Ja sam dobio 65,93%
Posts by Gervonta
-
-
Da zadrže trend rasta iz 1H24 onda bi 2026. godine imali dobit dva puta veću od troškova poslovanja, što bi bilo nenormalno... I na ovakve dobiti bojim se da će doći do nekakvih intervencija HNB-a, na naknade u poslovanju.
Neto dobit veća od troškova poslovanja je vrhunski rezultat,a oni još to nadmašili.
Razultati su dobri, bolji nego što sam ja očekivao.
Jedino se ne slažem sa tvrdnjom gore "da se dobit povećava iz kvartala u kvartal". U zadnja dva kvartala dobit je niža nego u usporednim kvartalima predhodne godine.
-
Dakle ona prodaja od petka ispada najbesmislenija prodaja ikad. Izvješće dobro. Dobit se povećava iz kvartala u kvartal.
Ja vidim da je u 3Q24 dobit pala za 2% u odnosu na 3Q23, a u 4Q24 je pala 4,3% u odnosu na 4Q23.
Na godišnjoj razini je rasla, ali to je zahvaljujući 1H24.
Trend rasta dobiti je negativan.
-
Gorim od znatiželje kolika će biti neto dobit HPB za 2024 godinu.
Razmazila me divka za 2024. pa sam malo nestrpljiv ...
Mozda ima netko "kakvu brojku" za podijelit ,bit ću zahvalan
Sve preko 100M bi bio dobar rezultat.
-
Nijemci su upalili u bananu otkako su Zeleni i ljevičari preuzeli kontrolu. Imali su jeftinu energiju iz Rusije kao i 30% iz svojih nuklearki.
Genijalci nuklearke izgasili, sjeverni tok nestao. Pa-pa. Ostali u banani a Angela naručila milijune imigranata od kojih većina na socijali.
Pa eto sad zelene uvoze ugljen i plin brodovima. Cijela industrijau bananu zbog većih troškova. Povukli i veći dio Europe. Genijalci
Mislim da im je najveći problem usporavanje Kineske ekonomije jer su tamo izvozili masu robe.
-
...kao i većina dionica koja na inozemnim tržištima rastu do P/E 80-200
Teška magla. Ni kriptovalute im nisu ravne. Ali neka. Naše je samo zajahati val i uzeti paricu.
Eps mozda ode na 2 EUR/dionica
Trebala bi dobit u zadnjem kvartalu biti 54M. To nisu nikada napravili, ni blizu. Oko 1,8 eura po dionici bi mogli.
-
Ovdje se postavljanje pitanje, što je uzrok ovakvom naglom rastu cijene.
Je li to samo brutalna kupnja dionica od strane HT-a ili nešto drugo?
Sad imaju 617,5 tisuća komada, trenutno 6 pozicija u Top10. U gornjem postu, prije skoro mjesec dana, je bilo skoro 300 tisuća komada manje.
Dobit u 2022-oj je bila 87 milijuna. U prvih 9M 2024 je 102M s time da imaju i jednokratni otpis od 4,5M u prvom kvartalu.
-
Zna li tko što je s ovom dionicom?
Rezultati su po meni bili solidni, ali vidim da ništa ne može pomoći da se dionica pomakne (povlaštena), već naprotiv, mic po mic curi.
Ima li tko kakvih informacija zašto bi to mogao biti slučaj?
Ja sam primjetio da svake godine u zadnja 3 mjeseca kalendarske godine dionica ADRS-a gubi vrijednost. Ne znam zašto.
-
Mene zanima jedna druga stvar, ako netko može pomoći kakvim suvislim odgovorom..
Po onome što se prikazuje na portalu mojedionice rezultat je sljedeći (cca, zadnjih 3 g):
2022.: Prihodi od prodaje (PP): 110 Meur; Neto dobit (ND): 6,7 Meur
2023.: Prihodi od prodaje (PP): 142,8 Meur; Neto dobit (ND): 0,8 Meur
2024.: Prihodi od prodaje (PP): 168,2 Meur; Neto dobit (ND): 1,1 Meur
Znači ispada dosta loša profitabilnost. NPM marža se kreće 0,7 - 5,7 %
Zašto je marža tako loša?
Zato što većina prihoda dolazi od prodaje Microsoftovih licenci.
-
Interesantna informacija iz izvješća.
Zbog povećanog zagrijavanja mora dolazi do povećanog pomora ribe u Jadranskom Moru.
-
Mogli su, ali nisu evo nas na 274 nadam se da sljedeći tjedan napadamo 290
Ako Fi bude ok, budemo...ako ne bude, eto nas nazad na 250€.
Ako dobit bude iznad 18M to će biti dobro
-
kakvo vam je misljenje o INTELU. hoce li uhvatit korak s ostalima u AI ?
cini mi se jeftin al da mi ne bude preskup na kraju.
Mislim da su puno bolje šanse da AMD stigne NVDA
-
Država i cilja da klijenti pobjegnu u druge banke. U ovom slučaju HPB.
Ali upitno je koliko će ljudi prijeći. Ipak smo mi kao narod dosta lijeni 😅
Nismo lijeni nego smo inertni, teško se mjenjamo. Mislim većina.
-
Nitko ne komentira izvještaj? Malo su me razočarali🥲. Ali bitno da bi si oni bonuse dijelili😡!
3Q2023 je bio jedan od najboljih ikada tako da ga je bilo teško dostići. Ovaj rezultat je neka njihova realnost u ovom trenutku. Očekujem neto dobiti u 2024 da bude oko 12 eura po dionici. Dividenda ne bi trebala biti ispod 5 eura.
Za nešto bolje će vjerojatno trebati da Ericsson/ERNT ponude neka AI riješenja.
-
"Širenjem prodajne mreže na globalnoj razini ujedno znači i sustavno širenje proizvodnih kapaciteta u segmentu transformatora, koji su prema trenutnim tržišnim trendovima najkonkurentniji segment Končarovog poslovnog portfelja."
Na proširenju kapaciteta se već radi. Trebali bi početi raditi u četvrtom kvartalu slijedeće godine.
-
Ja vjerujem da će i kineske tvornice koje se otvaraju u našoj blizini trebati neke plastične dijelove koje će biti neisplativo prevoziti na velike udaljenosti. Možda je i tu šansa za AD?
Čak i nije toliki problem cijena transporta koliko carine. Da ne bi plaćali carine određeni postotak sadržaja automobila mora biti proizveden domicilno. Najvjerojatnija opcija je da će kineski proizvođači dijelova doći u EU.
Ko radi plastiku za MG?
-
Ja vjerujem da ce preživio https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…jZiIm4iwHe8Zr6w
Dugoročno konkurencija je dobra stvar.
Kineska industrija automobila je puno brže napredovala od kada je Tesla došao u Kinu.
-
Nešto mi govori da bi treći kvartal mogao polučiti izvrsnim rezultatima
Treći kvartal im je obično najači. Međutim mislim da će marže biti manje nego u 3Q2023 jer su kamatne stope pale. Usporedivo tromjesečje prošle godine je bilo fantastično. Ako ponove istu profitabilnost to će biti veliki uspjeh.
-
-