1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Likus

Posts by Likus

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Likus
    • June 4, 2025 at 10:02 AM
    Quote from bluelionZG

Jednostavno ali i zanimljivo pitanje kolege Likus...ja bi nastavio te nadodao još jedno pitanje, ako je točno ovo što je napisao Zvjezdani, kome onda ide dobit grupe? imaju i oni neke dioničare ili?

Nakon odgovora od kolege Zvjezdanog dao sam si truda to malo prokopati po financijskom izvješću i jasno se vidi da u odjeljku "Neto financijski rezultat" dobit iz grupe ide prema matici čiji smo vlasnici. Naravno tu mi se postavilo pitanje zašto je onda matica s manjom dobiti od grupe jer to jedino ima smisla ako posluje negativno no mislim (barem se nadam, a nisam stigao to još proučiti) da je odgovor u razduživanju koje je u tijeku a ne u radu s negativnom marginom što mi je jedini drugi logični zaključak.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Likus
    • June 3, 2025 at 10:34 AM

Imam početničko pitanje - kada gledamo dobit dali je dobit naše ADPL dionice dobit AD Plastik grupe ili AD Plastik d.d.? Ono što me buni je dali je ukupna dobit grupe ono što gledamo i osnova je za isplatu dividende ili je dobit matice referentna a dobit grupe je tu već uračunata kroz internu isplatu dividende?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Likus
    • May 19, 2025 at 10:10 AM
    Quote from hugh

preokret ne ovisi o ratu u Ukrajini nego o tome koliko će oni vrijednosti ugovora napraviti ili ne i o maržama tih ugovora.........završetak rata i normalizacija može biti samo bonus ali na tome ne treba graditi nikakvu strategiju......nema tu puno filozofije.......veliki ugovori, dobra marža........ako toga ima opa ako nema tropa i stagnacija dok se ne vidi jel ide jedno ili drugo.......

Potpuno točno s time da početak suradnje s Kinezima koliko shvaćam je već krenuo s potpisanim velikim ugovorom početkom godine. Doduše neznamo profitabilnost tog ugovora odnosno kolika je marža.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt