polako kupujemo ? Sunce naše još ima robeee
Posts by All
-
-
Eto zadnje tri godine + dividenda. Ako su tebi obveznice bolje. Ok Meni nikako.
-
Također, 2008a mi je bio pravi paad
Al smo se digli i sad smo jos jaci !
-
pazite sad. Koga god pitao, nitko nije prodao nista, svi samo bi kupili ili kupuju. Ne štima matematika. A tko je prodava ?!?
-
za mnoge forumaše ovo možda prvi veći pad, za nas koji smo tu od ranih 2000tih nagledali smo se padova 2008, 2011, 2017 2020..
pametno birajte i sretno.
Ja se sjecam 2007/8 ... Ostalo iskreno i ne bas
-
Pa zar nema nikog ovdje tko je nesto prodao ???
Ja nisam ništa prodao
Pa netko je morao. Ni ja nisam
Vremenom će, mislim, dolaziti razlozi za pad na ovoj našoj burzici... kako/ako bude kriza u HR jačala (zadnjih mjesec dva od nekih poduzetnika čujem da škripi, a ima još znakova) ... (bolje se) malo zakešat dok ne prođe dim ... a bilo je tu i margina (koji koštaju, a burza baš i nije davala znakove za daljni rast)
Slabijima poduzetnicima škripi već od prošlog ljeta a Plenki osniva renđersku službu.Sad jos samo čekam izjavu da smo u banani.
svima nama škripi već jako dugo, a cilj nije spasiti nista nego drpati i pričati bajke. Kada ce tome vec doci kraj ?
-
Hm, al zaista,
koji je najlogičniji razlog za toliki pad na gotovo svim dionicama?
Produžetak rata
Umjesto , skorog kraja
Pa zar nema nikog ovdje tko je nesto prodao ???
-
Cemu strah, sve pada ovih dana ali smisno je da 70k eura prometa srusi cijenu za 10%
Padale su cijene i po 20% na puno manjim iznosima. Mala je burza, pa cak i dionice koje mi tu smatramo likvidnima su u principu smijesne. Neki fond čim mrdne ode sve u ponor. Trump je lijepo zakuhao ....
-
Kako mislite mrkli mrak i tišina, pucnjevi i krv na sve strane, a svi zadovoljni; ovi koji kupuju smatraju da kupuju jeftino, a ovi koji prodaju prodaju s dobiti (bar se nadam. To što malo suze oči jer je moglo bolje, to će proći).
Hoces reci da sam preglasno rekao da ako padne na 1500 da cemo i dalje zadovoljno trljati ruke ?
-
-
Ako cemo iskreno, mislim da su studenti za mene premija. Ja i ono malo što sam imao odavno je isparilo ...
Na zalost danasnji studenti nisu niti blizu nekadašnjih, čast iznimkama. Malo ozbiljnija srednja škola je za današnju poplavu visokih učilista TV u boji.
Ne bih se slozio.
-
Ipak ste vi jos student...😉
Ako cemo iskreno, mislim da su studenti za mene premija. Ja i ono malo što sam imao odavno je isparilo ...
-
Za sada, prvva linije obrane 😉, do prvog odbijanca, a onda cemo za dalje vidjeti..
Jel vi to znate nesto sto ja ne ?
-
Ja sam iznenaden tolikim padom. Nakon vrhunskog FI ali tako je to na nasoj maloj burzici, a obzirom na političku umjesanost ligicno je da postoji odredena doza straha jer svim investitorima jako dobro je jasno kako (ne)funkcionira naša pravna država i kako rade regulatori i institucije .... Ja sam poceo sudjelovati u padu cijene no stao sam i cekam bolja vremena. No kao sto rekoh nije mi namjera izaci iz pozicije vec samo nježno potkresati da bas ne bude debela vecina portfelja u kodt. A da tvrtka ima jako veliku šansu za prekrasnu budučnost ima itekako
Nego jel netko mozda zna kako je i kome sve kodt posudio novce i je li to proteklo regularno po zakinima ili opet klasična hrvatska posla ??
Kako to misliš "posudio"?
Tako kako sam napisao
-
Ja mislim da je u pitanju bilo izvlačenje novca za IPO Ing-grada...
Lako moguće jer je u zadnjih 10 dana cijela burza zaronila, ne samo KODT.
Obzirom na jak interes za ing grad i alikvotni udio, odredeni dio novaca ce se ponovo vratiti nekamo .... Osim ako ne zavrse u obveznicama jer eto čudom ima izgleda i onih koji prodaju dionice da bi kupili iste
-
Obzirom na interes, planiraju li izdati dionice neovisno u uplatama ili ide nekakav alikvotni dio?
Alikvotni udio ce biti jer i da prodaju po maksimalnih 46 E i sa dodatnih 10% + dionica novaca ce biti previse na žalost ulagača
-
Veci povrat na obveznicama nego na adrisu
Zanimljivo kako se tješiš.
-
Sudjelovao sam u rušenju i to dosta (od 2380 pa do 2100)... imao sam margin i htio sam ga zatvoriti... i dalje debelo u dionici , ali bez margina
Ja sam iznenaden tolikim padom. Nakon vrhunskog FI ali tako je to na nasoj maloj burzici, a obzirom na političku umjesanost ligicno je da postoji odredena doza straha jer svim investitorima jako dobro je jasno kako (ne)funkcionira naša pravna država i kako rade regulatori i institucije .... Ja sam poceo sudjelovati u padu cijene no stao sam i cekam bolja vremena. No kao sto rekoh nije mi namjera izaci iz pozicije vec samo nježno potkresati da bas ne bude debela vecina portfelja u kodt. A da tvrtka ima jako veliku šansu za prekrasnu budučnost ima itekako
Nego jel netko mozda zna kako je i kome sve kodt posudio novce i je li to proteklo regularno po zakinima ili opet klasična hrvatska posla ??
-
Ja vjerujem da ja pad potaknut i nestabilnoscu svjetskog trzista i prolagodbom na Trumpova ludovanja s carinama
Kad netko jače izlazi na nasoj burzici nezaobilazan je pad. Obzirom koliko smo zaradili i da padne jos i ispod 1500 mozemo zadovoljno trljati ruke, pogotovo ako smo dio prebacili u mlade snage pred kojima najvjerojatnije tek slijedi rast kao i poneka stabilna tvrtka ...
-
Da li je napokon ušlo malo optimizma kod malih dioničara Đure ili su još munje i gromovi ?