Izvještaj ispod očekivanja.
Istine radi imali si 3,9M dodatnih poreznih troškova iz predthodnih perioda koje su knjižili u ovom tromjesečju.
Izvještaj ispod očekivanja.
Istine radi imali si 3,9M dodatnih poreznih troškova iz predthodnih perioda koje su knjižili u ovom tromjesečju.
I meni je draža ova velika likvidnost nego drastičan skok cijene, to dolazi narednih dana
Kako god, ne sjećam se da sam viđao (normalnog, ne sad neka blok transakcija) milijunski promet (od kad smo u EUR).
KODT i KODT2 skupa već preko miljun EUR. To mi je fora za vidjeti.
Morali bi ući i u Crobex10
Kako rastura ovaj KOEI, strava
Jaki sekularni trendovi elektrifikacije svakako pomažu.
Očekivano solidno https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…851c266300c.pdf
Imali su prošle godine u 2Q veliki tax break to treba uzeti u obzir.
Solidne marže i 10% rast prodaje. Ništa spektakularno, ali solidno.
Zarada po dionici u prvih 6 mjeseci je 103,08 eura.
Kako isplaćuju dividendu u iznosu od 30-40% dobiti to znači da smo već sada na 30,92-41,23 rangu. A imamo još pola godine.
Definitivno iznad svih mojih očekivanja
Uskoro će nam i izvješće.
Kakve rezultate očekujete?
Dijelite li optimizam uprave?Neki konkretniji plus bi mene razveselio.
Očekujem oko 50M prihoda i oko 2M dobiti
Dobrodošla promjena, za okretanje trenda.
Trebaju naći nekoga ko razumije tržište osiguranja u Italiji.
Fino troškove poslovanja drže pod kontrolom....kvartalna dobit porasla 22%
Polugodišnja je porasla 22%, kvartalna 15%. Ili griješim?
Prema trgovanju zadnjih dana očekuju se više nego pozitivna kvartalna izvješća.
Let the games begin
Vidjet ćemo da li kvartalni izvještaji mogu podići Crobex iznad 3000.
Zadnji put smo bili tamo prije 16 godina.
Ima i gore. Hajduk čeka titulu već 19 godina
https://eho.zse.hr//fileadmin/iss…17b05970547.pdf
Polugodišnji rezultat!
Povećanje neto imovine za 1,6 mil EUR u ovoj godini odnosno s 4,50 EUR na 5,04 EUR neto imovine po dionici. Tržišna cijena 2,54 EUR. Diskont 50%.
U portfelju međuostalim imaju KOEI i DLKV koji zasad bilježe značajan rast cijene dionice u 7. mjesecu.
Lp
Imali su na dan 31.12. 2023.
Da li i koliko sada imaju ne znamo.
Kad se neki fond trejda na 50% NAV-a onda to obično znači da ulažu u vrlo rizične instrumente ili da su jako netrasparentni.
Sve je to ljepo, ali kada dionica na dobru vijest ode u minus e to nikako nije dobro, nevezano za firmu. Uf a hbga
Imamo velikog prodavača koji je odlučio izaći po svaku cijenu tako da u ovom trenutku vijesti nemaju utjecaja na cijenu.
I kad je AZ izlazio iz KODT-a bili smo zakucani na 2000 kuna (270 eura) dok nisu prodali.
uzalud se tješite kolega! ima barem dvadesetak papira koji su dobrano dobrano potegli unatrag tri godine! u plus, ne u minus!!
a i neki debeli teški purani su poletjeli!
To ne znači da će se ista situacija ponoviti u naredne 3 godine.
Samo kažem da su prethodne 3 godine bile nepovoljne za sve proizvođače mrežne opreme i da to nije relevantan period za uspoređivanje istih sa ostatkom tržišta. Jednom kada se zalihe kod kupaca normaliziraju možemo ih uspoređivati sa ostatkom tržišta.
Koga zanima ima dosta o tome u 2Q conference callu Ericssona.
ERNT je kao dionica krepana mačka. Isplati se držati je samo onome koji ima dionice zbog dividende.
Trogodišnji pomak je je 10% ali u minus!
Trogodišnji prinos nije baš reprezentativan. Zbog korone i poroblema sa obskrbnim lancima došlo je do gomilanja zaliha mrežne opreme kod kupaca pa su u zadnje godine narudžbe bile manje.
Dakle ako računamo zadnje 3 godine krećemo od vremena kada su zalihe kod kupaca bile na nenormalno visokim razinama.
Trenutna cijena 100,40. Zaradili su za za dva tjedna 388000 eura.
Koliko vi ovdje trebate trejdati da budete 388K u plusu.
Meni nije još. ZABA
Sjelo i meni ZABA
Meni nije još. ZABA
Nije da se bunim na rast cijene, ima li neki razlog da je u par dana otislo sa 260 na 300 Eura?
Mozda se ocekuje nekakvo spektakularno izvjesce za nekoliko dana?
Mislim da je glavni razlog što se Erste mirovinac maknuo sa prodaje.
Vidjet ćemo uskoro izvještaj.
Nakon 5 dana pauze ponovo je krenuo prodavati.
Za dugoročne ulagače se uglavnom pokazalo kao dobra prilika kada mirovinci prodaju. Za kratkoročne trejdere i nije baš dobra vijest.
Nije da se bunim na rast cijene, ima li neki razlog da je u par dana otislo sa 260 na 300 Eura?
Mozda se ocekuje nekakvo spektakularno izvjesce za nekoliko dana?
Mislim da je glavni razlog što se Erste mirovinac maknuo sa prodaje.
Vidjet ćemo uskoro izvještaj.
Imam ERNT. Možda je pad povezan s rezultatima matice.
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/er…k-up-1033549701
Donekle je povezan. Operateri su u vrijeme korone kupovali velike količine opreme jer su se bojali problema sa dobavnim lancima. Imali su vrlo visoke zalihe i onda su jedno vrijeme smanjili kupnju mrežne opreme što je negativno utjecalo i na ERIC i na ERNT.
Iz izvještaja ERIC-a se vidi da se te zalihe postupno normaliziraju i zbog toga je dionica ERIC-a skočila nakon izvještaja. Ta normalizacija je najviše izražena u Sjevernoj Americi i ne znači da se isti trend može preslikati na tržišta gdje posluje ERNT.
Vidjet ćemo kakav će biti izvještaj ERNT-a 25.07.
Nažalost ova uprava nema naviku da podrobnije objasni trendove i očekivanja.