1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Jubito

Posts by Jubito

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Jubito
    • April 14, 2021 at 7:49 PM
    Quote from trial

Jel se saznalo zašto je Hanžekovička kao insajder iz top ten sa puno više informacija nego forumaši ovdje, pobjegla glavom bez obzira i to sa ozbiljnom lovom i tko joj je to sa čijom lovom omogućio?

Imam jedan izračun koji sam nedavno dobio vezano za Hanžekovićku, a mogao bi dati odgovor na to pitanje, tj. izračun drži vodu.

dugoročni krediti: 122.510.000,00 kn

kratkoročni krediti: 358.447.000,00 kn

UKUPNO za kredite: 480.957.000,00 kn

7,5 x EBITDA = 958.882.500,00 kn

958.882.500,00 kn - dugovi za kredite 480.957.000,00 = 480.987.000,00 kn
    480.987.000,00 kn / 69.443.264 dionica = 6,92 kn/dionica

Meni je to nekako nevjerojatno, jer ipak su tu najmanje dva, a vjerojatno i tri zainteresirana kupca u igri, pa je logično da bi moralo biti nekakvo pripretavanje.

Ali opet, vrag će ga znati.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• OPTE prodaja - kladionica

• Jubito
    • April 13, 2021 at 6:33 PM
    Quote from zlocesti

Išla sam prodati tisuću komada po 6,60...... da vidim što se zbiva, prošao nalog rok keks

No, lako uđem nazad po 6,80 ....

Tako je verdi, a imamo i potencijalnog sumnjivca koji vrti stalno iste dionice.

Imamo i priznanje! :P

Mrs. Smartmoneyica

Quote from titulus

Annina prodaja i ne mora biti prodaja jer i nema mi smisla prodati sada ako će prodaja ići kroz par mjeseci, a kao njoj bi morali biti poznati uvjeti, da prodaje i poništava oslobođenje od poreza na kapitalnu dobit i tome izlaže novog stjecatelja.. Pa nije to malo na taj iznos da se ona i kupac ne dogovore prodaju bez prijenosa vlasništva i sačekaju pravu prodaju i uštede dodatnih 10% + prirez

Brate mili, to što si napisao je samo tebi jasno. ^^

• Jubito
    • April 13, 2021 at 4:11 PM
    Quote from Kivi

jaka je kupnja, smart money ulazi,

A što bi to bilo "smart money ulazi"?

To je izraz koji se često koristi da kupnja zvuči uvjerljivo ili da se kupac napravi pametan, a po meni nema nikakvog značenja, jer nikad nisam vidio niti jedan dokaz onih koji ga koriste u prilog tome da nekakav "smart money" ulazi.

Dapače, često puta sam svjedočio da nakon pojavljivanja tog gospodina "smart moneya" dionica ode u suprotnom smjeru.

Izraz je bez veze, osim ako nema nekakav dokaz u promjenama knjige dioničara, a promjena nema.

• Jubito
    • April 12, 2021 at 8:15 PM
    Quote from dionicar

kakav druk pa se predje na A1...

https://telesport.telegram.hr/partneri/hnl-slijedi-rasplet/

To nije druk, to se u svakodnevnom svijetu zove promotivni oglas ili reklama i legitimni je način privlačenja korisnika. ;)

Ili su oni dosadni spotovi svakih 20 minuta usred filma na RTL i NOVA TV zapravo drukanja ? :/

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Jubito
    • April 12, 2021 at 5:23 PM

Russian car market has decreased by 6% in March 2021

The shortage of new cars in Russian dealers is declining

• Jubito
    • April 11, 2021 at 10:12 PM
    Quote from StatusQuo

Tesko se suzdrzat od vlastite pohlepe za zaradom kad stvari idu u pravom smjeru pa onda lako u rastu postanemo iracionalni i kupujemo po cijenama po kojim ne bi inace kupovali kad bolje razmislimo kasnije.

Eto, sve si rekao. Bio sam uprskao stvar kupovinom iznad 8, pa sam dosta kupovao i na 5,5 - 6, ali sam srećom popravio stvar na 4,60 - 4,70 .

Nije baš lako skroz uprskat početni prosjek od 1,67 :S

• Jubito
    • April 11, 2021 at 9:58 PM
    Quote from StatusQuo

Ja sam mislio da si vise, ocito ti je dokupljivanje smanjilo prosjek :/

Da, dokupljivao sam dosta, možda ne baš sretno i spretno, ali sve u svemu ne žalim se, prosjek oko 4, točnije 3,98.

Neka se proda za 9 kn na više i postati ću milioner. 8)

• Jubito
    • April 11, 2021 at 9:52 PM
    Quote from zlocesti

Mogli smo i stotinu, ja sve zaboravila. Pod pristiskom poruge ravnozemljaša :S

Neka se ruga tko hoće, ja sam i sad preko +60% prinosa. ;)

• Jubito
    • April 11, 2021 at 9:15 PM
    Quote from zlocesti

Ovo mi je danas poslala frendica Ledica , nakon što me uhvatila malodušnu.

Osim što po naravi ljudskog bića zaboravljamo i što nam se čitav forum smije, nama optimistima :S . Pa postaneš malodušan.

---------II.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka pr…

I šta bi tu trebalo biti novo?

To smo već najmanje deset puta objavljivali, okopavali, gnojili, zalijevali i pljevili. :P

• Jubito
    • April 10, 2021 at 10:29 AM
    Quote from sasab

Ma ako netko misli istresti lovu za Opte kod Suiss banke, ode to

Pitanje svih pitanja je da li postoji taj "netko" ili ne. :(

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Jubito
    • April 9, 2021 at 6:22 PM

Opa, bogme je admin i dioničara prišarafio.

Nije više nevin. :)

• Jubito
    • April 8, 2021 at 6:59 PM
    Quote from dionicar

kolege, jedan mozda.. mislim opet cete rec da buncam..

.... slučajnost ili?

buncaš ;)

• Jubito
    • April 6, 2021 at 7:33 PM
    Quote from Ledica

Kolega Jubito od vas samo crnilo i negativizam. 😬

Eto, ja crnohumorno komentiram "optimistične vijesti" oko promatrane investicijske banke koje nam svaki dan servira dioničar i dobijem po repu.

Baš Vam hvala. :(

Upućujem oštar prosvjed ! :saint:

Odoh u demonstrativnu samoizolaciju :sleeping:

• Jubito
    • April 6, 2021 at 6:29 PM
    Quote from dionicar

Au.... Opet nešto ...

https://www.cnbc.com/2021/04/06/cre…-step-down.html

Opet će se morati naći investicijska banka.

Ovi će prije u bankrot nego što će Optimu prodati ^^

PS

Evo usput jedna današnja nesvakidašnja "proljetna" fotka sa Kvarnera.

Files

Proljeće na Liburniji.JPG 771.58 kB – 0 Downloads
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Jubito
    • March 30, 2021 at 10:50 PM
    Quote from Flight

Pa procitaj još jednom. Obzirom da tu postoji trol koji konstantno piskara budalastine, praveći se pametan, a ne razaznaje “konja od krave”, nije ni cudo da ovdje uglavnom čitamo gluaposti.

Hahahahaha, ja sam trol i budala za razliku od tebe koji izmišljaš priče i bajke za malu djecu. ^^

naime crni naime ! :S

Ponavljam, još jednu jedinu informaciju, izračun, link nisi objavio, niti jednu potvrdu svojih tvrdnji, samo čisto drukanje i izmišljanje. Ne dopuštaš bilo kome da napiše bilo koju kritiku na zbivanja na dionici, dopuštaš samo hvalospjeve, omalovažavaš i provociraš bilo koga tko iznese neku kritiku.

Čisti trol. ;)

Quote from Flight

Nigdje se ne navodi da se radi o prodaji već da se radi o otpuštanju sto je znanto širi pojam i može imati i druge uzroke/razloge. Cijena (zaloga) je vjerojatno navedena namjerno jer je to očito djelovalo i djeluje kao dobar sedativ na nabrijane špekulante.

Nevjerojatno je kad netko uvjerava, i što je najgore uvjeri sve oko sebe da su budale i da su ćoravi kraj zdravih očiju. I još ih uvjerava da je to smišljeno radi umirivanja nabrijanih špekulanata ! Ahahahahahahaha ^^

Ali su se nabrijali ti špekulanti , ne moš doć na red za kupnju od silnih špekulanata, cijena ide svaki dan gore-dolje 15%, ahahahahahahaha :D

Uvijek se koristi termin "otpustiti". Meni je svejedno da li ih je ona otpustila prodajom, prijenosom, darovanjem, ili ih je poslala raketom ma Mars.

Ona više dionice Optime nema, riješila ih se izvan burze, to jasno piše u obavijesti, a te su dionice sada vlasništvo na skrbničkom računu treće osobe i to se lijepo vidi u TOP 10, a ti sad izmišljaj teorije zavjere kako god ti drago. 8o

I da, koronavirus je izmišljen, a COVID ne postoji ! :saint:

• Jubito
    • March 30, 2021 at 3:19 PM
    Quote from mikromakrto

Pitanje je je li to napravila.

Ma nije, to je bio plaćeni oglas.

Dosadno joj u životu pa objavljuje oglase. ^^

• Jubito
    • March 30, 2021 at 3:13 PM

Blago meni kad imam tako vjernog pratitelja i lektora koji svaki moj lapsus podrobno prati, ispravlja i tumači široj forumskoj zajednici. ^^

Ali niti jednu informaciju ili bilo što pametno ne objavljuje, osim objava kojima je jedini cilj nadmeno provociranje.

Ne možeš ga se riješit niti kad ti je na popisu ignoriranih, kao buha. :S

I naziva neistinitom i dodatno tumači vrlo jasno i razumljivo objavljenu službenu i javnu obavijest u kojoj lijepo hrvatskim književnim jezikom piše da Ana Hanžeković Krznarić nakon transakcije otpuštanja više nema dionica Društva.

• Jubito
    • March 30, 2021 at 1:23 PM

U nedostatku tema za raspravu evo malo službenih obavijesti, mislim da nije bilo objavljeno:

Promjene u Nadzornom odboru

Obavijest o imenovanju člana Uprave

Kao i u slučaju teta iz HT-a, ostavka Ane Hanžeković Krznarić na članstvo u Nadzornom odboru djeluje od dana izbora novog člana Nadzornog odbora Društva, iako Ana više nema dionica Optime.

Sve upućuje na to da se očekuju promjene NO, a ne vidim niti jedan drugi logičan razlog osim da se očekuje NO novog vlasnika. 8)

• Jubito
    • March 29, 2021 at 11:18 PM
    Quote from Vule

pitanje o kojem se bas ne pise, sta kao neko oce zadrzati dionice?? mogu li one vise vrijediti ili donositi dividendu. i prodati poslje, i trguje li se s njima poslje prodaje? ili to odlucuje buduci vlasnik, moze li poslje ponuditi vecu cijenu za njih od prodaje ili manju?? sto je vjerovatnije?

Što je to poslije?

Gdje je to poslije?

Zar postoji nešto poslije? :)

Moj je savjet da uopće ne razmišljaš o tom što će biti poslije, moli Boga da to bude sad i što prije, a onda "take money and run".

Ako se Optima konačno proda, novi će vlasnik sasvim sigurno steći velik broj dionica, ne bih se čudio da ih skupi preko 90%, a onda će se vjerojatno htjeti riješiti preostalih dioničara (istiskivanje). Ako kupac bude UG vjerojatno će Optimu pripojiti telemachu.

Kako god, puno je sigurnije uzeti novac kod preuzimanja i sa lovom u džepu pratiti razvoj događaja nego riskirati i čekati pad cijene nakon završetka postupka preuzimanja i onda moliti Boga da se poslovanje popravi da cijena dionice počne rasti, a usput riskirati da te većinski u međuvremenu istisne uz "pravičnu" naknadu.

Pitaj one stručnjake koji su ostali u ATLN nakon delistiranja kako su prošli.

Ali ima jedan problem u toj priči, Optima još (službeno) nema kupca. ||

• Jubito
    • March 27, 2021 at 10:29 PM
    Quote from zlocesti

E moj Jubito, nadugačko i eto nas na mojih 9 kn i nešto, a ja to odokativno , pi puta oko......... i još mjera izračuna u nečemu :S

Prošli tjedan je dionica malo padala pa je bilo 8 kn i nešto odokativno. :S

Svaki tjedan izračun jedan.

Ali izračuna nigdje.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt