Totalna nezainteresiranost za otkup dionica temeljem stjecanjem prava na dividendu...
Koji su potencijalno objektivni razlozi?
Cijena je porasla sa 272€ na 322€ radi dividende. To što se vi čekali da vam se potvrdi da je nebo plavo. nije problem marketa..
Na burzi sam od 2010.godine, tako da nema potrebe praviti se pametan i s "visoka" odgovarati. ![]()
Postavio sam pitanje da bi čuo i druga mišljenja "kolega po trgovanju" a znam kako se formiraju cijene dionice s uključivanjem budućih diskontiranih tokova novca.
Tvrdnja da je porasla sa 272 eur da bi ukalkulirala iznos dividende je klimava jer je sadašnji book oko 300 te će do kraja godine iznositi oko 310 eura. Dionice banke se vrednuju barem na 1/1 (osim ZABA-e koja je debelo precijenjena po tom parametru).
Sva iznešena mišljenja kolega iz prethodnih postova o pasivnosti prometa i slabe potražnje s obzirom na dividendni prinos od 7%, su vrlo realna. ![]()
Posjedujem dionice obiju komentiranih banaka te se ograđujem u svakom smislu sa svojim promišljanjima od nagovora za kupnju ili prodaju istih.