1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. keciga

Posts by keciga

• 1
  • 2
  • 3
  • TPNG (tankerska plovidba next generation)

• keciga
    • February 24, 2022 at 10:26 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

imali su oko 1,5 miljuna gubitka u 4Q...opet su revalorizirali imovinu+ imalu si skoro 5 milja kuna gubitka na tečajnim razlikama.

Toliko truda ove godine oko portfelja i svaki hebeni dan buljenja u ekran, toliko dobrih odluka i onda od 9.30-10.00h 50000kn nestane, a da nisi mogao ništa napravit... ||

Dvi stvari koje su mi smučile TPNG do kraja, ZABA skrbnički, te ova revarolizacija imovine koja je stvorila gubitak od 65,5 milijuna kuna. Nekako sam totalno indiferentan nakon današnjeg dana.

Kolega, samo hrabro. Brzo bude rebound dionica. Kada burze vide da ne ide smak svijeta. Uvijek je tako. Ja prije ne razumijem ove koji su bacali papire danas.

A za Tpng sam pisala vec. Cekajte nize. Dobra firma, losa dionica. Najveci problem su ovdje fondovi i nelikvidnost.

A gdje je to niže? 35? 30?

Ide mi polako na zivce tpng. Nema smisla u ovom trenutku zatvarati s minusom, ali prvom prilikom bježim van.

• Što smo danas tržili

• keciga
    • February 24, 2022 at 10:11 PM

+atpl

+podr

+vlen

+tpng(prije izvjesca koje na prvu izgleda opet ruzno)

Racunam da Kijev brzo pada a ukrajinski "saveznici" gledaju sa strane i mašu sankcijama

Dobro sam ukesiran bio jutros 😁

Quote from NaBiduAsku

ja ne kupujem apsolutno ništa više... zapitajte se da li su veće šanse da se sutra Rusi povuku ili da se ne povuku? I ako se ne povuku na šta će ličiti i sutrašnje trgovanje.

Bit ce sigurno mirnije od danasnjeg

• keciga
    • January 12, 2022 at 8:06 PM

BCTI u slobodnom padu već preko mjesec dana.

625 trenutno

• Vrijednost dionice

• keciga
    • December 26, 2021 at 8:58 PM

Rekao bih da su drukčiji razlozi kod nas i na razvijenim tržištima, te da ovise i o veličini firme i raspodjeli udjela među trenutnim dioničarima, kao i o tome jesu li većinski vlasnici direktno uključeni u upravljanje firmom ili su recimo članovi nadzornog odbora.

Osim IPOa firma bi mogla namaknuti dodatna sredstva za investicije tako da ponudi nove dionice na tržište, ima tu opciju iako kod nas nisam vidio takav primjer. Na zse obično idu dokapitalizacije firmi koje su u ozbiljnim poteškoćama i traže izlaz kroz razvodnjavanje postojecih diničara dokapitalizacijama nepovoljnim za male dioničare.

Nadalje, cijena dionice bi mogla utjecati na povoljnije zaduživanje kod banaka. Ne znam koliko se to gleda kod nas.

Bonusi menadžmentu se možda dijele u dionicama ili opcijama. Tada je upravi jako u interesu da cijena dionice bude što veća. A vlasnicima je bitno sa strane da im imovina više vrijedi za slučaj da je možda žele prodati.

Ima sigurno jos dosta razloga, naći će se netko potkovaniji napisati.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• keciga
    • October 29, 2021 at 9:53 AM

s obzirom da nisu gotovo nista radili nije ni lose

• keciga
    • October 28, 2021 at 2:52 PM

polako ljudi gdje ste navalili

Pa slijedi oporavak zar ste zaboravili ;)

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• keciga
    • October 26, 2021 at 11:55 PM

Ja isto izisao danas do kraja. Pricekao da se izvuče s onih 4,8 4,9 i bježi. Mislim da je prodajna cijena razocaranje, pogotovo cijena koju su postigli zaba i ht. Nadao sam se nekih 7kn.

Sretno vama što ostajete i pozdrav opte.

• keciga
    • September 6, 2021 at 9:17 PM
    Quote from tin
    Quote from bubimir

inače, kod preuzimanja cijena preuzimatelja uobičajeno pada

O kakvom preuzimanju je riječ????

Vjerojatno jdpl, ali ne vidim kakve to veze ima s ovom dionicom

• keciga
    • September 3, 2021 at 6:36 PM

kad bi bio siguran u ovih 5.36 stavio bi sve sto imam u opte, ali uvijek neki ali... Iako sve stvarno izgleda kao zavrsena prica.

• keciga
    • July 10, 2021 at 8:01 PM

evo izračun za ponderiranu cijenu, ma sve je to u 10 lipa gore dolje tako da nema smisla niti raspravljati.

Ako sam nešto zabrljao nemojte zamjeriti.

Files

XZAG-SecurityHistory-HROPTERA0001-2021-04-08 - 2021-07-08.xlsx 18.89 kB – 58 Downloads

• keciga
    • July 10, 2021 at 3:09 PM

Ponderirani prosjek se racuna iz zakljucne cijene (ili prosjecne?)na dan puta volumen dionica u dnevnom prometu. Suma svega toga u tri mjeseca dijeljeno broj trgovanih dionica u tri mjeseca

Kako bilo nemam volje racunati, svakako ce cijena u tom smjeru u ponedjeljak.

• keciga
    • June 9, 2021 at 9:27 PM
    Quote from Jubito
    Quote from chomli

mislio sam u kontekstu preuzimanja.

Ne znači ništa, pune vama početnicima glavu glupostima bez veze.

Ne zamaraj se obveznicama.

Znači da kupac vjeruje da će Optima tj budući vlasnik isplatiti obveznice zar ne? A to se kosi sa strahom od dospijeća duga 30.06 i svakako je dobar znak

• keciga
    • June 3, 2021 at 7:55 PM

evo i mene natrag u optimu po četvrti put.

Vec vidim 12.07 ponedjeljak otvaranje na burzi, nema nikakve obavijesti, pisu se mailovi ht-u, optimi, aztn-u , zazivaju novinari da istraze. Tesko je ostati po strani i ne biti dio cirkusa 😁

Sretno svima

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• keciga
    • April 30, 2021 at 8:42 AM

nevjerojatno da je nakon lijepog rasta zadnjih godinu dana dionica opet jeftina. Nadam se novom stock splitu u buducnosti da jos dobijemo na likvidnosti.

• keciga
    • April 29, 2021 at 10:59 PM

rezultat q1 po očekivanju, izračunao ga kolega tin prije više od mjesec dana.

Šteta što ste sve prodali pa ćemo ostati kratki za procjenu sljedeceg

• keciga
    • March 20, 2021 at 4:17 PM
    Quote from tin

Moja procijena je najmanje 7 000 000 kn minus za Q1.

to je ok , samo 1,1 milijun USD :)

• keciga
    • March 18, 2021 at 8:22 AM

koliko vam je "jak minus" u brojevima ?

• keciga
    • March 3, 2021 at 1:46 PM

teško ce opet ispod 40 s obzirom na poznate rezultate 2020 i nevelika očekivanja od q1

Što se tiče mogućnosti da se brodovi opet koriste kao plutajuća skladišta, meni nije drago jer smo vidjeli prošle godine da se taj efekt vrlo brzo poništi smanjenjem potražnje u narednim mjesecima i posljedično padom vozarina.

Pravi rast možemo očekivati tek vraćanjem svjetske ekonomije u puni pogom.

U godišnjem izvješću je bio naglasak i na nekim operativnim troškovima uzrokovanim pandemijom ali ja to ne vidim kada usporedim s 2019. Jedini problem su izrazito niske vozarine a tankerska je unatoč tome prosli kvartal imala solidan rezultat poslovanja

• keciga
    • February 12, 2021 at 5:40 PM

Prestaje biti zabavno, dugo u dokupu na koju kunu niže - rezultat prevelika izlozenost jednoj dionici a neda ti se kratit jer je solidan minus.

Zna se odavno da je q4/2020 los ali opet ce biti bolji od trećeg kvartala. Kako nije doslo do značajnog rasta vozarina a puno je brodova na spotu izgledno je da je i q1/21 opet minus i vjerojatno zato rasprodaja. Tri losa izvjesca u nizu...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• keciga
    • January 18, 2021 at 7:10 AM
    Quote from komot

Pa to samo govori da smo relativno podcijenjeni u odnosu na razvijeni svijet i da je smislenije biti u poziciji ovdje nego u americi trenutno.

Evo i ja govorim to sam sebi vec tri godine. Bojim se da nebi ostali relativno podcijenjeni jos 30

• 1
  • 2
  • 3
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt