1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • October 12, 2025 at 9:48 AM
    Quote from bluelionZG

Ja mislim da je ovdje davno prošla baba s kolačima

Ma kaki. Nije jos zapravo niti došla.

• All
    • October 11, 2025 at 10:00 AM
    Quote from value_zg

Tko radi pum & dump? Fondovi? haha.. Prije bi se ovo zvalo dump & pump

Ja ne vidim uopce pump ... Vidjeti cemo kad se fondovi istresu ...

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• All
    • October 11, 2025 at 9:51 AM
    Quote from Dado

Kad sam do grla unutra ;)

Mislim da se neces razocarati.

• CTKS (ČATEKS d.d.)

• All
    • October 11, 2025 at 9:49 AM
    Quote from joel

Bit će zanimljivo vidjet koliki će biti odaziv. Ispada da je ponuđena cijena za preuzimanje trenutno manja od one koja se može dobiti na burzi.

Al eto, ima svakakvih glava.

Zanimljiva tvrtka jer mogu raditi za vojsku što je danas poprilično atraktivno ... Nisam se pozicionirao ali gledam tvrtku zadnjih godinu dana i malo mi krivo sto nisam malo uzeo umjesto par tamo nekih mojih mozda cak se usudim se reći promašaja :)

• All
    • October 9, 2025 at 9:45 AM
    Quote from Marty McFly
    Quote from JoSko111

Ovaj puta mi izgleda kao da to ide još dole.

Čini mi se da smo pri kraju istresanja Plavog, barem na cijeni 640 EUR.

Prema zadnjem vidljivom stanju imaju 307.389 komada dionica dok je imovina fonda na 3.806.764.749,00 EUR.

5% te imovine je 190.338.237,45 EUR i kad se to podijeli sa cijenom 640 EUR, dođemo do granice od 297.403 komada kako bi bili unutar limita. To je nekih 9.986 komada razlike.

S obzirom na promete zadnja dva dana, dobre su šanse da Plavi samo što nije doesgnuo granicu, tako da bi vrlo skoro mogla uslijediti pauza u rasprodaji.

U svakom slučaju, ako se ne bi dogodilo nešto iznimno sa imovinom fonda, cijena ne bi trebala ići niže što se njih tiče.

Display More

Znači da ce ici jos dodatno istresanje na 800-1000, ukoliko im i ostale dionice ne porastu pa ce granica biti visa.

• IG (ING-GRAD d.d.)

• All
    • October 8, 2025 at 9:00 PM

Eto jos posla. :)

Propala Modulorova žalba, ING-GRAD dobio posao vrijedan 27,86 milijuna eura plus PDV. Evo detalja
    ING-GRAD je dobio još jedan vrijedni posao obnove zaštićenog kulturnog dobra - zgrade Sveučilišta i Pravnog fakulteta.
    forbes.dnevnik.hr

• All
    • October 8, 2025 at 4:57 PM
    Quote from JoSko111

Ovaj puta mi izgleda kao da to ide još dole.

Trebalo je odavno vec .... :) Cekamo ko ozebli sunce ! Kako fondovi manje imaju i mi se manje nadamo ....

• All
    • October 8, 2025 at 2:19 PM
    Quote from Kivi
    Quote from All

Ako se ja predomislim pa se zazelim jos dokupiti hoce li pasti stogod ili je tih 650 to TO ? :)

bilo je i za 640.. samo moj nalog stoji malo niže.. pohlepa je gadna stvar

Ne znam sto smatras pohlepom, al mislim da neke stvari mozemo ne samo pokusati nego čak neki puta i predvidjeti i time usparati ili zaraditi. Dokazano vec vise puta. :)

Meni je uvijek tesko kvariti prosjek dopozicioniranjem,bez obzira sto sam uvjeren u daljnji debeli rast ... Godinama se hrvam sa time ... ^^

• All
    • October 7, 2025 at 11:11 AM

Ako se ja predomislim pa se zazelim jos dokupiti hoce li pasti stogod ili je tih 650 to TO ? :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• All
    • October 5, 2025 at 6:43 PM
    Quote from mesetar

A tko je i zašto onda prodavao tisuće i tisuće komada po 58 neki dan ?

Izgleda da taj ne vjeruje u takvu analizu.

Fondovi imaju neke zakonske obveze, kao i političke, tako da nisu uvijek relevantni .... Zato mi mali uglavnom koristimo takve agresivne izlaze da pojačamo pozicije po akcijskim cijenama ... I bez obzira sto je Mooji na vrijeme rekao, ipak sam malo zaspao. Ocekivao sam pad na 56, da bi na kraju dokupio na 60€ sto i dalje smatram povoljno, pogotovo kad nisam prosjek digao iznad 55€ .....

• All
    • October 5, 2025 at 5:39 PM
    Quote from umalo
    Quote from All

Meni je kodt donio poprilično velike novce, a vidimo da i kotr2, koei i dlkv gaze slično i vec su nekoliko puta porasli otkako ih spominjemo, a mislim da je to tek početak ..... No uza sve to treba jesti i piti jer ja 50-tu prosao i svako jutro kad se probudim živ, zahvaljujem ovome gore na tome ...:)

Sve same stare konjine.......!!

A kak drukcije. Da smo lijepi i mladi bi k tipkali po forumima ...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • October 5, 2025 at 5:05 PM

Evo, sluzbeno .....

Images

• Screenshot_20251005_170454.jpg
      • 130.27 kB
      • 837 × 1,200

• All
    • October 5, 2025 at 3:38 PM
    Quote from abc1

Mislim da si ti upozoravao na taj mogući scenarij. na taj

malecki dio transformera. Moja logika sakupljča a ,po maolo ,blia je neobićna. logika, ne vođena tvojim savjetima. Nisam znao da su isključivo vezani za mamau i tatu.. Zaradio bar za WC u Zagrebu.

Meni je kodt donio poprilično velike novce, a vidimo da i kotr2, koei i dlkv gaze slično i vec su nekoliko puta porasli otkako ih spominjemo, a mislim da je to tek početak ..... No uza sve to treba jesti i piti jer ja 50-tu prosao i svako jutro kad se probudim živ, zahvaljujem ovome gore na tome ...:)

• All
    • October 5, 2025 at 9:04 AM
    Quote from abc1

Uvjek se nađe netko koji želi ili mora kapitallizaliti dobit. Ja ne moram. Primam iznad prosječnu mirovinu, punica je bila dobro došla, a više nije tu, sin i snaha imaju riješeno i stambeno pitanje i zaposlenje onda ja iz dosade pomalo šaram po burzi

Jer šta ćeš sa viškom love? ma koji ptosjek,

Kako štaš s lovom ??? Pa zapiti i zajesti !!! Ima lijepih gospodarstava sa hranom da ti se maltene ne isplati prati tanjure, a bačve u vikendici moraju biti pune i svakih par dana treba ići gore zapalititi vatru i napraviti neku klopu i pozvati familiju. prijatelje kojih je nazalost sve manje. Kod mene su vec nakon 40-te počeli što zbog raka, saobračajke, korone. .... Tako da je zivot kratak i treba se podruziti jos to malo .... A ne stiskat doma pare. Voziti skupo švapsko smeće od auta, trosito na kič i umrijet ko pseto :) A dionica hoce preko tisucu bez tobogana jer ljudi koji investiraju u diomice su više pametni a manje bedasti ^^

• All
    • October 3, 2025 at 7:26 PM
    Quote from Junius
    Quote from All

Jesu li fondovi pri kraju s iskrcavanjem ?

Skoro.... još nekih 80-90k komada^^

Bilo je 20-ak miliona € no zadnjih dana su letjele i milionske blok transakcije, tako da ne mora čak niti biti jako smiješno .... Netko je ovdje pratio, mozda zna vise od tebe i mene zajedno :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• All
    • October 3, 2025 at 12:21 PM
    Quote from Wolfshar

Reka si da nisu usa na ipo a i poprilicno san siguran da ni danas nisi medu dionicarima zita..

Odkad si se pojavija na ovome forumu birano i konstantno komentiras 5-6 dionica sa razlicitin gledistima bez obzira na samu trenutnu vrijednost

Otkako sam se pojavio na ovom forumu iznosim svoja misljenja o dionicama koje posjedujem. Primjetio sam da postoje ljudi kojima smetaju oni koji imaju drukčije mišljenje od njih i ako nemaju argumente tada se spustaju ispod pojasa. Čemu to ? Fakat nejasno. Ja sa zadovoljstvom izmjenim "argumente" sa neistomišljenicima jer svaki put naučim nešto bez obzira da li ostanem na svom mišljenju ili ga promijenim.

I da, posjedujem Zito, krivo "si siguran"

• All
    • October 3, 2025 at 12:15 PM

Vidimo da nam je i cijena malo poskočila :)

• All
    • October 3, 2025 at 12:13 PM
    Quote from umalo
    Quote from mesetar

Fondovi nikad nisu "pri kraju" jer stalno moraju kratiti.

...nikad nisu "pri kraju" ......?????

Hoćeš reći da imaju beskonačno dionica ?????

Pretpostavljam da je mislio reci da kako raste cijena tako imaju obvezu prodati, ukoliko ostale dionice ne rastu ....No u stvarnosti je to vidimo drugacije, a i isključio je da se vrlo lako dogodi da jači kupac potegne vecu količinu dionica u kratkom periodu sto smo vidjeli zadnjih dana pa time anulira agresivan izlaz fonda i sam pad cijene ....

• All
    • October 3, 2025 at 10:53 AM
    Quote from mesetar

Neki se još boje da će odletjeti ne znam kuda pa kupuju skupo od fondova, a mogli bi puno jeftinije.

A znaju da čim cijena skoči, fondovi moraju rješavati sve više i više, a još kad odluče izlaziti i oni koji su kupovali ispod 300 Eur ...

A kupaca je sad već sve manje i manje, fundamenti su sve više procijenjeni.

Nije to više dionica za lake novce kao što je bila s 300 do 700 u par koraka, sad je to druga igra.

Da smo mogli jeftinije jesmo i čekali smo pad na 550 da dokupimo veću količinu i na sitno smo nešto dokupljivali za svaki slučaj, no nestrpljivi nisu dozvolili veci pad, ali sve to ne znači da je i 700 skupo. Vidjeti ces za godinu dana ako ne i prije jer mislim da su fondovi pri kraju sa istresanjem. Ima tu ljudi koji prate pa ti mogu točnije reći ......

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • October 3, 2025 at 9:03 AM
    Quote from Jakosin
    Quote from All

Mislim i nadam se da je ovdje jedini problem taj sto smo preplatili pa cemo se nacekati da rezultati dostignu cijenu. Ckml sam gledao pred koju godinu i vidim da sam dobro procjenio ....

Možete pojasniti kako ste preplatili, Pipi je tražio 16,a vi dali 21 ili?

Ja računao da vrijedi max 15€ i po mome bi bilo 10€ dobra kupnja, a ne 20 koliko placali ...:)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt