Uuuuu koliko je ekipe ušlo na Podravku na preko 140€, boli i gledat...
Baš gledam, fin nalog prošao. Da mesari ne izlaze van hm hm
Uuuuu koliko je ekipe ušlo na Podravku na preko 140€, boli i gledat...
Baš gledam, fin nalog prošao. Da mesari ne izlaze van hm hm
Gledam promet i transakcije po dionicama. Ništa strašno crobex bi potonu svakako obzirom na ovogodišnji rast pojedinih sastavnica u istom za koje je prirodno očekivati korekciju.. , standardno niska likvidnost na ZSE, dodatno pridonosi negativnom prikazu.
U našem crony kapitalizmu, gdje se posluje po babi i stričevima a ne ekonomski, burza je suvišna institucija...
Ma sve si rekao. Mora postojati ali nema nekog smisla niti svrhe u cilju sta je namjena.
Nikakvo iznenađenje.
Za burzu je potrebno iskustvo, znanje, strpljenje i sreća.
Ovo mladih šta je ostalo, niti ima strpljenja niti volje za učenjem, a niti imaju kapitala da bi ulagali.
Kladuša je brza, iako treba znanja i analize, ali uz pivicu na zidiću sve je lakše.
Jutro, zanimljiva rasprava pa evo da napišem koji redak.
Za bilo kakve promjene treba se stvoriti kritična masa gradjana birača koje nažalost nema.
Izlaznost na izbore je niska, šta znači da je stanovništvu joko dobro ili su nezainteresirani.
Mladji obrazovani koji bi trebali biti nosioci budućeg razvoja društva uglavnom su se razišli po svijetu i ni na kraj pameti im se nije baviti politikom.
HDZ i SDP kao dvije najjače stranke imaju svoju stranačku vojsku koja bez razmišljanja glasa, a i izdašne izvore financiranja.
Sve ostale lokalne stranke su na marginama i prisiljene su koalirati.
Nažalost ni u jednoj manjoj stranci nema potencijala kandidata po iskustvu, stručnosti pa recimo i karizmi da bi mogao voditi vladu.
Sva ova opozicija, osim možda SDP, puno zuji ali malo meda nosi.
Ali dobro predizborna godina je pred nama, politička scena će se razbistriti, a mi ćemo valjda biti pametniji.
O čemu vas dva, čiji je rata jač ili tko ima veći
gdje si vidio taj info? može link?
Jutros sam čitao, mislim da je na T portalu ili Dnevno
Roki, tradicionalno jedna od naj tromijih dionica. Svoje vremenom su imali toliko novca na računu da su mogli osnovati banku, isplaćivali su mizeriju od dividende a zgrćali novac od prerade duhana.
Svima je bilo super osim malim dioničarima, jer je uprava medjusobno dijelila dionice koje su prodavali na burzi kupci se čudili šta i zašto.
Ma ima toga svugdje ali adria kao neki novčani fond.
Sve je ovo dobro, ali ako nastavi trend četvrtak i petak neće više biti do smijeha.
Za vikend analize a u ponedjeljak daj šta daš.
Ah ta burza..
Dokupio HPB, Kupio SPAN
Hm, sve neki početnici poceli braniti dionicu sa nekim subjektivnom stručnim analizama.
Ili dokap propada, a ni vozarine ne idu na korito.
A dolazi i Fi, pa opet neke godine pa svašta.
Kada brodari rade sve ostalo ima nade.
Jedan od onih dana kada burza ima Pms
Display MoreNervira me kak se manipulira kad imas love.
Nekidan vidim na sve strane objave da je neki bogatun ulozio 1,5 milijardu dolara u short u americi i sad se time hvali na sve vijesti i biznis portale. I logicno ovce ga posmu slijediti i prodavati jer on je vidoviti milan..i sve ide dole njemu na ruku.... i opet ce on ispasti stvarno vidoviti i zaraditi na ovcama..
mislim da precijenjujete ulogu, doprinos a pogotovo financijsku polugu (pojedinačnog) investitora
pa makar on bio i gdin The Big Short
nitko ne može sam ljuljati cijeli market, to je preogromno
dionicu svakako može, pa kad recimo Buffett kupuje OXY na $58 onda ste tu imali sigurni oslonac i priliku kupovati s njim, po toj cijeni
ali čak ni on ne može gurati market gdje/kud želi
Oh i te kako može.
Ne dugoročno ali može.
Na burzi kao zse, ali tu neće jer Nezna da i postoji.
Ovdje sa par stotina sve možeš. A pogotovo ako se umrežiti.
Naslov iz večernjeg
Opet se lijepo puni škver nakon ljetne stanke. Došli čak dva nova broda, jedan chemical tanker i jedan kontejneraš.
Mogli bi imati još jedan solidan kvartal, s obzirom na dosadašnje poslove i ove nove dolaske.
Jeli zna neko ako je još ona kraljevska jahta u škveru? To im je najveći posao u zadnjih par godina...
Jahta ostaje do daljnjeg. Biti ce dokova na na DOKU 5 kada stigne naručena oprema, najvjerojatnije ne ide u Dansku na završno ušminkavanje i opremanje.
Ali otom potom
Pričam općenito. Uletio sa novim nikom pred 5 mjeseci i sada si napametniji.
I ja imam BZJK I CEBA pa, pa šta. Sjećaš li se?
Lynx.. Ma čuj nema dionice, nema teme di ti ne tipkaš i sve nešto u superlativima potkepljeno nekakvim crtežima i analizama.
Ali daj jbga neko mora izgubiti da bi netko zaradio, ali di ovdi?
Jel postoji još neka burza na svijetu na čiji index ovoliko utječe trgovanje Mesne industrije ?
Izvini peduhtri si me.
Na osnovu cega crbex cca 1 % u plusu.
SPAN i Podr. Hebo sve kada mesari kroje kožu.
Reži i bježi.
Ne znam, ali zvuči mi kao da previše histerizirate oko kratkoročnih kretanja cijena. Mene ne bi puno iznenadilo niti zabrinulo da moje dionice tako odrade par dana pada od 7 % jer sam dovoljno uvjeren u njihovu vrijednost.
Ako odzumirate vidite da je dionica u lijepom plusu pa je pričati o nekom padu bezveze. Dokle god se ne poništi vodstvo iznad CROBEX-a kroz te sad skoro 2 godine nema tu nekog pada, nego prije će biti “nevjerojatan rast” (za kojeg dioničari možda imaju objašnjenje).
Trebate se držati vlastitih analiza vrijednosti i ne dati se uznemiriti tržišnim kretanjima.
Savršeno. Upravo to.
Ovu 'dramu' pratim uz kokice. Ne vidim razlog za prodaju.
Ma daj, cca SPAN je skliznu za cca 15 eura, možda godinu dana izgubljenih u investiranju u samo 3 dana.
Pa zar nije cilj ulagati, zaraditi i sačuvati dobit.
Dobar tek.
Moguće da Pivci do kraja idu van, kapitaliziraju dobit i to je to, ionako nemaju tako puno unutra.
Svojedobno su bili "podmetnuli" leđa na Atlantskoj kada je trebalo držati cijenu tako da su s njima sve kombinacije moguće...uz lošije izvješće od očekivanja i prodaju drugih aktera i cijena je tu gdje je.
Moguće da idu skroz van ali tako agresivno jako je čudno. Bacili su grudu izazvali lavinu, šta više govori o snazi dioničara u istoj.
SPAN u Fi nije prikazano minus, manju dobit je objasnio. Ako zaposli 300 djelatnika valjda imaš razloga.
Nije sve u fundamentima i tehnikama crtanja, ovdje je na snazi psihologija a strah je prisutan.