Pocima pad.. koga zanima kupnja nek čela 12.6 eura
Imamo li neki novi poslovni podatak na temelju cega temeljite svoju prognozu?
Pocima pad.. koga zanima kupnja nek čela 12.6 eura
Imamo li neki novi poslovni podatak na temelju cega temeljite svoju prognozu?
Bez obzira sto mozda nesto "smrdi" sama cinjenica da se trazi P/E u poljoprivredi od 18 je potpuno nerealno i meni osobno nezanimljivo.
Jednostavno ali i zanimljivo pitanje kolege Likus...ja bi nastavio te nadodao još jedno pitanje, ako je točno ovo što je napisao Zvjezdani, kome onda ide dobit grupe? imaju i oni neke dioničare ili?
Nakon odgovora od kolege Zvjezdanog dao sam si truda to malo prokopati po financijskom izvješću i jasno se vidi da u odjeljku "Neto financijski rezultat" dobit iz grupe ide prema matici čiji smo vlasnici. Naravno tu mi se postavilo pitanje zašto je onda matica s manjom dobiti od grupe jer to jedino ima smisla ako posluje negativno no mislim (barem se nadam, a nisam stigao to još proučiti) da je odgovor u razduživanju koje je u tijeku a ne u radu s negativnom marginom što mi je jedini drugi logični zaključak.
Imam početničko pitanje - kada gledamo dobit dali je dobit naše ADPL dionice dobit AD Plastik grupe ili AD Plastik d.d.? Ono što me buni je dali je ukupna dobit grupe ono što gledamo i osnova je za isplatu dividende ili je dobit matice referentna a dobit grupe je tu već uračunata kroz internu isplatu dividende?
preokret ne ovisi o ratu u Ukrajini nego o tome koliko će oni vrijednosti ugovora napraviti ili ne i o maržama tih ugovora.........završetak rata i normalizacija može biti samo bonus ali na tome ne treba graditi nikakvu strategiju......nema tu puno filozofije.......veliki ugovori, dobra marža........ako toga ima opa ako nema tropa i stagnacija dok se ne vidi jel ide jedno ili drugo.......
Potpuno točno s time da početak suradnje s Kinezima koliko shvaćam je već krenuo s potpisanim velikim ugovorom početkom godine. Doduše neznamo profitabilnost tog ugovora odnosno kolika je marža.