1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. point

Posts by point

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• point
    • September 1, 2024 at 4:43 PM

Buffett je već prije opisao svoju strategiju ulaganja u dionice banaka.

"To je posao koji može biti vrlo dobar posao, kada se vodi kako treba," rekao je investitorima 1996. "Nema nikakve magije u tome. Samo se morate držati podalje od činjenja nečeg glupog.

:) Sretno dioničarima HPB-a :thumbup:

• point
    • September 1, 2024 at 4:16 PM

Povodom objave financijskih rezultata za prvo polugodište 2024. godine, Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a izjavio je: „Dugoročna strategija HPB-a temelji se na povećanju tržišnog udjela i unaprjeđenju kvalitete usluge klijentima, uz što konzistentno isporučujemo iznadprosječnu profitabilnost, jačamo kapitaliziranost i uspješno ostvarujemo kratkoročne planove. Uspješnom operativnom integracijom Nove hrvatske banke oslobođeni su resursi za daljnje razvojne aktivnosti, a dosadašnja ostvarenja daju nam zamašnjak za nove ciljeve i nastavak trenda rasta bržeg od tržišta. Zbog značajnog potencijala daljnjeg osnaživanja HPB-a u budućnosti spremni smo za nove izazove i uspjehe u promjenjivom monetarnom okruženju, doprinoseći i dalje poboljšanju života naših sugrađana i gospodarstvenika te ekonomskom napretku Hrvatske“

Sve 5:thumbup:,ali ostaje jedna nepoznanica iz citata:

"Zbog značajnog potencijala daljnjeg osnaživanja HPB-a u budućnosti spremni smo za nove izazove "

Primijetio sam da je p.u.M.Badurina izraz " novi izazovi "često koristio prilikom i poslije uspješno preuzimanja Sberbanke i inih,bio je slatko rijeciv,dapače,,, naglasio iskustvo i spremnost za nove akvizicije...( opa ) Kada će izbaciti ASA iz rukava, hmmm..to ćemo morat cekat...

Još kad se sjetim posjeta kineza (proljetos)ICBC iz Beča ,mašta mi proradi 100 na sat:)

• point
    • September 1, 2024 at 3:26 PM

Povodom objave financijskih rezultata za prvo tromjesečje 2024. godine, predsjednik Uprave HPB Marko Badurina izjavio je: „Ponosan sam što HPB tim nastavlja s rekordnim rezultatima i u 2024. godini, koja za nas označava razdoblje konsolidacije nakon rekordnog rasta u prethodnoj godini. 24 milijuna eura neto dobiti u tromjesečju potvrda je trenda u kojem se nalazimo već dulje vrijeme te predstavlja značajan dodatak kapitalu i našem potencijalu za rast u budućnosti.“

Iz citata..."RAST U BUDUĆNOSTI "da ne ispadne da sam samo ja optimista:saint:

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• point
    • September 1, 2024 at 3:03 PM

Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA)

Od 2025 legalizacija,prihvaćanje i regulacija kripto tržišta na nivou EU (bolje ikad,nego nikad)

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• point
    • September 1, 2024 at 2:13 PM
    Quote from etoimene

How to make a mint (By NSA)
    https://groups.csail.mit.edu/mac/classes/6.…int/nsamint.htm

EU law - EUR-Lex

• point
    • August 31, 2024 at 8:50 PM

=OIspravak nije bvps bio iznad 6 ,nego P/B

• point
    • August 31, 2024 at 7:05 PM

Kada bi se ovaj trend prihoda zadržao,bvps bi za nešto manje od 5 godina dostigao 500e.Ne smijemo niti zanemarit dividendu 5-10%god.

(Negdje 2008 ,bvps bio je iznad 6 !!!)cca

Crobex na putu svog ATH preko 5000 s napomenom da smo onda rasli na krilima priključivanja EU,a sada to i potvrđujemo na gospodarskom planu...+višak eura na računima građana,mala kamata,porez na nekretnine,ajoj:cursing:... došlo je vrijeme da ce se ponovno ulagat u dionice...:/

P/B hpb trenutno 0,84 i realno dionica je podcjenjena

Pretpostavimo da sve prethodno drži vodu ,,,P/B bi mogao iznad 2 (u tih 5 god), a to znači da bi cijena dionice mogla dostići 1000e :) naravno samo onima koji su se pozicionirali

(nevjernih toma će i dalje biti...)

Danas zaradit ili oplodit sredstva bez planiranja nije lako.Naravno da je sve rizik,ali ako nemaš viziju i bar malo znanja, ,neces zaradit ni za burek

Samo moje razmišljanje,nije nagovor na kupnju,ili prodaju:thumbup:

• point
    • August 31, 2024 at 5:01 PM
    Quote from dionicar

Koliko bi po novim pokazateljima bio bvps ?

Trenutno je oko 285e,nakon trećeg kvartala mogao bi biti cca 295 sve više bio bi šlag na tortu...

• point
    • August 30, 2024 at 1:47 PM
    Quote from dionicar

A koliko solidarna ?

Kad je u pitanju "solidarnost"evo skinuti ću 1 kom po 244,00,da nam se malo hpb zeleni:)

Nadam se da Junius ne udara po bidu;)

• point
    • August 28, 2024 at 6:52 AM

Dionice banaka: posebno sada

Dionice banaka bile su toksične mnogo godina. To se promijenilo i čak ni zaokret u kamatnim stopama malo će to promijeniti. Trend je pozitivan i bit će samo bolji.

Clemens Schmale

Clemens Schmale

Analitičar financijskog tržišta

ps.

Sutra u12 sati počinje gl skupština, konačno dividenda na dnevnom redu...:)

• point
    • August 16, 2024 at 6:19 PM
    Quote from Sokolic

Vučićevi izvršioci će kupiti HPB? Veća vjerojatnost je da Glina neće bit u Hrvatskoj

Ispravak netocnog navoda.

Nisam napisao da će oni kupiti HPB!Već tražiti prilike za kupnju podcijenjenih medu kojima je i dionica HPB

• point
    • August 16, 2024 at 6:04 PM
    Quote from Sokolic

Vučićevi izvršioci će kupiti HPB? Veća vjerojatnost je da Glina neće bit u Hrvatskoj

Šta nije kostic napucao Kraš s cca300 na cca1100 kn!?

Novac ne poznaje granice,nebitno,ja sam dao samo primjer...

• point
    • August 16, 2024 at 3:14 PM

Kostic i Macura u utrci za Addiko banku uskoro kratkih rukava ,međutim prihvate li ponudu NLB 22e po dionici,bit će to za njih "puna šaka brade" .Ustvari oni su svoju priliku po Buffetu iskoristili,kupi jeftino (navuci)prodaj skuplje...idemo dalje...

Naravno nisu oni jedini koji snimaju,ili ce tražit nove prilike za jeftin ulaz pa tu vidim i trenutno podcijenjenu dionicu HPB (opa)

Na prvi pogled prvih deset zacementirani, ali kad kupnja pojaca cijena dionice ide gore i prodaje se sve u šesnaest ne pita se tko kupuje -samo daj...

Zato po tiho,peglajte dok imate priliku :thumbup:

• point
    • August 12, 2024 at 1:19 PM

Dok sam se pripremao da kupim 1 kom po 244,da ubijemo monotoniju, netko me preduhitrio ...240

Hvala :thumbup:

• point
    • August 7, 2024 at 11:21 PM

Sličan obrazac imamo na cijeni od 175 do 195 skoro 6 mjeseci pa je skočila na 250.

Sada imamo slično vrijeme konsolidacije,a prvi otpor na cca 278,pa 305 i na kraju 365

Ako u dogledno vrijeme probijemo 365(prva polovina iduće god.)onda su stvoreni preduvjeti za ekstremni rast u smjeru ATH

Po grafu je tako ,a u praksi ćemo svjedočit...:)

• point
    • August 7, 2024 at 7:59 PM
    Quote from Nevera

Ma izdrži meštre.

Pa riješio si Eru i Adpl. 😃

Šala mala, svuda neki fondovi hoće van. Teško da je slučajno.

Junius nam je malo u depri,morat ću ponovno isfurati priču s kinezima ...da mu digne moral:)

• point
    • August 7, 2024 at 6:38 PM
    Quote from Junius
    Quote from point

Glede cijene... tiha voda brege dere...odlična za dokup,srednje i dugoročno ulaganje

Osim ako u jednom kvartalu ne iskoče rezervacije za Fantasyland, pa popaju cjelogodišnju dobit.

...pusti da jos malo ojacamo i dotaknemo ATH ,a onda "mili moji kuda koji":)

• point
    • August 7, 2024 at 6:19 PM
    Quote from tiko1

Za 20 tak dana je skupština di Ce se izglasati Divka od oko 12 eura najmanje tako su najavili u pozivu i dionica se još može kupit po 230 da čovjek ne povjeruje

Glede cijene... tiha voda brege dere...odlična za dokup,srednje i dugoročno ulaganje

• point
    • August 7, 2024 at 6:03 PM

Bila bi bomba kad bi divku isplatili do kraja ove godine,,

Treba ići na skupštinu ...ja nažalost sprijecen

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• point
    • August 6, 2024 at 7:23 AM

Analitičari SAD-a ovu aktualnu rasprodaju nazivaju "zdrava korekcija"

Kod nas su se neki uživilii pa žele glumiti amere ,a zaboravljaju da nam je crobex još "na dnu "..

Zato bi trebalo kontrolirati emocije i ne paničariti

1. Privacy Policy
  2. Kontakt