To je IPO. Tako je bilo i sa IG. Kad su izašli, prvi mjesec je padalo, da bi se poslije toga tečaj stabilizirao. To što ste napisali kaže na to da tržište treba novih mogućnosti. Svi se, više-manje vrtimo oko Končarovih kompanija. Diverzifikacija je uvijek dobrodošla.
IG sam sudjelovao i nakon sto su mi vratili višak sam još dokupio za taj resto novaca, ali Žito mi se na oko čini osjetno lošija investicija. Možda se varam ..... Što se tiče Končara i Dalekovoda to smo vec sve rekli, sada samo ubiremo plodove truda
Ja sam nekako uvjeren da je hrana manje elastična na krize od gradnje. Nemam u portfelju nikoga od prehranaša.. Uz to mi se sviđa njihov vertikalni poslovni model, ambicija da se šire i idu u nove akvizicije. Njima je ratarstvo baza za više oblike prerade, znači za višu dodanu vrijednost. Ovako se vidi da je marža ravnomjerno raspoređena po segmentima, što je za mene znak stabilnosti. Nema rupa koje se pokrivaju profitom iz drugih područja. Zaduženost pada, imaju svoju stočnu hranu s čim se amortizira cjenovna oscilacija. Osim toga uprkos padanju prihoda u zadnje 3 godine, što mi se ne sviđa, marža im je cijelo vrijeme rasla. Znači imaju proizvode neelastične na promjenu cijene ( moat). Još bi mogao pisati ali...dosta je.