1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. All

Posts by All

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • January 26, 2025 at 2:10 PM
    Quote from stipe_Cro

Pa prodaju Hrvatima, nije li ono Octavia dugo bila najprodavaniji auto. Ako sad nije, onda je u vrhu.

A Hrvatima teško uvaljati. :) Ta prodaju bajke i opkradaju nas već desetlječima. Nismo mi.mjerilo, a i ne može VAG živjeti od nekolicine naivaca i lokal patriota. Njima treba tržište ...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 26, 2025 at 12:49 PM
    Quote from child
    Quote from All

Što misliš kolika ce biti cijena na p/e 100 sto ce najvj ove godine biti ?

Bila bi oko 1.5-2€, ako promet u zadnjem kvartalu ne eksplodira.

Znači na p/e 30 bude cijena 0.2E ?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • January 26, 2025 at 12:16 PM

StipeCro mislim da ti njima uopće nije smiješno, a ni nama ne bi trebalo biti jer ce ih kinez pregaziti bez imalo borbe

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• All
    • January 26, 2025 at 9:47 AM
    Quote from Zvjezdani

Sigurna smrt Europe.

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktua…i-eura-15546094

Kako su sijali zadnjih 20-30g jos im je i dobro. Ja se čudom čudim kome oni prodaju vozila.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 24, 2025 at 7:20 PM
    Quote from child
    Quote from All

Kakvi bi inače trebali biti fundamenti za tvrtku koja kreće iz pepela ? Ako pratis isti su sve bolji, a mogućnosti sve veće.

Fomo ? Imam neki osjecaj da ćemo o tome tek pričati kada nastane stampedo, a to ce biti ako tvrtka nastavi tako jos godinu ili dvije.

Za mene p/e barem 30 s tendendijom pada. U zadnjih 5 godina, najbolja je 2021. s p/e oko 130.

Nije ni P/B neka sreća s blizu 3.

Što misliš kolika ce biti cijena na p/e 100 sto ce najvj ove godine biti ?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 24, 2025 at 3:11 PM
    Quote from child

Ovdje ili netko ima inside info ili je FOMO; ili mi je promakla neka vijest.
    Fundamenti u podrumu, a cijena u nebo.

Kakvi bi inače trebali biti fundamenti za tvrtku koja kreće iz pepela ? Ako pratis isti su sve bolji, a mogućnosti sve veće.

Fomo ? Imam neki osjecaj da ćemo o tome tek pričati kada nastane stampedo, a to ce biti ako tvrtka nastavi tako jos godinu ili dvije.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 24, 2025 at 3:06 PM
    Quote from mesetar

Lako je tko je kupovao po 1,50 ili 2,00 Eur, ali sada po 5 uz godišnju zaradu od par centi koju neće biti baš tako lako podići, pitanje je koliko će vremena (godina) proći da se dođe na ikakav P/E. Book je također 1,70 Eur.

Teško će samo tako podići zaradu 20-ak puta u odnosu na dosadašnje poslovanje.

Imaju prljavu prošlost, razočarali i oštetili male dioničare i jos neke parnice na grbači i to im ne ide u korist, ali sto se tiče poslova toga imaju i dodatno im se otvaraju poprilično velike mogučnosti. Tvrtka je dokazala da su stali na loptu i da su krenuli pozitivno i to poprilično uvjerljivo. Sto se tiče zarade koju spominjes ne radi se to tako da pucneš prstom i zarada se udvaterestruči. Prvo moraju poraditi na troškovima i maržama jer tu su bili dosta slabi, a nakon toga ugovoriti još poslova koji čekaju i samo pljunuti u ruke. Za sada im ide poprilično dobro i vidimo da ne samo da je to prepoznala nas nekolicina koji ovdje dajemo pozitivne komentare, nego i solidna količina dioničara koji se pozicioniranju ili pojačavaju pozicije. Ako nastave tako kako su krenuli do kraja godine imati ćemo poprilično razloga za rezanje špeka i otvaranje butelja na nekom od osvojenih brda.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 24, 2025 at 11:41 AM
    Quote from SILVIO2024

Zahvaljujem svim kolegama na ispravcima navoda 100:1 ili 1:100 :thumbup:

Kako god to mi nazvali, izgubili smo velike novce i gorak okus je ostao. Niti na jednoj dionici nisam imao tako veliki gubitak, ali to je iskustvo i idemo dalje u nove transakcije i povrat izgubljenog.

DLKV će nas daleko odvesti... ;)

Mislim da ce ti se vratiti izgubljeno ...

• Birtija

• All
    • January 23, 2025 at 10:52 PM

Sto mislite o sutrasnjem bojkotu ? :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 23, 2025 at 4:04 PM
    Quote from mesetar

Sve je to u redu ali ipak to nije neki Koei s PE 15, već je PE tu nekih 200-tinjak, a book tek 1,70 Eur

Morali bi dobit povećati barem 10-ak puta da bi došlo tek u neku normalu.

Zato oprezno.

Naravno, oprez i pratiti. P/E je bio kada sam ulazio preko 300 i ako bude kako mi izgleda padati ce i padati, a cijena ce sukladno tome rasti. Da ne mislim tako bih se uopće se niti pozicionirao ....

Quote from SILVIO2024
    Quote from mesetar

Sve je to u redu ali ipak to nije neki Koei s PE 15, već je PE tu nekih 200-tinjak, a book tek 1,70 Eur

Morali bi dobit povećati barem 10-ak puta da bi došlo tek u neku normalu.

Zato oprezno.

Pametno zboriš.

ZSE je špekulativna burza sa malim brojem likvidnih dionica i onda je posljedica svega tog da se moraju izabrati neke tvrtke koje će odstupati od fundamenata i trgovati se s njima ispod ili iznad pokazatelja iz bilance.

Pogledajte samo koliko ima precjenjenih a isto tako podcjenjenih vrijednosnica i nitko se ne žali previše.

Ponuda i potražnja to dovode u ravnotežu kroz vremenske cikluse.

DLKV je napravio čudo kada je izvršio cijepanje dionice 1:100 (ako se toga sjećate koliko su dioničari tada izgubili uloženog kapitala). Možda je vrijeme da im se dio vrati.

Sretno svima koji se ovdje nalaze!

Display More

Mislio si reći 100 u jednu ?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 22, 2025 at 10:39 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from mesetar

Mora se priznati hrabrost kupcima na 4,70, nema što.

Vidjet ćemo da li će dobro proći s tom sada već uistinu skupom kupnjom.

Još će tu trebati godina da fundamenti dođu na neke normalne razine.

Rano izašao? ;)

Mislim da realno sagledava situaciju. Slažem se sa konstatacijom osim što sam jako optimističan. Znaš kako se kaže ko ne riskira ....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 22, 2025 at 3:01 PM
    Quote from mesetar

Mora se priznati hrabrost kupcima na 4,70, nema što.

Vidjet ćemo da li će dobro proći s tom sada već uistinu skupom kupnjom.

Još će tu trebati godina da fundamenti dođu na neke normalne razine.

Mislim da ćemo krajem ljeta već imati pravu sliku u kojem smjeru ide tvrtka. Dok se rjese sporovi i potpisu ugovori i malo jos organizira tvrtka i poradi na maržama, a cijena ce popratiti rezultate. No da se ne ponavljam ....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 22, 2025 at 2:16 PM

Izgleda da ce dlkv biti na 5 prije nego li uopće i ispotpisuje ugovore za poslove koji im slijede :)

Rekao sam da ce stampedo nastati negdje krajem godine, ali mogao bi se dogoditi i prije ....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 22, 2025 at 10:49 AM
    Quote from deny_09

Ide to samo treba vremena. Sada ce povecati procjenu nabave.

Šuška se da je stvar praktički gotova.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• All
    • January 22, 2025 at 10:48 AM
    Quote from deny_09

U Dubai. Tamo si koliko god imao nitko i nista...😎

Prestar sam za taj shit. A i takve kvazi egzotične destinacije me nikad nisu niti zanimale a još manje "palile" a prošao sam ih dosta. Najsretniji sam kad se poverem na neki brežuljak i iz ruksaka izvadim komad špeka, luka i litar vina. :). To ti je za mene raj. A selfie uz šarenorepu palmu ostavljam za fancy narod. ;) Neki dan smo kontrolirali pušnicu i bogami prva šarža robe će uskoro biti za "pod 45" a podrum pun butelja i bačve su poprilično pune tako da .... A rivp kao i vecina dionica u mom portfelju se zeleni tako da neka igre otpočnu !!!:)

• All
    • January 22, 2025 at 10:25 AM
    Quote from deny_09

Uvjek smo krivi sami sebi. Idemo dalje. Samo jako...💪💪

Naravno, pa ne može na sve strane samo plusevi, kamo bismo sa tolikim parama ?!? :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• All
    • January 22, 2025 at 10:23 AM
    Quote from SILVIO2024

Je li objavljen rezultat natječaja od strane HŽ infrastruktura za posao od 500 ml. eura?

Konzorcij Dalekovoda, Končara i austrijske tvrtke...

Koliko znam dlkv i končar su dali ponudu od 492 milje a hž je imao na raspolaganju 450 pa su odbili ponudu, al to je lanjski snijeg .... Nov nista nemam

• All
    • January 22, 2025 at 10:19 AM

E pa ko nam je kriv što nismo pojačali pozicije u rivp. :)

• All
    • January 21, 2025 at 10:31 PM
    Quote from darac11
    Quote from All

Prema mojim očekivanjima rivp i monp su trebali imati i veće cijene ....

A ja čućim u ARNT!😡

Imam ja i nešto adrs al to je doslovno ne čučanje nego klečanje. :)

• All
    • January 21, 2025 at 8:53 PM
    Quote from doc25

Nitko ne komentira rast Valamara

Prema mojim očekivanjima rivp i monp su trebali imati i veće cijene ....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt