1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. umalo

Posts by umalo

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• umalo
    • June 6, 2025 at 11:22 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Ako VL preuzme 3maj onda dolazi do novog trošenja kapitala za stabilizaciju i vraćanje duga , to je dobra investicija za VL ali za očekivati da zbog tog cjena dionice počne rast je deplasirane , da ali ne na ekspresno neg tek kad se pokaže pozitivno ostvarivanje prihoda a to je najmanje pet godina

uvijek gledam dugoročno. To bi bila stabilizacija koja bi posljedično dovela do rasta cijene. Ako uzmemo i ovaj kontejnerski terminal, znači veću koncentraciju brodova, neki od njih će vjerojatno trebati i remont. A brodogradilište je pored. Mislim da je ta koncentracija Luke i brodogradilišta dobitna kombinacija, na dugi rok naravno.

Što kaže radna snaga imali je dovoljno ,,meni izgleda da je oskudica

• umalo
    • June 6, 2025 at 10:38 AM
    Quote from Sheki

Ne zamarajte se Lencem, to vam je jedna mala uvala s hrpom nabacanog čelika unutra. Nekad se moglo lijepe brancine tamo ulovit, sad od te hrpe željeza ne možeš prić. I sve to tako stoji i trune.

A dobro to je sad sarkazam , ali treba reći realno , da posla ima da se radi i da se zarađuje ali brate mili , ako puno zarađujem onda moraš puno i ulagati , ne možeš raditi skupe jahte sa dotrajali dokovima , a obnova je skup posao što dokazuje i ovaj dok 11 pokušali su ga zakrpati ali to očito ne ide jer kažu stari ljudi o davno ako ne platiš ljekara platit ćeš i k i ljekara

• umalo
    • June 6, 2025 at 10:28 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

VL je povjereni izvođač za USA bio i prije pada od 30% cjene dionice , tako da je očito ovo već ukalkulirana cjena dionice

Dok sam ja bio unutra, moglo se pročitati da je VL jedan od kandidata za preuzimanje 3.maja. Do toga nije došlo, ne znam je li to još uvijek aktuelno. Po meni bi to bio dobar potez i to bi gurnulo cijenu dionice naprijed. Pad realizacije, odugovlačenje s dokom 11 i ovo oko 3.maja doveli su do pada cijene.

Ako VL preuzme 3maj onda dolazi do novog trošenja kapitala za stabilizaciju i vraćanje duga , to je dobra investicija za VL ali za očekivati da zbog tog cjena dionice počne rast je deplasirane , da ali ne na ekspresno neg tek kad se pokaže pozitivno ostvarivanje prihoda a to je najmanje pet godina

• umalo
    • June 6, 2025 at 9:40 AM
    Quote from sitnariba

Sljedeći korak mogli bi biti brodovi na moru slični USS Forrest Shermanu. Ti brodovi bili bi dizajnirani u SAD-u, a izgradili bi ih hrvatski brodograditelji", rekao je Trey Lyons, otpravnik poslova u veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj.

Sretno dioničari 😉

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…j---917087.html

Ovako su pisali novinari i o :https://www.google.com/url?sa=t&sourc…2Wwb7XBp4HJWc3W

zbog čega ste i vi izgubili veliku količinu novca ,a tako mi se čini i ovaj članak o VL

• umalo
    • June 6, 2025 at 9:25 AM
    Quote from sitnariba

Lenac nije baza već povjereni izvođač" – što otvara vrata i za buduće projekte, možda i šire (s europskim flotama, NATO projektima, ili s američkom privatnom vojnom logisti

VL je povjereni izvođač za USA bio i prije pada od 30% cjene dionice , tako da je očito ovo već ukalkulirana cjena dionice

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• umalo
    • June 5, 2025 at 5:38 PM
    Novo miješanje karata među lukama sjevernog Jadrana
    www.poslovni.hr

Evo malo laganog štiva za čitanje i planiranje

• umalo
    • June 5, 2025 at 9:22 AM
    Quote from goranlagea
    Quote from umalo

Zbog čega je onda cjena u šest mjeseci pala 30% , kad je po tebi sve idealno , baš zanimljivo zar ne !!??

Cijena je pala jer je 2022 i 2023 nerealno visoko rasla, uslijed blokade Crnog mora, promet se je preselio u Mediteran. S tim se je i povećala potreba za remontom. Bio sam u to vrijeme u poziciji. Ne mogu se žaliti. Ovome sada bi mogli reći korekcija, ali vraćanje u surovu realnost. Sa dokom 11 se kasni. Po izvješćima trebao je biti u funkciji praktično cijelu ovu godinu. Zašto nije, zanimalo bi me. Možda ima ovdje neko tko bolje poznaje situaciju. Inače ovaj nagli rast cijene jučer, mislim da je posljedica objave da je uplovio na remont razarač 6.flote. Remonti brodova 6.flote su im, u vrijeme kad sam ja bio u poziciji, predstavljali praktično 50% prihoda. I u tom tekstu je navedeno da se 6.flota premješta iz Mediterana, čitaj, dionica bi znala opet kilaviti. Bez dividende je samo špekulativne naravi. Srećom odigrao sam dobro, izašao na vrijeme, vraćam se, ako me uvjere buduća kvartalna izvješća i dividenda u budućnosti. Inače bi morali opći dio izvješća pisati malo drugačije. Osjeća se kroz napisano uvijek nekakav latentni strah od budućih događaja. Management mora promijeniti narativ. To su, doduše samo moja zapažanja, ne moraju biti točna.

..........većinom se slažem s vama o budućnosti sa ili bez dividende dionica ne može biti u istom cjenovnom razredu ,.......ali i u prvom mjesecu sjećam se da je sitna riba nagovještavala planetarni uzlet preko pet EU čim izađe godišnje izvješće , evo sad već pola godine a vi pričate kako cjenu treba još korigirati jer je neopravdano rasla

• umalo
    • June 5, 2025 at 7:10 AM
    Quote from sitnariba
    Quote from Kirac

Lenac je remontno brodogradilište prije svega, tako da tu nema gradnje.

Dok 11 rupa bez dna, kruže glasine da je pukal prilikom zadnje izmjene pontona i od tad je stala obnova iz straha da se ne poveća šteta.

Radi ali ....do kad ne zna se.

😂😂 vrh , kako si se samo sjetio ovoga 🤣 znaš li koji je trenutno brod u 11 najstici ?

Zbog čega je onda cjena u šest mjeseci pala 30% , kad je po tebi sve idealno , baš zanimljivo zar ne !!??

• umalo
    • June 4, 2025 at 5:10 PM
    Quote from bluelionZG

Šta je s tim dokom 11? Bio sam uvjerenja da je to odrađeno...

Cjena ove dionice je pala sa 4,5 na 3,4 , u vrlo kratkom roku pred kraj kolovoza prošle godine pa do nove godine ,očito nešto ne štima sa ovom dionicom ,

Doduše dionica nema duga sve financiraju sami , tako su tvrdili ,samo imaju oni puno tog za obnoviti da bi zarada bila bez ulaganja ,

Dali se išta radi od nove godine , da se radi sitna riba bi zvonila o tom na sva zvona , a ona nije napisala odavno niti jedan uplov radi remonta u VL , ali je interesantno i to kad god bi neki brod uplovio radi remonta cjena bi pala umjesto da raste ,

A uz sve to radna snaga je kako se čini nedostatna za mnogobrojne narudžbe , tako se nešto šuška

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • June 4, 2025 at 11:29 AM
    Quote from ejovrh
    Quote from umalo

Opet se ovaj fantom pojavljuje sa 17 tisuća komada , i tako pokušava prouzročiti EFEKT KRDA , kako bi krdo počelo iskrcavati po bidu i time rušiti cjenu

, jučer je bila slična situacija samo je nastavljen rast cijene umjesto pad , pa je ovaj umjesto krda ustuknuo pred rastu cijene te je povukao sa prodaje sličnu količinu ponuđenog "materijala"

, a sad ga izgleda opet izlaže ali opet će on nju povući pred "plimu" , čini mi se da će se na čekati kad će "oseka "

......nestao jazavac sa 17 000 kom

Evo izgleda da je fantom od 17.000 komada "nastradao" po 5,88 :P:P

Od 10:39 do 10:46

Display More

Izgleda da je teško obuzdavaju uz ovakvu nezasitnim potražnju , mada sam mislio da će nastupiti blaga stagnacija ali evo opet smo na pragu od 6 eu

• umalo
    • June 4, 2025 at 8:51 AM
    Quote from sitnariba

Sljedeći korak mogli bi biti brodovi na moru slični USS Forrest Shermanu. Ti brodovi bili bi dizajnirani u SAD-u, a izgradili bi ih hrvatski brodograditelji", rekao je Trey Lyons, otpravnik poslova u veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj.

Sretno dioničari 😉

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…j---917087.html

Još da su uspjeli napraviti rekonstrukciju famoznog DOK11 , možda bi i bilo uspjeha

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• umalo
    • June 3, 2025 at 1:53 PM
    Bodrušić stiže na čelo financija Luke Ploče
    Od 1. srpnja 2025. godine, Upravi Luke Ploče pridružuje se Marin Bodrušić, koji preuzima funkciju člana Uprave zaduženog za financije. Na toj poziciji…
    www.tportal.hr

Možda konačno ovaj podjeli dividendu 😡😡

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • June 3, 2025 at 11:17 AM
    Quote from mesetar

Po fundamentima dakle cijena baš ne "zaostaje", a bitnije od svega su još kretanja svjetskih burzi.

Ako dođe do jače recesije kako se očekuje, može se očekivati svašta.

Za recesiju je tipično zasićenje tržišta , a sad je situacija da Europa sve više traže ulaganja u infrastrukturu , a kad stane rat obnova Ukrajine

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 29, 2025 at 10:15 PM
    Quote from misterno
    Quote from umalo

Imali još koja opcija

na primjer prikaz velike ponude ( iako je manje od 3 miliona dionica u ne koncarevim i neinstitucionalnim rukama) pa dokupljujes polako. da zeli prodati tu kolicinu zapravo vec ju je pet puta moga istresti da ne srusi cijenu ispod 5.5 i izaci sa zaradom. Ako skuplja (dokupljuje) vise kupaca skupa jako dobar način za kupiti jeftinije i u slučaju dividende ili prodaje zaraditi više .

jedino malo su presigurni pa ne stavljaju naloge van granice pokretanja drazbe uravnotezenja čini mi se pa riskiraju ako naiđe veća (a uvik ima veća riba, čak i u rh) da ih mlatne tj kupi.

makar mogu si to priustiti nakon rasta od 30 ak posto u mjesec dana, prirodno je da se dobar dio ulagača boji i želi izaći u plusu.

Sve strogo teoretski govoreći naravno.

ja ne mislim van iskreno. ocekujem rast, naručito nakon polugodisnjeg izvješća . i bolno je očit uptrend na grafu.

ne nagovaram vas na ništa.

Display More

To je i moj zaključak , taktika hlađenja euforije zbog rasta cijene kako bi što duže mogao dokupljivati bez naglog rasta cijene dionice dok se ne ostvari ciljana namira a pri kraju ostvarenog cilja kupovati višim cijenama kako bi ostvario veći prihod

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 29, 2025 at 8:42 PM
    Quote from misterno
    Quote from umalo

Nije mi jasno zbog čega se ovako pati kako bi prodao , kad može na 5.66

možda ne želi prodati. 🤓

Imali još koja opcija

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• umalo
    • May 29, 2025 at 2:25 PM
    Quote from Milwaukee

17k fantom ponovo napada na 5,88 :)

Nije mi jasno zbog čega se ovako pati kako bi prodao , kad može na 5.66

• Što smo danas tržili

• umalo
    • May 29, 2025 at 10:22 AM

Izgleda da su mi bile naklonjenije trampinjove carine 😭😭

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• umalo
    • May 29, 2025 at 9:29 AM
    Quote from Meri
    Quote from umalo

Hajde da objasnim razliku između misliti i razmišljati

Kod nas u Dalmaciji (za one ZLE Dalmacija je neodvojivi dio LIJEPE NAŠE!!!!!!!!!) se veli tovar( magarac )misli a čeljade razmišlja !!!!!!!!!!!

kaže se i da čovik i tovar znaju više nego sam čovik

Prije bi ljudi radili u polju cjeli dan , kad bi išli kući sjeli bi na tovara i zaspali bi na tovaru , a tovar bi ih doveo do praga doma te bi stao i blago zarevao kako bi svog vlasnika probudio , što ti je život ,ha !!

A danas u najluksuzniji autima zaspeš i on te vozi autonomno do odredišta koje si memorirao !!

Život piše romane , zar ne 🥺

• umalo
    • May 28, 2025 at 7:16 PM
    Quote from misterno
    Quote from umalo

Kod nas u Dalmaciji (za one ZLE Dalmacija je neodvojivi dio LIJEPE NAŠE!!!!!!!!!) se veli tovar( magarac )misli a čeljade razmišlja !!!!!!!!!!!

Nezavisna Mati DALMACIJAAAA 😁

više je razloga, među ostalim da Hajduk opet bude prvak 😅

Nasljednici Miloševića

• umalo
    • May 28, 2025 at 4:50 PM
    Quote from All
    Quote from umalo

Onaj koji je u paramac tom odgovara 5 ko je u papirima tom odgovara 7 , što bude biće , a ne ona što se babi snilo ta se babi tilo

Zasto samo 7 ?

To je predviđanje cjene iduću sedmicu🤔

1. Privacy Policy
  2. Kontakt