Ad 9. Ovlašćuje se Uprava Društva da, ovisno o financijskom stanju Društva, stječe vlastite dionice Društva koje se kao nematerijalizirani vrijednosni papiri u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. vode pod oznakom INGR-R-A, ISIN: HRINGRRA0001 (u daljnjem tekstu ove 5 Odluke: Dionice), na organiziranom tržištu vrijednosnih papira ili mimo njega odnosno naplatnim putem izravnom kupnjom, tijekom razdoblja od 5 (slovima: pet) godina od dana stupanja na snagu ove Odluke. Daje se suglasnost za jednu ili više kupovina vlastitih Dionica na način da najveći ukupni broj Dionica kupljenih na temelju ove suglasnosti iznosi do 10% (slovima: deset posto) temeljnog kapitala Društva. Najniža cijena plativa po Dionici ne smije iznositi manje od 50% (slovima: pedeset posto) ispod prosjeka tržišne vrijednosti Dionice tijekom 30 (slovima: trideset) dana koji neposredno prethode danu kupnje dionica. Najviša moguća plativa cijena po Dionici ne smije premašivati 20% (slovima: dvadeset posto) iznad prosjeka tržišne vrijednosti dionice tijekom 30 (slovima: trideset) dana koji neposredno prethode danu kupnje Dionice. Uprava Društva može raspolagati vlastitim Dionicama koje je stekla na temelju ove Odluke na organiziranom tržištu vrijednosnih papira i mimo njega, a da za to nije potrebna odluka Glavne skupštine Društva. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja. • broj dionica na temelju kojih su dani valjani glasovi: 6.160.700 • udio temeljnog kapitala Društva koji otpada na dionice na temelju kojih su dani valjani glasovi: 45,48% • broj glasova ZA: 6.160.700 • broj glasova PROTIV: 0 • suzdržalo se od glasovanja: 0 Ad 10. Ovlašćuje se Uprava Društva da, uz suglasnost Nadzornog odbora, povuče sve ili određeni broj (dio) vlastitih dionica Društva bez smanjenja temeljnog kapitala Društva. Povlačenjem vlastitih dionica povećava se udio preostalih dionica u temeljnom kapitalu Društva. Ovlašćuje se Uprava Društva da po donošenju odluke o povlačenju vlastitih dionica Društva uskladi podatak o broju dionica Društva u Statutu Društva, kao i da da poduzme potrebne pravne radnje prema Središnjem klirinškom depozitarnom društvu d.d. radi provođenja te odluke. Ovlast za povlačenje vlastitih dionica daje se na razdoblje od 5 (slovima: pet) godina od dana donošenja ove Odluke. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja. • broj dionica na temelju kojih su dani valjani glasovi: 6.160.700 • udio temeljnog kapitala Društva koji otpada na dionice na temelju kojih su dani valjani glasovi: 45,48% • broj glasova ZA: 6.160.700 • broj glasova PROTIV: 0 • suzdržalo se od glasovanja: 0
Posts by SILVIO2024
-
-
Potruditi ćemo se da ih ponište...
Postoji tekst o tome sa prethodnih skupština, izglasano od strane dioničara...
Možete li o tome malo više detalje, možda imate taj tekst?
Također, da li postoji neki pravilnik ili dokument na temelju kojeg su uopće podijelili firmine dionice članovima uprave i ostaloj ekipi oko njih? Postoje li neki ciljevi koji su zadan (ako da od koga), i tko je verificirao da su ih ostvarili pa da im se daju dionice?
Tekst je objavljen u prijedlogu poziva na Skupštinu. Objavljen je na ZSE.
Pravilnik o nagrađivanju ćemo zatražiti na uvid na Skupštini. Iz tog razloga Vas molim da sudjelujete te da javite svim svojim prijateljima i poznanicima koji imaju dionice da se pojave.
To je događaj jednom u godini te se mogu dobiti odgovori na mnoga postavljena pitanja.
Ja obavezno dođem svake godine i nije mi žao tog vremena ni truda.
-
Zašto te to toliko veseli što su kupili dionice . Uzeli su tvoje i moje novce i od svih malih dioničara i sad će ih podijeliti međusobno. Da ih ponište ili zadrže ok. Ovako....
Potruditi ćemo se da ih ponište...
Postoji tekst o tome sa prethodnih skupština, izglasano od strane dioničara...
-
Ispravak netočnog broja dionica, za 55.000 kom. je sada bogatiji trezor
Ne znam iskreno...
Pišem o tome što je javno poznato svima i iznesem ponekad subjektivno mišljenje koje nije na nagovor za kupnju/prodaju.
Posjedujem dionice Ingre preko 100 K te sam zavolio biti dio ove građevinske grupacije.
Nemojte se zavaravat, nije to ljubav
Mogla bi bit ljubav
...veza traje više od 15 godina
-
Krenula rasprodaja banaka.
Nije valjda zbog najave uvođenja carine od strane SAD-a EU...
-
Samo strpljivo...svi će biti informirani.
-
Klizi ZABA prema 20 eura gdje joj je i mjesto.
-
Ispravak netočnog broja dionica, za 55.000 kom. je sada bogatiji trezor
Trezor dokupio 25. i 26. veljače 41434 kom. po prosječnoj ponderiranoj cijeni 1,80 eur
Ukupno sada drži 311.670 kom. vlastitih dionica ili 2,3% temeljnog kapitala
Zaključak: ....................................................................................................................................
Možete li normalnim jezikom koji je zaključak ?
Da se lipanj u glavu jer sam prodao ili da slavim jer sma prodao ?
Ne znam iskreno...
Pišem o tome što je javno poznato svima i iznesem ponekad subjektivno mišljenje koje nije na nagovor za kupnju/prodaju.
Posjedujem dionice Ingre preko 100 K te sam zavolio biti dio ove građevinske grupacije.
-
Trezor dokupio 25. i 26. veljače 41434 kom. po prosječnoj ponderiranoj cijeni 1,80 eur
Ukupno sada drži 311.670 kom. vlastitih dionica ili 2,3% temeljnog kapitala
Zaključak: ....................................................................................................................................
-
Evo konačno iskazan interes za značajniju kupnju ...i to sve nakon izvješća koje nije negativno.
Sve bih dao da znam tko tako voli ovu građevinsku ljepoticu..
hoce li biti dividenda? lol
Dobit (2024) po dionici iznosi 0,21 eur/dionici.
Svi dioničari bili bi zadovoljni sa 0,10 eur/dividende po dionici ali problem je što nema novaca na žiro računu za isplatu jer grad i država ne podmiruju svoje ugovorene obveze za najam Arene.
Ugovor o zakupu Arene je pravosnažan i ima sve predviđene klauzule zaštite obiju stranaka ali Ingra ne želi ući u pravni sukob i dospjela potraživanja naplatiti sudskim putem.
Tu se postavlja pitanje zlouporabe gospodarskog povjerenja i nanošenje štete trgovačkom društvu a time i svim suvlasnicima (dioničarima). S druge strane smo svjedočili dodjeli dionica zaposlenicima društva i s druge strane podizanja kredita za nove investicije.
Na Skupštinama prije i nakon završetka PSN-a je obećano je od strane Uprave da će društvo isplatiti dividendu čim se završi PSN-a.
Uvjeti su zadovoljeni a na Upravi je da nađe način naplate duga za najam Arene i isplati dividendu te na taj način potvrdi vjerodostojnost i izgradi povjerenje s dioničarima i naravno opravda primitke "besplatnih" dionica iz sustava nagrađivanja prema internom Pravilniku.
Uprava i NO su na potezu...
-
Najbolja investicija nakon svih iz nedaleke prošlosti.. (Magma, Validus, Luka Rijeka, Dalekovod, Dioki, Optima Telekom, Ingra... i dr. )
Ovo je pravi dragulj s obzirom na porast i dividendnu politiku...
-
Evo konačno iskazan interes za značajniju kupnju ...i to sve nakon izvješća koje nije negativno.
Sve bih dao da znam tko tako voli ovu građevinsku ljepoticu..
-
Svi tu znaju da u par poteza ovo može otići i nazad na 3 Eur, a i puno više.
Samo s dobiti od Arene, book će kroz godine otići bar na 20 Eur.
Tako da je dionica stvarno strašno podcijenjena.
To stoji ali pitanje je kad...
Karavane prolaze a ovo stoji. Ne kažem ja da neće na 20....
Na 20 eur/dionici će do 2036.godine, samo ćemo ostarjeti do tada...
Poslao sam info u Ingru, proučit će natječaj, promisliti donosi li gubitak ili dobitak ...
Može oklada da se neće javiti na natječaj?
Bravo kolega. Zar tebi odgovaraju na upite?
Ja sam im ljetos slao upit u vezi sunčane elektrane, nikad nisam dobio odgovor.
Ma ne odgovaraju nikome, zezam se ja dok ovo medvjeđe razdoblje ne prođe...
Nekad je bio gosp. Čeliković zadužen za odnose s javnošću te smo dobili odgovore na sva postavljena pitanja i bilo nam je lakše izdržati teška vremena.
U ovom novijem razdoblju možemo dobiti samo nekoliko subjektivnih mišljenja na Skupštini dok grizemo male sendviče i pijuckamo sokove...
-
Bit će sve prema planu..
-
Mozda da se jave na natjecaj ako ne spavaju zimski san...
INGR ima samo par zaposlenika. Domar, tajnica i sl. Prošlo je doba kad su gradili. I radili.
53
-
Poslao sam info u Ingru, proučit će natječaj, promisliti donosi li gubitak ili dobitak ...
Može oklada da se neće javiti na natječaj?
-
Što očekujete od posljednjeg kvartala 2024?
Nadajmo se da se prodalo nešto električne energije
-
Stagnacija nije relativno loše stanje.
Konstantni pad je loš jer po prirodi stvari - neprirodan je...
-
Evo ti ZABA-e kao prilike dana za ulaz...
Samo nemoj dugo razmišljati
-
Zašto ZABA tako jako pada?
Zbog iznosa dividende koji je odavno već ukalkuliran u cijenu.
To je školski primjer trgovanja, napumpaj cijenu dokle ide i onda kada se poslože informacije za pad, istresanje po onima koji su odlučili ostati malo duže u poziciji, ALI uz zaradu, da ne bi bilo zabune.
Kupovalo se od 18 do 25 eura pa je svaki izlaz s bruto dobitkom