Sezonsko sniženje još traje od sredine rujna , treba to sve " inbalati" za zimu 😁😁
Posts by umalo
-
-
Mislim da si ti upozoravao na taj mogući scenarij. na taj
malecki dio transformera. Moja logika sakupljča a ,po maolo ,blia je neobićna. logika, ne vođena tvojim savjetima. Nisam znao da su isključivo vezani za mamau i tatu.. Zaradio bar za WC u Zagrebu.
Meni je kodt donio poprilično velike novce, a vidimo da i kotr2, koei i dlkv gaze slično i vec su nekoliko puta porasli otkako ih spominjemo, a mislim da je to tek početak ..... No uza sve to treba jesti i piti jer ja 50-tu prosao i svako jutro kad se probudim živ, zahvaljujem ovome gore na tome ...
Sve same stare konjine.......!!
-
Fondovi nikad nisu "pri kraju" jer stalno moraju kratiti.
...nikad nisu "pri kraju" ......?????
Hoćeš reći da imaju beskonačno dionica ?????
-
Dali Viktor Lenac uživa u raspodjeli kapitala iz cjelokupne grupacije ili samo na raspodjeli osobnog profita ????
Naši susjedi imaju jedan dobar glagol - "smarati", toga u hrvatskom baš i nema...tako da, da li ti imas pametnijeg posla nego nas smarati s tvojim komentarima više oko tog Lenca..
ajde molim te ako nemaš činjenica nemoj nas više opterećivati tvojim insinuacijama
Nije mi bio cilj , samo objavljujem ono što se tiče i Viktor Lenac
-
Viktor Lenac je dio veće grupacije i mislimd a se ne bi trebalo sekirati oko posla...za sada je posla bilo dovoljno a što je još važnije bilo je kvalitetnog posla (znači dobri klijenti i dobre marže)...
Ovo vezano uz hr Jadroliniju i ratne brodove, to je priča u kojoj ako NE sudjeluje možda je pozitivnija činjenica nego šteta..
Dali Viktor Lenac uživa u raspodjeli kapitala iz cjelokupne grupacije ili samo na raspodjeli osobnog profita ????
-
😂😂 već je g.Palumbo bacio oko što, gdje i kako što se tiče novog 3.maja , ima on love , ali vjerujem da je odlučio najbolje što može ili ne u 3.maju 😉
Stanje 3.maja niže 👍
Iako se iz vladinih krugova barata brojkama o nužnim ulaganjima u visini od 10 do 30 milijuna eura, upućeni kažu kako svaki kupac koji ima ozbiljne namjere i dugoročne planove s 3. majem u škver investirati i oko 100 milijuna eura. Nužno je izmijeniti, kažu, apsolutno sve, od dizalica i opreme do hala, navoza i ostale infrastrukture.
Ovu temu sam otvorio u mom prethodnom tekstu o ambicijama ISKRE koja se pokazala kako vrlouspješno i profitabilno u preuzimanju šibenskog remontnog brodogradilišta koji je bio u stečaju , a koji su najavili preuzimanje remonta nad trajektima Jadrolinije što znači da Viktor Lenac gubi posao sa Jadroliniji i izradi ratne flotile HRMa a kojoj se isto tako nadao Viktor Lenac ,tako da ovaj drugi tekst koji najavljuje interes iskre da preuzme 3maj potvrđuje velike ambicije ISKRE koje su najavljene u prvom tekstu , kako će to utjecati na Viktor Lenac nego kao konkurenciju i smanjenju onima poslova u VL zbog gubitka remonta nad Jadrolinijom
A što se tiče ulaganja u 3maj to uopće nije upitno jer se u novu opremu uvijek mora ulagati i osuvremenjivati , kao što je potrebno i u Viktor Lenac treba ulagati u dokove koji imaju svoje vrijeme trajanja a koje goštaju brdo novaca ili iz pričuve ili oplatom kredita ,kako bilo da bilo uvijek na teret dividende na nezadovoljstvo malih dioničara
-
Koji je razlog konstantnog iskrcavanja iz ove dionice?
Zna li netko odgovor na to osim da je dionica narasla pa se kapitalizira dobitak.
Možemo konstatirati da se netko ukrcava po dogovorenoj cjeni , a činjenica je da je i cjena korigirana na niže kao i skoro sve dionice , "susjed" moj zar ne !!
P.S.
Izgleda da između nas dolazi novi gazda u 3maj i nova konkurencija za Viktor Lenac
-
Tko će kupiti "3. maj": Jedna hrvatska tvrtka potvrdila interes, u igri je i tursko brodogradilište - Novi listPrvi tjedni aktualnog tendera za prodaju riječkog brodogradilišta »3. maj 1905« protječu u potpunoj tišini. Zasad se broje preuzete ponudbene dokumetacije…www.novilist.hr
Hm, dobijali Lenac velikog konkurenta u neposrednoj blizini
-
😂 kako za koga ☺️ za dioničare Lenca nije , iskrica je premala za Palumbo grupu i naš Viktor Lenac 🩵🚢
I kad je najgore treba pjevati ,optimizam liječi dušu
-
Šibensko brodogradilište priprema velike investicije: ‘Moći ćemo servisirati sve brodove Jadrolinije i korvete HRM-a‘Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je danas s predsjednikom Uprave brodogradilišta Iskra Šibenik Rokom…sibenski.slobodnadalmacija.hr
Malo škakljivo štivo
-
KONČAR otvara nova poglavljawww.poslovni.hr
Evo jedan mali osvrt
-
Stiže u Lenac 26.9.2025 🚢💸💰🙂🫡
QUARTZ (IMO: 9694361) is a Oil/Chemical Tanker and is sailing under the flag of Malta. Her length overall (LOA) is 183 meters and her width is 32.24 meters.
https://www.marinetraffic.com/en/ais/details…1/vessel:QUARTZ
Stvarno šteta što HRM ne gradi svoje brodove u hr brodogradilištima jer bi od tog Viktor Lenac imao jako puno koristi i ostala brodogradilišta , ovako sa ovim prometom Viktor Lenac će imati bar za obnovu dokova a i za neku simboličnu dividendu
Mada je bilo teško i povjerovati da Viktor Lenac imao kapaciteta da odradi poslove za HRM jer jednostavno nemaju radne snage za obavljanje i tekućih radnih obaveza
-
Nova trasa nizinske pruge do Rijeke prihvatljiva za okolišwww.poslovni.hr
Što se čekalo od 2000g , što su radili u upravi grada Rijeke sve ove godine
-
Ništa zato, bitno da "tučemo" veliku lovu, i državu nam vode polupismeni tako da je sve u redu.
Ja se ne žalim, iako sam polupismen.
Ma svi mi imamo mane , ali sve je u redu dok se tekst razumije unatoč gramatičkim greškama ali kad ne možeš razumjeti tekst kojeg napišeš onda dolazi do problema , kužiš stari moj !!
P.S.
Stvarno onaj glagolski pridjev HTJEO , stvarno što on predstavlja jesi mislio na riječ HTIO 😂🤣😂🤣
-
Izgleda da nas je ovdje više polupismenih. Ništa zato, ako želimo, razumjet ćemo se.
Ništa zato, bitno da "tučemo" veliku lovu, i državu nam vode polupismeni tako da je sve u redu.
Evo u Rijeci su promjene na vlasti i odmah se osjeti razlika grad je napredniji u razvoju ,gradi se maksimalno luka , ceste , željeznica , sve ono što je trebalo graditi još 2000g
-
Recite mi jeli ovaj glagolski pridjev HTJEO kojeg ste naveli dolazi od glagola JESTI 😂🤣😂🤣😂
Izgleda da nas je ovdje više polupismenih. Ništa zato, ako želimo, razumjet ćemo se.
Ma da , nedajte se smesti😂🤣
-
Sa ili s ,bitno je da ste razumjeli smisao rečenice , za razliku od onog na što ste vi ukazali
Šta je gospodin htjeo reći s onim " sa Kantride"? Možete prevesti, molim vas. Hvala
Recite mi jeli ovaj glagolski pridjev HTJEO kojeg ste naveli dolazi od glagola JESTI 😂🤣😂🤣😂
-
A pojašnjenje što je pisac htio reći , jel mi možete prevesti , koja je to država gateway
Stavite si zarez ita države pa ćete shvatiti.
Nije na meni da ispravljam vaše greške , jer ja ci
tiram vas i vaše greške
A što se tiče države i Riječka uprava na čelu sa vojkom oberznelom kao dio državnog aparata je mogla i prije dvadeset i pet godina izdati uporabne dozvole za sva ova kapitalna ulaganja u Riječku luku pa danas nebi na luku Kopar i Tršćansku luku gledali kao ogromnu konkurenciju sve ove godine
-
Što vam znači ova vaša misao : da je netko htjeo o cijelom projektu računati dugoročno, morao bi, uz pomoć države gateway raditi u sklopu Luke....?????
Previše gramatičkih grešaka ko u predškolskom odgoju !!
Ispričavam se za gramatičke greške.
A pojašnjenje što je pisac htio reći , jel mi možete prevesti , koja je to država gateway
-
S obzirom da USA napušta Mediteran , možda bi bilo dobro ih gledati sa Kantride kad će ponovo doći !!
S Kantride, s Kantride, a ne sa Kantride, vi koji predbacujete drugima pravopisne pogreške. S Kantride se može vidjeti da napušta Kvarner, ali ne i Mediteran, al dobro, vi znate...znali ste i cijenu dionice Lenca.
Sa ili s ,bitno je da ste razumjeli smisao rečenice , za razliku od onog na što ste vi ukazali