"Sve u svemu za Ingru se ne bojim"...
Posts by SILVIO2024
-
-
Kolega po dionicama, držim u portfelju banke (HPB, ZABA), Ingru (106 240 kom), Luku Rijeka i Dlkv.
Sasvim solidan nivo raspršenosti rizika i mogućnosti zarade.
U prošlosti sam držao mnoge druge i bio na Skupštinama te saznao tamo vrijedne informacije.
Zaključak da je potrebno sudjelovati u životu pravnih osoba i informirati se iz različitih izvora.
Kruh zarađen na tržištu kapitala ima svoju cijenu koju svatko plati na svoj način (sve ovisi o sposobnosti anuliranja stresa i balansiranja straha i pohlepe).
-
Država zbog deficita u proračunu i izgubljenih sporova protiv jedne banke zbog konverzije švicaraca i dugogodišnjeg procesa mađarskog Mol-a, trebala bi prodati 25% udjela u HPB-u i nekim drugim državnim tvrtkama kako bi popunila gap.
Moje skromno mišljenje utemeljeno na događajima iz stvarnog života.
A sto smo sa Todoricem ?
Kolega po dionicama, pojasnite detaljnije slučaj "Todorić"?
-
Država zbog deficita u proračunu i izgubljenih sporova protiv jedne banke zbog konverzije švicaraca i dugogodišnjeg procesa mađarskog Mol-a, trebala bi prodati 25% udjela u HPB-u i nekim drugim državnim tvrtkama kako bi popunila gap.
Moje skromno mišljenje utemeljeno na događajima iz stvarnog života.
-
imamo predstavnika malih dioničara u nadzornom odboru koji dividendu dobiva svaki mjesec kao naknadu i boli ga ona stvar za one koji su mu dali podršku
Mali dioničari nisu sudjelovali na skupštini a dotični nema podršku malih dioničara...
Mali dioničari (koji ne dođu na Skupštinu) nisu fer što nisu sudjelovali na Skupštini i nisu iskoristili svoje pravo glasa.
Osobno svake godine odvojim par sati i odem na taj događaj te iskoristim svoje pravo.
-
Ali zato i svaki čas može lako 20 Eur gore (da ne kažemo i koliko još puno više, jer aska ispod 400 Eur ima tek nešto sitno).
Kad bi barem "rasturili" podaci o prihodima za prvo polugodište...
...onda bi tako bilo!
-
Član NO ne može ništa napraviti u svezi isplate dividende ili bilo koje promjene u vezi poslovnih politika društva.
Da je bilo tko od nas na toj poziciji, bili bi u istom modalitetu djelovanja čuvanja poslovne tajne.
Na jesen će "Dan otvorenih vrata" za investitore pa ćemo doći, saznati o stanju projekata i biti opušteniji.
Moj komentar na Ing-grad je bilo čisto iznošenje činjenice i malo sam ljubomoran ali to je ljudski i strpljivo do 2036.godine pa će napetost nestati.
-
Ing-grad isplaćuje dividendu ...svaka čast!
Ingra je svjetlosnu godinu od takve odluke...
-
Bravo za poslovanje i isplatu dividende!
Kada bi Ingra tako funkcionirala, bilo bi predivno ali nije.
-
Dionica padne u jednom danu za 10 eura (75,00 kn)...svašta
-
ZABA se tržišno valorizira na 2,9 knjigovodstvene vrijednosti što je u apsolutnim brojevima 8,79 / 25,5 eur
HPB kada bi se tržio na 2,9 knjigovodstvene vrijednosti...bio bi na 800 eur
HPB ima u planu nekoliko manjih akvizicija banaka a Zagrebačka banka uvodi u ponudu novi investicijski proizvod, certifikate s kapitalnom zaštitom, koji omogućavaju klijentima da sudjeluju u prinosima tržišta, uz zaštitu uloženog iznosa po dospijeću.
-
BVPS HPB-a na 30.6.2025. =?
-
Icf d.d. je kupio 8999kom neki dan na 2.20.kad vidi da nema prodavatelja na toj razini dize gore. Pametno kupuje
Ma ja se zezam te pokušavam animirati "ingraše" da se malo raspišu...dosadno je ovdje ...
-
Smiješna je situacija što nema zainteresiranih kupaca (niti jednog u poslijednih tjedan dana
) na ovoj razini od 2,222222 eura za vrijednosnicu koja se trži na pola knjigovodstvene vrijednosti.
-
Djeca se igraju kupnje/prodaje jedne dionice...
-
"Veliki igrači" se uplašili nuklearnog rata pa žele van na velika vrata.
Izgledaju kao slon u staklani...
-
26.6.2025. dan za isplatu drugog dijela dividende...
Onda krećemo u kupovinu novih dragulja (na duže staze) na ZSE nakon sloma svjetskih i regionalnih burzi.
-
Na jesen će biti "Otvoreni dani za investitore" pa ćemo saznati u kojoj su fazi projekti.
-
9. ICF D.D. (81191879568) 263.000,0000 594.380,00 EUR 1,94 -
Ingra je uvijek bila zanimljivija dionica od mnogih na ZSE.
Spekulativna s vremena na vrijeme pa opet malo podcjenjena te precjenjena...
Kako je onda ne imati u portfelju i zadobiti time status nepredvidljivog ulagača...