1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• All
    • May 22, 2025 at 1:35 PM
    Quote from SILVIO2024

Ingra je uvijek bila zanimljivija dionica od mnogih na ZSE.

Spekulativna s vremena na vrijeme pa opet malo podcjenjena te precjenjena... ^^

Kako je onda ne imati u portfelju i zadobiti time status nepredvidljivog ulagača...:evil:

Ja sam se iz Ingre prebacio na Ing grad :) a iz adpl sam dopozicionirao kotr2 i dlkv ...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• All
    • May 22, 2025 at 11:57 AM
    Quote from Sheki

Dok ne bude opet 65 000 kn ne ulazim :) (i to u kunama)

Quote from Sheki

Dok ne bude opet 65 000 kn ne ulazim :) (i to u kunama)

Molim admina da obriše, krivo napisano

Nek bude kako kažeš. Nemamo mi ništa protiv, bez obzira što nemam bas neke novce u zabi ali veseliti će me ^^

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 22, 2025 at 11:55 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Imam osjecaj da ce ti stvari koje spominjes biti nevazne i da cemo i ti i ja i mi svi skupa zaliti sto nismo pojacali pozicije. :)

Ja sam pojačao. Doduše malo me nervoznim drži jaka volatilnost ali to valjda ide u rok službe.

Tako to ide. Mene to vise ne nervira čak štoviše to je dio igre .... ;). Na kraju se broje mrtvi :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • May 22, 2025 at 10:39 AM

Ima li kakvih novosti u svezi ovoga ?

AD Plastik najavio moguću suradnju s kineskim automobilskim divovima
    www.poslovni.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • May 22, 2025 at 9:06 AM
    Quote from stipe_Cro

Ne zanima nas kad ćeš opet ulaziti u ADPL i hoćeš li...

Koga vas ? :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 21, 2025 at 12:22 PM
    Quote from misterno

Živi bili pa vidili. Posla imaju. vidimo se za dvije godine kad se država odrekne 12% ili bude dividenda.O tome će ovisiti postotak izlaza u portfelju

Imam osjecaj da ce ti stvari koje spominjes biti nevazne i da cemo i ti i ja i mi svi skupa zaliti sto nismo pojacali pozicije. :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • May 21, 2025 at 11:38 AM

Lijepo je pratiti veliki entuzijazam ovdje na adpl a s druge strane ostvarivati plus i vagati kada ce biti vrijeme da dio zarade izvučem i ponovo se pozicioniram u adpl. Istina je da smatram da ce jos proci poprilično vremena ali jos uvijek mislim da mogućnost postoji. Ruku na srce nekako mi izgledi su sve manji X( .... A nije da nisam i ja bio uporan .... I da govorili su nam neki da ce biti upravo ovako kako je sada. Zato i postoji forum ....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 21, 2025 at 11:32 AM
    Quote from TheMandarin
    Quote from mesetar

S PE 35 i bookom od 1,66 Eur, ovo nikako nije jeftino ni podcijenjeno.

Rast dobiti neće biti velik dalje i PE će teško padati.

Koga briga dok raste :)

Jedino što bi bilo puno ljepše da raste na fundamentima, kao KOEI i KODT(2). Vidjet ćemo što slijedi

Tako ste i za kodt govorili. Fundamenti, likvidnost, ..... Mozda ne ti, al razapinjali me kad sam pred 4g rekao da je kodt tvrtka sa potencijalom i svijetle budućnost. Doduse nisam ocekivao takvu zaradu i eto ti ga sad !! A dlkv jos nije zapravo krenuo a cijena je prava sitnica za ono sto izgleda slijedi ..... A i kotr2 je zapostavljen poprilično .... Ove godine cemo vidjeti jer prvo idunsve bolji FI onda krece bolja likvidnost, onda bolji fundamenti i na kraju stampedo .... :)

• INGR (INGRA d.d.)

• All
    • May 21, 2025 at 11:26 AM
    Quote from SILVIO2024

ICF d.d. i dalje skuplja ali vrlo oprezno da ne digne cijenu.

Došao je max. do 2,5 eur pa se povukao na niže razine kupnje. Ima dosta vremena do 2032.godine.

I moram spomenuti iako nije ovdje mjesto, ali onaj DLKV rastura sa poslovima i porastom cijene dionice. Svaka im čast!

Lijepo sam vam govorio. Stignete se jos prekrcati. Dlkv jos uvijek je cijena dno, bez obzira sto se uduplala .... Da ne kazete da nismo znali. Kotr2, dlkv, koei .... Lako se kasnije vratimo na ingru sa zaradom, ako naravno bude potencijala .... Ja sam uvijek za vise kosarica za jaja ... :)

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• All
    • May 21, 2025 at 11:22 AM
    Quote from value_zg
    Quote from darac11

Znači da po vrijednosti dionica KODT vrijedi 1533000000 eur ili ti ga 11 milijardi kuna a ako se dionica udupla vrijedit će 22 milijarde kuna! Milijarde!

A čuj, isto tako je neto dobit trenutno na milijardu kuna, a ako se udupla bit će 2 milijarde kuna. Veliki su brojevi, ali ne mislim da nas treba plašiti. Ulaganje je sport za hrabre :)

Ne plasi nas nista drugo nego da se krene u "rekonstrukciju" a tada je zna se. ;) Vraga bi rekonstrukturirali a ne jednu odlicnu tvrtku tipa kidt, kotr, koei, dlkv ..... Za sad smo mirni, ali jednim okom budno promatramo :)

• All
    • May 20, 2025 at 2:08 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from darac11

Malo me plaši tržišna kapitalizacija!

Mene plasi sto kod nas sve sto je valja razjebu, a KODT bas valja 😀

Kad počne kako plenki naziva "rekonstrukcija" onda cemo bjezati glavim bez obzira ... Za sada je jos ok .....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 20, 2025 at 12:29 PM
    Quote from misterno
    Quote from All

Mislim da ce prilikom drugog kvartala pričati poptpuno drugacije, a na kraju godine ce nam se pridruziti. Inače i ja čekam jedan jedini argument zasto se ne pozicionirati debelo u dlkv ili kotr2 .....:)

Kotd2..? Izvrstan I sexy, nisam poručio izvjesca. Očekivani rast prihoda?

Dcf kaže precijenjena 9 posto... Ali moram proučiti. Mislim da može baciti dobro još makar samo ma tržišnom sentimentu

Kotr2

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • May 17, 2025 at 10:40 AM
    Quote from KitoLovac

Nemojte molim vas uspoređivati IG i ADPL sa SPAN i DLKV.

SPAN na ovim razinama kao i DLKV na 5 nema nikakve podcjenjenosti.

SPAN precijenjen a DLKV da im naraste dobit 400% će tek onda opravdati 5 EUR. Na DLKV se trebalo ukrcati davnih dana. Sada je već kasno. Samo se drukeri skupljaju i navlače.

ADPL ako preokrene poslovanje će postati brutalno podcjenjena.

IG takodjer jako podcjenjen.

Pričam o fundamentalnoj vrijednosti dionice. Jer su i SPAN i DLKV odlične firme ali dionica na ovim razinama nije odlična.

Display More

Slicno smo slusali kad sam zažmirio i počeo izlazitiniz adpl, a onda jos jednom kad sam popizdio i potpuno izasao iz pozicije i lijepo sam vam rekao da izadete i udete u bilo koju od spomenutih tvrtki i ostvarili bi jako lijepi plus. Nije li to cilj ??? Adpl ako se prikljuci kinezima ima sanse ali ako ne onda bas ne gajim nade jer moras biti slijep da ne vidis kuda stvari idu, a pogotovo ako gledamo elektriku jer kinezi imaju vrhunske proizvode naspram svapskih poluproizvoda sa ultra previsokim cijenama. Da se razumijemo nije meni drago, ali tako je...

Mozda i ja jednog dana se vratim u adpl no sanse su im sve manje za razliku od tvrtki koje spominjemo za koje sunce tek dolazi... Pricati cemo krajem godine opet.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • May 17, 2025 at 8:35 AM
    Quote from hugh
    Quote from All

I što ćete sad reći na moje procjene ? Jel jos uvijek mislite da je bilo glupo izaci iz adpl i uci u kodt, kotr2, dlkv ??? A slično ću vas pitati za godinu dana jer ocekujem da ce dlkv i kotr2 se katapultirati. Za kodt ne moram nista govoriti a mislim da ce i span, IG, ...... takoder

dobra procjena........no dlkv nije nikakav novi kodt a za koturaljje2 neznam ni šta je ni tko to trguje......na preokretu u poslovanju se najviše zarađuje ako ga ima..........s tim da je dlkv već imao preoket u poslovanju samo ga je rijetko tko skužio pa u "boj u boj" viću kad je boj preokreta završio......klasični zse zakašnjeli seratori koji vlastito mišljenje traže po forumima.....ovaca ne fali samo vunu treba uzet.....

Preokret nije zavrsio niti ce rast stati. Ovo je početak i za kotr2 a jos vise i za dlkv. Sto se tice uvreda ne zelim se spustati na taj nivo ali ti moram objasniti da forumi sluze upravo tome da se iznose misljenja i raspravlja jer čak i ja neki puta sam blizu toga da budem malo na putu koji možda vodi ka putu da ipak budem u malom dijelu u krivu. ^^

Sto se tice ovaca njih je bilo i biti ce, a mi se moramo dobro informirati i hrvati da ne budemo medu njima i eto tu nam forum opet moze pomoci.;)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 16, 2025 at 4:22 PM
    Quote from misterno
    Quote from KitoLovac

Ne razumijem čemu žurba pri kupnji ove dionice.

Prodavača ima. Naročito OTP skrbničkih.

Ukoliko ove godine uduplaju dobit pa iduće godine opet uduplaju dobit. Onda pri 4.86 EUR imamo P/E 8-9.

Končar je brutalna firma i dionica.

Dalekovod postaje opet dobra firma ali dionica nije nimalo podcjenjena. Štoviše, brutalno precijenjena u ovom trenutku. Sve ispod 50 mil dobiti ovu dionicu ne čini podcjenjenom. A su daleko od toga.

Brutalno precijenjena?

P/S 0.9 bez dugova.

Vlasnička struktura (končar fan)

Sigurni prihodi.

Display More

Mislim da ce prilikom drugog kvartala pričati poptpuno drugacije, a na kraju godine ce nam se pridruziti. Inače i ja čekam jedan jedini argument zasto se ne pozicionirati debelo u dlkv ili kotr2 .....:)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • May 16, 2025 at 4:04 PM

I što ćete sad reći na moje procjene ? Jel jos uvijek mislite da je bilo glupo izaci iz adpl i uci u kodt, kotr2, dlkv ??? A slično ću vas pitati za godinu dana jer ocekujem da ce dlkv i kotr2 se katapultirati. Za kodt ne moram nista govoriti a mislim da ce i span, IG, ...... takoder

• All
    • May 16, 2025 at 3:45 PM
    Quote from darac11
    Quote from All

Zasto ne ?

Zanimljivo je gledati kako kodt divlja dok su dlkv, kotr2 i koei zapostavljeni .... :)

Pa zar KOTR nije bio 60 eura prije 5 godina? Pa lijepi rast je ostvario do sad😁

Kad bude preko 1000 cemo biti zadovoljni, a to ce biti kako je krenulo uskoro. Da nije bilo agresivnih izlazaka najvj bi bili danas blizi 1000 nego 500-tki ali i ovako je ok. Stignemo jos malo se dopozicionirati kao i u dlkv ;)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • May 16, 2025 at 3:42 PM
    Quote from KitoLovac

Ne razumijem čemu žurba pri kupnji ove dionice.

Prodavača ima. Naročito OTP skrbničkih.

Ukoliko ove godine uduplaju dobit pa iduće godine opet uduplaju dobit. Onda pri 4.86 EUR imamo P/E 8-9.

Končar je brutalna firma i dionica.

Dalekovod postaje opet dobra firma ali dionica nije nimalo podcjenjena. Štoviše, brutalno precijenjena u ovom trenutku. Sve ispod 50 mil dobiti ovu dionicu ne čini podcjenjenom. A su daleko od toga.

Zasto ?

1. Dalekovod krenuo iz početka

2. Krenuo je jako dobro

3. Rjesili se trakavica i kobasica

4. Zalaufali puno poslova i dobit ce povecati kako god okrenuli

5. Cijena dionice je jos uvijek "početna" tj nulta

6. Procjene analitičara su x 10

...... Do jutra mogu nabrajati. Cekam one koje imaju kontra argumente.:)

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• All
    • May 16, 2025 at 3:38 PM

Zasto mislim da taj koji ce uzeti na oko 600 nije hrabri nego pametan ? :);)

• All
    • May 16, 2025 at 12:17 PM
    Quote from smrznuti

Zato jer KOEI nije taj potencijal . Ima u koncernu dijelova koji nisu konkurentni i "isplativi" kao nor. KODT ... KOTR mislim da ima potencijal KODTa , ali trebat ce dok se krene ostvarivati i da cijena dionice poprati ... recept mi je iscijediti KODT pa tek onda KOTR (makar i propustiti početni dio zarade na KOTRu)

Ja se polako prekrcavam iz kodt. Ne zato jer smatram da nece rasti vec zato jer imam previse novaca unutra i dajem mogučnost dlkv i kotr2 da ostvare slično. Naravno dio ce i dalje ostati u kodt. Dopozicionirao sam se jos i u IG i cak i span .... Ernt i monp imam solidno tako da ...... Koei je matica tako da nema razloga da i sama ne raste.:)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt