Prelaskom 250e postajem "bezobrazan optimist "
Još 99% do 500 eura!
Prelaskom 250e postajem "bezobrazan optimist "
Još 99% do 500 eura!
Bid se preslaguje,a ask šupalj ko švicarski sir...
...uskoro počinje praznik za oči...
Nadopuna na 1.ISPLATA do 30% od dobiti -- Ako vlada RH prihvati odluku uprave HPB-a o raspodjeli dividende do 30% od dobiti (cca24 mil.),preostali dio od cca 55 miloona ide u kapital i rezerve,te podiže knjigovodstvenu vrijednost (sada 285e)
Primjer izračuna moje predpostavke
Preostala dobit 55 mil+dobit trećeg i četvrtog kvartala(xy) dolazimo do BVPS od 330e za kraj 2024.
...jednim udarcem dvije muhe...
Visoka razina kapitaliziranosti HPB omogućava "daljni rast" što podrazumijeva i vrijednost za dioničare...(citat iz izvještaja)
E sad,kad bi znali planove uprave(...iz razumljivih razloga nisu svi za javnost..) bila bi nam jasnija slika o "značenju prijedloga" visine dividende !
Iz mog pogleda;
1.ISPLATA do 30% od dobiti,ostatak dobiti ide u povećanje kapitaliziranosti banke ,veći P/B,rast vrijednosti dionice,moguća nova preuzimanja,nastavak rasta i put prema TOP 4 banke u hr prema ukupnoj imovini...Dugoročno realno i odrzivo
2.ISPLATA do 60 % od dobiti,donosi velike prinose, dividende i korist najvise za prvih15-20 dionicara. .Prilika i mamac za zaradom,,,otvara vrata ulasku,novih velikih investitora... kratkoročno dobro
Koja god odluka bude donesena bit će dobra,pogotovo jer nastavak isplata dividendi slijedi i idućih godina...
Nešto više od dvadeset dana dijeli nas od sjednice vlade i odluke o visini isplate dividende HPB. Od ...dokapitalizacije Hpb 2015.ovo će biti najveća isplata dividende po dionici u novijoj povijesti iste ,a 2025 nas očekuje rekordna...zatim godine s znatnim prinosima...
Konačno imamo Hrvatski proizvod europskih kvaliteta!
Vrlo,vrlo,vrlo sam zadovoljan ...
Nastavljamo u smjeru visegodisnjih rekordnih dobiti banaka...
Po mojoj procijeni nakon lipnja 2025,BVPS bi trebao dostići min. 320 e,uz napomenu "ocekujemo" najavu rekordne dividende za 2024!
ZABA će 2025 .... iznad 3 P/B,
A dionici HPB-a je samo nebo granica,,,
Napon je krenuo rast uz nešto jači promet nadam se da je počelo pozicioniranje za divku do kraja godine očekujem je na oko 300
Rast? Jesam nešto propustio??
Rast...bolje rečeno situacija je ko napeta strijela!
Tko prati ZABA primjećuje pozicioniranje na kupnj već duže vrijeme,uskoro će i na HPB-u.
Kraj je trećeg kvartala,dobit HPB- će biti možda i rekordna...
BVPS ide na min 295e ,u međuvremenu čekamo odluku i o rekordno velikoj dividendi, uskoro samo dobre vijesti za dioničare HPB a,vežite se poliječemo
Nažalost ovom luđaku na prodaji po 226e 22kom. nisam htio parirati.
Htio sam pokupiti 3kom na 238 + 1 na 240 ukupno 4 kom.ebiga imao sam dobru namjeru ali premalo kesa
Ugodan vikend svima
Potrudit ću se da danas završimo na 240.....
Zivcirameovajnaprodaji
Potrudit ću se da danas završimo na 240.....
Ris ,odlično si napisao i objasnio,po mom "ukusu"
E sad bi to trebalo ovima koji drže oko 37 MILIJARDI eura (nacrtat!) pojasnit definiciju pametnog ulaganja...(mislim da HPB već uz pomoć vlade radi na tome..." pa imaju šansu uzet veci dio torte."..)
Kako god okrenes na kraju svakog ciklusa na red dolazi psihologija mase ,a onda se ne pita koliko što košta dionica nego samo daj...
Dionice banaka rastu nakon velikog smanjenja kamatnih stopa Fed-a!
...Ono čemu se banke i njihovi investitori nadaju je ponavljanje 1995. godine , kada je meko prizemljenje američkog gospodarstva i početak ciklusa rezanja stopa potaknulo jedno od najboljih višegodišnjih razdoblja za banke u povijesti SAD-a.
Super!Kockice se polako slažu, ako se amerima povijest ponovi onda I mi možemo ocekivati rekorde tj."Majku svih oluja" ,neka se ponovi onaj P/B 6 i svi zadovoljni
Juniusu se ovo neće svidjeti?ili mazda hoće?
Nakon povijesnog A kreditnog reitinga,još odličnih vijesti "OECD donosi još bolju investicijsku klimu i bolji kreditni reiting"
Ministar vanjskih poslova G.Radman o ulasku u jaku globalnu integraciju
Hrvatska je u jako odmakloj fazi procesa pristupanja OECD-u, te se očekuje postati njezina članica u 2026 godini
...dio iz intervjua
To je važna reforma u upravljanju javnim poduzećima, koju priprema Ministarstvo financija. Trenutačno su u završnoj fazi izrade novog zakonodavnog okvira kojim će se uspostaviti primjereni mehanizmi za aktivnije upravljanje javnim poduzećima. Utvrdit će se vlasnička politika, profesionalizirati rad uprave, povećati transparentnost rada, kao i procesa odabira čelnih ljudi poduzeća. To je važan reformski paket koji je vezan uz naš pristupni proces OECD-u. Bitno je naglasiti da je u sklopu projekta financiranog od strane Europske unije, OECD pružao tehničku pomoć u izradi pravnog okvira...
Citat sam istaknuto jer se tiče i upravljanja HPB-m!
Pod povećalom smo.Red rad i disciplina + čisti računi ,odgovornost,zbogom muljaže ,u ovoj fazi grešku si nitko ne smije dozvolit !
Upravo zato od uprave HPB-a očekujem još vecu profesionalnost , dokazivanje ,a idućim godinama još boljim poslovnim rezultatima .HPB konacno postaje opravdani mamac za investitore ...što u konačnici znači i veća cijena dionice
Statisticki dionica HPB-a "neotkriveni biser"
“To je izuzetno pozitivan signal sigurnosti za sve strane i domaće ulagače, kao i za povjerenje međunarodnih financijskih institucija."
Agencija S&P povećala kreditni rejting Hrvatske s BBB+,prvi puta u povijesti hr.na velikih "A- " s pozitivnim izgledima.
S&P i nadalje prognozira stabilan rast BDP u razdoblju 2024 do 2027 od 3%
Crobex ide u smjeru kazaljke na satu,svog povijesnog ATH.Naravno i sastavnice istog ! Mali dioničari HPB- ne smiju zanemarit tu činjenicu jer će ih u suprotnom fondovska elita u jednom trenu ostaviti" kratkih rukava"
HPB jučer, ili danas više nije "ista",od ponedjeljka vrijedi više ...
Display MoreDa,očito su se pojavili kupci
Mali osvrt na ovu letargiju po bidu/asku ,mic dolje mic gore ,u nedogled...?
Slične konsolidacije imali smo i u prošlosti uz jednu zanimljivost.Slucajno ili ne netko diže/kontrolira rast po cca 60 e prosudite sami
Od 60-70e +cca 60e =
110-120e +cca 60e =
180-190e +cca 60e =
230-240e +cca 60e =
=uskoro 290-300 e ?
Sad tek vjerujem da ovakav rast do 300 eura nije "slucajan"
Trenutna povezanost ECB i HNB je neupitna,a info iz prve ruke znaju samo povlasteni.(opa.!?)Zato sam uvjeren u informiranost i stručnost donošenja najboljih rješenja uprave HPB, za banku i dionicare(citaj drzava) nas malih je cca 2%
Bez brige fondovi će odradit planirano,a na nama je samo procijena dali da ih pratimo ,ili ne
Iskusni meštri su uvijek govorili ...da uvijek treba pratit velike...e pa..
Sutra je sastanak ECB i očekuje se smanjenje kamatne stope za 0.25%, na 3.5%.
Tvoja procijena,da li je to dobro ili loše po HPB?
Sjednica vlade na kojoj je donesena odluka o isplati dividende HPB, održana je prošle godine 02.11.2023.
Odbrojavanje je počelo, još cca 55 dana do odluke dividenda cca 12 e, ili cca 24e po dionici(5%ili 10%)