1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. keciga

Posts by keciga

• Kolike prinose ostvarujemo

• keciga
    • January 1, 2021 at 10:53 PM

Kako vi to gledate ? Samo se novčanice broje ?

Što ako recimo 50% cijele imovine drzite u dionicama , kažete da ta imovina ne vrijedi dok se ne zamijeni u papirnati novac ? Vrijedi li isto onda za nekretnine ili recimo plemenite metale ? Ništa ne mozete prodati nasilno u nepovoljnom trenutku a da ne date pristojan diskont na cijenu.

I koliko uopće vrijedi papirnati eur? Znate li koliko ih je isprintano samo ove godine i hoće li dugoročno ovakve "mjere" utjecati na vrijednost valute i povjerenje u istu.

I nemojte biti jalni na zaradu drugih kolega nego pokusajte biti bolji u sljedecoj godini. Velike koristi od laganja po forumu, pogotovo ovima što nikad nista ne pišu.

• Kolike prinose ostvarujemo

• keciga
    • December 31, 2020 at 3:11 PM

Potfelj na +2,3 % ako gledam sve skupa uloženo od početka. Nije dobro ali barem sam nešto naučio.

Ova godina katastrofa, nakon godišnjih izvješća prodao ERNT i pojačao ADPL a za vrijeme lockdowna prodao ADPL skoro na dnu.

Pokušao sam trejdati i popraviti ali nije išlo. Trenutno: TPNG, OPTE, VLEN, KODT2, DLKV.

2020 -21,32% (ukupno +2)

2019 +77,05% (ukupno +48)

2018 -11,6% (ukupno -27)

2017 -13,96% (ukupno -13.96)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• keciga
    • December 18, 2020 at 12:22 PM

NLB

P/E 6.35

Dionica YTD -28%

Neto profit prvih 9 mjeseci 105 mEUR, pad 38 posto od lani

Prihod iz poslovanja je nesto sito nizi, gubitak je zbog rezervacija

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• keciga
    • December 16, 2020 at 9:11 PM

Pa trgovanja, bid je toliko šupalj da bi išlo 10 posto dolje za tren. Likvidnost ne postoji, izgledalo mi je nekako bolje na 50+ kad sam ulazio. Bile su neke priče trezor će kupovati, vrijedi 70kn itd. A taj trezor ako kupuje onda znači da je cijena ubijena i da nije dobro. Trezor voli jeftino nece skupo.

Bcti 431 , ide gore u zadnje vrijeme nadam se da će nastaviti. I nadam se da je kolega Kajnak u pravu kada kaze da ce kvartal biti plus.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• keciga
    • December 8, 2020 at 8:44 AM

Za 4Q vjerojatno možemo očekivati minus ovdje, nešto veći nego za treći kvartal.

Spot je na dnu kroz cijeli kvartal , a 4 broda su na spotu od sredine 11. mjeseca.

U Q3 je obavljen remont na Vukovar koji je nakon toga isporučen unajmitelju na tri godine pa su zadnja dva kvartala po uposlenosti brodova dosta slična.

Gledam li ja to dobro? Moraju li idostavljati burzi info o potpisanim ugovorima na vrijeme ako ih je bilo u međuvremenu?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• keciga
    • October 30, 2020 at 6:46 PM
    Quote from plavi05

Vrlo mali rizik postoji u kompaniji, a puno veći u okruženju. Vrlo realna šansa potpunog raspada zdravstvenog sustava, lako može dovesti do odgode realizacije dogovorenih narudžbi ukoliko se zaraze VKV radnici i inžinjeri za koje je teško naći zamjenu u kratkom roku. Ne bojim se proljetnog zatvaranja, nego onog ne kontroliranog, jer tko zna koliki obim zaraženosti nas očekuje tijekom ove zime. Slijedeći rizik koji može eskalirati je jačanje primitivnih političkih rješenja u Poljskoj (zabrana pobačaja, jačanje klero nacijonalista i sl.)

O čemu vi pričate kolega, kakve veze odjednom imaju klerofašisti s KODT wtf... jel to prognozirate treći svjestki možda.

Uz ovakav rast poslovanja i dobiti je cijena pala desetak posto za vrijeme COVID-a, jasno strah neizvjesnost itd.

Tko želi dugoročno biti ovdje i zaraditi, pravo je vrijeme za kupovinu. I dokup u padu ako ga bude naravno.

Možda negdje piše, pa se ispričavam unaprijed, zanimalo bi me kakav rizik i utjecaj na KODT ima poslovanje matice KOEI ? Nije mi to jasno KOEI, KOTR, KODT...

• Best buy

• keciga
    • October 17, 2020 at 8:46 PM

PODR zbog dobrog poslovanja u krizi i ok likvidnosti

KODT2 povoljna, poslovanje nije pogođeno, likvidnost uvijek problem

VLEN P/E je ispod 3, nema velikog rizika na ovim razinama. Minus su niska likvidnost i mali fee float.

OPTE - do prodaje će doći kroz godinu dana a po paralelama s ostalim preuzimanjima ovog tipa koje se daju naći tu na forumu, cijena je dosta ispod. A i po zadnjoj dostupnoj procjeni revizora.

ZABA i ADPL

Obje su jako pale, ima likvidnosti a i rezultati poslovanja nisu takva katastrofa.

Plus izgleda da se tržište automobila oporavlja.

Plus zaba je vodeća na tržištu i dobro kapitalizirana, ne bi trebalo biti većih problema u prevladavanju krize.

i DLKV jer izgleda kao da su postali normalnija firma.

Plus u izvješću , ugovaraju se poslovi.

Eto sve je BB da ne bude samo pesimizam na temi lijepog imena

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• keciga
    • March 29, 2020 at 11:40 PM

Meni se dopada njihova reakcija. Pokazati će vrijeme koliko su ove ekstremne mjere po europi bile potrebne.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• keciga
    • March 19, 2020 at 10:20 PM

Opet moram isčitavati između redaka, stvarno postaje zamorno.

Je li prema uvjetima natjecaja cijena koja je ponuđena u potencijalnoj ponudi konačna?

• keciga
    • March 17, 2020 at 10:11 PM

Kao sada nije ni bitno ima li sutra ponuda, kako da ne. Svima nam je jasno da idemo duboko ispod trenutne cjjene ako se nekim čudom dogodi da ponuda nema. Bio bi kompromitiran u potpunosti rast koji smo gledali ovdje od pocetka prošle godine jer bi se ispostavilo da firma nikom ne vrijedi.

Sretno sutra svima, nadam se najboljem tj. ponudama od A1 i UG

• keciga
    • February 28, 2020 at 7:01 PM

-30% ovaj mjesec, najgori smo.

Dionica je rizična pa je samim time u općoj panici oko nebitnog virusa gadno potonula. Ne mogu se oteti dojmu da se gadno manipulira i koristi situacija, iako se mora priznati da je padala i par tjedana prije ostalih, što je više izgledalo kao normalna korekcija i vraćanje na 8 kuna. Loših vijesti nije bilo i čekam i dalje ponude i prodaju, dionice nedam. Totalna panika, pogledajte npr. ADPL nakon odličnog izvješća i objave o isplati predujma dividende - pad od preko 5 posto.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• keciga
    • February 18, 2020 at 1:32 PM

Mislim da raste zbog rasta poslovanja, što bi se trebalo odraziti na visinu dividende.

ovaj ogromni nalog na 1500 je poprilicno ubio trgovanje. Za preskok ce trebati pricekati izvješće, i to iste kvalitete kao i za prva tri kvartala

1. Privacy Policy
  2. Kontakt