btw, ovo dizanje cijena na zaključivanju trgovine pri kraju dana s malim prometom? fondovi štite svoje book profite? 😁
Posts by misterno
-
-
Ali ipak, bio je vrhunski tobogan, i vrhunska zarada 😎 (novi cool merkan)
I raslo bi još da nije sad ovo bilo s ad će dobit početi padati samo zbog naranče
-
A u zd je dobar još kornat i harbor od restorana...... 😎
Prođeš dikod pored njih , al od gledanja nikakva korist
dude.. eli se mi poznajemo? 😁
-
A u zd je dobar još kornat i harbor od restorana...... 😎
-
Gracias na savjetu

Ja vam nisam od auta iako imam dva, i svašta nešto drugo.... Mene više uzbuđuju puno jeftinije stvari tipa dobar luk ili fensi patike.... sitnice...Dilema je čime da se počastim.... odnosno dok je bilo dobro na ingr , dlkv i sličnima sam napravio x5.5 - 5.7 i sada... eto trenutno sam stvarno hepi što se tiče financija i imovine fala nečemu, da ne znam čime se počastiti. je..... first world problem 😁
-
Cili svit nije na čisto bi li unutra vani, jer kapital mrzi nesigurnost. I onda pad ide u fazama, ko prihvaćanje bolesti sustava... Prije tjedan dva sam reka da mi je 4.3 dobar ulaz. A ono nadajmo se da će ameri ostati bez municije.... pa da će to biti dobar ulaz. Ima li iko da ovu naranču stavi u red. Ako potroše municiju... što će Kina s Tajvanom?
full disclosure još jednom u kešu sam 100% i razmišljam da se samo počastim nečim, ali ako uzmem bjesnog merkana, ko će to tankati

-
Neki su najavili oko 6-7 mjeseci, a onda će nafta biti na 200 USD, a svijet u najvećoj recesiji od 1929 g.
Nadam se da smo falili..... ali bojim se da nismo. Ovo je Američka Ukrajina bojim se 😅
Jedino im ima smisla kharg zauzeti, a to je po simulacijama 200 do 500 mrtvih samo u zauzimanju, a držanje da ne govorimo
-
Display More
Kako god se okrene, Dlkv na ovim cijenama je prilično skup, a ako se sad još profitabilnost uruši zbog ogromnog rasta troškova, ispast će i puno preskup.
Vidjeli smo sad u zadnjem kvartalu da ne ide sve baš glatko, i zato je cijena bila pala sve do 8 Eur.
Još će puno toga morati pokazati da bi se opravdao rast s 4 na 10 Eur u manje od godine dana, svi pokazatelji su jako visoki, čak i da se radi o nekoj tech firmi u razvoju.
..........koji to rast troškova , ako je jasno da cjena materijala nije ugovorena na dan potpisivanja ugovora nego po cjeni na dan isporuke , što je i logično jer knjiga ugovora je puna za nekoliko godina , a za nekoliko godina nitko ne može garantirati cjenu materijala
Cjena je pala na osam eu zbog rata na bliskom istoku i zbog tog što povrat novca u sporu s bankama nije prikazam izvješću od prošle godine , a koji je zaprimljen
Ne samo ova dionica je "preskupa" , nego sve dionice su u padu vrijednosti jer se ne zna dali prodavati ili kupovati , s obzirom na stanje oko irana i općenito bliskog istoka
Trenutan feeling je take the money and run 😅
-
je ali nema TACA ovaj put, ne more kvitat dok te guši.... ako kvita oce 20 posto nafte u juane? a petrodolar?
jedini put do mira koji vidim je invazija na kharg i zatvoriti režimu pare pa pregovori onda, naravno to je 400 do 800 američkih žrtava, plus kad pregovaras s vjernicima koje si ra*io i koji imaju koncept mučeničke smrti... nikad ne znaš. a naranča ne žuri midterms su u 11 misecu sad je treći.
Nakon kriminala u Venecueli sve je bilo ruža za njega i nas, ali ponilo ga i sad se spleja bojin se ko putler u ukrajini
-
lead growth danas 😅 s manje od 40 000 eura prometa?
koja šteta, dugo san bija u ingri, al sad mi je drago da san lani izasa
-
a energenti se preljevaju na transport i preradu ruda, i procita san negdi da kroz hormuz ide zeljezne rude dobar postotak? nisu oni krivi, jednostavno je takva industrija da im energija i materijali rezu marze, oni rade super posao, ali.... da bar se desi čudo i krene mir, ali ja nažalost nisam misica svijeta i nitko ne čuje da želim world peace 😔
i profit.
plus, ako voze i dalje ovako, sve ce dolje. pogledajte samo likvidnost na cijeloj zse zadnje dane. nema mira, nema profita 😭
-
ah slažem se za prvi kvartal, ali kroz taj hormuz teče ne samo nafta nego i rude, to je udar i na energiju i na materijale, a dlkv je u osnovi građevina. Ako ovo potraje, a nadam se da neće, bez zeze, možda se vrati u stari problem, puno poslova, ali marže?
Ako laže AI lažem i ja:
pitajte AI ima li dlkv indeksaciju ugovora ili je lump sum gdje sam snosi cijenene energenata i materijala... i dižu li energenti cijene i materijala? 😁
-
Display More
Što mislite o ovom izračunu:
DLKV više nije “deep value” priča.
Pri 9,70 € tržište već unaprijed uračunava:
- stabilizaciju poslovanja
- podršku grupe Končar
- backlog
- budući rast marži
Zato je o DLKV-u sada potrebno razmišljati kroz dva scenarija:
Konzervativni scenarij
- intrinzična vrijednost: 8–10 €
- zaključak: približno pošteno vrednovana dionica
Bikovski turnaround scenarij
Ako kompanija uspije značajno povećati EBITDA marže i backlog pretvoriti u rast prihoda i dobiti, moguća bi bila vrijednost od 11–13 €.
U tom slučaju potencijal od 9,70 € iznosi još približno 13–34 %.
Zaključak
DLKV više nije podcijenjena dionica; radi se o dionici kod koje je dio budućeg, očekivanog poboljšanja poslovanja već uračunat u cijenu.
Razlog zašto sam se time bavio bila je izražena volatilnost u sklopu aktualnih geopolitičkih događanja (Trump – Iran).
Hvala unaprijed na komentarima. Volio bih čuti mišljenja koja će mi pomoći da bolje razumijem kompaniju.
ah slažem se za prvi kvartal, ali kroz taj hormuz teče ne samo nafta nego i rude, to je udar i na energiju i na materijale, a dlkv je u osnovi građevina. Ako ovo potraje, a nadam se da neće, bez zeze, možda se vrati u stari problem, puno poslova, ali marže?
-
Čisto onako usput, koliko vojske usa treba preseliti iz japana i koreje da se probudimo jedno od ovih jutara s kineskim tajvanom? Mislim da ipak trebanapravifi malo veću grešku npr. izgubiti nosač od fatah 2 ili? Našao sam negdje da se povecao prošli tjedan broj zracnih5inkurzija tamo jako....
-
jehebesemeni kako će oni završiti... ali sigurno znam da će europa opet nahebati. kao i uvijek... a tek smo na početku priče.
Nažalost se slažem potpuno. palac gore je za kvalitetu, ali da naj* cemo, unjemackoj gorivo navodno preko 2 eura, turizam na aparatima 😅
i to s otpuštanjem strateških rezervi g7 😪
-
Još samo... paklena naranča je napala nakon zatvaranja zse u petak... u pon bi bio bounce back inače. Prvi kvartal će biti u pozitivi, ali mislimne baš velikoj. a onda kako je već poskupila energija, to se prenosi i na materijale, reže marže, možda su i ulaganja smanjena svugdje....
Čak da naranča sutra kaže pobijedili smo, gotovo je, kolika je šansa da Iran kaže, evo hajte kroz hormuz sad smo svi sretni? Novi vođa se još oporavlja od rana. za pola godine Iran će imati više dronova i više raketa nego nikad prije, a ovako izbombardiran roka tankere ko od šale
I biti će ljući i radikalnij... nadam se ne na nas. A zaljev? oman, katar uae? Kome će se oni okrenuti, amerima koji su im ovo priredili ili Kini?Reka buffet uvik se treba pitati, a što sada?
-
Zanimaju me i dlkv i koei, i svi drugi tickeri... pročitaj što pišem na forumu ovdje. Ući ću na 4.3 ponovno, ali samo malo... možda pola stana. Naime, ja sam investitor.
I iskreno, trebalo je 2 dana da izađem ne jedan.
Izašao si u panici na cca 9,50, a nisi izlazio po 11-12 € za što si imao više od mjesec dana, čak i par i 2-3 dana nakon izvješća za Q4 koji je bio ispod dočekivanja. Investitori ne prodaju u panici u padu zasigurno.
Ako ga dočekaš na 4,3 onda nemoj ga ni tada uzimati, jer nakon toga ide na 3, pa na 2 otkud je krenuo.
Samo onda računaj da onda ni ostale neće vrijediti, čak ni novac kojim misliš kupiti jer će ga pojesti inflacija. Vrijedit će krumpir, brašno, šećer, sol i takva roba.
Apsolutno ste u pravu pogriješio sam, naime mislio sam da neće napasti narančasti

4.3 je moguće možda bude možda ne, ovisi... za inflaciju ne brinem. A ako krene, pa neću onda u dionice, diverzifikacija. I zapravo ciljam neke druge sektore ako se desi krak.
Ali stvarno si u pravu, potcijenio sam naranču, svi griješimo. Zajebo sam, tako to ide, misliš da svi izađu na vrhuncu, ili da svi zarade na burzi uopće? Ja sam uša u ovo s velikom recesijom 2008. Želim ti sreću i puno uspjeha.
Glad je nevjerojatno lako spriječiti. Međutim zaposlenost, aktivnost i rast u ekonomiji su nevjerojatno teški. Čak ni u ratu ode nije bilo gladnih (Zd)
-
Zanimaju me i dlkv i koei, i svi drugi tickeri... pročitaj što pišem na forumu ovdje. Ući ću na 4.3 ponovno, ali samo malo... možda pola stana. Naime, ja sam investitor.
I iskreno, trebalo je 2 dana da izađem ne jedan.
-
Kad sam ja izasša iz dlkv na 9.28 do 9.4 bilo je cirka 800 000 eura prometa taj dan. danas je evo na 47 849
Ovo je loše za sve nas
koei je bio na oko 4 000 000 € sada na 111 246 €
-
Švedska - zahtjevan projekt
Kolega, na što leti helikopter? Da nije na gorivo? Na što EU proizvodi većinu energije naručito zimi? Na plin. ovo (ne samo dlkv, burze svjetske i naša mala) je daleko od dna. A skija se užasan spust
Idućih mjeseci je likvidnost bitnija mislim i od smjera rast, pad