Posts by point
-
-
Sa ovom dionicom treba bit strpljiv otključati Ce se vrijednost kad tad
Potpisujem
-
Ovaj nalog sa 616 kom na 260 stoji već odavno, sad je već i hrabar dosta. Vidjeti ćemo hoće li preživjeti ...najdalje do ponedjeljka
ZABA rastura , ask se povukao prve tisucice tek na 25,,e ,bravo
leti zaba na P/B 3 !!! i vuče ostale banke za sobom...
Uskoro očekujem i ovdje mini ...bull run...
-
Nastavak pozitivnih vijesti s tržišta kapitala ; -Banke ponovno očekuju snažne rezultate u ovom tromjesečju i ostaju optimistične. Padajuće stope također bi trebale pomoći, potičući tvrtke da preuzimaju rizike i više posuđuju kako bi financirale svoje poslove...(citat)
Kako se nastavlja "zalijevanje" pozitivnih vijesti s trzista kapitala,tako naša najveća domaća banka samo "raste i raste". HPB je tvornica eura za dioničare!
Vrlo,vrlo,vrlo sam zadovoljan
-
Kolika je onda očekivana cijena HPBa kroz slijedeće 3-4 godine ?
5 0 0 eura na temelju prihoda+ekstra bonusi
-
trenutačno je likvidnost u porastu, prema radu osnivača Capital Warsa Michaela Howella , koji je izvijestio: "Rastuća likvidnost [podržava] rizičnu imovinu. Ovaj odnos potvrđuju nedavni događaji. Tržišta rizične imovine u posljednje su vrijeme nestabilna, ali rastuće razine likvidnosti podupiru njihovu uzlaznu putanju."
Howell je također primijetio da tipični ciklus likvidnosti traje pet do šest godina, pri čemu je trenutni ciklus samo oko jedne trećine dovršen na ovoj vremenskoj skali. Ovo se slaže s Mahnovim opažanjem da je prosječno trajanje tržišta bikova oko 5,3 godine, a mi smo tek za dvije godine - s još nekoliko godina "ako nam povijest služi kao vodič", rekao je Mahn.
Ameri nam ulijevaju optimizam, mi u iduće dvije godine očekujemo ulazak u OECD i povećanje kreditnog reitinga,,ulaganje i oporavak tržišta kapitala .Kad se to dogodi u vrijeme tržišta bikova,smiješi nam se repriza 2008 kad je HPB dostigao P/B 6
-
Zavrsena konferencija trzista kapitala 2024 ...........Samo 3,5% gradana ulaze u dionice.....Marko Badurina skrenuo je pozornost na snažan razvoj digitalnih platformi za trgovanje vrijednosnicama koje, rekao je, malim ulagačima daju bržu transakcijsku potporu od banaka.
- Jedno od pitanja koje su digitalne platforme otvorile su širina i dubina tržišta. Ponuda trezorskih zapisa u Hrvatskoj za male ulagače donijela je oko 50 tisuća novih ulagača koji su sklopili ugovore s brokerima. To nam govori da je potreban sveobuhvatan pristup kako bi se potaknuo razvoj tržišta kapitala - naveo je Badurina.(završen citat)
Da se iščitati da smo na istom tragu razmišljanja, kako animirati vlasnike cca 37 milijardi eura ,da konacno sudjeluju u kreiranju tržišta kapitala...
Kad tome dodamo prilv novca budućih prodavaca nekretnina mogli bi uskoro svjedočit ulaganjima povijesnih razmjera.Iliti kad se nešto dogodi jednom u životu.Zato se moramo pozicionirat na vrijeme...da ne bi bilo nisam znao...
-
Za cca 6 mjeseci,proljeće 2025. HPB bi ovim tempom prihoda "mogao" ili će dostići BVPS cca 340 e , ako sentiment ulagača poraste na P/B 1,49, cijena dionice skače na 500 eura!!
Usporedbe radi ZABA u proljeće 2025 min P /B 3
HPB ima posebnu vrijednost ostatka "obiteljskog srebra",a u to ćemo se uvjeriti u naredne dvije godine...
-
Prelaskom 250e postajem "bezobrazan optimist "
Još 99% do 500 eura!
-
Bid se preslaguje,a ask šupalj ko švicarski sir...
...uskoro počinje praznik za oči...
-
Nadopuna na 1.ISPLATA do 30% od dobiti -- Ako vlada RH prihvati odluku uprave HPB-a o raspodjeli dividende do 30% od dobiti (cca24 mil.),preostali dio od cca 55 miloona ide u kapital i rezerve,te podiže knjigovodstvenu vrijednost (sada 285e)
Primjer izračuna moje predpostavke
Preostala dobit 55 mil+dobit trećeg i četvrtog kvartala(xy) dolazimo do BVPS od 330e za kraj 2024.
...jednim udarcem dvije muhe...
-
Visoka razina kapitaliziranosti HPB omogućava "daljni rast" što podrazumijeva i vrijednost za dioničare...(citat iz izvještaja)
E sad,kad bi znali planove uprave(...iz razumljivih razloga nisu svi za javnost..) bila bi nam jasnija slika o "značenju prijedloga" visine dividende !
Iz mog pogleda;
1.ISPLATA do 30% od dobiti,ostatak dobiti ide u povećanje kapitaliziranosti banke ,veći P/B,rast vrijednosti dionice,moguća nova preuzimanja,nastavak rasta i put prema TOP 4 banke u hr prema ukupnoj imovini...Dugoročno realno i odrzivo
2.ISPLATA do 60 % od dobiti,donosi velike prinose, dividende i korist najvise za prvih15-20 dionicara. .Prilika i mamac za zaradom,,,otvara vrata ulasku,novih velikih investitora... kratkoročno dobro
Koja god odluka bude donesena bit će dobra,pogotovo jer nastavak isplata dividendi slijedi i idućih godina...
-
Nešto više od dvadeset dana dijeli nas od sjednice vlade i odluke o visini isplate dividende HPB. Od ...dokapitalizacije Hpb 2015.ovo će biti najveća isplata dividende po dionici u novijoj povijesti iste ,a 2025 nas očekuje rekordna...zatim godine s znatnim prinosima...
Konačno imamo Hrvatski proizvod europskih kvaliteta!
Vrlo,vrlo,vrlo sam zadovoljan ...
-
Izvješće o zapošljavanju u rujnu ruši očekivanja jer američko gospodarstvo otvara 254 000 radnih mjesta, a stopa nezaposlenosti pada na 4,1%
Nastavljamo u smjeru visegodisnjih rekordnih dobiti banaka...
-
Po mojoj procijeni nakon lipnja 2025,BVPS bi trebao dostići min. 320 e,uz napomenu "ocekujemo" najavu rekordne dividende za 2024!
ZABA će 2025 .... iznad 3 P/B,
A dionici HPB-a je samo nebo granica,,,
-
Napon je krenuo rast uz nešto jači promet nadam se da je počelo pozicioniranje za divku do kraja godine očekujem je na oko 300
Rast? Jesam nešto propustio??
Rast...bolje rečeno situacija je ko napeta strijela!
Tko prati ZABA primjećuje pozicioniranje na kupnj već duže vrijeme,uskoro će i na HPB-u.
Kraj je trećeg kvartala,dobit HPB- će biti možda i rekordna...
BVPS ide na min 295e ,u međuvremenu čekamo odluku i o rekordno velikoj dividendi, uskoro samo dobre vijesti za dioničare HPB a,vežite se poliječemo
-
Nažalost ovom luđaku na prodaji po 226e 22kom. nisam htio parirati.
Htio sam pokupiti 3kom na 238 + 1 na 240 ukupno 4 kom.ebiga imao sam dobru namjeru ali premalo kesa
Ugodan vikend svima
-
Potrudit ću se da danas završimo na 240.....
Zivcirameovajnaprodaji
-
Potrudit ću se da danas završimo na 240.....
-
Ris ,odlično si napisao i objasnio,po mom "ukusu"
E sad bi to trebalo ovima koji drže oko 37 MILIJARDI eura (nacrtat!) pojasnit definiciju pametnog ulaganja...(mislim da HPB već uz pomoć vlade radi na tome..." pa imaju šansu uzet veci dio torte."..)
Kako god okrenes na kraju svakog ciklusa na red dolazi psihologija mase ,a onda se ne pita koliko što košta dionica nego samo daj...