1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StockValue

Posts by StockValue

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StockValue
    • April 29, 2020 at 4:27 PM

Pad prihoda za 24,4 mil. dok je pad rashoda za 24,7 mil.

Amortizacija veća 2,1 mil., a financijski rashodi veći za 2,5 mil. (vjerojatno je HT zadnji put omastio brk za reprogram duga), iz toga proizlazi konsolidirani gubitak kvartala

Obveze prebačene sa kratkoročnih na dugoročne, ali ukupne obveze smanjene sa 680,8 na 659,6 mil. odnosno za 21,2 mil.

EBITDA blago raste neto više od 2%

Na prvi pogled izgleda gadno zbog značajnog pada prihoda, ali i nije baš tako strašno.. štoviše, ako će se u transakciji gledati EBITDA i dug, čak i nešto malo bolje stojimo..

• StockValue
    • April 27, 2020 at 11:14 AM
    Quote from kupoprodajnik

Ja pak mislim da ce primopredaja firme i kompletna isplata biti obavljena do 30.06.

Tako da od 01.07. pocne cisto pod novim vlasnikom.

Sto bi znacilo da bi neke vijesti trebale izaci ovih dana. Da se stigne odobriti ta transakcija, objava ponude za preuzimanje te isplata malih i kompletacija preuzimanja.

Slažem se, mislim da nema razloga da to traje duže.. čak i uz otežane okolnosti due diligence bi trebao biti pri kraju.. čak i da traje 2 mj. to je sredinom 5.mj.

Logika je vjerojatno i bila da bude nakon rezultata za prvi kvartal pa da se isti uključi u vrijednost.. Nadamo se uskoro nekim informacijama..

Trgovanje kaže da neki traže druge prilike u međuvremenu, dok netko skuplja oko šestice

• StockValue
    • April 6, 2020 at 10:05 PM
    Quote from hugh

i da.....nevezano samo za Optimu.....vidim kako ima puno novih pa bi im savjetovao da takve stranice uzmu sa rezervom i barem malo pročešljeju prije kupnje neke dionice jel će ih takve stranice u večini slučajeva odvesti na krivi trag bilo u jednom ili drugom smjeru....treba sve to i staviti u kontekst trenutne situacije......

Upravo to, to su samo generičke analize.. npr. prema njima ADRS2 vrijedi 165kn, TPNG 133kn, SAPN 5.131kn.. ima i realnijih vrijednosti, ali sve u svemu na takve analize se ne treba oslanjati..

• Kako kupiti knjigu dioničara

• StockValue
    • April 6, 2020 at 2:37 PM
    Quote from zlocesti

Svima zainteresiranima :)

Naručena knjiga nije isporučena

Klirinško društvo nije dostupno na telefon, a na mail upite ne odgovaraju

Molim Admina da pusti post. Nema znači loših vijesti uknjizi, jer nema ni knjige ?

Platila sam je natbanking uslugom, iimam potvrdu o izvršenom plaćanju, mogu je okačiti mački o rep

Za nevjerovati, koji sustav..

Hvala na obavijesti

• StockValue
    • April 3, 2020 at 11:42 PM

To su dobre vijesti, veliki papaju male.. a izdržljivi ostaju i cekaju ponudu..

Mislim da ćemo pričekati još koji dan jer se kupcima danas još nije previše žurilo, skupljaju kolko god netko daje na ovim razinama.

Ali pretpostavljam da necemo trebat predugo čekati..

• Kako kupiti knjigu dioničara

• StockValue
    • April 3, 2020 at 6:13 PM
    Quote from Mrcash

Odmah da vam kažem kako ta knjiga nije "knjiga" već jedan textualni fajl iz kojeg ništa ne možete saznati. Potrebno je elementarno poznavanje excela kako bi taj textualni dokument importali u Excel datoteku, i tek nakon toga počeli sortirati i obrađivati podatke. Takodjer, potrebne su vam bar dvije takve datoteke kako bi ste mogli raditi usporedbe od datuma do datuma. Ovo pišem kako se nebi razočarali kad platite 125 kn a ne dobijete praktički nista.

Što se tiče datuma te datoteke, ovo što govori zločesti da je dostupno u 12.30 sati, to prvi put čujem. Meni to ne zvuči logicno jer ako je t+2 dana, a trgovalo se 16 sati dva dana prije onda nema logike da podatci budu dostupni praktički prije nego su protekla ta dva dana. Onda bi i skdd objavio promjene u 12.30 za top 10 zar ne?

Brokeri rade namire sa skdd-om, mislim da je prodaja u 8:30, a kupnja u 12:30, ispravite me ako griješim.

Ali ne znam kada je to dostupno javnosti, odnosno kada se mijenjaju podaci u "knjizi"

• StockValue
    • April 3, 2020 at 12:09 PM

Ispod 6 očito nije prošlo, razina se lagano iscrpljuje..

Ako ne ide dolje, pomalo gore se nećemo buniti..

• StockValue
    • April 2, 2020 at 10:41 PM

Pitanje za prave tehničare.. jel bi ovo na 60 min grafu bila nekakva "šalica" s targetom cca 8kn?

Ili na početku drške cijena ne smije toliko probiti iako se vratila?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• StockValue
    • April 2, 2020 at 1:39 PM
    Quote from Jubito
    Quote from StockValue

Slažem se, ovakve prilike su rijetke..

Žao mi je što su nas neki u međuvremenu napustili, npr. kolega Jubito (barem se ne javlja više), a davao je konstruktivne komentare i prošao svašta od samog dna..

Tu sam ja, pratim kao kobac, ništa nisam prodao, čak sam i dokupio.

Ali obzirom da sam se onomad na onomen forumu napravio jako pametan pa sam kupio po 8,20, mislim da mi je bolje da ubuduće šutim.

Samoizolacija !

Drago mi je čuti!

Više nas je dokupljivalo na tim razinama iako vjerujem da to nije neka utjeha..

Tko bi očekivao takav rasplet, svega je tu bilo.. izgleda da smo najgore ipak preživjeli, a sad čekamo kraj utakmice😉

• StockValue
    • April 2, 2020 at 11:23 AM
    Quote from zlocesti

Ovdje ima mjesta za svih.

I kratkoročne, daytradere, swing tradere, dugoročne

Da je barem više ovakvih papira na marketu

Slažem se, ovakve prilike su rijetke..

Žao mi je što su nas neki u međuvremenu napustili, npr. kolega Jubito (barem se ne javlja više), a davao je konstruktivne komentare i prošao svašta od samog dna..

• StockValue
    • March 3, 2020 at 9:43 AM
    Quote from tenchi0110

Krenulo jako pa opet malo usporilo...izgleda da je prosječni ulagač oprezniji od mene :)

Obzirom na dosadašnja događanja, mislim da su svi postali previše nepovjerljivi i čekaju neku službenu vijest..

• StockValue
    • March 2, 2020 at 3:39 PM
    Quote from airfire
    Quote from airfire

po nekom mom TA trebala bi pasti do nekih 5.7-5.8 gdje je i cekam da kupim, odnosno podebljam

mislim da smo dotakli sto smo trebali

Svaka čast na procjeni..

• StockValue
    • March 2, 2020 at 11:37 AM
    Quote from MickeyM
    Quote from StockValue

Čini se da je u petak odrađeno što je trebalo, pa sada možemo natrag prema sedmici;)

Malo je to! Pricekajmo dok dođu velike ribe.

Jasno da je malo, mislio sam samo prije podneva, odnosno do nekih informacija..

• StockValue
    • March 2, 2020 at 11:25 AM

Čini se da je u petak odrađeno što je trebalo, pa sada možemo natrag prema sedmici;)

• StockValue
    • February 28, 2020 at 5:35 PM
    Quote from MickeyM
    15:54:38 6,00 750 4.500,00
    15:54:38 6,00 30850 185.100,00
    15:54:38 6,00 2000 12.000,00
    15:54:38 6,00 3000 18.000,00
    15:54:38 6,00 3000 18.000,00
    15:54:38 6,00 1000 6.000,00
    15:54:38 6,00 600 3.600,00
    15:54:38 6,00 4150 24.900,00

Baš lijepo za vidjeti, sve mali naši forumaši jeftino kupili, jel tako?
    Osim ovih par transakcija. Što reći na ovo, nek si svatko sam prevodi.

Meni se isto čini da je kupac pokupio sve što je bilo.. a bid se samo podebljavao kako je netko udarao..

Ovo nisu slučajne transakcije zadnjih pola sata pred ponedjeljak..

Možda samo optimističan pogled u ovoj agoniji rasprodaje, a možda i ima nešto..

Biti ćemo pametniji u ponedjeljak;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt