Prodaju fondovi,slaba dividenda.....
Posts by sidro
-
-
Pozdrav,novi sam u tehničkoj analizi,tek učim, zanima me koji alat koristite za tehničku analizu ,grafove,indikatore i ostalo.Ima li neka stranica da je besplatna,a da ima dionice Zagrebačke burze? Gledao sam na Tradingwiev. ,ali nema ili ne mogu pronaći Zagrebačku burzu i ove naše dionice? Hvala na pomoći.
-
Adris je kompanija koja je organizirana u tri osnovne strateške poslovne jedinice turizam, prehrambena industrija i osiguranje a,nedavno je najavljeno da joj četvrti strateški pravac postaje – energetika.Evo im i peti pravac Adris samo treba investirati u vlastite dionice,to bi bila najbolja investicija i onda te dionice naravno poništiti.Ne mogu se oteti dojmu da postoji nekakav plan za tu povlaštenu dionicu,ali se radi u tajnosti.Cijena Adrs2 je u ožujku 2017. bila cca65 eur , u srpnju 2019. isto cca.65eur, pet do sedam godina kasnije u svibnju 2024 se vrti oko 61-62eur,firma nije u stečaju,sve ove godine zarađuje i isplaćuje dividendu koja pomalo raste.Razlika između povlaštene i redovne neobjašnjivo velika zadnjih godinu dana. Proteklih 20 -ak godina uvijek je to bilo cca.+-10% razlike u cijeni,sad to ide i do 45%,zašto? Pratim trgovinu povlaštenom zadnjih 3,4 mj. prošlo je desetke tisuća komada u rasponu 60-61eur,čim se cijena dovukla do 62 EUR kupnja se doslovno povukla ,iako je Adrs2 debelo podcijenjena ili je Adrs1 debelo precijenjena?! I onda još ovo rušenje u petak na vijest o standardno lošijem kvartalu za turiste,prije toga izađe vijest o 2.57eur dividende cijena ne mrda ni centa....netko ovaj papir skuplja i želi ga što jeftinije.