Toliko toga su na ovu temu pisali sitna riba i milijarder o potencijalima , o narudžbama , prometu još od prošle godine i uvijek su čekali neka izvješća pa jedan pa drugi , treći , četvrti kvartal pa ništa pa evo jedva čekam da izađe i ovaj izvještaj pa da vidimo napokon oćeli napokon biti nešto od tog ovog puta , ako ne bježi iz dionice u kojoj su sitna riba i milijarder i to glavom bez obzira
Posts by umalo
-
-
ne mjesecima, godinama Reiffaisen skuplja. Ja sam jednom već postavio to pitanje ako se zna za koga, ali nije bilo odgovora. Inače u LKPC teče perestrojka. Ukinuli su trgovinu robom, prihodi su im naravno pali i kvartalno su uletjeli u gubitak. Nije u pitanju jedan kvartal. Za to ne bi prodao stvarno dobru poziciju koju sam imao, ali ne vidim s čim će u nekom normalnom vremenu nadomjestiti te prihode. Zato sam se odlučio.
Kad bi tako lako znali kad kupovati kad prodavati onda nebi bilo nit burze nit kladionica ,
Uvijek će se naći opravdanje i za bay i za ask , u tom i je draž
Što se tiče luke danas joj ne ide u prilog što ne rade Zenica i što je dva mjeseca bila odsječena u 2025g pa zbog tog i je pad dobiti ,
Kako se je trend promijeni ovim događajima , tako su mogući i obrnuti procesi , ali na računima stoji popriličan kapital i to je nezanemarivo
U svakom slučaju vrijeme će pokazati kud nas puti vode !!
ne mjesecima, godinama Reiffaisen skuplja. Ja sam jednom već postavio to pitanje ako se zna za koga, ali nije bilo odgovora. Inače u LKPC teče perestrojka. Ukinuli su trgovinu robom, prihodi su im naravno pali i kvartalno su uletjeli u gubitak. Nije u pitanju jedan kvartal. Za to ne bi prodao stvarno dobru poziciju koju sam imao, ali ne vidim s čim će u nekom normalnom vremenu nadomjestiti te prihode. Zato sam se odlučio.
Imali još po 135 🥺
-
Klepnulo 280 kom na ask-u po 135 , ,........WAAAW.....ni trepnuo
jesi ti to moje kupio?
Stekao se dojam na prvu jer sam pisao nehotice u prvom licu , nisam ja ali netko već mjesec dana potiho skuplja malo po bidu malo po asku , a i čini mi se da raifaisen povećava nečiji udio , a i bila je izjava buduće izaslanici Donaldinja trumpinja koja dolazi u RH sredinom ljeta , a koja je izjavila da su joj hr luke u centru pažnje
-
Klepnulo 280 kom na ask-u po 135 , ,........WAAAW.....ni trepnuo
-
Koliki udio u troškovima čine čelik i aluminij?
Ne mogu to pronaći u Izvješću. Vidim Materijalni troškovi i usluge 99 mil EUR. S obzirom na Trumpove tarife i rast cijene čelika 27%, koliko bi to moglo opteretiti dobit i povećati troškove.
Što će onda nabavljati čelik po većoj cijeni a naplaćivati će čelik po staroj cijeni ??
Oprosti može pojašnjenje , ja san malo zbunjen pa mi objasni 😁
-
Vlen će biti najveći pušioničar Trumpovog mandata. Cijena čelika narasla 30%. Što ujedno čini i najveći dio materijalnih troškova.
Dolar pao 10%. Prihodi godinama padaju pa će sad još i više zbog tečajnih fluktuacija.
Smanjenje američke prisutnosti u Europi, naročito mornarice će smanjiti i broj ratnih brodova u Lencu.
Ne vidim ništa pozitivno za Lenca dokle god ovaj Narančasti manijak vlada.
Ako je cjena čelika porasla onda će vjerojatno biti toliko i naplaćena kao utrošeni materijal , razmišljam po nekoj logici ili nije tako
Ako su mi otišli na autu neki djelovi koji su poskupili valjda će mi serviser naplatiti po novoj cjeni po kojoj ga je i nabavio , a ako je imao u zalihi po staroj cijeni onda mi je može naplatiti po novoj cjeni i tako stvoriti dodani prihod
A što se tiče USA NAVY da će napustiti sredozemlje to su priče za malu djecu , naročito sad dok je napeta situacija oko Irana , Palestine .....!!
-
Od silne perspektive na ovoj dionici nitko ni da je pogleda čak ni milijarder neće je niti izoliranim štapom
-
Da ovo išta vrijedi bio bi bar nekakav rast
Je, umalo ste u pravu
Umalo pa da ne probije plafon 😭
-
Da ovo išta vrijedi bio bi bar nekakav rast
-
Jel ovaj vlen nešto vrijedi ??
-
Popravak pruge do kraja tekuće godine , radovi u tijeku , očišćeni su nanosi ispod pruge , pa je prva faza završena
-
11 kom protrgano ovo se je sigurno milijoner istresao na kupnji 😆😆 ili Lime 😁😁😁😁
-
Izašao FI za 1. pola godine.
Primjetni rast prihoda i 2 M eura dobiti.
Baš kao što je uprava i najavila.
Zlo doba je napokon iza nas.
Nikad ne reci nikad i dok je sve mirno a kamoli kad se u cjelom svjetu PušKara
-
Pričate o tom porezu na nekretnine već 10 godina, a ništa se nije dogodilo i neće. Druga glupost koju nam prodajete je da će porez na nekretnine dovesti do jeftinih nekretnina, a to se nigdje na zapadu nije dogodilo iako porez postoji.
Kao da bi mi bili neka prva država s tim porezom. Još Bačić spominje subvenciju najma, što će dovesti do eksplozije cijene najma. Na kraju ćete dobit ono što ste i zaslužili.
Zašto cijene nekretnina rastu:
- Hrvatska je sve atraktivnija i BDP raste
- strani radnici dolaze
- imali smo pozitivnu migraciju u 2023., 30.000 ljudi je više došlo nego je otišlo
- atraktivna smo turistička zemlja
- mladi su se pogospodili, svi bi uredske poslove, zato nedostaje radnika u građevini, građevinski radovi su mnogo skuplji od samog materijala
- mladi su sve veće lijenčine, nitko neće na selo obrađivati zemlju, svi bi blizu "špice" i "rive", pa onda lagano stavili sunčane naočale na glavu, a mobitel i ključeve od BMW-a na stol
Rast cijena nekretnina je vrhunska lekcija za Hrvate o tome što se događa kad centraliziraš državu na nekoliko gradova u kojima bi svi htjeli živjeti, dok se prekrasno zaleđe Hrvatske u potpunosti iselilo. Dao Bog poskupilo još 5x dok se ljudi ne opamete i vrate na sela.
Hrvatska u prosjeku ima jako jeftine nekretnine, skupo je samo na Jadranu i Zagrebu, sve ostalo je prihvatljivo ili čak prejeftino. Hrvatima treba 1000x reći da bez para neće moći živjeti tamo gdje svi žele. Ja sam prihvatio da nikada neću živjeti u Monte Carlu, iako bih htio.
I to je ta okrutna istina ma što o tom pričali ali osvješćenje će biti pre bolno a onda će sretan biti onaj koji bude imati komad obradive zemlje , a to je neminovno , balon je napuhan samo je pitanje koliko će "špica" biti prihvatljiva
-
Po kojoj cijeni dionice je definirana eventualna dokap.?
Ima tu kakva zakonska regulativa ili rade kako žele?
hvala
To je najava a u tekstu piše do 50%temeljnog kapitala
-
Tankerska Next Generation više ne postoji! Mario Pavić: 'TNG je dio lijepe prošlosti, ali…'
Autor: Dori
U tekstu navode planiranu dokapitalizaciju atpl i dodatno razvodnjavanje dionica kroz pet godina
-
I da se ide na prosjek cijene, + premija koa na Atpl, opet bi bilo barem oko 10 Eur
Kao na atpl ??
Ako ti bude ko na atpl možda ti bude bar 1 eu po dionici i to sa premijom !!
-
Bojim se da to sve skupa ima veze s Vujnovčevim ulaskom u Fortenovu. Treba iskašljati 600 mil. Ja izlazim
Zar je stvarno moguče da će večinski vlasnik "prebacit" novce na svoj račun (ili sestrinske firme) A DA GA NI JEDAN REGULATOR NIŠTA NE PITA? 😡
Naravno da sad nebi mogli jer je objavljeno koliko ima na računu ali pitanje je koliko su izvješća bila realno prikazana dali je do sada i koliko ako je procurilo kesha , a da nije prikazano čak su se dijamantne narukvice nosile preko grane ali su zaustavljene na granici , a dali je prošla koja
-
100 miliona na računu jel to neki mega projekt u pitanju??
-
Ništa od dividende