Velike ambicije i mršavi rezultati ZSE-a
Kronologija pada: od 300 dionica kojima se trgovalo 2008. ta se brojka lani spustila na samo 85
www.vecernji.hr
A malo za pročitati mada sve to znamo
A malo za pročitati mada sve to znamo
Zašto misliš da je malo ljudi primijetilo, a.?Pa svi smo valjda pismeni i znamo elementarnu matiku
Poslati ću ponudu za animatora na bazenu
E da, burza gore, dole crtaj,
računaju, istražuj, analiziraj.
Zanimljivo ali nimalo lako.
Svako vrijeme nosi svoje izazove i nadanja.
2007 - 2008 raspad globalnoga tržišta kapitala izazvan ekonomskim razlozima u americi. Index
su padali po 3 - 4%dnevno.
Realno i cjene dionica su bile u oblacima. Gradjanstvo je ulagalo u inv. fondove a oni kupovali već precijenjene dionice koje više niti ne kotiraju na burzi. (ni ja nisam bio iznimka). Kao mlad i neiskusan ulagač mislio sam da je samo nebo granica..
Skupa škola. Sjećam se pada crobex od 7 % na dan kada je
Sanader podnio ostavku na mjesto premjera uff uff. Srećom nisam uspio ništa prodati jer nisam stizao raditi promjene na nalozima koliko je cijena padala.
COVID, globalna pandemija koju nisam u početku ozbiljno shvatio, i teško je bilo procijeniti utjecaj na gospodarstvo. Tko je izašao van prije super je prošao.
U zadnje vrijeme imamo ratove, globalnu nestabilnost, energetske i političke krize.
A mi i dalje trgujemo, kupujemo, prodajemo a zašto.
Zato što volimo ovo šta radimo, zato što smo previše vremena
proveli na burzi stekli iskustvo i neko znanje da bi se toga odrekli.
Burza vječiti sukob optimista i pesimista, mislim da jedni i drugi imaju dobre argumente. I sam se svakodnevno preispitujm na čijoj sam strani ali
trend je moj prijatelj i sada ga koristim koliko mogu.
Sretno svima, bravo za Končar heroja
Dionice Končar grupe i HPB podigli index preko 1%.
Čestitke svim herojima.
A izgleda da ih je dosta pročitalo FI, odlučilo izać i zalupit vratima. Nevjerujem da je ovo bio samo fond.
Da slažem se. Fond nije sigurno. U zadnjih par mjeseci se skupilo puno trjdera OČEKIVAJUĆI izlazak fonda i vatromet izvješće. Fond je na kraju a i trejderi neće ulaziti jer nema tu dobiti. Sve se uredno pokupilo danas do 200 e.
Izzy game, I love thise game
Ako netko nije pročitao.
He, ne razumijem ovo nabacivanje oko dobiti.
Izvješće je za par dana, a sve upućuje da bi trebalo biti dobro a pogotovo dobro godišnje.
Molim znalce za pojasne ovo odluku. Hvala
He he, svi smo u istom kokošinkcu
Neću kuhati, neću prat. Odoh na pivu
ka veleposlanica posjetila riječko brodogradilište Viktor Lenac
Hina
18:26, 12. veljače 2024.
Američka veleposlanica posjetila riječko brodogradilište Viktor Lenac
FOTO: PIXSELL/NEL PAVLETIC
NOVA američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes danas je posjetila Brodogradilište Viktor Lenac, koje s Američkom ratnom mornaricom ostvaruje dugogodišnju i uspješnu suradnju.
Brodogradilište Viktor Lenac već dva desetljeća surađuje s Američkom ratnom mornaricom te su mnogi američki ratni brodovi u kostrenskom brodogradilištu bili na remontu ili popravku, a trenutno je na remontu brod "Yuma".
"Suradnja je iznimna"
Jasno mi je ja zašto se Viktor Lenac smatra zlatnim standardom brodogradilišta na Jadranu, kazala je veleposlanica Rayes u izjavi novinarima tijekom posjeta kostrenskom brodogradilištu.
Po njenim riječima, dvadesetogodišnja suradnja Viktora Lenca i Američke ratne mornarice donosi brojne uzajamne koristi u postojećem partnerstvu.
Suradnja je iznimna, ostvareno partnerstvo poboljšava sigurnost svake od zemalja te je važno i za razvoj lokalnog gospodarstva, rekla je Rayes.
Članica Uprave Brodogradilišta Viktora Lenca i izvršna direktorica Sandra Uzelac izjavila je da su počašćeni posjetom nove američke veleposlanice na početku njena mandata u Hrvatskoj te da Lenac ima odlične odnose s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj
Uglavnom već, obradjena tema.
I ove godine će banke imati vanredna prinose, ni krive ni dužne.
Lako tako zaposli novac a ti uživaš i čekaš
Hvala Driver, mislio sam da EP ima manje dionica ali nije to tako bitno.
Mislim da neće prodavati po ovoj cijeni, najvjerojatnije više, oko 215, ali ni to nije bitno ako mislimo da kupujemo dionicu po povoljnoj cijeni.
Nema garancije da će fond baš sve prodati.
Svi skupa ćemo biti pametniji nakon nadolazećih FI, pa ćemo znati dali je ovo bila prilika ili neprilika.
Bravo za dioničare Zabe, nakon mrcvarenja na 12 e. Ljep rast pred izvješće i objavu dividende.
Hpb - svaki komentar je suvišan.
Ehh, a šta ti misliš? Po grfu mislim da nece nikuda, spred se stišće a isti može dugo trajati izmedju.
Hm, nakon svega još uvijek vruće.
Pa graf je zanimljiv pattern zna bit reversal, stockastic na dnu u okretu, adx stidljivo pokazuje moguci trend, fundamentalno zatvaranje psn daje razlog barem za privremeno dno pa sad izvjesca ce rec svoje na kraju
Hvala, ma zanemari moju objavu
Zanimljiv descending triangle kod IGH na mjesecnom grafu, da li ovo zakljucenje PSN-a moze dovesti do pomaka na 40-50 eurica ?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Ehh, a šta ti misliš? Po grfu mislim da nece nikuda, spred se stišće a isti može dugo trajati izmedju.
Hm, nakon svega još uvijek vruće.
Pogled sa druge strane ulice.
Da li ima šta novo u vezi sa bilbijom -- da li misli prodati ili ne
Nije važno oće ili neće.
Sigurno zna šta većina Nezna i sigurno neće izaći bez nekog dogovora za njega pozitivnog.
Gledaj svoje gaće i sam ih kroji
Treba uzeti u obzir da je danas do sada protrgovano preko 1700 dionica, a nije još puno ostalo.
Odokativnom metodom Pi x oko, a uvidom u naloge trgovanja na ZSE fond je lakši za cca 1000 kom (Vjerovatno i više).
Nije da me nešto previše muči njegova prodaja i koliko ima, nego šta nije proso po bidu do 200.
Kada je moga ispod 195 pa ovu siću je mnogo zadovoljiti nas male sitnog zuba.
-HPB po 190€ u petak(imam ga previše, previše)
+ERNT po 212 € (danas)
Eh HPB, isto čamim čekajući ali ga imam baš puno i nedam ga na ovim cijenama osi apoxolpse.
Ernt zadnji dokap u petak na 209.
Čujemo se za 10 mjeseci. Idemo na kavu ili na janjetinu