Ajde malo je živo na 51 kada bude 55
Nemoj biti skroman !
Ajde malo je živo na 51 kada bude 55
Nemoj biti skroman !
Stižu tarife na čelik i aluminij. Na već postojeće od Bidena gospodin Trump uvodi dodatne 25%.
https://x.com/w_beacon/status/1888715443424080107
Dakle, nakon luđaka u Rusiji, diktatora u Kini stiže još jedan sličnog kova i kod nas na Zapadu. Ali taj je iz nekog razloga odlučio razvaliti Zapad.
Svi oni su dobri što imamo mi Srbi.
Vidim pogodio te moj post što znači da si jače HT pozicioniran. Inače ako gledamo 5 godina sa dividendama i ht i rivp su za kiflice.
Od toga moze biti losije samo Hr obveznice. A koliko sam vidio neki se hvale "zaradama" upravo na istima.
Nisam nikada imao HT, planirao jesam oko 32, ali mi pobjegao i sad mi preskup.
Ht rast u 5 godina je oko 80 posto sto je vise nego duplo na Rivp. Po meni to uopce nije lose za ljude koji ne zele veliki rizik.
Obzirom da se sva jaja ne drže u istoj košarici imam i ja nesto HT-a bez obzira sto nemam bas neko mišljenje o toj dionici. Naravno bolje nego obveznice. A u rivp sam relativno friško pozicioniran, privučen i više nego dobrom dividendom .....
Vidim pogodio te moj post što znači da si jače HT pozicioniran. Inače ako gledamo 5 godina sa dividendama i ht i rivp su za kiflice.
Od toga moze biti losije samo Hr obveznice. A koliko sam vidio neki se hvale "zaradama" upravo na istima.
"Vidim pogodio te moj post...."..kad tako počne odgovor, pametnom dosta
Inače nemam ti na što odgovoriti osim da se zapitam da sam trebao bez toga u mavodnicima pa da i pametni čitaju ?
Pa upravo u tome i jest bit investiranja. U protivnom bismo zabili novxe u nesto tipa Ht i pokrivali devalvaciju i častili se burekom za resto profita.
Hmm rivp u godini rastao 30ak posto, ht 50ak, u 3 godine rivp 36, ht 76...
Ako je ht za burek, onda rivp nije ni za kiflu
Vidim pogodio te moj post što znači da si jače HT pozicioniran. Inače ako gledamo 5 godina sa dividendama i ht i rivp su za kiflice. Od toga moze biti losije samo Hr obveznice. A koliko sam vidio neki se hvale "zaradama" upravo na istima.
Trumpove tarife Europi će najviše osjetiti autosektor. Dovoljno je samo pogledati pad europskih auto dionica jutros.
Lik je fakat fanatik.
Ja ne znam koliki se rast dobiti može očekivati konkretno na RIVP, ali inače ne vidim ja nikakav problem u P/E 35. Po meni su problem ovi kojima je sve uvijek preskupo i važno im je da kupe "jeftino" pa makar poslije čekali godinama u dionici da se "vrijednost otključa" i onda još dolaze crnjačiti na dionice koje su ako gledamo PEG debelo podcijenjene, ali je P/E veći nego kod dionica u kojima čekaju "otključavanje". Činjenica da je P/E veći na nekoj dionici ne znači da je previsok, naprotiv može biti i prenizak, odnosno da je dionica i dalje podcijenjena, a da je ona s nižim P/E precijenjena.
A kako ste izracunali peg ako ne znate koliki se rast moze ocekivati?
Pa upravo u tome i jest bit investiranja. U protivnom bismo zabili novxe u nesto tipa Ht i pokrivali devalvaciju i častili se burekom za resto profita.
Sta fali p/e 35 ?
Nista, ima i viska 😀
Viska ili manjka ?
Postoji i PEG, omjer koji pokazuje da li je P/E previsok ili je prenizak.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ako je PEG manji od 1 vjerojatno je dionica podcijenjena u odnosu na očekivani rast dobiti, a ako je veći od 1 precijenjena.
Po ovoj formuli ako se očekuje rast dobit od 35% onda je P/E 35 OK.
A gle zadnjih 30ak godina koliko pratim burze pogotovo ako pričamo o zse uvjerili smo se koliko fundamenti i FI utječu na cijenu, no ako i to zanemarimo smatram da oni koji čekaju idealne fundamente i izvrsne izvještaje uglavnom ne trebaju očekivati neke velike poraste jer kako bih to rekao "kasne sa pozicioniranjem". E sad ukoliko si ziheraš, da slazem se ne treba trcat pred rudo, al ja recimo 40-70% portfelja uglavnom ulažem u rizične tvrtke od kojih očekujem veći rast, eto primjer dlkv .... Tako da itekako cijenim stabilne, neishitrene i duboko proračunate teorije kojima se uglavnom i sam borim, no nikako ne mogu isključiti procjene na feeling koje su možda za nekog ziheraša nivo babe Vange.
S ovim P/E i P/B nema smisla ni govoriti a kamoli što drugo.
Kad završe, vratit će se natrag prema 5, a i to je maksimum cijene tu.
Rasipavaju novac na P/E 35 i P/B 2,5 i onda to dati kao bonus managerima.
Sta fali p/e 35 ?
Mislim da su nize cijene zlata u centarzlata.com a mozda ima i jeftinije ...
Neki dan prodao KOEI po 560,00. Nisam bio najsretniji, ali potrebna su bila sredstva za druge stvari. Uz naknade, porez itd. dobra realizirana dobit tako da definitivno ide u zeleni folder
Ako nisi imao nista pametnje za prodati onda ok.
Nije li konzum trgovina sa najvecim marzama u Hr ?
koliko sam ja cuo nije. znaju imati dobre akcije u konzumu nekad
Pa svi nekad imaju akcije.
Nije li konzum trgovina sa najvecim marzama u Hr ?
Sto malo po malo ?
povećavaju ulog
Ahaaa. Kud mene moj kreativni alkoholom pojeđen mozak odveo. Bolje da ne znaš !
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/58975
malo pomalo....
Sto malo po malo ?
Dakle, odjavite dionice kod brokera kod kojeg su trenutno registrirane. Ako već niste klijent Hite, javite se njima, otvorite račun i oni daju zahtjev da se dionice registriraju s njima. Par klikova u SKDD sustavu i dionice su preregistrirane preko Hite. Onda im pošaljete nalog ili mailom ili telefonski po kojoj cijeni želite prodati, oni ih izlože na ask preko Hita OTC sustava. Pis of kejk.
Lepo zgledi taj hita otc, bacio malo oko i ima i kupnje i prodaje, lajkam
.
Kada malo bolje razmislim čemu nam ono uopće služi ZSE, valjda zbog povjerenja ili čega?! Država nešto garantira valjda, nisam siguran...u igri je i naplata preko SKDD-a valjda da ne prodamo ovce i ne dobijemo novce....dok ovako ovisi o jednom čovjeku vlasniku Hita-e...ali ok...lamentiram...
Nemoj tako. Dionice izlistane na zse imaju neke obveze koje mi dioničari koristimo. Znam da nisi od jucer pa me malo začudio tvoj post
Pivci su se podijelili, na jednu stranu meso (stari), na drugu stranu Kraš i ostala ulaganja (mladi). Kako na mladima svijet ostaje, tu očekujem mnoge promjene jer mladi po običaju znaju više od starih. Zato ih je pola i uhapšeno...
Ehh da imamo pravnu državu bez hobotnice .....
A gle logika je nesto sto u ovakvim situacijama baš ne utječe na cijenu jer veći izlaz napravi točno što napravi, pogotovo ako je ask slab. Al s vemenom obično sve dođe na svoje. Mislim da ako gledamo dugoročno ne bi smjelo biti mjesta za brigu.
Vidjet češ ti ask ako ti se udavača malo na yogu, face lifting, kod kojega modnoga designera, vizažista.... ali to samo ja tako. Možda samo zamišljam, možda se nadam, tu bi moglo doći do nekih pretumbacija oko tih raznorodnih dionica transformatora. A niti nije važno.
Samo nek se raspistolji. Nije mi bas mnogo love ostalo al sa veseljem cekam rasplet. Bid je slab i moglo bi biti solidne akcije.
Misliš zabraniti ljudima da kupuju što žele ? Ne shvaćam što pričate. Pa može se kupovati što tko želi i postoji problem.
Pa političari su več donijeli direktivu o zabrani proizvodnje dizela i benzinca poslije 2035 godine, a ja se protivim toj odluci, i smatram da kupci sami moraju odabrat dali žele kupit električni , dizel ili benzinac automobil. Dali je sad jasnije?
Pa gdje je 35-a ? Do tad tko ziv tko mrtav. Ja sam mislio da mi ovdje pricamo o propasti svapske auto industrije i sve losijim rezultatima uopce EU proizvodaca vezano za poslove koje odraduje ADPL. A tu nije krivac niti energenti kako neki navode, niti 2035 vec recimo kod VAG-a iskljucivo prodavanje muda pod bubrege desetljecima, a niti ostali se bas ne trgaju, a kinezi se ne zajebavaju ..... Kao sto rekoh "das auto" bajkice mladi informirani skolovani ljudi ne pushe. Oni mogu izanalizirati isplativost pri kupnji ....