Nije mi jasno zbog čega se ovako pati kako bi prodao , kad može na 5.66
možda ne želi prodati. 🤓
Imali još koja opcija
možda ne želi prodati. 🤓
Imali još koja opcija
17k fantom ponovo napada na 5,88
Izgleda da su mi bile naklonjenije trampinjove carine 😭😭
Hajde da objasnim razliku između misliti i razmišljati
Kod nas u Dalmaciji (za one ZLE Dalmacija je neodvojivi dio LIJEPE NAŠE!!!!!!!!!) se veli tovar( magarac )misli a čeljade razmišlja !!!!!!!!!!!
kaže se i da čovik i tovar znaju više nego sam čovik
Prije bi ljudi radili u polju cjeli dan , kad bi išli kući sjeli bi na tovara i zaspali bi na tovaru , a tovar bi ih doveo do praga doma te bi stao i blago zarevao kako bi svog vlasnika probudio , što ti je život ,ha !!
A danas u najluksuzniji autima zaspeš i on te vozi autonomno do odredišta koje si memorirao !!
Život piše romane , zar ne 🥺
Kod nas u Dalmaciji (za one ZLE Dalmacija je neodvojivi dio LIJEPE NAŠE!!!!!!!!!) se veli tovar( magarac )misli a čeljade razmišlja !!!!!!!!!!!
Nezavisna Mati DALMACIJAAAA 😁
više je razloga, među ostalim da Hajduk opet bude prvak 😅
Nasljednici Miloševića
Onaj koji je u paramac tom odgovara 5 ko je u papirima tom odgovara 7 , što bude biće , a ne ona što se babi snilo ta se babi tilo
Zasto samo 7 ?
To je predviđanje cjene iduću sedmicu🤔
Display MoreVeoma je velika razlika između misliti ili razmišljati .....
Jučer je situacija bila kad je cjena pala sa 5.9 na 5,7 da smo imali u postotcima 12% naloga na bay i 88% na ask , a trgovanje je stajalo bez prometa 3 sata , da bi nakon tog u nekih 1000 do 2000 protrgovanih dionica cjena sa 5.7 ponovo vraćena na 5,9 a u tih 10min je povučeno 40% naloga
Jel to bilo slučajno ili namjerno , daj mi neki svoj zaključak
I da dodam omjer ponude i potražnje uvijek je bila na strani potražnje tj Aska u ovih nekoliko mjeseci osim jučer kad je bilo drastično odstupanje od prosjeka
Nisam shvatio ovu veliku razliku između misliti ili razmišljati i tri točkice. Slažem se s vama da je velika razlika između razmišljanja i tri točkice.
Ovo što ste kasnije napisali i je rezultat analitičkog uma (jer kako ste naveli volite analizirati) koji se voli igrati a on je rijetko u pravu, pa čak i kada je u pravu ne zna da je u pravu nego misli da je u pravu. Nije problem u relativnim istinama nego kad se one nameću kao apsolutne. Vi vidite stvari iz svog kuta i to je u redu, al su vam postovi obojani popovanjem gdje namećete svoju istinu kao apsolutnu, pa tako nestaje jazavac sa 17 000 kom.
Ja bi recimo postavio nalog od 17 000 kom. radi dosade i da vidim kakve sve pogrešne komentare može proizvesti postavljanje takvog naloga. Ovo vam ozbiljno govorim. Pisalo se ovdje svašta o nekim mojim nalozima (ne na DLKV) i sve je bilo pogrešno.
Hajde da objasnim razliku između misliti i razmišljati
duge rasprave ...
nema kratkih,ide na 5e.
ili ide prema 7e.
Onaj koji je u paramac tom odgovara 5 ko je u papirima tom odgovara 7 , što bude biće , a ne ona što se babi snilo ta se babi tilo
Display MoreVeoma je velika razlika između misliti ili razmišljati .....
Jučer je situacija bila kad je cjena pala sa 5.9 na 5,7 da smo imali u postotcima 12% naloga na bay i 88% na ask , a trgovanje je stajalo bez prometa 3 sata , da bi nakon tog u nekih 1000 do 2000 protrgovanih dionica cjena sa 5.7 ponovo vraćena na 5,9 a u tih 10min je povučeno 40% naloga
I da dodam omjer ponude i potražnje uvijek je bila na strani potražnje tj Aska u ovih nekoliko mjeseci osim jučer kad je bilo drastično odstupanje od prosjeka
Nisam shvatio ovu veliku razliku između misliti ili razmišljati i tri točkice. Slažem se s vama da je velika razlika između razmišljanja i tri točkice.
Ovo što ste kasnije napisali i je rezultat analitičkog uma (jer kako ste naveli volite analizirati) koji se voli igrati a on je rijetko u pravu, pa čak i kada je u pravu ne zna da je u pravu nego misli da je u pravu. Nije problem u relativnim istinama nego kad se one nameću kao apsolutne. Vi vidite stvari iz svog kuta i to je u redu, al su vam postovi obojani popovanjem gdje namećete svoju istinu kao apsolutnu, pa tako nestaje jazavac sa 17 000 kom.
Ja bi recimo postavio nalog od 17 000 kom. radi dosade i da vidim kakve sve pogrešne komentare može proizvesti postavljanje takvog naloga. Ovo vam ozbiljno govorim. Pisalo se ovdje svašta o nekim mojim nalozima (ne na DLKV) i sve je bilo pogrešno.
Nemojte mi zamjeriti ja sam čovjek katolik i kao takav ne popijem jer je popovanje tipično za pravoslavne vjernike i za njih je tipično da za njih vrijedi samo njihova verzija istine
A to ko bi što bi to je osobna stvar !!
A na pojedincu je da analizira i donosi vlastite zaključke !!
Zašto je relevantno tko što radi s nalozima?
Volim analizirati anomalije i razlog zbog čega nastaju , u prijevodu RADOZNALOST koja je vječna ljudska pratilja i ne samo tipična za ljude nego i za sva živa bića i koja su bitna i za naš i njihov opstanak u prijevodu tko će koga ZA2EBA7I
Opet se ovaj fantom pojavljuje sa 17 tisuća komada , i tako pokušava prouzročiti EFEKT KRDA , kako bi krdo počelo iskrcavati po bidu i time rušiti cjenu
, jučer je bila slična situacija samo je nastavljen rast cijene umjesto pad , pa je ovaj umjesto krda ustuknuo pred rastu cijene te je povukao sa prodaje sličnu količinu ponuđenog "materijala"
, a sad ga izgleda opet izlaže ali opet će on nju povući pred "plimu" , čini mi se da će se na čekati kad će "oseka "
......nestao jazavac sa 17 000 kom
Jel vi stvarno mislite da u ovako tromoj situaciji netko postavljanjem 17 000 kom. može pokrenuti efekt krda? Znači jedva netko nešto prodaje i kupuje i onda odjednom kad netko stavi 17 000 kom. na prodaju krene ludilo. Kad ste to zadnji put vidjeli na našoj burzi?
Veoma je velika razlika između misliti ili razmišljati .....
Nisam jos primjetio te velike naloge ....
Prije tačno pola sata sam vidio na cjeni 5.8800
........sad vidjeh da mi je danas godina dana na ovom forumu
Opet se ovaj fantom pojavljuje sa 17 tisuća komada , i tako pokušava prouzročiti EFEKT KRDA , kako bi krdo počelo iskrcavati po bidu i time rušiti cjenu
, jučer je bila slična situacija samo je nastavljen rast cijene umjesto pad , pa je ovaj umjesto krda ustuknuo pred rastu cijene te je povukao sa prodaje sličnu količinu ponuđenog "materijala"
, a sad ga izgleda opet izlaže ali opet će on nju povući pred "plimu" , čini mi se da će se na čekati kad će "oseka "
......nestao jazavac sa 17 000 kom
Dragi nepoznati ljudi na forumu. ja bih tako rado izašao i ubrao profit. Samo kad bi bio siguran da će pasti da mogu kupiti istim parama veću količinu 😁😁😁😁
Težak je život malog investitora 😅
Da bi bija siguran trebaš imati "vriću " novaca pa da kontroliraš ovo naše plitko tržište
Display MoreNa 3 je bila dobra kupnja, ali sad na 6 i PE 40 više nije nimalo jeftino.
A već tada kad je bila 3 Eur znalo se da će im dobit rasti i zapravo nema nikakvih novosti.
Sad znamo da im dobit mora porasti barem 200% da PE dođe u normalu na nekih 15.
Dakle sad se kupuje već dalja budućnost od godinu dvije unaprijed, i to pod uvjetom savršenog poslovanja i rasta.
A da li će sve biti tako, treba se tek pokazati.
Tako da više ne treba očekivati čuda, jer vidjeli smo s Koei da se jednostavno ne može preko nekih granica dalje.
Na koei prodaje fond zbog ograničenja portfelja ,a ne zbog tog što cjena nema potencijala za rast
Zaboravio si u algoritam ubaciti likvidnost. S solidnim povecanjem dobiti sto je neminovno, (to čak i ja vidim) polako raste likvidnost, a time i sigurnost malih dioničara što rezultira automatskim rastom cijene. A necemo spominjati jos i fondove koji takoder mogu donijeti ili odnijeti .... Tako da mislim da svakim novim FI cijena ide gore osim u slučaju agresivnog izlaza što sam vec naveo ... Sjetimo se razgovora na 3.5-4.5 kada sam maltene obecavao rast. Govorili su da je vec 3.5 velika cijena .... Eto, vidimo da je bila akcijska kako sam govorio .... Da je burza veca i sada bih obecavao duplanje cijene do godisnjeg FI ....
Upravo to. Sasvim je normalno da dionica korporacije koja je nedavno izašla iz gubitka pokazuje volatilnost. Investitori se još uvijek navikavaju da dionica ima potencijal, a špekulanti uslijed naglog rasta izlaze, jer misle sad će naglo pasti. Pravi pokazatelj je da je uprkos volatilnosti YTD rasla 60%. Odavno sam ja rekao, mnogi mi nisu vjerovali, da je ovo novi multibegger.
Nema tu špekulanata koji danas prodaju , u petak ih je bilo , danas je očito netko uložio golem trud da zaustavi rast cijene i da kupuje što duže na nižim cijenama a da pritom cjena ne raste , a dali će uspjeti i još sniziti cijenu ili će nastaviti rasti cijena , na to pitanje će trgovanje dati odgovor
Nisam nigdi napisao BEZVEZNIH NALOGA , pokaži mi gdje sam to napisao da ispravim taj pojam ako sam ga ikad napisao????????
A kad spominjem pojam FORSIRANI NALOZI , onda pri tom mislim zauzimati poziciju ne da bi se u spomenutom primjeru prodavalo nego da se vrši pritisak na prodaju kako bi se ostvarila što niža cjena udjela !!!!!!
U ovom slučaju taj efekt nije utjecao na dioničare , nego je cjena nastavila rasti umjesto padati iz tog razloga su povučeni svi oni nalozi a bilo ih je tri koji su sadržavali svaki po 5000 kom dion i jedan od 16 000 kom
To je čisti primjer FORSIRANJE CIJENE DIONICA kako sam i napisao ili može se nazvati i efekt PRAVILA KRDA
Nisam rekao da si ti rekao
nego ja kažem bezveznih ili ti ga nepostojećih naloga. Smatram da netko može otvarati i zatvarati naloge kako želi teško da će poremetiti tijek. Mozda u jednom danu ili dva što.je zanemarivo ... Ako sam te dobro shvatio ....
Dragi , ko je shvatio , shvatio je , ko nije i neće !!
Da , a jeli to bilo namjerno forsiranje Aska od nekog , jer u jednom trenutku je na ask-u bilo na tri pozicije između 5,78 do 5,86 po 5 tisuća komada a na 5,88 čak 18 000 kom
A gdje su sad ti nalozi a nije ih nitko od kupio
Ne znam kako mislis forsiranje aska sa otvaranjem bezveznih naloga ? Inače vidio sam ne jednom da nekoliko igrača pokušava izmanipulirati cijenu ping pong igricama, no obično se ja uključim i kupim im ono što nude da bi spustili cijenu
Za sada nisam prodavao, ali svaku akciju valja iskoristiti u bilo kojem smjeru isla i makar ne zbog zarade nego čisto zato da shvate da mozemo i mi budale igrati pacerski
Nisam nigdi napisao BEZVEZNIH NALOGA , pokaži mi gdje sam to napisao da ispravim taj pojam ako sam ga ikad napisao????????
A kad spominjem pojam FORSIRANI NALOZI , onda pri tom mislim zauzimati poziciju ne da bi se u spomenutom primjeru prodavalo nego da se vrši pritisak na prodaju kako bi se ostvarila što niža cjena udjela !!!!!!
U ovom slučaju taj efekt nije utjecao na dioničare , nego je cjena nastavila rasti umjesto padati iz tog razloga su povučeni svi oni nalozi a bilo ih je tri koji su sadržavali svaki po 5000 kom dion i jedan od 16 000 kom
To je čisti primjer FORSIRANJE CIJENE DIONICA kako sam i napisao ili može se nazvati i efekt PRAVILA KRDA
Teško, jer nisu brinuli da će ih se pokupiti, mislim da će biti dosta onih koji će izlaziti čim se ustanovi da ne ide dalje.
Jer nakon rasta od 50% u par dana zna se koji je omjer kupaca i prodavača, zato treba biti jako oprezan jer su i vani burze (pre)dugo bile zelene, a situacija vrlo napeta.
Situacija je na svim svjetskim burzama napeta zbog geostrateškoj preslagivanja , onaj koji strepi od tog bolje mu je izaći iz ovog sporta i vratiti se nakon desetak g , ako ga ovo privlači ,
Ako nisu brinuli da će ih pokupiti , što su ih povlačili , jer cjena je trenutno nadvisila njihove pozicije koje su imali !!!!!