1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • September 3, 2025 at 1:18 PM
    Quote from SILVIO2024

Trgovanje ispod IPO cijene je katastrofa za tvrtku i njezine dioničare...pljuc X(

Pa zar nismo predvidali da cemo je jos dokupljivati po 18 ?

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • September 1, 2025 at 6:35 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Da budem iskren, očekivao sam i pad cijene. Jos uvijek nije isključen taj scenarij, ali ne zato sto tvrtka ne vrijedi nego zato jer je IPO cijena bila poprilično napumpana

Mislim da se čeka da pokrenu nešto konkretno s prikupljenim novcem. Ukratko, čeka se kakva obavjest, šta su kupili, dogradili.. plus bilanca za 3.kvartal. Onda bi se po meni moralo otvoriti. Bar se tako nadam.

Ni ja ne brinem. I bez obzira sto sam bio svjestan prevelike ipo cijene ipak sam ušao. Uglavnom sve gledam na duge staze. Traderi i IPO Žito i nije bas neki score .... :)

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • September 1, 2025 at 12:10 PM
    Quote from SILVIO2024

Teško da će se ovo pomaknuti na više od ove trenutne cijene.

Isrpljujuće trgovanje u rasponu 20,20 - 20,60 očekujem (subjektivno) godinama... ;)

Da budem iskren, očekivao sam i pad cijene. Jos uvijek nije isključen taj scenarij, ali ne zato sto tvrtka ne vrijedi nego zato jer je IPO cijena bila poprilično napumpana

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• All
    • September 1, 2025 at 12:05 PM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from All

:)

PBZ CO cca 20,000 još, ali imajte na umu ... padom imovine (NAV-a) 1%, a da KOEI ostane na istoj razini količina na prodaju se povećava za dodatnih 3,500 kom.. (porastom NAV-a narano se smanjuje), donja razina za reset im je trenutno oko 550.

VJerujem da se Erste Plavi resetirao pa su kupili nešto vremena i zato su se maknuli s prodaje, ali trenutno su opet u pasivnom prekršaju za nekih 5,000 kom. Vjerujem da će se resetirati ponovno ako će PBZCO biti primoran rušiti cijenu u narednih mjesec dana da ispoštuje Zakon. No ako market proguta ovih 20,000 možda i ne.

Tih 20.000 ce trziste progutati a o tempu prodaje ovisi sama cijena jer nije bas malo novaca u igri . Uglavnom zanimljivo ce biti pratiti tijek .....

• Birtija

• All
    • August 29, 2025 at 5:46 PM
    Quote from renchi

https://divradioprijedor.com/donosimo-detal…oj-akciji-roma/

Ovo je članak o onoj ženi koja je usred Zgb parkirala auto na tramvajsku prugu i onda isprebijala vozača ZET a. Nevjerojatna samouvjerenost nhe iz Prijedira u Zagrebu. To samo govori kakva je jadnica Hrvatska postala.

Da je to napravila u Ɓeču ili Ljubljani ne bi se dobro provela. Malo zatvor, malo dzševna bolnica, a onda izgon zauvijek.

Ova bedevija u Hrv dobije 700 eura kaznu i izgon iz Hrv na 3 godine. Naravno, jos nije pravomoćno.

Fuj država <X

Display More

Ako nasi ministri mogu pljackati, voziti bez vozačke, gaziti djecu, voziti preko crvenog, lagati ....... zasto ne bi žena mogla parkirati uz prugu ???? Imam neki osjecaj da ste ljubomorni na ženu ....

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• All
    • August 28, 2025 at 1:48 PM
    Quote from Jakosin

Sve dok prinos nije zadovoljavajući, ljudi će ulagati u obveznice, oročavati i kupovati dionice s višim prinosom.

U obveznice ???

• All
    • August 28, 2025 at 12:26 PM
    Quote from fantom
    Quote from All

Nije problem u upravljanju tuđim računima već u upravljanju našim računima ! ;). Ako ikad postanemo pravna država situacija ce se drastično promijeniti ....

Na "našem" računu se na kraju 2024. nalazilo 7.2m eura. "Mizerna dividenda" isplaćena iz 3m gubitka iz poslovanja i "Toliko keša" koji se nalazi na računima drugih tvrtki. Koliko su tek financijski nepismeni oni koji ne ulažu na burzi...

Kad se ljudi financijski opismene nece vise covjek koji zarađuje 1300 E mjesečno voziti Audij niti cemo imati ministre sa diplomama kupljenim na benzinskoj u Sarajevu, niti ce financijski manageri koji barataju nasim racunima si isplacivati milionske bonuse za ostvarene minuse itd itd. A i lopovi ce zavrsavati u zatvoru a ne na plači .... :)

Nego jel tko prati ima li jos fond puno toga za iskrcati ? Ja drzim otvoren nalog na 550 pa da se ne dogodi da ..... Mada imam koei u solidnoj količini tako da nije panika

• All
    • August 28, 2025 at 11:00 AM
    Quote from fantom
    Quote from mikromakrto

Strateški kupac bi trebao biti sam izdavač. Uz toliko keša na računu i mizernu dividendu, nema razloga da ne naprave buy back. Osim što imaju kriminalno upravljanje cashom pa će propustiti i ovu priliku napraviti nešto po tom pitanju.

Znam da smo u Hrvatskoj ali cak je i kod nas tesko upravljati novcem koji se nalazi na TUDJIM racunima....

Nije problem u upravljanju tuđim računima već u upravljanju našim računima ! ;). Ako ikad postanemo pravna država situacija ce se drastično promijeniti ....

• All
    • August 27, 2025 at 11:39 AM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from All

Sto pise ?

da vas Zakoni ne vole više.

Ocito mi je drugo trebalo da shvatim :)

• All
    • August 27, 2025 at 11:11 AM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from All

A je li mozda negdje pise da se fond ili ovi koji se sada istresaju nece vratiti ???

Trenutno piše u Zakonu o mirovinskim fondovima i uvjetima njihova ulaganja. Osim ako vi nemate neku drugu informaciju.

Sto pise ?

• All
    • August 27, 2025 at 10:26 AM

A je li mozda negdje pise da se fond ili ovi koji se sada istresaju nece vratiti ???

• All
    • August 26, 2025 at 1:36 PM

Cekamo na 550 jer ima jos oko 20 miliona E dionica za istresti, ako se nekome žuri nek požuri jer ako krene agresivnije istresanje nece vise biti po 570E ^^

• All
    • August 26, 2025 at 11:16 AM
    Quote from mikromakrto

Mirovinci su u ogromnom plusu na Končaru pa prodavali po 570 ili 550 stvarno nije neka razlika kad su ga de facto dobili.

A ta njihova ograničenja su totalno promašena. Do 5% jedne dionice, ali to što su milijarde zarobljene u obveznicama jedne države koja je donedavno plivala tek iznad junka, to je OK. Ali dobro, to je priča za sebe.

Bilo bi najbolje i za mirovince i za Končar i za cijelo tržište da ostale dionice u portfelju porastu toliko da Končar padne ispod 5% i tako im izađu iz crvenog.

O tome se i radi. Poneki puta fondovi prodaju zlatne koke da bi po direktivi zna se, uzeli obveznice koje nazalost niti inflaciju ne prate dok fond manageri nemaju ama bas nikakve odgovornosti, regulatori u Hr su kao i institucije i pravna drzava ...

• All
    • August 22, 2025 at 11:49 AM
    Quote from filca

Onima koji kupuju je skupo, a koji prodaju je jeftino.

A što s onima koji samo skupljaju i drže? Kako se njima čini? :)

Njima se čini ok al se čude zasto neki kupuju po vecoj cijeni od 550 kad fond se istresa po 550 :)

• All
    • August 21, 2025 at 2:39 PM
    Quote from filca

Dva veća bloka bila...

Jos ce ih biti ali ima nekih koji nude vise od 550 pa zbunjuju sve i remete nam shoping .... Nejasni su .... Panika ih lovi ili što ???

• Birtija

• All
    • August 21, 2025 at 8:06 AM
    Quote from bluelionZG

imam jedno pitanje vezano uz de-list dionica.....šta mislite gospodo kada dolazi do de-lista, odnosno kada vlasnik ili vecinski vlasnici se odlučuju za isto?

postoje neki prethodni indikatori istoga?

hvala

Ako hoces zdravoseljacki odgovor iz mog iskustva ili kada je tvrtka u financijskim problemima pa odlazi u stečaj ili kada netko preuzima tvrtku i zeli smanjiti likvidnost a time i samu cijenu, a onda i ponderiranu cijenu kako bi cim jeftinije i jednostavnije stekao 95% i napravio squeeze out. Ovo drugo sam dozivio ne jedan puta. A postoji tu jos i faktor manje transparentnosti poslovanja iste kad nije uvrstena na burzu tj. moze se lakse muljati sto u lijepoj našoj nije rijetkost ....

• Ulaganje u obveznice

• All
    • August 20, 2025 at 3:09 PM
    Quote from bluelionZG

mislio sam na amere, tako sam čuo....mislite da su kinezi?

I japanci takoder drze vecu kolicinu ....

• Ulaganje u obveznice

• All
    • August 19, 2025 at 3:16 PM
    Quote from bluelionZG

čuo sam frazu da su "najači" (najopakiji, najpotkovaniji znanjem, najsnalažljiviji i sl.) igrači na tržištu trejderi obveznicama (pogotovo u USA)...jel netko nešto zna o tome?

Mislis na kineze ? :)

• ZITO (Žito d.d.)

• All
    • August 18, 2025 at 10:52 AM
    Quote from Wolfshar

Ova dionica ima dobre temelje i daleko je od ciaka i kutjeva..

Vrijeme ce pokazati, ja sam usao na ipo i prosli tjedan dokupio

Nigdje mi se ne zuri :)

Strpljen spašen. ;)

Quote from lovaccroatia

Ova dionica Ce biti nesto kao Ciak ili Kutjevo

Nece. Cijena je napuhana i treba proci period i biti ce to ok dionica ....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • August 17, 2025 at 12:02 PM
    Quote from misterno
    Quote from All

Da, dlkv je zvjer ali poprati malo i maticu.koja trenutno ima jako jako dobru cijenu ;)

dobra je jer su mirovincima preuzeli prevelik udio udio u portfelju pa iskipavaju 😁

Nece to trajati vječno ...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt