Meni dosta, nisam ocekivao da cu ovako brzo van, ali cilj je postignut. Sretno svima
😂😂
Meni dosta, nisam ocekivao da cu ovako brzo van, ali cilj je postignut. Sretno svima
😂😂
Red bi bia čestitati HAZARDERU na točnoj prognozi da će cjena prije nove godine biti 20 eu i pogodio je , i još samo da pogodi sa pretpostavkom " a nakon 20eu cjena leti duplo brže "
A cjena se je tada vrtila oko 8/9eu
Zar ja jedini nisam iznenađen ovim rastom?
Onaj koji ne smatra da je budućnost potencijal i računa samo na trenutni p/e onda mora biti u čudu i nevjerici
Ne želim kvariti zabavu, ali mi se trenutni market cap od 650 mil.€ čini napuhan za firmu koja generira trenutno 15ak milijuna eura dobiti ytd..
Čak i uz rast prihoda i dobiti, ne vidim kako bi opravdalo daljnji rast cijene.
Unatoč tome, sretno svima koji ostaju unutra, ja sam vani još od 13€... Meni se čini da trenutno ima boljih prilika na našoj burzi, odnosno podcijenjenijih firmi
Probaj sa vlen , .....neš falit !!
....al neće dugo ........i eto je na 20e ,..........koliko mogu primjetiti Putin je počeo mjaukati jer mu je ukrajina stala na rep , mogao bi i rat vrlooo brzo stati , a onda ide obnova .....a gdje će onda cjena
422000 dionica puta 170 =71,740M eu
Zadržana dobit i rezerve 65,46M eu
Nema dividende ali ima zato primitaka članovima uprave i nadzornog odbora (koliko, očito nebitno)
Ljudi se časte bolje itko nego nitko , očito u ovoj priči mali dioničari ispadaju NITKO I NIŠTA , BRAVO UPRAVA
P.S
Što ako se uspostavi da nema niti centa na računu 😅
Dividende nema ali zato ima primitaka članovima uprave i nadzornog odbora i neizjašnjavaju se o tom kolike su naknade tj primitci , sigurno ne štedu na tom pa nije ni čudo što nema dividende kad ovako mogu djeliti među sobom ostvarenu dobit
Uspoređivati atpl i lkpc.....
Ovdje nije bila riječ o poslovanju, već o odnosu uprave i (ili) većinskih prema malim dioničarima.
Spominjanje atpl bez argumenata zbog čeg je uspjelo preuzimanje na štetu malih dioničara gdje je dividenda bila mrkva a preuzimanje batina , je bespredmetno u odnosu na lkpc, mada je pokojni Pavlović otvoreno pokazivao "nezainteresiranost" za male dioničare , možda je i on imao utjecaj na strmoglavi pad cjene dionice nakon dokapitalizacije, a cijena niti dan danas nije dobila realnu cijenu , jer je opao interes za dionicom nakon svega unatoč kapitalnom ulaganju i zamrznutom kapitalu u gotovini koji nije beznačajan
Mali dioničari su pjevali borbene i na ATPL i nekim drugim dionicama. Mislite da im se isplatilo? Na nikoga ništa ne nagovaram, samo sam promatrač. Nemam LKPL.
Svašta sam vidio na zse, od delistinga zbog LEI oznake, do raznih dokapitalizacija, reverse stock splita, višegodišnjih neisplata dividenda, sve da se istisnu mali dioničari. I na kraju obično mi mali dioničari izvučemo deblji kraj.
Nažalost točno! I ja se sječam LEI oznake, gorka vremena🥲
Uspoređivati atpl i lkpc , mi je neusporedivo , jer su brodari bili u kolapsu osim onih koji su bili namjenjeni za transport naftnih derivata , a tankerska plovidba je bila specijalizirana za naftu , u to vrijeme je bilo svega oko ruske nafte jer je uveden enbargo pa su cjene prijevoza skočile poprilično , što je povećalo i prihode a time i apetite tankerske za puzimanje hrvatskih brodara, dok je kod lkpc promet povećan višestruko , puni su keša od dokapitalizacije i povećanja prihoda , i što je najvažnije bez ikakvog zaduživanja su , i sa stečajem željezare zenica imaju veliki promet , a već par godina zenica nije plaćala usluge lkpc , a ta uprava lkpc nikad nije objavila podatak kolika su potraživanja u Zenici , ali opet naglašavam da su prihodi u lkpc i bez zenice ima jako solidan promet , samo je pitanje koliko novca curi sa računa ako curi jer se ne može tvrditi jer nitko nema uvid u potraživanje neplaćenih računa !!
Kada uprava želi izgurati male dioničare i njima vrijedi dionica, zašto je mi nebi držali!? Ako vrijedi njima vrijedi i obrnuto i ne damo je za sitne novce taman propala:)
Točno tako 👍
Imamo isto mišljenje o upravi i načinu stjecanja povlaštenih dionica. Isto tako sindikat je trebao otkupljivati povlaštene dionice od radnika koji nisu bili u stanju otplaćivati kredit za kupnju dionica. Ne znam da li inače sudjelujete na GS., i da li još uvijek postoji udruga malih dioničara Luke Ploče budući da je to stara uprava sve razvodnila i predali novoj na odlučivanje o sudbini malih dioničara. Nema nam druge nego čekati daljnji razvoj situacije jer dividendu od ovakvog načina upravljanja teško da vidimo.
LP.
.......ako je u pitanju preuzimanje , onda se može to povezati sa istom situacijom kao i kod lkri , gdje su interes iskazali francuzi (čini mi se ) , a čini mi se da je u pitanju isti navodni preuzimač ko i kod lkri , jer netko kupuje malo rijeku malo ploče , i sa identičnim načinom dokupa i rasta cijene , ništa nije provjereno čista intuicija osim što su za lkri pisali i na riječkom Novom Listu
Ako bude istina valjda neće biti gori od ovih u sadašnjoj upravi
Falija san temu jel može admin prebaciti na lkpc
A eto vidiš što je dišpet ,pa makar svjesno na vlastitu štetu ,ali smeću od uprave za dišpet
Moj susjed si je za dišpet svojoj ženi odrezao onu stvar. Nakon toga ona je našla drugoga.
.....nije vrag da ste član uprave
dajte me najte da ste od dokapa u ovom g.vnu od dionice!!!??? imate unutra imobilizirane novce dvadesetak godina!!?? uhhhh.... inače, i sam sam sudjelovao u dokapu, vidio loš razvoj i presjekao uže nakon nekoliko godina.
A eto vidiš što je dišpet ,pa makar svjesno na vlastitu štetu ,ali smeću od uprave za dišpet
U pravu ste povlaštene dionice su bile oko 420 kn., koje su dobili radnici a ostale od 800-1200 kn., istina da su poslje toga pale na 320kn da bi netko jeftino kupio maslo.
Vjerojatno su pojedinci imali povlaštenu informaciju da ne sudjeluju u dokapitalizaciji te da prodaju svoje dionice , jer su znali da će se cjena dionice strmo..zditi ,nakon dokapitalizacije, pa kad se cjena sruši idu u kupovinu ,a i povlaštena cijena dokapa od 420 kuna je dokaz da se sve to znalo i planiralo unaprijed , a čini mi se da je i povlaštena cijena radnicima bila protuzakonita u odnosu na male dioničare
Dokapitalizacija za sve koji su sudjelovali je bila pogubna osim povlaštenih radničkih ,pa nije ni čudo što i dan danas iz uprave šalju poruke o nebrigi prema malim dioničarima koji su stvorili kapital za modernizaciju luke ploče , "HVALA IM NA TOME "!!!!
Cijena u dokapu nikada nije bila koliko navodite već oko 420 kn zavisi od načina plaćanja tj. da li je kupljena direkt uplatom ili kreditom. Cijena je bila veća od 2000 kn zavisi u kojem periodu gledate. Mislim da se ovdje radi preslagivanje radi prodaje Luke Ploče. Smanjenje broja zaposlenih, povećanje generalni tereta i stanje na računu firme. Slažem se da su dali koji put dividende da bi cijena dionica bila puno veća .
Govorim o dokapu od 800kuna po kojem ste mogli sudjelovati u dokapu , a cjena se je strmop...ila na 400 kuna , a najniža poslije dokapa je bila oko 320etak kuna,a što je najtajanstvenije nikad nije objavljeno koliko željezara duguje lkpc
A najveća cjena lkpc je bila 6000kuna uoči recesije 2007g
Direktoru financija da je dividendu dijelio bar jedan put u ovih 20g od kad je dokap bio , cjena bi odavno bila 300eu ,a ovo što on naziva povećanjem cijene je prepatetično koliko se uprava lkpc odnosi prema malim dioničarima koji su sudjelovali u famoznim dokapu koji je slistio cjenu sa tadašnjih 2000 kuna na 500kuna a cjena dokapa je bila 800kuna, a mi se danas nazežemo između 182 eu i 170 eu , prejadno !!
Što se dividende tiče piši propalo,jer trenutni poziv na GS to već sugerira. Isto tako želim naglasiti da trenutni direktor financija kaže da dionica raste i kome se ne sviđa može prodati dionice jer ih je stekao upravo dokapu. Također iz bližih krugova trenutno se otpušta 50. radnika što se svodi na broj 300. koji je svojedobno bio uvjet za kupnju Luke od strane Vlahovića TDR. Cijena raste svako malo i broj glasačkih prava se promjenio, da li ovo ide u prodaju kao i ostale sastavnice iz Vujančeve grupe
.....kad bi digli cjenu na 300eu možda bi njegova tvdnja bila opravdana
Lijepo je vidjeti da se je počelo kupovati i po 182eu, ali bilo stvarno krajnje vrijeme podjeliti tu j dividendu , jer nakon dokapitalizacije ne podjeliti bar jednu dividendu je stvarno nemar prema svima nama koji smo sudjelovali u dokapu , a dobili smo m.d. jablanova
To smo pričali i na 400 i na 500 i na 600 i na 700.... iskrcat će oni, eventualni dosad neviđeni smrtni pad cijene svakako neće biti zbog redovnog iskrcavanja mirovinaca nego npr. kad se ispostavi da je netko iz uprave/politike imao prste u pekmezu i sl.
.....čini mi se da su ode prstić jako, jako daleko od pekmeza
.........budućnost se je kupovala u pravo vrijeme kad je bila 500e najkasnije , danas se je kupovala sadašnjost a budućnost tek dolazi , svi mi to znamo i svi bi mi htjeli kupovati bar jedan dan , ma bar jedan sat ili jedan tren na ponovo 500e , ali svi mi to znamo da ne možemo više nikad tu cjenu ostvariti , pa se mnogi tješe da će neka korekcija , jer kao mora korekcija da bude , i svi znamo da hoće ali nitko ne zna kad će, ja pretpostavljam da neće prije bar 1500 e , živi bili pa vidjeli , ovo pišem iz g.z..ce ne iz glave , zato ne slušajte što pišem ni ne vjerujte svojim očima nego vlastitoj intuiciji , kao što i ja vjerujem u ovo što pišem jer to je moja intuicija i nije nagovor niti jedno niti drugo
SLUŠAJTE VLASTITU INTUICIJU NAKON ŠTO UPOZNATE SVE POJEDINOSTI OVE DIONICE DO U DETALJ I IMAJTE NA UMU GEOSTRATEŠKA ZBIVANJA U CJELOM SVJETU