A koliko solidarna ?
Kad je u pitanju "solidarnost"evo skinuti ću 1 kom po 244,00,da nam se malo hpb zeleni
Nadam se da Junius ne udara po bidu
A koliko solidarna ?
Kad je u pitanju "solidarnost"evo skinuti ću 1 kom po 244,00,da nam se malo hpb zeleni
Nadam se da Junius ne udara po bidu
Dionice banaka bile su toksične mnogo godina. To se promijenilo i čak ni zaokret u kamatnim stopama malo će to promijeniti. Trend je pozitivan i bit će samo bolji.
Analitičar financijskog tržišta
ps.
Sutra u12 sati počinje gl skupština, konačno dividenda na dnevnom redu...
Vučićevi izvršioci će kupiti HPB? Veća vjerojatnost je da Glina neće bit u Hrvatskoj
Ispravak netocnog navoda.
Nisam napisao da će oni kupiti HPB!Već tražiti prilike za kupnju podcijenjenih medu kojima je i dionica HPB
Vučićevi izvršioci će kupiti HPB? Veća vjerojatnost je da Glina neće bit u Hrvatskoj
Šta nije kostic napucao Kraš s cca300 na cca1100 kn!?
Novac ne poznaje granice,nebitno,ja sam dao samo primjer...
Kostic i Macura u utrci za Addiko banku uskoro kratkih rukava ,međutim prihvate li ponudu NLB 22e po dionici,bit će to za njih "puna šaka brade" .Ustvari oni su svoju priliku po Buffetu iskoristili,kupi jeftino (navuci)prodaj skuplje...idemo dalje...
Naravno nisu oni jedini koji snimaju,ili ce tražit nove prilike za jeftin ulaz pa tu vidim i trenutno podcijenjenu dionicu HPB (opa)
Na prvi pogled prvih deset zacementirani, ali kad kupnja pojaca cijena dionice ide gore i prodaje se sve u šesnaest ne pita se tko kupuje -samo daj...
Zato po tiho,peglajte dok imate priliku
Dok sam se pripremao da kupim 1 kom po 244,da ubijemo monotoniju, netko me preduhitrio ...240
Hvala
Sličan obrazac imamo na cijeni od 175 do 195 skoro 6 mjeseci pa je skočila na 250.
Sada imamo slično vrijeme konsolidacije,a prvi otpor na cca 278,pa 305 i na kraju 365
Ako u dogledno vrijeme probijemo 365(prva polovina iduće god.)onda su stvoreni preduvjeti za ekstremni rast u smjeru ATH
Po grafu je tako ,a u praksi ćemo svjedočit...
Ma izdrži meštre.
Pa riješio si Eru i Adpl. 😃
Šala mala, svuda neki fondovi hoće van. Teško da je slučajno.
Junius nam je malo u depri,morat ću ponovno isfurati priču s kinezima ...da mu digne moral
Glede cijene... tiha voda brege dere...odlična za dokup,srednje i dugoročno ulaganje
Osim ako u jednom kvartalu ne iskoče rezervacije za Fantasyland, pa popaju cjelogodišnju dobit.
...pusti da jos malo ojacamo i dotaknemo ATH ,a onda "mili moji kuda koji"
Za 20 tak dana je skupština di Ce se izglasati Divka od oko 12 eura najmanje tako su najavili u pozivu i dionica se još može kupit po 230 da čovjek ne povjeruje
Glede cijene... tiha voda brege dere...odlična za dokup,srednje i dugoročno ulaganje
Bila bi bomba kad bi divku isplatili do kraja ove godine,,
Treba ići na skupštinu ...ja nažalost sprijecen
Analitičari SAD-a ovu aktualnu rasprodaju nazivaju "zdrava korekcija"
Kod nas su se neki uživilii pa žele glumiti amere ,a zaboravljaju da nam je crobex još "na dnu "..
Zato bi trebalo kontrolirati emocije i ne paničariti
Nema razloga za paniku(ništa se spektakularno nije dogodilo ...)fed drži sve pod kontrolom,u devetom spušta kta za samo 0,25.Sutra će na tržištima prevladavat zelena boja
Ako stari lisac i manipulator Buffett kupi par bitcoina za one one milijarde koje je podigao...ode bitcoin u nebo...
Neka" njih" na našim računima banaka.Sigurno je sigurno ,rekao bi narod.
Vuk sit,ovce na broju
Nikei se stabilizirao, smanjuje gubitke,panika pomalo prolazi...ide na bolje...
Bitcoin kao da je ušao u minskao polje
Također...mislim da nije nemoguće 1000 EUR / per stock
Super Štednja 2, ako je ne opozovu, nema ovde kruha, po pitanju ekstra zarada... Napravili su si 19 milijuna eura kamatnog troška po kvartalu, nije trebalo biti više od 10 milijuna, pa bi sad bili na 30 milijuna eura neto dobiti.:)
Vezano na ekstra zaradu(!?),,,malo sam prelistao izvještaj,, pa evo prepisujem njihovu definiciju za SUPER ŠTEDNJA 2
-Jedna od najpovoljnijih ponuda štednje od1.1.2024.
-Strategija: ZADRŽAVANJE POSTOJEĆIH I PRIVLAČENJE NOVIH KLIJENATA
Iz citata Badurine;
Kao rezultat imamo snažan rast kamatnih prihoda od 45 mil eura i nastavljamo stvarati vrijednost za dioničare
Nedavno je Jamie Dimon izjavio zaboravite vrijeme bez zarada za banke ,naredne godine bit će... u tom kontekstu podržavam rad i planove HPB "polako ali sigurno"secer na kraju.Uskoro će skupština,pa odluka vlade o visini dividende...
ako bude cca12e ja ću biti sretan,ako bude više to će biti ta" ekstra dobit" skakat ću do plafona uz koju bocu šampanjca
Ok, hvala Vam lijepo
Srdačan pozdrav i sretno sa ulaganjima kolega!
Kolega nije ovo zapad,kod nas je još uvijek na riječ....ali funkcionira!
Kad ovi gore pošalju signal ,ovi dolje ,, da ne kažem šta...bitno je da slušaju. Tako da ti ne brini za dividendu ,nego trpaj
Ne znam što vam je ljudi na HPB se već zna da će sigurno 30% prošlogodišnje dobiti biti isplaćeno kroz dividendu...to vam je 12 € po dionici, a ostavljaju mogućnost da bude i duplo više...i to u doba godine , kad su sve firme, već isplatile svoju dividendu...
Inteligentan zaključak
Ali to nije sve,,,pa bi te zamolio za tvoje predviđanje iznosa dividende ostvarene u ovoj 2024 godini.Za 1/2 već znamo kolika je dobit,i pod uvjetom da ecb do kraja godine ne spušta kamatu (šanse 50:50%) ,a onda i jedna varijanta u umanjenoj za 0,25.
Pad sa 254 na 230....je li banka ide u bankrot...ili😂😂😂
Ja danas muški dokupio po 230€. A što se tiče pada, vani je ima dva, tri dana baš kolaps...
Da,na stranim tržištima započela je normalna pojava korekcija,ništa novo ili nešto što bi nas trebalo posebno brinuti.
Naše tržište kapitala osim što boluje od niske volatilnosti,je i kronično podcijenjeno pa je za očekivati samo konsolidaciju cijena.
Upravo zbog onog famoznoj crobex-a od 5500 bodova koji vuce kao magnet,a fondovska elita ga ignorira...
Ne zaboravimo da tih godina isti crobex nije drukao nitko drugi nego mali i srednji ulagači,upravo ovi koji sad čekaju u redu s ovom ogromnom lovom na računima od preko 30 milijardi eura...
E pa dobrodošli ...