1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. umalo

Posts by umalo

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• umalo
    • May 7, 2025 at 10:25 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Luka Rijeka ima dionice grupe , i time dio profita kroz dividendu , isto ko i mali dioničari što ostvaruju prihode od dividende sve dok posjeduje dionice i dok ta dionica djeli ostvarenu dobit , ostvaruju prihode isto ko i mirovinski fondovi !!

To je jasno, ali me još uvijek brine da matična djelatnost radi gubitak, što nije zdravo. I ovo što ste rekli "sve dok posjeduje" je zabrinjavajuće. Negdje sam pročitao da ovi česi što su ušli s 35% i nisu neki specijalisti za ovaj posao. Znači nekakvih sinergija baš i nije za očekivati.

Gubitak??

• umalo
    • May 6, 2025 at 5:50 PM
    Butković: Ubrzat ćemo gradnju nizinske pruge
    RIJEKA -
    seebiz.eu

Danas je baš prepuno informacija o razvoju luke

• umalo
    • May 6, 2025 at 4:14 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

https://www.poslovni.hr/domace/kontejn…-u-2025-4481911

ostvarili su članovi grupe i pokrili gubitak LKRI d.d. koja kotira na ZSE. Ne kotira grupa. To me muči.

Luka Rijeka ima dionice grupe , i time dio profita kroz dividendu , isto ko i mali dioničari što ostvaruju prihode od dividende sve dok posjeduje dionice i dok ta dionica djeli ostvarenu dobit , ostvaruju prihode isto ko i mirovinski fondovi !!

• umalo
    • May 6, 2025 at 2:31 PM
    FOTO: Uskoro počinje raditi 500 milijuna eura vrijedan ‘Rijeka Gateway’, Butković i Vukorepa posjetili terminal
    www.poslovni.hr
    Quote from All

Ebitda ja -17% u odnosu na prvi kvartal 24-te.

• umalo
    • May 6, 2025 at 9:00 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from All

Samo likvidnost ?

Baš što se tiče likvidnosti me čudi da je dionica tako odreagirala. Pogledao sam izvješće za 2024;

-likvidnost je poboljšana uslijed povrata uloženih sredstva u investicijsku aktivnost iz nepovratno subvencioniranih sredstava Europske komisije u iznosu od 10,5 milijuna eura što je kratkoročno, jednokratno. Inače prihodi su manji. Dopunjuju ih ostali članovi grupe. Na ZSE kotira društvo. Čak što više, matično društvo je u 1.kv 25 iskazalo gubitak. Šta to ljudi vide, što ja možda ne vidim, a volio bih, jer me LKRI zanima?

Luka Rijeka ostvarila dobit od 2,02 milijuna eura, nastavlja s novim investicijama
    www.poslovni.hr
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• umalo
    • April 30, 2025 at 1:48 PM
    Quote from Marty McFly
    Quote from All

Koliko vidim polako cete se pridruziti meni :)

Pridružiti?

Ja odavno govorim da ovu dionicu imam radi predvidivosti isplate dividende tako da bih rekao da već i jesmo u istom kampu. Barem mi se čini.

Vidiš dobit, znaš postotak isplate i imaš prilično dobru ideju koliko će biti isplaćeno. Nije rocket science, čini mi se.

Ostalo je tako kako je - uvjetovano politikom.

Imamo odluku VRH, koja će skoro sigurno tražiti 60% isplate dobiti i krajem ove godine, pa će to biti slično kao i proše i to je solidan yield. Nadajmo se da će im nakon lokalnih izbora dati malo disati pa da će biti bolje kasnije. Iznenađuje me da su držali troškove pod kontrolom.

Nadam se da će pridruživanje OECD-u natjerati vladu da malo makne ruke od HPB-a u smislu upravljanja u skoroj budućnosti i da ne vode preko njih monetarnu politiku :) iako je i to možda wishfull thinking.

U svakom slučaju, iz moje perspektive, riječima jednog kazakhstanskog stručnjaka - not great, not terrible :)

Display More

Na MOJE DIONICE .COM je upisano za 2025g dividenda iznosi 23,9 EU , jeli to neka greška ili je ovo objavljeno od hpb !?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• umalo
    • April 25, 2025 at 9:12 AM

Toliko toga su na ovu temu pisali sitna riba i milijarder o potencijalima , o narudžbama , prometu još od prošle godine i uvijek su čekali neka izvješća pa jedan pa drugi , treći , četvrti kvartal pa ništa pa evo jedva čekam da izađe i ovaj izvještaj pa da vidimo napokon oćeli napokon biti nešto od tog ovog puta , ako ne bježi iz dionice u kojoj su sitna riba i milijarder i to glavom bez obzira

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• umalo
    • April 24, 2025 at 2:28 PM
    Quote from goranlagea

ne mjesecima, godinama Reiffaisen skuplja. Ja sam jednom već postavio to pitanje ako se zna za koga, ali nije bilo odgovora. Inače u LKPC teče perestrojka. Ukinuli su trgovinu robom, prihodi su im naravno pali i kvartalno su uletjeli u gubitak. Nije u pitanju jedan kvartal. Za to ne bi prodao stvarno dobru poziciju koju sam imao, ali ne vidim s čim će u nekom normalnom vremenu nadomjestiti te prihode. Zato sam se odlučio.

Kad bi tako lako znali kad kupovati kad prodavati onda nebi bilo nit burze nit kladionica ,

Uvijek će se naći opravdanje i za bay i za ask , u tom i je draž

Što se tiče luke danas joj ne ide u prilog što ne rade Zenica i što je dva mjeseca bila odsječena u 2025g pa zbog tog i je pad dobiti ,

Kako se je trend promijeni ovim događajima , tako su mogući i obrnuti procesi , ali na računima stoji popriličan kapital i to je nezanemarivo

U svakom slučaju vrijeme će pokazati kud nas puti vode !!

Quote from goranlagea

ne mjesecima, godinama Reiffaisen skuplja. Ja sam jednom već postavio to pitanje ako se zna za koga, ali nije bilo odgovora. Inače u LKPC teče perestrojka. Ukinuli su trgovinu robom, prihodi su im naravno pali i kvartalno su uletjeli u gubitak. Nije u pitanju jedan kvartal. Za to ne bi prodao stvarno dobru poziciju koju sam imao, ali ne vidim s čim će u nekom normalnom vremenu nadomjestiti te prihode. Zato sam se odlučio.

Imali još po 135 🥺

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• umalo
    • April 24, 2025 at 1:30 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Klepnulo 280 kom na ask-u po 135 , ,........WAAAW.....ni trepnuo

jesi ti to moje kupio? :):):)

Stekao se dojam na prvu jer sam pisao nehotice u prvom licu , nisam ja ali netko već mjesec dana potiho skuplja malo po bidu malo po asku , a i čini mi se da raifaisen povećava nečiji udio , a i bila je izjava buduće izaslanici Donaldinja trumpinja koja dolazi u RH sredinom ljeta , a koja je izjavila da su joj hr luke u centru pažnje

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• umalo
    • April 24, 2025 at 12:00 PM

Klepnulo 280 kom na ask-u po 135 , ,........WAAAW.....ni trepnuo

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • April 22, 2025 at 2:33 PM
    Quote from KitoLovac

Koliki udio u troškovima čine čelik i aluminij?

Ne mogu to pronaći u Izvješću. Vidim Materijalni troškovi i usluge 99 mil EUR. S obzirom na Trumpove tarife i rast cijene čelika 27%, koliko bi to moglo opteretiti dobit i povećati troškove.

Što će onda nabavljati čelik po većoj cijeni a naplaćivati će čelik po staroj cijeni ??

Oprosti može pojašnjenje , ja san malo zbunjen pa mi objasni 😁

• umalo
    • April 14, 2025 at 10:05 AM
    Quote from KitoLovac

Vlen će biti najveći pušioničar Trumpovog mandata. Cijena čelika narasla 30%. Što ujedno čini i najveći dio materijalnih troškova.

Dolar pao 10%. Prihodi godinama padaju pa će sad još i više zbog tečajnih fluktuacija.

Smanjenje američke prisutnosti u Europi, naročito mornarice će smanjiti i broj ratnih brodova u Lencu.

Ne vidim ništa pozitivno za Lenca dokle god ovaj Narančasti manijak vlada.

Ako je cjena čelika porasla onda će vjerojatno biti toliko i naplaćena kao utrošeni materijal , razmišljam po nekoj logici ili nije tako

Ako su mi otišli na autu neki djelovi koji su poskupili valjda će mi serviser naplatiti po novoj cjeni po kojoj ga je i nabavio , a ako je imao u zalihi po staroj cijeni onda mi je može naplatiti po novoj cjeni i tako stvoriti dodani prihod

A što se tiče USA NAVY da će napustiti sredozemlje to su priče za malu djecu , naročito sad dok je napeta situacija oko Irana , Palestine .....!!

• umalo
    • January 13, 2025 at 9:55 AM

Od silne perspektive na ovoj dionici nitko ni da je pogleda čak ni milijarder neće je niti izoliranim štapom

• umalo
    • January 7, 2025 at 12:20 PM
    Quote from Sheki
    Quote from umalo

Da ovo išta vrijedi bio bi bar nekakav rast

Je, umalo ste u pravu :)

Umalo pa da ne probije plafon 😭

• umalo
    • January 7, 2025 at 11:51 AM

Da ovo išta vrijedi bio bi bar nekakav rast

• umalo
    • December 27, 2024 at 5:41 PM

Jel ovaj vlen nešto vrijedi ??

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• umalo
    • December 4, 2024 at 10:02 PM

Popravak pruge do kraja tekuće godine , radovi u tijeku , očišćeni su nanosi ispod pruge , pa je prva faza završena

• umalo
    • December 4, 2024 at 11:46 AM

11 kom protrgano ovo se je sigurno milijoner istresao na kupnji 😆😆 ili Lime 😁😁😁😁

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• umalo
    • July 26, 2024 at 2:25 PM
    Quote from Zvjezdani

Izašao FI za 1. pola godine.

Primjetni rast prihoda i 2 M eura dobiti.

Baš kao što je uprava i najavila.

Zlo doba je napokon iza nas.

Nikad ne reci nikad i dok je sve mirno a kamoli kad se u cjelom svjetu PušKara

• Porez na nekretnine

• umalo
    • July 14, 2024 at 5:49 PM
    Quote from Paulie

Pričate o tom porezu na nekretnine već 10 godina, a ništa se nije dogodilo i neće. Druga glupost koju nam prodajete je da će porez na nekretnine dovesti do jeftinih nekretnina, a to se nigdje na zapadu nije dogodilo iako porez postoji.

Kao da bi mi bili neka prva država s tim porezom. Još Bačić spominje subvenciju najma, što će dovesti do eksplozije cijene najma. Na kraju ćete dobit ono što ste i zaslužili.

Zašto cijene nekretnina rastu:

• Hrvatska je sve atraktivnija i BDP raste
    • strani radnici dolaze
    • imali smo pozitivnu migraciju u 2023., 30.000 ljudi je više došlo nego je otišlo
    • atraktivna smo turistička zemlja
    • mladi su se pogospodili, svi bi uredske poslove, zato nedostaje radnika u građevini, građevinski radovi su mnogo skuplji od samog materijala
    • mladi su sve veće lijenčine, nitko neće na selo obrađivati zemlju, svi bi blizu "špice" i "rive", pa onda lagano stavili sunčane naočale na glavu, a mobitel i ključeve od BMW-a na stol

Rast cijena nekretnina je vrhunska lekcija za Hrvate o tome što se događa kad centraliziraš državu na nekoliko gradova u kojima bi svi htjeli živjeti, dok se prekrasno zaleđe Hrvatske u potpunosti iselilo. Dao Bog poskupilo još 5x dok se ljudi ne opamete i vrate na sela.

Hrvatska u prosjeku ima jako jeftine nekretnine, skupo je samo na Jadranu i Zagrebu, sve ostalo je prihvatljivo ili čak prejeftino. Hrvatima treba 1000x reći da bez para neće moći živjeti tamo gdje svi žele. Ja sam prihvatio da nikada neću živjeti u Monte Carlu, iako bih htio.

I to je ta okrutna istina ma što o tom pričali ali osvješćenje će biti pre bolno a onda će sretan biti onaj koji bude imati komad obradive zemlje , a to je neminovno , balon je napuhan samo je pitanje koliko će "špica" biti prihvatljiva

1. Privacy Policy
  2. Kontakt