1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • January 16, 2025 at 12:45 PM
    Quote from hugh
    Quote from All

Zanima me kako to misliš "kad prođe kriza zbog kineza" ?

kinezi koji AI rade dar mar u području EV plus opća kriza AI i partnera adpl......

Tu se malo razlikuje naše mišljenje. Evropski proizvođači a pogotovo Njemački su se razbahatili i kako već desetlječima šišaju ovce i ne ulažu u razvoj (ovo zadnje se tiče isključivo za veliku većinu Njemačkih) I sad kad su ih kinezi prešišali su u panici. Došli su mladi školovani ljudi koji ne bleje pred znakom VW, Audi i kupuju napamet. Gleda se uloženo/dobiveno a tu su Švabi već desetljećima banana pogotovo VAG koncern. Prošla su vremena kupovanja ovaca na marketing. A što se tiče električnih tu je kinez otišao debelo dalje jer radi vozila nižih cijena i koliko vidimo švapski električni su naspram američkih i kineskih poluproizvod osim ako nisu potpuno kineski al i dalje su preskupi. Dakle mislim da im je odzvonilo ako nešto debelo ne okrenu. No pitam se šta bi to mogli napraviti ? Ovo sa carinama su ga sami sebi metnuli kao sto vidimo .... Da ne mislite kako su mi to neki neupućeni rekli da ja navijam za kineze. Naprotiv, al treba realno sagledati. E sad adpl ima šanse raditi i za Ruse i kineze (na kraju to je zapravo ruska tvrtka) ili za Amere ili .....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 15, 2025 at 9:18 PM
    Quote from Backdraft

Ovo je ta sada kocka i spekulacija, izgledi su dobri, ali to je daleko od zdrave firme

A sto misliš koja ce joj biti cijena kada bude po tvojem misljenju zdrava firma ?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • January 15, 2025 at 7:50 PM
    Quote from hugh
    Quote from All

Sljedeći period po mom mišljenju i dalje nikako ne ide u prilog evropskim proizvođačima automobila, jer kinezi se uopce ne sale. Kada sam ukazivao na to prošlih godina vecina je sa podsmjehom gledala na moje komentare kao i na kineske proizvođače, a mislim da ima jos onih kojima je smiješno, pa me zanima kakva su očekivanja 25 i 26-ta ?

jednom kad prođe kriza zbog kineza doći će vjerovatno recesija i nadrljat će opet ako uopće i iz ovoga izvuku živu glavu jel novih ugovora nema a kapaciteti nisu popunjeni bez obzira što i dalje prodaju priću o trenutnim poslovima na kojima iovako ne zarađuju ništa osim gubitka.........

Zanima me kako to misliš "kad prođe kriza zbog kineza" ?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• All
    • January 15, 2025 at 11:47 AM
    Quote from umalo

Od silne perspektive na ovoj dionici nitko ni da je pogleda čak ni milijarder neće je niti izoliranim štapom

Ja sam gledao jedno vrijeme i činilo mi se ok sa p/e oko 13 no mislim da sam dobro procjenio i okrenuo se dionicama koje lete, a neke ce po svemu sudeći odletjeti ....

• Hrvatski ETF fondovi

• All
    • January 15, 2025 at 11:10 AM
    Quote from filca
    Quote from KitoLovac

Piše za 7SLO 33% + dividende pa kao 40%. Ne pratim baš ove naše ETF. Ako kupim 7SLO da li dobijem i dividendu?

Ovi ETF-ovi od InterCapitala su akumulirajući. Dividenda se uplaćuje u imovinu fonda i na taj način raste cijena udjela.

Koliko prinos imaš u 24-oj u ETF-u ? Pitam zato jer sam jos uvijek ljut na sebe sto sam prvih jedno 4-5 godina burekario po fondovima sakupljajući mrvice, umjesto da sam odmah krenuo na ZSE i ostvario dobit vrijednu pažnje, zalaganja i ulaganja.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 15, 2025 at 10:37 AM
    Quote from mesetar
    Quote from All

Izgleda da je krenulo. Jel netko možda zna kako ide žalba na presudu ?

Vjerojatno netko zna kad se tako kupuje.

Ja i dalje smatram da ishod tih parnica uopce nije bitan, a k tome su predviđanja da ce ispasti + za tvrtku. Ako pogledamo koliko poslova se otvara uz ovakve marže ne znam sto moze poći krivo. Ove godine biti ce zanimljivo koje poslove sve ce dlkv pokupiti jer uz nekoliko zemalja u kojima rade otvaraju se poprilično veliki poslovi a tu je sada i Ukraina .... Fundamenti za sada jos nisu strong buy i zato jos nema pravog stampeda al imam osjećaj da ce biti slično kao i sa kodt gdje smo ostvarili usuđujem se reći abnormalno veliki profit.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • January 15, 2025 at 10:26 AM
    Quote from Zvjezdani

Evo još nekoliko "fun facts".

U proteklih 6 mjeseci ukupno je bilo 350 različitih prodavatelja ADPL-a, a na strani kupaca se našlo njih 260. Od ovih 260 kupaca, njih 33 se počastilo sa više od 1.000 komada dionica.

U potpunosti je iz vlasničke strukture izašlo 267 dioničara, a istovremeno imamo 71 novog dioničara.
    Vlasnička struktura je smanjena za 6,26% (prije sam krivo napisao da je taj postotak, 6,66 - vražji broj :D).

Od ovih novih dioničara imamo i rekordera koji si je piknuo nešto više od 6.000 dionica.
    2 novih je čvaknulo između 2.000 - 3.000 dionica, a njih 8 između 1.000 i 2.000.
    60 ih je šopingiralo do 1.000 dionica.

Display More

Sljedeći period po mom mišljenju i dalje nikako ne ide u prilog evropskim proizvođačima automobila, jer kinezi se uopce ne sale. Kada sam ukazivao na to prošlih godina vecina je sa podsmjehom gledala na moje komentare kao i na kineske proizvođače, a mislim da ima jos onih kojima je smiješno, pa me zanima kakva su očekivanja 25 i 26-ta ?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• All
    • January 14, 2025 at 10:54 AM
    Quote from abc1
    Quote from DonDada

Refinanciranje starog duga, ali sa nižom kamatom od zadnjeg zadužuvanja. Kada ne bude interesa građana, budu naše banke zainteresirane.

Koje naše osim HPB, a za to nisam baš siguran, to jer njihova banka.

potegnuo sam tu temu pred više mjeseci na insajder forumu ali su me napali adezeovci pa je klasično tome forumu sve završilo na vrijeđanju, a obzirom da je forum u rukama određene stranke i vrši se klasična represija izasa sam van i ne mislim se vraćati. Pa sad pitam je li i na ovome forumu isto ili mozemo otvoreno razgovarati koliki iq moraš imati da ne ulažes u dionice nego u obveznice koje ne pokrivaju niti devalvaciju ? Ovo pitam zato jer trazim forum gdje otvoreno mogu reci sto mislim, a ne da mi prijete polupismeni mopsovi. :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 14, 2025 at 10:48 AM
    Quote from TheMandarin

Dalekovod je dobro započeo godinu.

Kako sad pogoditi tko ce (ako ce) najvise rasti - Dalekovod, KOEI ili KODT?

Kodt je zvjer od tvrtke i ako naše lopine ne naprave rekonstrukciju kako to AP voli reći, ima svjetlu budučnost, a dlkv kreće iz pepela skoro od nule pa očekujem osjetno veći rast ukoliko bude radio kako mislimo da hoće, a koei je matica i naravno da ce ih pratiti. Ne zaboravimo da Dlkv ima prljavu proslost i sudske procese koji kod nekih bude sumnju, no uskoro ce se to raspetljati i kad se pokaže da tvrtka ima predispozicije za ozbiljan rad, a posla koliko hoćeš, sami prosudite sto ja mislim.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• All
    • January 14, 2025 at 10:39 AM
    Quote from KitoLovac
    Quote from Misko1976

jel moguce da Ericsson prodaje svoje dionice ??

Globalni ili lokalni Nikola?

Sumnjam za oboje. Trezor djelo djelatnicima. Neki prodaju neki ostave.

2 fonda su izlazila mjesecima. Taman kad su istali izašli je krenuo dotični. Fizička osoba.

Ali brine više prazni bid nego prodaja.

Da, veći izlasci poprilično su nastetili cijeni dionice, al mislim da panika koju su napravili dalekovod i končari su pravi razlog stagniranja i pad cijena ne samo Ernt već i ostalih dobrih tvrtki. Jos uvijek jako mali broj Hrvata koristi ZSE, a i od tog malog broja ih mali broj analizira na osnovu fundamenata, FI, .... Vise to izgleda kao krdo gnua koji kad nastane panika pred rijekom. :). Izašao sam iz dosta tvrtki upravo zbog toga jer znam da ce dlkv, koei, kodt,... u dogledno vrijeme natuci popriličnog plusa, jer eto stampedo na kodt je prošao, al rasta ce jos biti itekako, a na dlkv jos stampedo nije ni počeo i pitam se već polako zasto nisam sve novce preusmjerio sljedećih godina u te tvrtke. Valjda zbog toga jer se sva jaja ne drže u istoj košarici ?? A možda i zbog toga jer očekujem da ce Hrvati shvatiti da držanje novaca u čarapi u ovoj našoj nefunkcionalnoj, devastiranoj državi je sve samo ne pametno.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 14, 2025 at 10:18 AM

Izgleda da je krenulo. Jel netko možda zna kako ide žalba na presudu ?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • January 10, 2025 at 3:24 PM
    Quote from Sheki
    Quote from All

Za mene više ne ide. Izašao skroz. Nisam sretan jer smatram ok dionicom no ne volim gledati povečavanje minusa u portfelju. Eto sad moze početi rasti. :)

Svaka škola se plaća, nadam se da ste mladi i da imate vremena :). Osnovno pravilo na ovoj burzi je da se naviknete na krv i da oguglate na boje, pogotovo na crvenu i zelenu.

Mlad nisam, a vremena imam. Krv mi ne smeta ali ne želim da bude moja. :). Volim zelenu boju na burzi :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • January 10, 2025 at 10:43 AM
    Quote from superfly
    Quote from bjane

auto industrija u krizi :!:

ADPL nije van tog kruga.

uz sve prateće izazove , tu se pojavio još jedan novi ?

"kubanski sindrom"- hoće reći sve je više starijih auta na cesti.

nova auta nisu više dostupna bez velikih financiskih izdataka.

novi porezi i dodatni troškovi životni ograničili su buđet

inače to ne važi za 10% onih dobrostojećih.:|

Display More

Ajde ajde..nije potrebno više dijelit jedno te iste članke..ide to pomalo dole još neko vrijeme i bez toga, za one koji navijaju za to😀.

Display More

Za mene više ne ide. Izašao skroz. Nisam sretan jer smatram ok dionicom no ne volim gledati povečavanje minusa u portfelju. Eto sad moze početi rasti. :)

• All
    • January 10, 2025 at 12:33 AM
    Quote from abc1

Neka ERO tone, kako već neko vrijeme nisam izgubio na burzi, ovo je najbezbolniji način upozorenja.

Hmmm nekako mislim da to nije upozorenje nego klasika. Sad su neke dionice in ...

• SPAN (SPAN d.d.)

• All
    • January 9, 2025 at 6:32 PM
    Quote from JozoMetak

Možda se Pivac opet krene kupovati nije kasno sada još da barem nekih 60 € opet :)

Mislim da ti je pivac koji je držao span pokojni

• All
    • January 9, 2025 at 6:30 PM
    Quote from Junius
    Quote from All

Ja sam zabrinut.

ja sam vam rekao ovo mora na 160 €

Pa nema razloga za 160, al ga tone majcicu joj .... Ja sam očekivao 235-260

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • January 9, 2025 at 1:08 PM
    Quote from KitoLovac
    Quote from Junius

VW i Renault su počeli rasti, Stellantis ima 3 mjeseca cjenovno stagnira...trebao sis e zabrinuti prije pola godine, sada je gotovo...

Izašao sam prije 2-3 godine. Malo prije Rusije. I ubacio u KODT i ERNT. Bolje da ne kažem šta mi ovaj hrvatski IT sektor radi u portfoliu.

A za ADPL se nemam namjeru vraćati dok se Rusija ne vrati u igru. Za ERNT idem u dokup jer sam očito blago spor.

Nije mi jasno sto se događa sa Ernt. Fakat. A iz adpl se očito izlazi zbog koei, dlkv ....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 9, 2025 at 1:04 PM
    Quote from mesetar
    Quote from All

Prilika da se jos dokrcamo. Ne znam tko ima rasprodaju ....

Možda oni što su kupovali po 1 Eur

Vani burze padaju svaki dan, a ovdje se čude što ne raste?

Osim Koei, cijela ZSE zapravo pada svaki dan, tako da se može bit sretno što ne pada, a ne da još raste.

Nas čumez od burze ti nema bas neke velike veze sa vanjskim svijetom ... Tu ti se može klošariti po vrhunskim dionicama, a isto tako i stampeda bez nekog prevelikog razloga ... Fundamenti, FI, ..... nekako slabo dolaze do izražaja .... Tu i tamo možda ...

• MONP (MON PERIN d.d.)

• All
    • January 9, 2025 at 12:33 PM

Grobna tišina, a po dionici se bome "klošari" :)

• All
    • January 9, 2025 at 12:22 PM
    Quote from abc1

Oho ho, i dalje se pravim nezabrinut.

Ja sam zabrinut.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt