Opet ringišpil u današnjem trgovanju.
Dogovorene transakcije.
Opet ringišpil u današnjem trgovanju.
Dogovorene transakcije.
Je li to ironija kolega xd
Ma kakva ironija. Ma ni sarkazam. Deban čim čuje ovakve lipe riči on odmah digne cijenu 20centi. Probajte vi danas😁😁
Ja ću mu na Skupštini reći puno "lipih poslovnih riči"
Nemaju dovoljno novaca za redovno poslovanje jer grad ne plaća najam, tj.kasni jako, tako da dividende ne može biti jako jako dugo vremena.
Vjerojatn zato ni ne pokreću projekte jer nemaju sredstava.
Problem je što moraju iskazivati dobit i plaćati porez na nju, a novac ne dobivaju.
Sve piše u izvješću.
Isplata nagrada u obliku dodjele dionica zaposlenima za postignuća gosp. Oppenheima je "nepažnja dobrog gospodarstvenika" i "zlouporaba gospodarskog povjerenja" jer je došlo do odljeva kapitala iz društva bez stvaranja prihoda na bilančnoj poziciji sukladno pravilima poslovanja trgovačkih društava.
Da je naplaćena od grada i države sva zakupnina koja je fakturirana i oprihodovana na koju je plaćen porez na dobit, tada bi to nagrađivanje imalo uporište. Ovako je stvorena vrlo ružna slika u javnosti prema svim dioničarima.
Povjerenja u poštenje Uprave je poništeno te se vidimo na Skupštini na kojoj nećemo sudjelovati u domjenku već kao "prevareni".
Dividenda 0.15-0.20 Trezor diže uskoro cijenu na 4eura po dionici.
Raspada se Atpl bivša kraljica burze a njeno mjesto preuzima ingra. 40 zaposlenika radi ili ne radi. I samo broje. Kapnulo od arene najma. Kapnulo od održavanja arene. A sad kad krene kapat od solara i vodika. Novci će se na kante nosit na banku😁. Neće biti problem ni dignut cijenu i na 5-6eura. Neka mali zarade. Jedina firma koja je baš poštena prema malim dioničarima.
Potpisujem sve napisano.
Kada bi i bilo tako, dioničari bi bili vrlo zadovoljni i na budućim Skupštinama bi se složili sa svim točkama dnevnog reda.
Ajmo vidjeti kako će biti.
Display MoreDisplay MoreNekoliko prodavača unatrag godinu dana je prodalo na ZSE jer nisu imali drugog izbora odnosno nisu pronašli kupca preko Ugovora o prijenosu poslovnih udjela.
Srušili su tržišnu cijenu ali su ostvarili svoj privatan cilj.
Netko je to sve kupio i cijena se može kroz izvjesno vrijeme vratiti natrag približno na istu razinu.
Ingra će uskoro imati prihode od prodaje energije pa će i to biti signal za rast i približavanje knjigovodstvenoj cijeni.
U 2024. godini se očekuje neka simbolična dividenda kao nagrada svim strpljivim i ludo hrabrim suvlasnicima
a kolika bi bila ta simbolična "dividenda"?
Ja bih osobno u svoje ime bio zadovoljan sa 0,15 eura.
To bi bila prekretnica na ovoj dionici jer jako dugo nije isplaćivana dividenda.
Vidjet ćemo prijedlog Uprave sljedeće godine hoće li se i to dogoditi jer je na zadnje dvije Skupštine bilo špekulacija o tome.
Tko će vam prodati ispod trenutne cijene?
Pa nalog od 120 000 tisuca se sigurno ne dogovara ujutro na kavi uz otvoren zse. Ispod cijene ce vam prodati onaj tko se zeli rijesiti, a ne moze preko trzista jer bi dobio puno manje da je udarao po bidu.
Nekoliko prodavača unatrag godinu dana je prodalo na ZSE jer nisu imali drugog izbora odnosno nisu pronašli kupca preko Ugovora o prijenosu poslovnih udjela.
Srušili su tržišnu cijenu ali su ostvarili svoj privatan cilj.
Netko je to sve kupio i cijena se može kroz izvjesno vrijeme vratiti natrag približno na istu razinu.
Ingra će uskoro imati prihode od prodaje energije pa će i to biti signal za rast i približavanje knjigovodstvenoj cijeni.
U 2024. godini se očekuje neka simbolična dividenda kao nagrada svim strpljivim i ludo hrabrim suvlasnicima
Kupnja Uprave je pozitivan znak za tvrtku jer ulijeva povjerenje i sigurnost u budućnost poslovanja i rezultate.
Ono što je negativno za dioničare je konstantni pad cijene na burzi i poljuljano povjerenje u stabilnost.
Tržišna cijena je uvijek rezultanta snaga ponude i potražnje ali indikativno je znak i uvijek će biti u slučaju situacija veće prodaje od kupnje da "povjerenje" u društvo pada i da su diskontirani novčani tijekovi - negativni.
Sve ono što dioničari saznaju na Skupštini i dobiju pozitivne signale, tržište demantira.
Kolege niko ne komentira financijsko .?
Ovdje već dugi niz godina nije bitno koje su brojke u FI.
Trgovanje se provodi na špekulativne postupke i to kako prema gore, tako i prema dolje.
Zar je bilo kome važno koliko je BVPS kada novaca na žiro računu nema te se dug od Grada Zagreba i DP RH sve više povećava.
Gdje je trezor, zašto miruje?
Suvlasnici društva, gdje ste?
FI za 3Q će uskoro.
Tržišna kapitalizacija društva je žalosno niska s obzirom na reputaciju i projekte koje su odradili u prošlosti i za što su sve sposobni.
Bit će mnogo pitanja na Skupštini sljedeće godine na koja će se morati dati odgovori.
Izgleda da je lombardni kredit otplaćen u cijelosti
Podravska banka je završila posao.
Cekaju jos nize. Idemo mi na 1E i nize....
Ima li netko kome se to sve skupa ne gadi?
Ajde "trezor", kupi nešto preko burze da ne izgleda kao zloupotreba gospodarskog povjerenja jer između 3,10 i 1,87 je ogromna ušteda za trgovačko društvo.
Divan ti je stil. Tješiš samog sebe. Ako ti treba lajkat samo reci.
Ingra je naj. Bit će ogromna dividenda. Jel ti lakše!
Ma ne treba mi utjeha. Samo iznosim sve što znam i malo nekad osobnog mišljenja.
Ingra je dionica koja proizvodi mnogo stresa i histerije pogotovo kada si dugo vremena u njoj.
Neki dioničari su se potrudili doći do informacija pogotovo kada je ovdje opasno visio stečaj i bile mnogobrojne blokade računa, ali preživjeli smo jer smo se pomagali.
Eto, ništa osobno protiv nikog, niti Uprave niti NO već samo pratimo brojeve.
Display MoreDisplay MoreAh, iskreno ne znam što bi nam donijela ta informacija.
HANFA je sve "pročešljala" te nema nikakvih zlouporaba.
Sve neki pošteni ljudi ovdje tako da nema brige.
Možemo slaviti nakon iscrpnog izvješća nadležne institucije i čekati kraj poslovne godine.
Nakon toga proljeće i prijedlog Uprave za isplatom dividende.
Od sada su dopušteni samo ružičasti tonovi pa do nekog novog trenda.
a kako znate da ide dividenda kolega ?
Kolega po dionicama, pokušat ću odgovoriti što jednostavnije na vaše pitanje.
Na Skupštini prije izlaska iz PSN-a je bilo rečeno da će se isplatiti dividenda u onoj godini kada se stvore zakoniti uvjeti i formalno potvrdi konačnost nagodbe.
Svi smo se smješkali tada sa ozarenim licima od sreće i entuzijazma jer smo znali da je to sljedeće godine nakon potvrde Trgovačkog suda.
Nakon što je to odrađeno, samo smo čekali sljedeću fiskalnu godinu i prijedlog dividende od strane Uprave. Znali smo da će biti simbolična kroz par centi jer nije naplaćena indeksacija troškova za Arenu ali to bi bio pozitivan pomak za sve postojeće dioničare (naročito one koju su od 2010. god. i ranije).
Dočekali smo tu Skupštinu, dali 100% potpore po svim točkama (i naravno za otkup dionica u trezor, njihovo poništavanje kroz isplatu bonusa Upravi i ostalima te drugi dio kroz faktično poništavanje i posljedično tomu povećanje vrijednosti ostalih dionica, tako je izričito navedeno u tekstu).
Prijedlog Uprave je izostao te nije bilo ni riječi o isplati dividende.
I naravno, moj zaključak je da će prijedlog dividende biti za 2024. fiskalnu godinu izvršen negdje na proljeće i mi ćemo se opet pojaviti na Skupštini 2025. godine te dati potporu od 100% po svim točkama.
Bilo bi pošteno da se svim dioničarima isplati dividenda s obzirom da tvrtka ima raspoloživog novca za otkup dionica u trezor i isplatu bonusa mnogim zaposlenicima.
Kažu Latini: Vederemo!
Ma piše gluposti.
Klinjo otkantaj se od komentiranja mojih postova.
Ja tebe ne vrijeđam niti omaložavam tvoj način pisanja.
Ja imam stil koji je ponekad sarkastičan, uglavnom pozitivan ali i razočaravajući s obzirom na relativno pozitivno poslovanje tvrtke i pomake koje su napravili u posljednjih nekoliko godina.
Ingra je kvalitetna tvrtka i ima potencijala u budućnosti što će se pokazati u brojkama.
Bit će i novih projekata i Ugovora jer ćemo kao suvlasnici raditi konstantnu kontrolu uz pomoć institucija i naravno ako smo dovoljno složni, na Skupštinama svake godine.
Nitko tako ne želi da se ova tvrtka vrati na postulate kada je bila prepoznatljiva i uspješna i da da nešto dioničarima jer su uz nju, na svakoj Skupštini joj daju 100%-tnu potporu.
Što ne znači da taj "CD" ne smijete podijeliti s nama ako ste ga platili a ja vam uplatim 1/2
Ah, iskreno ne znam što bi nam donijela ta informacija.
HANFA je sve "pročešljala" te nema nikakvih zlouporaba.
Sve neki pošteni ljudi ovdje tako da nema brige.
Možemo slaviti nakon iscrpnog izvješća nadležne institucije i čekati kraj poslovne godine.
Nakon toga proljeće i prijedlog Uprave za isplatom dividende.
Od sada su dopušteni samo ružičasti tonovi pa do nekog novog trenda.
CD iz SKDD-a može otkriti prodavatelje imenom i prezimenom ali GDPR je na snazi pa se ne smije javno ovdje objaviti
Kako kasape ovu ingru... katastrofa... trziste raste a ovo nemilice satiru
Ma neka prodaju planirane količine i neka im je sa srećom tamo gdje odu ili investiraju.
Nas ostalih 4000 dioničara ostajemo suvlasnici do neke prijelomne točke kada ćemo i mi izaći.
Tako funkcionira tržište kapitala, mnogo životnih situacija utječe na tržišne vrijednosti a da poslovanje tvrtke nema utjecaja.
Sve su to faze i nakon medvjeđe dolazi bikovska a stagnacija je isto ponekad poželjna.
Prijava izvršena na HANFA-u te proslijedim odgovor kada ga dobijem.
Ima li odgovora, zna lo se sta?
Institucije su obaviještene i "rade svoj posao".
Sada je svako postupanje pod povećalom te će potezi biti oprezniji i podložni kontroli.
Sretno Ingraši!