1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StockValue

Posts by StockValue

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• StockValue
    • March 5, 2021 at 10:57 AM
    Quote from Nemanpojma
    Quote from LeoNT

Hvala svima na sugestijama... :) Proučim, pa odlučim.

Pare na Revolt... otvorit binance racun i verificirat.... prebaciti euro u dolar u revoltu.... s revolta slati na binance ... u binance prebacit s dolarat na USDT i trgovati do mile volje.... sto se tice walleta ima ih razni... malo istraziti po jubitu... ako sta tribate javite se u privat...

Kolega, a jeste povlačili cash sa binance na revolut? koliko sam probao istražiti, navodno se ne može..

• OPTE prodaja - kladionica

• StockValue
    • February 12, 2021 at 9:52 AM
    Quote from zlocesti

Specijalni rat :S

Jutros na asku, tko rano rani dvije sreće grabi............., na 6,50 kn nalog od 110 000 komada.

Pokazao ljepotu i sad me vidiš.........., sad me ne vidiš .

Joj kako bih volio da takvima pukne internet ili nesto slično..

Kao i onom svakodnevnom od 26k komada koji nas redovno pozdravlja, ali mu se žuri oko 9:29 :)

• StockValue
    • January 28, 2021 at 8:14 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Jubito

A ti brate mili svaki dan g. Krešo simo, g. Krešo tamo. :)

Totalno nebitan lik koji možda zna nešto više od nas, a možda i ne zna.

Pitaj malo obožavatelje lika i djela g. Nenada Bakića koji su ga pratili na PTKM, VPIK i DDJH kako su prošli, ili ove što su pratili g. Bilbiju na ATPL.

Takvi me likovi više straše nego što mi daju sigurnost.

Neusporedivo interesantnija i znakovitija je iznenadna pojava Allianz Hrvatska d.d. na desetom mjestu u TOP10.

Obratiti pažnju na poslovno povezane pravne osobe:

Cura i dečko

Cura i dečko 2

Display More

Allianz je uvijek bio tu i to sa istom količinom, samo što je sad ponovno ušao u top 10, jer su ovi prije njega prodali.

prvo ga je prestigao Krešo, a onda HPBS-6/SZAIF koji je trenutno nestao :S

Display More

Hvala kolega na prosvjetljenju. Obzirom da su slične količine, i ja sam brzopleto zanemario mogućnost da je Allianz odavno već unutra.

Vrag je u detaljima ;)

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StockValue
    • January 28, 2021 at 10:22 AM
    Quote from mikromakrto

To je samo prikaz gdje se nalaze u TOP10... Moguće je da su na hrpi dionica na 11. ili 12. mjestu...

Nigdje ne piše da su kupili XY dionica i ušli u TOP10 na Optimi, možda je samo SLPF prodao dio svojih pa je Allianz uletio u TOP10 ni kriv ni dužan...

Uostalom, vlasničke promjene na Optimi, a i na masi drugih dionica, nisu pokazatelj ničega.

Kako su neki iz TOP10 prodavali, tako su neki drugi kupovali. Obrni, okreni, nigdje se nismo/nisu pomaknuli.

I kupci i prodavatelji misle da su bili u pravu, a na kraju će vrijeme pokazati

Ma je, slažem se sa svime, sve je moguće.. teoretski je moguće i da je neki repo u igri, pa će to i vratit..

Ali i neke slučajnosti nisu slučajne.. vidjet ćemo, vrijeme će pokazati..

• StockValue
    • January 28, 2021 at 9:58 AM
    Quote from harpun

szaif van

OPTE ALLIANZ HRVATSKA D.D.----567,660

Ovo bi mogla biti još jedna indikacija prema raspletu..

Ne vidim razloga zašto bi Allianz uzimao dionice Opitme ako im nije netko nešto namignuo (čitaj Zaba povezano društvo), te očekuju konačan rasplet trakavice s prodajom..

A još k tome, Allianz u portfelju osim HIMR ni nema drugih dionica tako da im i nisu nešto interesantne (naravno i zbog ograničenja ulaganja osiguravatelja), ali OPTE im je baš ok :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• StockValue
    • January 26, 2021 at 8:50 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

OPTE apdejt

Rekao sam da je mudro sačekati pullback. Pullback je u razvoju, tehnički dobar ulaz bi bio oko 5,00-5,10, sa targetom na 5,90, što bi bilo +17%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

OPTE apdejt

Ovaj serijal grafova za OPTE dostojno stari :)

Prvi graf sam objavio točno na dnu, kasnije ponovo pozvao na kupnju po 5,00-5,10, a danas vidimo opet breakout prema targetu ovog Adama i Eve. Hvalite me usta moja :)

Nisam narcis, svakome povremeno treba pohvala za ohrabrenje :) Kada neće nitko drugi, eto, pohvalit ću sam sebe :)

Apdejt u nastavku.

Display More

Kolega mitkko, svaka čast na ostvarenoj prognozi.
    Da li bi se i na ovom tjednom grafu OPTE mogao iščitati potencijalno isti obrazac u razvoju, naravno ukoliko dođe do proboja iznad 6kn sa targetom oko 7,5kn?

• StockValue
    • January 25, 2021 at 10:07 PM
    Quote from zlocesti

Ajde umjetnici, ujedinite se.

Opte weekly simetrični trokut, konsolidacija

Cijena je izašla iz trokuta, i 6,02 je sigurno ko' smrt i porez.

Dalje ne vidim.

Ili neću reći 8)

Kolegice, jel Vam se čini vjerojatnim da bi nakon proboja Vašeg prvog targeta mogli ugledati Adama i Evu?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StockValue
    • January 21, 2021 at 9:20 PM

Produljeno trajanje fonda za 6 mjeseci..

https://www.seebiz.eu/tvrtke/dalekov…-mjeseci/249973

[edit] ..isprika.. sad vidio da je poslano već..

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• StockValue
    • December 15, 2020 at 1:33 PM
    Quote from alias
    Quote from zlocesti

https://www.neweurope.eu/article/eus-dr…pfizer-vaccine/

Europa se nećka, izmišljaju toplu vodu.

Mislim da je 29.12 deadline

Ovo je stara vijest. Jucer su izjavili iz agencije da misle čak i ubrzati odobrenje prije tog datuma.

Zadnje 23.12.

https://www.teletrader.com/ema-to-approve…7253?internal=1

• StockValue
    • November 19, 2020 at 10:05 AM
    Quote from Moller

čovjek je samo imao volju počastiti ove što pucaju na 11, kada je vidio da nisu zainteresirani uzeti 0,55mil. kn odlučio ih je ostaviti sebi,

ali evo opet izviđača sa simboličnom količinom na 4,91i čudno je da ni njega neće nitko,

kakvi tu u stvari nevjernici vjeruju u tih 11, a ne daju ni 4,90 na svoju vjeru

Izviđač je nadrapao, možda ipak ima pokoji vjernik:)

• Hrvatski ETF fondovi

• StockValue
    • November 17, 2020 at 2:52 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from BudFox

Ne znam :)

Ako ima tko da razumije kako to sa tim ETF-ovima funkcionira, molio bih da pojasni nama laicima :saint::thumbup:

mene više zanima da li vjerno slijede indeks Crobex10tr na način da imaju navedene sastavnice u identičnom postotku kao i sam indeks ili rade neku svoju kombinaciju kao i OTP indeksni koji kolo vodi na DLKV?

nigdje još nisam naišao na sastav fonda 7CRO (dionice i omjeri).

svi ETF-ovi koji se trguju vani su oko ove priče vrlo transparentni, a ovi ovdje eto nisu.

Ako repliciraju točan indeks, a čini se da da, onda i nema nekog prevelikog veselja za opte obzirom da ista ima samo 0,85% udjela u crobex10.

Ali obzirom na promet, očito se nekom jučer i danas ipak malo povećao apetit..

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StockValue
    • November 17, 2020 at 11:33 AM

Mogli bi ovi ETF-ovi biti dobra stvar i za tržište općenito ako privuku kapital ljudi koji nisu skloni riziku ulaganja u pojediničane dionice ali im je prihvatljivo ulaganje u index, odnosno crobex10. Posredno raste potražnja za dionicama u indexu

• StockValue
    • November 3, 2020 at 1:41 PM
    Quote from zlocesti

https://www.seebiz.eu/tvrtke/tele2-p…una-eura/244385

Tele2 promijenio ime u Telemach Hrvatska, najavljeno ulaganje od 230 milijuna eura | SEEbiz.eu

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi, tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska. Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini.

Uz investicije u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska, United Grupa uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita

Ne piše doduše ništa više od ovog

Možda predzadnji odlomak daje neke naznake širenja ako nisu mislili na općeniti rast..

Do kraja 2020. godine United Grupa imat će oko 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenika u sedam država. Trenutačno u Hrvatskoj zapošljava oko 950 zaposlenika i spremni su za daljnji rast.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StockValue
    • October 30, 2020 at 3:26 PM
    Quote from Parica

A lude burze...ludih ulagača...ovo na DLKV nisam dugo vidio...nezna se tko pije, a tko plaća:)

Da ga bar hoće udrit do 6,7kn da vratim prodano...

Baš nevjerojatno, ne znam jel ekipa nije skužila da je 50 mil jednokratnih rashoda ili o čemu se radi..

Obzirom na agresivnu prodaju tko zna..

• StockValue
    • October 28, 2020 at 1:56 PM

Objavljeno je izvješće..

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/432

• StockValue
    • October 23, 2020 at 10:47 PM
    Quote from mitkko
    Quote from StockValue

Kolega mitkko, što mislite na ovakav pogled i mogući razvoj situacije? simetrični trokut (nastavak pozitivnog trenda) uz pozitivnu divergenciju, za potvrdu naravno trebamo proboj prema gore.

Nije nikakva provokacija, inače cijenim Vaš rad i trud, a pogotovo nesebičnu podjelu znanja i mislim da se iz Vaših komentara može puno naučiti.

Naravno, znamo da TA nije čarobna kugla i ona pokazuje samo razne mogućnosti sa većom ili manjom vjerojatnosti.

Kolega StockValue, da, ovo je trokut. Pojasnit ću detaljnije u nastavku kako vidim razvoj stvari, ali prije toga moram dodatno pojasniti svoj prvi graf. Dakle, na ovom mom grafu sam naznačio nekoliko nepovoljnih okolnosti koje su mi dale za pravo da mislim da će cijena pasti. Prvo smo imali propad iz rising wedge-a koji se u prvom valu zaustavio točno na 50EMA nakon čega je cijena rasla i posustajala na vrlo malom volumenu (zadnja dva dana rasta je razlika između najniže i najviše cijene bio sve manji, uz isto tako sve manji volumen), i pri tome se istovremeno približavala vrhu lijevog ramena (tada sam uočio taj H&S pattern). Uz to se dalo primijetiti i da se formira potencijalni Adam&Eve top. Uz sve to, cijena kada pada, pada u valovima (isto kao i kada raste - Elliott), pa mi je bilo jasno da nakon ovog prvog propada iz rising wedge-a ćemo imati odbijanac (to smo vidjeli), ali i da ćemo imati još jedan propad - ABC korekcija (bilo standardna ili flat). Sve ovo kada zbrojiš, jasno je da je pad vrlo vjerojatan. Od tog vrha kada sam objavio graf smo vidjeli pad u dva dana od ukupno 6,5%. Da sam ovo shortao, sada bih sigurno uzeo profit i čekao da vidim kako će cijena reagirati na dnu H&S patterna, što koincidira sa ovim trokutom koji si nacrtao, ali i opet 50EMA te vrhom Ichimoku Clouda. Inače ne obrazlažem ovako detaljno svoje grafove i trejdove na forumu, ali evo, kada se već povela konstruktivna rasprava (u čemu uvijek volim sudjelovati), drago mi je da imam priliku obrazložiti svoj tijek misli. Dakle, za one koji ne razumiju TA, to nisu samo napamet crtkane linije na grafu i lista želja, već sve ima svoje zašto. Da je cijena i sutra opet nastavila padati, ponovo bih shortao i očekivao razinu oko 6,40-6,50, gdje je target rising wedge-a, 100EMA, dno Ichimoku Clouda, ali i prijašnji swing low. Tu bih opet uzeo profit i čekao da vidim kako će se stvari dalje razvijati. Ako bi i tu cijena nastavila padati to bi značilo da je pukao market structure i opet bih shortao i očekivao ovaj drugi target oko 5,0 kn, što je target Adam&Eve topa.

Sada da se vratimo na ovaj trokut. U nastavku sam stavio dugoročni daily graf, i možemo vidjeti da je još uvijek cijela struktura bullish. Cijena je iznad svih bitnih EMA, iznad Ichimokua, vidimo hidden bullish divergenciju na RSI i Stoch (pa i na MACD), A/D linija pokazuje akumulaciju, MACD histogram raste, a MACD je i dalje iznad 0. Ono što je i po meni također jako važno je da se cijena konsolidira u trokutu (što pojašnjava pad volumena i svih drugih indikatora). Opet, trokut može sa jednakom vjerojatnošću doživjeti i breakout i breakdown, ali sada ću objasniti zašto je ovaj trokut važan. Naime, prema Elliott Wave teoriji, cijena se u trokutu može konsolidirati samo u 4. valu impulsa (uz još neke slučajeve koji se ne mogu primijeniti na ovom grafu). Ako primjenimo Elliott metodu brojanja valova na ovom grafu, vrlo jasno se može vidjeti da bi ovo vrlo vjerojatno mogao biti upravo taj 4. val (na weekly grafu se ovo možda još i jasnije vidi). Na graf se može od dna (tamo od sredine ožujka) aplicirati shema Elliott impulsnog counta sa extended 3. valom. To znači da nakon konsolidacije u ovom trokutu ćemo vidjeti još jedan leg up, odnosno 5. završni val. Na grafu možemo vidjeti da bi ovo danas mogao biti zadnji (e) val konsolidacije u trokutu, nakon čega bismo trebali vidjeti rast do vrha trokuta, mali zastoj, proboj trokuta, retest, i onda bi to bila potvrda ovog trokuta i dobra sigurna zona zakupnju. Naravno, agresivni kupci skloniji riziku će već sada kupovati sa očekivanjem ovakvog scenarija, a stop-loss naloge će postaviti malo ispod ovog trokuta. Tako postavljena taktika omogućava veći prinos, ali i mogućnost da se aktivira stop-loss. Risk/reward je i u tom slučaju prilično dobar, tako da se isplati riskirati. Ja ovo sve promatram sa strane, ali i dalje chartiram za svoj gušt, to mi je hobi.

E sada, target 5. vala je opet nezgodno odrediti jer može biti nekoliko varijanti, pa zato trejder mora ili stalno biti uz kompjuter i pratiti situaciju, ili skejlati izlaz za slučaj da cijena ne dođe do predviđenog targeta. Pa da i ovo pojasnim - naime, kod impulsnog rasta sa extended 3. valom, 5. val je najčešće jednako dugačak kao i prvi val. Kako smo mi ovdje imali relativno kratak 1. val, to bi značilo da je u tom slučaju target oko 8,50 kn. Ali opet, s druge strane, ovdje u 4. valu vidimo konsolidaciju u trokutu, a u tom slučaju 5. val može ići i do targeta tog samog trokuta, što je oko 9,50 kn, a gdje je ujedno i prijašnja razina otpora.

Eto, toliko, nadam se da sam pomogao. Pozdrav!

EDIT: Ne znam jesam li dovoljno jasno naglasio poantu. Mislim da će cijena vrlo vjerojatno nastaviti prema gore, prema tom 5. valu. Ali istovremeno bih (da imamo mogućnost shorta) bio spreman, odnosno imao "game plan" i za mogućnost propada iz trokuta. Sve je stvar vjerojatnosti i spreman si za oba scenarija.

Display More

mitkko, hvala puno kolega na mišljenju i iscrpnom komentaru. Svaka čast!

Moje pitanje je bilo čisto u smjeru drugog mišljenja obzirom da je većina nekako najviše tipovala na pad..

I meni je ovo s Elliottovim valovima nekako išlo u smjeru trokuta s nastavkom dosadašnjeg trenda obzirom da bi u 4. valu trebao biti složeni obrazac.

Što će na kraju biti, to ćemo tek vidjeti:)

• StockValue
    • October 23, 2020 at 4:02 PM
    Quote from zlocesti

Mitkko zauzet:S

Ma jel' se to meni čini ili je divergencija negativna ?

A simetrical može i gore i dolje

skrivena pozitivna, nešto ovako..

Quote from naim

Upućeno je Mittku, ali preptostavljam da i ostali mogu izraziti misljenje.

Ovo ti je bas neizvjesna situacija. podJednaka je vjerojatnost i za gore i za dolje. Osobno znam sto bih ucinio u ovakvoj situaciji.... pod uvjetom da postoji dovoljna likvidnost.

Ma svima na raspravu:)

mitkko je profi tehničar pa čisto zato..

I zlocesti, naravno, da se ne naljuti;)

• StockValue
    • October 23, 2020 at 3:41 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Bolja varijanta je korekcija do cca 6,45 kn - tu je target klina, trendline, 100EMA i prijašnje dno. Crni scenarij je pad do cca 5,00 kn. Za početak pratimo prvi target i čekamo da vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni, sve dalje od toga je za sada predaleko za predviđati. U svakom slučaju - korekcija.

DLKV apdejt

Ako ovo ubrzo ne propadne, promijenit ću svoje mišljenje. Za sada i dalje mislim da su šanse da će prema dolje. Ovaj rast zadnjih dana mislim da je samo retest. Raste na nikakvom volumenu, a sada vidimo da se formira i potencijalni H&S. Da imamo mogućnost shorta, ovo bih shortao.

Kolega mitkko, što mislite na ovakav pogled i mogući razvoj situacije? simetrični trokut (nastavak pozitivnog trenda) uz pozitivnu divergenciju, za potvrdu naravno trebamo proboj prema gore.

Nije nikakva provokacija, inače cijenim Vaš rad i trud, a pogotovo nesebičnu podjelu znanja i mislim da se iz Vaših komentara može puno naučiti.

Naravno, znamo da TA nije čarobna kugla i ona pokazuje samo razne mogućnosti sa većom ili manjom vjerojatnosti.

• StockValue
    • October 8, 2020 at 10:13 AM

Nažalost imao sam i ja slično iskustvo sa takvim portalima kada sam tražio nešto za posao. Kao sve ima i sve možeš dobiti za neku relativno ok cijenu, a onda poslije vidiš da u biti to nije to jer su više neki općeniti podaci unutra ili da trebaš dodatno iskeširat za neki report.

autor, hvala u svakom slučaju na trudu i angažmanu..

• StockValue
    • October 8, 2020 at 9:32 AM

Kolega autor, gdje uplaćujemo? Može i revolut ili što već..

1. Privacy Policy
  2. Kontakt