1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Iwop

Posts by Iwop

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Iwop
    • May 20, 2024 at 7:22 PM

Rano je još za dividendu. Bolje neka se ulaže u firmu za sada ali već dogodine bi mogla biti lijepa dividenda jer perspektiva se je jako poboljšala za DLKV. Planirana ulaganja u električnu infrastrukturu EU su ogromna i to se je već počelo odražavati na knjigu narudžbi.

Sve mi ovdje polako miriši na mali KODT :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Iwop
    • May 20, 2024 at 5:14 PM

Kolega, šta se to najavljivalo prilično dugo?

Izgleda da je meni promaklo

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Iwop
    • May 16, 2024 at 11:32 AM

Izgleda da je PBZ mirovinski tek sad shvatio kolika je dividenda na ERNT nakon što je objavljen Poziv na skupštinu pa je konačno prestao prosipati dionice po tržištu.

• MDKA (Medika d.d.)

• Iwop
    • May 15, 2024 at 4:45 PM

Ovakva cijena odmah izazove potražnju i stvori se promet za čas.

• MAIS (MAISTRA d.d.)

• Iwop
    • May 10, 2024 at 6:57 AM

Pa uvijek bude nekih ljudi kojima hitno potreban novac i nešto sitno dionica se proda povremeno.

Pogledajte samo Atpl di je bilo nedavno preuzimanje na 53,60 eur i netko je nakon samo dva mjeseca prodavao po 40 i koji euro.

Ali takve situacije na našem tržištu stvaraju lijepe prilike, zar ne?

• MAIS (MAISTRA d.d.)

• Iwop
    • May 9, 2024 at 9:57 PM

Mislim da im to neće nikako proći na ovoj cijeni gdje je EV/EBITDA 6, prema mojedionice.com.

Morati će za kupnju dodatnih 2,5% dionica, čime bi prešli 95% i ostvarili mogućnost squeez outa, puno dublje zavući ruku u novčanik. Nitko normalan im neće prodati ozbiljniju količinu dionica na ovako niskoj cijeni za najbolje hotele u Hrvatskoj.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Iwop
    • May 7, 2024 at 8:05 AM

U pravu ste kolega Andeo. Najave uprave u izvještaju izgledaju jako dobro a rastom vrijednosti narudzbi, prihoda i podizanjem profitinh marži ova nova Končareva uzdanica konačno dolazi na svoje i ako ovako nastave mogli bi imati jednu jako zanimljivu dionicu na burzi.

Također, ne treba zanemariti da lanjska rezervacija za spor koji je vraćen na prvostupanjski sud lako može postati izvanredna dobit pa time dodatno uljepšati stvar.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Iwop
    • May 2, 2024 at 6:46 PM

Zna se kakva je cijena kad je hitno i kad samo jedan majstor ti može popraviti to šta si sam zeznuo.

Ovakvi poslovi za Lenac su bolji od američkih vojnih brodova.

I još jedna stvar. Poslovično oprezna i pesimistična uprava je u novom financijskom izvještaju konačno optimistična za predstojeći kvartal i najavila dosta novih brodova za remont tako da će biti zanimljivo vidjeti rezultat za drugi kvartal.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Iwop
    • April 30, 2024 at 10:02 PM

Praktički 26 eura neto dobiti samo u prvom kvartalu.

Mislim da se realno ovdje može u ovoj godine očekivati preko 100 eura po dionici neto dobiti.

Dobro oplemenjuju naš kapital pa nema potrebe za velikim dividendama, samo neka nastave tako.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Iwop
    • April 25, 2024 at 10:30 PM

Vjerujem da će nam tu muku čekanja do novog izvješća ipak malo olakšati dividenda koja bi trebala do tada sjesti.

• Iwop
    • April 25, 2024 at 10:57 AM

Ja sam očekivao gubitak, s obzirom na očekivani pad prihoda i kako se prodavalo diinice zadnje vrijeme na burzi.

A kad ono čak 6,4 milijuna eura neto dobiti odnosno skoro 5 eura po dionici. Polovica prošlogodišnje redovne dividende je zarađena već u prvom kvartalu.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Iwop
    • April 17, 2024 at 7:33 PM

Izgleda da je njihova grupa bacila oko na Uljanik. To bi bilo jako zanimljivo i za Lenac jer već jako puno rade i sa 3. Maj brodogradilištem.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Iwop
    • April 8, 2024 at 8:20 PM

Ovo je sad na zanimljivih p/e od 5,5 a spuštanje kamatnih stop je izgleda isto kao i iščekivanje prošlogodišnje recesije, za sada na čekanju do daljnjega.

Uskoro će kvartalni rezultati, mislim da mogu biti samo bolji od zadnjih.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Iwop
    • March 28, 2024 at 6:25 PM
    Dalekovod MK sudjeluje u najdubljem polaganju podvodnih kablova na svijetu
    Dalekovod MK sudjeluje u najdubljem polaganju podvodnih kablova na svijetu
    www.svijet.hr

Strašne poslove trenuto radi Dalekovod. Kažu, najdulje postavljanje podvodnih kablova na svijetu od 250 km. Stupove za dalekovode rade u Makedoniji i izvoze ih u Norvešku. Rade i metalnu konstrukciju za off shore platformu.

Meni to sve zvuči fantastično i vjerujem da su ovakvi specifični poslovi izuzetno profitabilni.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Iwop
    • March 28, 2024 at 11:21 AM

Izašla objava. Za sada ništa od dividende.

Vjerojatno će biti na jesen, isto kao i protekle godine.

• Iwop
    • March 23, 2024 at 8:25 AM

Skok sa redovnih 6 na redovnih 10 eura je taman za iznos inflacije u protekle dvije godine.

Ako su se usklađivale plaće djelatnika za inflaciju, onda se moraju uskladiti i dividende za dioničare, ukoliko to dobit omogućava.

Izvanrednu dividendu vjerojatno možemo očekivati i u budućnosti jer ovo nije slučaj da ERNT prvi put isplaćuje izvanrednu dividendu, ali ne svake godine.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Iwop
    • March 19, 2024 at 12:37 PM
    Quote from Moller
    Quote from mesetar

Sve je to super, samo kažem da bi ove sezone ipak moglo biti problema, jer su europska gospodarstva u problemima i građani su se uhvatili štednje.

Vidimo da se u Njemačkoj masovno zatvaraju ugostiteljski objekti zbog pada prometa a visokih troškova.

https://www.poslovni.hr/svijet/masovno…-pocelo-4434446

vjerujem da tko očekuje probleme i ne kupuje, pa tko je lud sebi kupovati probleme,

evo mene budale, kupijo skoro 40000komada i sada mi žao prodati, jer ide još i dividenda :/

Display More

Vidiš, ti si sad u problemu kada prodati. Da nisi kupio, ne biš ima tih problema :)

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Iwop
    • March 14, 2024 at 9:46 PM

Oni su prodavali i na 800 i na 1000 i na 1200 eura i hvala im na tome.

Da nema njih, mnogi nebi ušli u ovako dobru dionicu i bila bi puno nelikvidnija. Ovako smo upali u Crobex a dionica je postala zanimljivija i za mnoge institucionalne ulagače.

• Iwop
    • March 14, 2024 at 9:34 PM

Bit će da se radilo samo o klasičnom profit takingu nakon velikog porasta.

Dionice dugoročno nikada ne rastu u pravocrtno već u valovima, tako da je ovo sasvim normalno. Formira se nova baza i onda nastave sa rastom, osim ako se nije nešto radikalno promijenilo u poslovanju.

• Iwop
    • March 13, 2024 at 3:23 PM

Pa nije baš da pada cijena danas

1. Privacy Policy
  2. Kontakt