Zanima me kako to misliš "kad prođe kriza zbog kineza" ?
kinezi koji AI rade dar mar u području EV plus opća kriza AI i partnera adpl......
Tu se malo razlikuje naše mišljenje. Evropski proizvođači a pogotovo Njemački su se razbahatili i kako već desetlječima šišaju ovce i ne ulažu u razvoj (ovo zadnje se tiče isključivo za veliku većinu Njemačkih) I sad kad su ih kinezi prešišali su u panici. Došli su mladi školovani ljudi koji ne bleje pred znakom VW, Audi i kupuju napamet. Gleda se uloženo/dobiveno a tu su Švabi već desetljećima banana pogotovo VAG koncern. Prošla su vremena kupovanja ovaca na marketing. A što se tiče električnih tu je kinez otišao debelo dalje jer radi vozila nižih cijena i koliko vidimo švapski električni su naspram američkih i kineskih poluproizvod osim ako nisu potpuno kineski al i dalje su preskupi. Dakle mislim da im je odzvonilo ako nešto debelo ne okrenu. No pitam se šta bi to mogli napraviti ? Ovo sa carinama su ga sami sebi metnuli kao sto vidimo .... Da ne mislite kako su mi to neki neupućeni rekli da ja navijam za kineze. Naprotiv, al treba realno sagledati. E sad adpl ima šanse raditi i za Ruse i kineze (na kraju to je zapravo ruska tvrtka) ili za Amere ili .....