Medo brunda iza brda i jako je gladan. Hrane ima u izobilju ( inflacija, rat, energetska kriza, rast kamata, globalna neizvjesnost).
Samo razmišljam na glas u ovo kišno jutro u gradu koji teče.
Medo brunda iza brda i jako je gladan. Hrane ima u izobilju ( inflacija, rat, energetska kriza, rast kamata, globalna neizvjesnost).
Samo razmišljam na glas u ovo kišno jutro u gradu koji teče.
Display MoreMa ne razumijem zašto ne želiš opet ulaziti. Nema u trgovanju dionicama želja i pozdrava ako misliš da će uslijediti rast treba kupiti pogotovo kada svi indikatori ukazuju na pozitivan smjer. Jedini je problem šta se ne može kupiti veća količina bez osjetnog dizanja cijene.
Rekao bi kolega promatramo.
Dvije godine sam bio u ovoj dionici, s većom ili manjom količinom. Dvije godine sam čekao rast i iskreno, potrošio sam zalihe strpljenja. Ni prva ni zadnja dionica na kojoj mi se to dogodilo.
A ponovo ulaziti na razini na kojoj bih je, da je imam, jako rado prodao... toliko sebe baš ne mrzim. 😁
Kao što rekoh - dugo pratim dionicu. Pažljivo s očekivanjima i targetima.
Sretno.
Razumijem te ja, većini je strpljenje problem.
Na Tpng je trend jasan i nebi trebalo biti vlakića, sve se zna , brodovi, linije, nosivost i cijena prevoza.
embargo na uvoz za EU iz Rusije dodatni vjetar.
I meni baca na taj zaključak.
Ja sam se nedavno riješio ove dionice i sad samo ljubomorno promatram. Mislim da je situacija napokon zrela za rast, ali ne želim opet ulaziti.
Ma ne razumijem zašto ne želiš opet ulaziti. Nema u trgovanju dionicama želja i pozdrava ako misliš da će uslijediti rast treba kupiti pogotovo kada svi indikatori ukazuju na pozitivan smjer. Jedini je problem šta se ne može kupiti veća količina bez osjetnog dizanja cijene.
Rekao bi kolega promatramo.
https://www.poslovni.hr/kompanije/sunc…dionica-4279226
https://lidermedia.hr/poslovna-scena…una-kuna-135970
I kad se pogleda koja je cijena postignuta, dali su turisti jeftini ili skupi ?
https://www.companywall.hr/tvrtka/eagle-h…te-doo/MMLEYx5R
Evo pa se moze javit tvrtci da su preplatili sunce te da se u turizam ne isplati ulagat
Ma, glupost. Ne stavlhat se u isti koš. Nije ti baš tako jednostavno
Burza nekretnine ima nekih poveznica sa burzom dionica. Imati viziju, informaciju, puno više gotovine i strpljenja. Vrijednost teško gubi osim elementarne nepogode i rata. Kupiti teren i 15 km od Np Plitvice suho zlato. Za nekretnine treba puno više gotovine i jaja u istoj košari. Svaka čast kolegi.
Display MoreDisplay Moremozemo i reci da je tpng na neki nacin hedge protiv rata jer upravo je rat inicirao jaci rast vozarina prije nego bi se to nekad kasnije dogodilo redovnim putem,u 2H ili krajem 2022 ili poč 2023.
imamo novonastalu situaciju koja se moze ispuhati ako rat stane ali i dalje bi ostala podrska u niskom OB i rastućem oil demandu koji opet ima problem sa oil supllyem na kratki rok.
bez rata trenutno nije bas tako sjajno ali se ide u tom smjeru i jedan od scenarija je i odličan rasplet u 2023-2024,sa mogućnosću/izglednošću kojeg koraka nazad na putu UP.
ako stane rat tada ćemo više profitirati na drugima pa su tankeri korak u smjeru zauzimanja mudre win-win pozicije.
za strpljive investitore ovo je dobar risk/reward,tu i sebe ubrajam pa je jasno da sam IN.
to nešto ruši potpunu objektivnost ali računam i da ce srednji scenarij meni biti zadovoljavajući.
kako je krenulo od 2010. i kako me prati sreća :),možda i ovdje najbolji scenarij
svima nama po našem izboru .)
i rezime sigurno neće izostati s moje strane.
lajkam rezimee ili ne lajkam čekanje rezimea:)
mislim da ću uskoro ugasiti ekran i da je to najbolji izbor u ovom slučaju,da nebi prerano dosao u iskušenje
možda i griješim,nebi bilo....
Slozio bih se u potpunosti, ovo je bas to, hedge protiv rata. Dodao bih samo da i u slucaju da eventualno vec sutra rat zavrsi, ove disrupcije opskrbnih lanaca ce jos dugo potrajati... Rusija ce biti jos dugo nakon toga na crnoj listi. Ovo sto se trenutno dogadja su tektonske promjene i ne cini mi se da ce se tako skoro smiriti.
Nažalost, ali si u pravu. Daj bože volje da rat stane ali ogroman je poremećaj u svim granama gospodarstva EU., a shodno tome i rastst cijena i transport energenta.
Anna iskipala 823 komada.
Ostalo joj još 3.327 kom.
Pratimo tijek iskipavanja!
Kolegice Ivana, je li to suza radosnica?
Ah. Mogla je i na 13000 kn, bez problema. Toliko o dugoročnom ulaganju.
Ako svi zarađujete, a čitam da zarađujete, tko je spušio lovu ?
Burza je minus zero game
Ja sam spušio.
He he, zloćka odlično pitanje. Svi pametni, ne kažem da nema srećkovića ali ali,. Nisam kupio niti prodao ništa cca zadnjih 5 mjeseci, a da imam oscilacija onoo ufff. Ma lako se igrati sa nekoliko desetaka tisuća kuna ali nešto ozbiljnije samo pogledam i jbga .
Ako svi zarađujete, a čitam da zarađujete, tko je spušio lovu ?
Burza je minus zero game
Ja sam spušio.
Sigurno ste vidjeli ali eto 1071.
Uzalud nam trud igrači
Ha, drži gaće ako su ostale barem na štapu ako nisu drži štap.
Trenutno je sigurno da baš ništa nije sigurno.
Tek sljde padovi, burze padaju svakodnevno nakon vijesti, bez obzira na trenutnu vrijednost i kap. Ali svi gube i nažalost ide daljnji pad indexa.
Žao mi dionicama adpl. Ni krivi izgubili.
Idemo dalje pamet u glavu
Kolege ma dali razumjet potencijalnu nezgodu, prijetnju. Prijeti se nuklearnim ratom. Usporedbe un
Iexa i opcija nisu održive.
Pitanje, oce li putin odustati od agresije? : hoće li nato i većina mirno gledati na pretnje.
Teško onom ko ne razumije.
Prek 20 % u tri dana
Svi znaju i mudro šute. Nikakav komentar na cijenu indexa.
Sigurno nije dobro.
Zloćkice, ljepo. Ali nije biti ce
Iznos za banku, nebitan.
Vjerovatno je imao Vip statutus.
U margini colu, Dodaj dioninice na naš skrbnički ili novčano nadoplatu dogovoreni iznos.
Jedino ako je vikend pa ti jave u petak i prijenos nije moguće izvesti.
Ma sve skupa nebitno za HPB.
Nakon objave Fi lagani rast i onda rasprodaja. Velik promet rasipanje po kupnji koda nema sutra, ovako nešto se rijetko vidi.
Mislim da su pucali margin poslje 13 sati, sipalo se do kuda ide.
Hm, ako na otvaranju za vlada panika i oni koju su danas kupovali krenu drhtati slijedi današnji scenarij, nažalost uz pad vozarina.
Brodovi se nisu potopili, malo manje zaradjuju i Atlantska neće propasti da bi dionica ovako potonula.
Današnjim kupcima sretno a budućima pametno.
Nemam dionicu, samo razmišljam na glas
Hugh, svaki komentar suvišan.
Delite.
Odmak od teme ali svako zanimljiva rasprava, nazalost nisam pratio a sada je bez veze quotat.
Ulaganje na tržištima kapitala nije štednja niti novac bez motike, ima tu puno iskustva, promišljanja, taktike a bome i nesanih noći (ovisno o izloženosti, riziku u poziciji).
Najbolja štednja su svoje vremenom bile stambene štedionica uz zagarantirani državni poticaj od 25 %. Nikad lakše i bezbrižnije.
Kćerci u dobi od 2 gd sam ugovori o životno osiguranje sa 18 gd dobila štednje 5200 eura. Za jednu tinejđeric auu.
Na malome se štedi i dok je lonac pun.
Aa svašta, prije svega je nekulturno koment o iznosu novca i portfelja.
Oni koji imaju ulažu u inv fondove, di su ulazne i izlazne naknade bez provizije. Jednostavno nemaju vremena za blejanje u monitor ZSE za par stotina kuna gore dole a ovo nabacivanje kojekakvih iznosa je smiješno. Lp
Obratiti pažnju diončar br.5 Klačić Elivo je dokupio cca 6k dionica...a i danas se kupnja nastavlja...pozitivan kvartal možda???
Nema šanse