1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. umalo

Posts by umalo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• umalo
    • October 6, 2025 at 3:40 PM

Sezonsko sniženje još traje od sredine rujna , treba to sve " inbalati" za zimu 😁😁

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• umalo
    • October 5, 2025 at 5:30 PM
    Quote from All
    Quote from abc1

Mislim da si ti upozoravao na taj mogući scenarij. na taj

malecki dio transformera. Moja logika sakupljča a ,po maolo ,blia je neobićna. logika, ne vođena tvojim savjetima. Nisam znao da su isključivo vezani za mamau i tatu.. Zaradio bar za WC u Zagrebu.

Meni je kodt donio poprilično velike novce, a vidimo da i kotr2, koei i dlkv gaze slično i vec su nekoliko puta porasli otkako ih spominjemo, a mislim da je to tek početak ..... No uza sve to treba jesti i piti jer ja 50-tu prosao i svako jutro kad se probudim živ, zahvaljujem ovome gore na tome ...:)

Sve same stare konjine.......!!

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• umalo
    • October 3, 2025 at 11:21 AM
    Quote from mesetar

Fondovi nikad nisu "pri kraju" jer stalno moraju kratiti.

...nikad nisu "pri kraju" ......?????

Hoćeš reći da imaju beskonačno dionica ?????

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• umalo
    • October 2, 2025 at 7:54 PM
    Quote from bluelionZG
    Quote from umalo

Dali Viktor Lenac uživa u raspodjeli kapitala iz cjelokupne grupacije ili samo na raspodjeli osobnog profita ????

Naši susjedi imaju jedan dobar glagol - "smarati", toga u hrvatskom baš i nema...tako da, da li ti imas pametnijeg posla nego nas smarati s tvojim komentarima više oko tog Lenca..

ajde molim te ako nemaš činjenica nemoj nas više opterećivati tvojim insinuacijama

Nije mi bio cilj , samo objavljujem ono što se tiče i Viktor Lenac

• umalo
    • October 2, 2025 at 6:44 PM
    Quote from bluelionZG

Viktor Lenac je dio veće grupacije i mislimd a se ne bi trebalo sekirati oko posla...za sada je posla bilo dovoljno a što je još važnije bilo je kvalitetnog posla (znači dobri klijenti i dobre marže)...

Ovo vezano uz hr Jadroliniju i ratne brodove, to je priča u kojoj ako NE sudjeluje možda je pozitivnija činjenica nego šteta..

Dali Viktor Lenac uživa u raspodjeli kapitala iz cjelokupne grupacije ili samo na raspodjeli osobnog profita ????

• umalo
    • October 2, 2025 at 6:31 PM
    Quote from sitnariba

😂😂 već je g.Palumbo bacio oko što, gdje i kako što se tiče novog 3.maja , ima on love , ali vjerujem da je odlučio najbolje što može ili ne u 3.maju 😉

Stanje 3.maja niže 👍

Iako se iz vladinih krugova barata brojkama o nužnim ulaganjima u visini od 10 do 30 milijuna eura, upućeni kažu kako svaki kupac koji ima ozbiljne namjere i dugoročne planove s 3. majem u škver investirati i oko 100 milijuna eura. Nužno je izmijeniti, kažu, apsolutno sve, od dizalica i opreme do hala, navoza i ostale infrastrukture.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/cijen…laganje-4498894

Ovu temu sam otvorio u mom prethodnom tekstu o ambicijama ISKRE koja se pokazala kako vrlouspješno i profitabilno u preuzimanju šibenskog remontnog brodogradilišta koji je bio u stečaju , a koji su najavili preuzimanje remonta nad trajektima Jadrolinije što znači da Viktor Lenac gubi posao sa Jadroliniji i izradi ratne flotile HRMa a kojoj se isto tako nadao Viktor Lenac ,tako da ovaj drugi tekst koji najavljuje interes iskre da preuzme 3maj potvrđuje velike ambicije ISKRE koje su najavljene u prvom tekstu , kako će to utjecati na Viktor Lenac nego kao konkurenciju i smanjenju onima poslova u VL zbog gubitka remonta nad Jadrolinijom

A što se tiče ulaganja u 3maj to uopće nije upitno jer se u novu opremu uvijek mora ulagati i osuvremenjivati , kao što je potrebno i u Viktor Lenac treba ulagati u dokove koji imaju svoje vrijeme trajanja a koje goštaju brdo novaca ili iz pričuve ili oplatom kredita ,kako bilo da bilo uvijek na teret dividende na nezadovoljstvo malih dioničara

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• umalo
    • October 2, 2025 at 1:20 PM
    Quote from SILVIO2024

Koji je razlog konstantnog iskrcavanja iz ove dionice?<X

Zna li netko odgovor na to osim da je dionica narasla pa se kapitalizira dobitak. ?(

Možemo konstatirati da se netko ukrcava po dogovorenoj cjeni , a činjenica je da je i cjena korigirana na niže kao i skoro sve dionice , "susjed" moj zar ne !!

P.S.

Izgleda da između nas dolazi novi gazda u 3maj i nova konkurencija za Viktor Lenac

• umalo
    • October 2, 2025 at 12:40 PM
    Tko će kupiti "3. maj": Jedna hrvatska tvrtka potvrdila interes, u igri je i tursko brodogradilište - Novi list
    Prvi tjedni aktualnog tendera za prodaju riječkog brodogradilišta »3. maj 1905« protječu u potpunoj tišini. Zasad se broje preuzete ponudbene dokumetacije…
    www.novilist.hr

Hm, dobijali Lenac velikog konkurenta u neposrednoj blizini

• umalo
    • October 1, 2025 at 7:57 PM
    Quote from sitnariba

😂 kako za koga ☺️ za dioničare Lenca nije , iskrica je premala za Palumbo grupu i naš Viktor Lenac 🩵🚢

I kad je najgore treba pjevati ,optimizam liječi dušu

• umalo
    • September 30, 2025 at 9:33 PM
    Šibensko brodogradilište priprema velike investicije: ‘Moći ćemo servisirati sve brodove Jadrolinije i korvete HRM-a‘
    Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je danas s predsjednikom Uprave brodogradilišta Iskra Šibenik Rokom…
    sibenski.slobodnadalmacija.hr

Malo škakljivo štivo

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• umalo
    • September 29, 2025 at 8:53 PM
    KONČAR otvara nova poglavlja
    www.poslovni.hr

Evo jedan mali osvrt

• umalo
    • September 25, 2025 at 9:29 AM
    Quote from sitnariba

Stiže u Lenac 26.9.2025 🚢💸💰🙂🫡

QUARTZ (IMO: 9694361) is a Oil/Chemical Tanker and is sailing under the flag of Malta. Her length overall (LOA) is 183 meters and her width is 32.24 meters.

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details…1/vessel:QUARTZ

Stvarno šteta što HRM ne gradi svoje brodove u hr brodogradilištima jer bi od tog Viktor Lenac imao jako puno koristi i ostala brodogradilišta , ovako sa ovim prometom Viktor Lenac će imati bar za obnovu dokova a i za neku simboličnu dividendu

Mada je bilo teško i povjerovati da Viktor Lenac imao kapaciteta da odradi poslove za HRM jer jednostavno nemaju radne snage za obavljanje i tekućih radnih obaveza

• umalo
    • September 24, 2025 at 11:10 AM
    Nova trasa nizinske pruge do Rijeke prihvatljiva za okoliš
    www.poslovni.hr

Što se čekalo od 2000g , što su radili u upravi grada Rijeke sve ove godine

• umalo
    • September 24, 2025 at 10:59 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from Sheki

Ništa zato, bitno da "tučemo" veliku lovu, i državu nam vode polupismeni tako da je sve u redu.

Ja se ne žalim, iako sam polupismen. :):)

Ma svi mi imamo mane , ali sve je u redu dok se tekst razumije unatoč gramatičkim greškama ali kad ne možeš razumjeti tekst kojeg napišeš onda dolazi do problema , kužiš stari moj !!

P.S.

Stvarno onaj glagolski pridjev HTJEO , stvarno što on predstavlja jesi mislio na riječ HTIO 😂🤣😂🤣

• umalo
    • September 24, 2025 at 10:54 AM
    Quote from Sheki
    Quote from goranlagea

Izgleda da nas je ovdje više polupismenih. Ništa zato, ako želimo, razumjet ćemo se.

Ništa zato, bitno da "tučemo" veliku lovu, i državu nam vode polupismeni tako da je sve u redu.

Evo u Rijeci su promjene na vlasti i odmah se osjeti razlika grad je napredniji u razvoju ,gradi se maksimalno luka , ceste , željeznica , sve ono što je trebalo graditi još 2000g

• umalo
    • September 24, 2025 at 10:44 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Recite mi jeli ovaj glagolski pridjev HTJEO kojeg ste naveli dolazi od glagola JESTI 😂🤣😂🤣😂

Izgleda da nas je ovdje više polupismenih. Ništa zato, ako želimo, razumjet ćemo se.

Ma da , nedajte se smesti😂🤣

• umalo
    • September 24, 2025 at 10:25 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Sa ili s ,bitno je da ste razumjeli smisao rečenice , za razliku od onog na što ste vi ukazali

Šta je gospodin htjeo reći s onim " sa Kantride"? Možete prevesti, molim vas. Hvala :):)

Recite mi jeli ovaj glagolski pridjev HTJEO kojeg ste naveli dolazi od glagola JESTI 😂🤣😂🤣😂

• umalo
    • September 24, 2025 at 10:21 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

A pojašnjenje što je pisac htio reći , jel mi možete prevesti , koja je to država gateway

Stavite si zarez ita države pa ćete shvatiti.

Nije na meni da ispravljam vaše greške , jer ja ci

tiram vas i vaše greške

A što se tiče države i Riječka uprava na čelu sa vojkom oberznelom kao dio državnog aparata je mogla i prije dvadeset i pet godina izdati uporabne dozvole za sva ova kapitalna ulaganja u Riječku luku pa danas nebi na luku Kopar i Tršćansku luku gledali kao ogromnu konkurenciju sve ove godine

• umalo
    • September 24, 2025 at 10:09 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Što vam znači ova vaša misao : da je netko htjeo o cijelom projektu računati dugoročno, morao bi, uz pomoć države gateway raditi u sklopu Luke....?????

Previše gramatičkih grešaka ko u predškolskom odgoju !!

Ispričavam se za gramatičke greške.

A pojašnjenje što je pisac htio reći , jel mi možete prevesti , koja je to država gateway

• umalo
    • September 24, 2025 at 10:06 AM
    Quote from Sheki
    Quote from umalo

S obzirom da USA napušta Mediteran , možda bi bilo dobro ih gledati sa Kantride kad će ponovo doći !!

S Kantride, s Kantride, a ne sa Kantride, vi koji predbacujete drugima pravopisne pogreške. S Kantride se može vidjeti da napušta Kvarner, ali ne i Mediteran, al dobro, vi znate...znali ste i cijenu dionice Lenca.

Sa ili s ,bitno je da ste razumjeli smisao rečenice , za razliku od onog na što ste vi ukazali

1. Privacy Policy
  2. Kontakt