Interesantna informacija iz izvješća.
Zbog povećanog zagrijavanja mora dolazi do povećanog pomora ribe u Jadranskom Moru.
Interesantna informacija iz izvješća.
Zbog povećanog zagrijavanja mora dolazi do povećanog pomora ribe u Jadranskom Moru.
Mogli su, ali nisu evo nas na 274 nadam se da sljedeći tjedan napadamo 290
Ako Fi bude ok, budemo...ako ne bude, eto nas nazad na 250€.
Ako dobit bude iznad 18M to će biti dobro
kakvo vam je misljenje o INTELU. hoce li uhvatit korak s ostalima u AI ?
cini mi se jeftin al da mi ne bude preskup na kraju.
Mislim da su puno bolje šanse da AMD stigne NVDA
Država i cilja da klijenti pobjegnu u druge banke. U ovom slučaju HPB.
Ali upitno je koliko će ljudi prijeći. Ipak smo mi kao narod dosta lijeni 😅
Nismo lijeni nego smo inertni, teško se mjenjamo. Mislim većina.
Nitko ne komentira izvještaj? Malo su me razočarali🥲. Ali bitno da bi si oni bonuse dijelili😡!
3Q2023 je bio jedan od najboljih ikada tako da ga je bilo teško dostići. Ovaj rezultat je neka njihova realnost u ovom trenutku. Očekujem neto dobiti u 2024 da bude oko 12 eura po dionici. Dividenda ne bi trebala biti ispod 5 eura.
Za nešto bolje će vjerojatno trebati da Ericsson/ERNT ponude neka AI riješenja.
"Širenjem prodajne mreže na globalnoj razini ujedno znači i sustavno širenje proizvodnih kapaciteta u segmentu transformatora, koji su prema trenutnim tržišnim trendovima najkonkurentniji segment Končarovog poslovnog portfelja."
Na proširenju kapaciteta se već radi. Trebali bi početi raditi u četvrtom kvartalu slijedeće godine.
Ja vjerujem da će i kineske tvornice koje se otvaraju u našoj blizini trebati neke plastične dijelove koje će biti neisplativo prevoziti na velike udaljenosti. Možda je i tu šansa za AD?
Čak i nije toliki problem cijena transporta koliko carine. Da ne bi plaćali carine određeni postotak sadržaja automobila mora biti proizveden domicilno. Najvjerojatnija opcija je da će kineski proizvođači dijelova doći u EU.
Ko radi plastiku za MG?
Ja vjerujem da ce preživio https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…jZiIm4iwHe8Zr6w
Dugoročno konkurencija je dobra stvar.
Kineska industrija automobila je puno brže napredovala od kada je Tesla došao u Kinu.
Nešto mi govori da bi treći kvartal mogao polučiti izvrsnim rezultatima
Treći kvartal im je obično najači. Međutim mislim da će marže biti manje nego u 3Q2023 jer su kamatne stope pale. Usporedivo tromjesečje prošle godine je bilo fantastično. Ako ponove istu profitabilnost to će biti veliki uspjeh.
Možda se nisam pravilno izrazio. Cijena sigurno nije visoka, ali na tržištu gdje nema fragmentirane kupovine je iznos 1.700 € po dionici puno, posebno za retail investitore, ukoliko su oni izdavatelju bitni. Zato smatram da bi z denominacijom, npr 1700 € =100 dionica po 17 €, cijenu dionice učinili pristupačnijom i promet bi se sigurno povećao.
Split bi definitivno bila dobra stvar i povećao bi interes retail investitora.
Gervonta A zašto im onda nudimo pomoć,makar malu, za sektor u kojem su oni u izobilju?
Energetika nisu samo transformatori, moguće da im treba nekih generatora ili neke druge komponente sustava koje ne proizvode.
Čitam da je AP u Ukrajini i obećao dati 4 m.€ za obnovu energetike. Zar nije mogao dati taj novac njima pa neka oni pošalju opreme u toj protuvrijednosti.Reklama za kad tad nadolazeća vremena. Ali, možda ima premalo savjetmika, a treba i misliti.
Bilo je jednom na skupštini pitanje o prodaji transformatora u Ukrajinu, mislim 2022-e. Bartul je rekao da je Ukrajina veliki proizvođač transformatora i da su prije sukoba izvozili puno u Rusiju. Tako da on ne vidi tamo priliku.
Ako dosegnu 95% ponudom za preuzimanje onda istiskivanje ne mogu provest po cijeni manjoj od one u ponudi za preuzimanje. Tako kažu u zakonu o preuzimanju dioničkih...
Mislim da su jako daleko od 95%
Procitajte prospekt pa cete vidjeti da je ovo vec treci krug. Vec nakon jedne godine i dvije godine su isto bile slicne stimulacije za drzanje dionica. Pa je u medjuvremenu dionica narasla. Takodjer i nakon dvije godine drzanja kad je istjecala porezna obaveza za placanje poreza kod prodaje takodjer se nista nije znacajno desilo nego je dionica kontinuirano rasla u odnosu na IPO i to u ogromnim postotcima.
U mjesec dana nakon isteka porezne obveze dionica je pala sa 51 na 47 eura. Ne sjećam se da li je bio još kakav razlog za prodaju u tom periodu. Možda su Pivci izlazili.
Ovaj put čini mi se da će PBZ/CO mirovinac kupovati na ovim razinama. Prodaju ERNT već mjesecima tako da sredstva nisu problem.
Kada završava ESOP?
mislim da je kraj 9 mj to to. Onda od 10 mj krece prodaja, pa vidimo kuda vozi ovaj vlak.
23.09.2021su izašli na burzu. Ako je lock-up 3 godine onda je to 24.09.2024.
S druge strane ako mirovinac kupuje od uprave po 50, vjerojatno će kupovati i od zaposlenika po 45 ili možda isto po 50. Tako da ne mora značiti da će kraj ESOP-a imati utjecaja na cijenu.
Otvorila im se prilika da prodaju veće količine bez puno komplikacija i utjecaja na cijenu na burzi.
Vjerojatno mirovinci kupuju za svoje razne fondove.
ili sada čekaju da završava ESOP, pa bude krenula prodaja od Spanovaca, pa cijena padne pa oni kupe kasnije kada ode na 40 €.
Kada završava ESOP?
Znači imat ćemo lijep rast profitne marže
Pitanje je koliko su im rasli rashodi.
Profitna marža bi trebala rasti kada ti tramvaji budu u pogonu i kada se budu servisirali. Marža od servisa je značajno viša nego od prodaje.