Zaboravio si u algoritam ubaciti likvidnost. S solidnim povecanjem dobiti sto je neminovno, (to čak i ja vidim) polako raste likvidnost, a time i sigurnost malih dioničara što rezultira automatskim rastom cijene. A necemo spominjati jos i fondove koji takoder mogu donijeti ili odnijeti .... Tako da mislim da svakim novim FI cijena ide gore osim u slučaju agresivnog izlaza što sam vec naveo ... Sjetimo se razgovora na 3.5-4.5 kada sam maltene obecavao rast. Govorili su da je vec 3.5 velika cijena .... Eto, vidimo da je bila akcijska kako sam govorio .... Da je burza veca i sada bih obecavao duplanje cijene do godisnjeg FI ....
Upravo to. Sasvim je normalno da dionica korporacije koja je nedavno izašla iz gubitka pokazuje volatilnost. Investitori se još uvijek navikavaju da dionica ima potencijal, a špekulanti uslijed naglog rasta izlaze, jer misle sad će naglo pasti. Pravi pokazatelj je da je uprkos volatilnosti YTD rasla 60%. Odavno sam ja rekao, mnogi mi nisu vjerovali, da je ovo novi multibegger.