrtka koja vrijedi milione se prodaje pod mulijarde .... Na nasoj burzici sve moguce ...
Display MoreŠto pišem napamet?
Tenk se ne proizvodi od 2003. već samo održava. Danas proizvoditi tenk s tehnologijom s početka 80ih je nebulozno. Razvoj nečeg novog traje i košta, a država se već odlučila za novi njemački tenk. Godišnje se u Đuri održava 4-5 tenkova što je posao u razini 1,5 milijuna eura, a te tenkove smo odlučili poslati u Ukrajinu.
Licenca za Patrije je istekla, radi se održavanje postojećih. S obzirom da se radi o relativno novim vozilima koja na sreću ne sudjeluju u ratnim sukobima, potreba za održavanjem je minimalna.
Bradley se remontira u suradnji s BAE Systems koji su u Đuru donijeli svu pamet i tehnologiju. Ako netko misli da su to poklonili, good luck.
Radi se u zadnje vrijeme na remontu i nekih drugih oklopnih vozila, poput Gvozdika, ali to su minorne količine.
Može se dogoditi da Đuro dobije neki posao obnove istočne oklopne tehnike za Ukrajinu, ali ne u iduće 2 godine, jednostavno nema kapaciteta, vrlo jasno piše u izvješću.
Ja bih prvi volio da je Đuro centar izvrsnosti koji ima svjetski konkurentne vlastite proizvode u vojnoj industriji, ali to jednostavno nije slučaj, niti će biti u skoroj budućnosti.
Ovo što mi kupujemo pod tenkove i avione bogami i Đuro može napraviti, a dok nam Ursula kroji što mi i vi moramo/te niti nismo za drugo. E sad što se tiče proizvodnje, tvrtka radi vagone i to joj dobro ide i neka nastave. Cijenu dionice ne mogu ama bas nikako opravdati ali sam sretan zbog iste jer sam ubacio nesto unutra i kvrckam se sto nisam bio hrabriji. I da, pišeš napamet jer jedno je dron i moderno ratovanje a drugo je t84 moderniziran, a ovo drugo Đuro je radio i može raditi, a eto Anusić se hvali kako cemo kupiti tenkove. Ja sam specijalna postrojba tenkista pa recimo mrvicu znam o temi .... Kupiti cemo skupo željezo od kojeg koristi nema, kao i zastarjeli avioni koji pazi sad mogu nositi nuklearne glave kojih nemamo za razliku od 6-te generacije aviona koje rade kinezi i ameri ..... Itd itd ....