1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Jubito

Posts by Jubito

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Jubito
    • April 6, 2020 at 4:43 PM
    Quote from Admin

Kolege, kao voditelj foruma reagirao sam na članak i dobio stav HAKOM-a da je članak lažan i da spomenuta odluka nema veze s prodajom Optime, odnosno da je ista zapravo pozitivna u tom kontekstu. Svjesni su lažnih konotacija članka i sa svoje strane će pokrenuti odgovarajuće prijave, a mi smo dobili poziv kao zajednica da dostavimo i pisanim putem prigovor koji bi služio kao polazišna točka. Ukoliko imamo nekoga od pravnika zamolio bih ga savjet preko privatne poruke kako što bolje sastaviti takav prigovor pravničkim žargonom.

Možda je ovo dobra prilika i škola za ubuduće kako ovakvim stvarima stati na kraj..

Bravo Admin, svaka čast!

• Jubito
    • April 4, 2020 at 2:34 AM
    Quote from Optimistcro

Ja Vam moram priznati da do 6.mjeseca prošle godine i sasvim slučajnog članka o Optimi nisam znao što je to burza i kako se uopće kupuju dionice.... Totalni laik, i sad sam malo manji laik al svejedno laik...

Danima mi se Optima vrtila po glavi,i počeo detaljno proučavati: cijena,rizik, uvjeti,predviđanja, izlazak na međunarodni natječaj, ... I onda sam samo jedno jutro otvorio brokerski, prebacio novac i zaglavio duboko al mislim baš duboko (malo iznad kategorija burekđija🤣) a prva dionica u životu.,malo nelogićno😎

Otad samo pratim. Bez ikakvog pomaka ni na 8.9 ni na 3.8.... Nisam se, nažalost usudio puno trejdati jer kako sam rekao ipak sam laik... Mislim da sam samo prateći Vas počeo peći zanat... I da je ova dionica vrhunska škola za učenje. Svašta se odvilo na ovoj dionici a nismo ni blizu kraju.... U svakom slučaju ekipa... Mr cash, stana, zloćesti itd itd hvala.. Od Vas sam naučio mnogo..

Pišem ovo da malci novaci tu na ovom forumu, ovoj dionici, drugim dionicama dobiju samopouzdanje i da budu odvažni.Na kojoj je tko razini ušao u dionicu ili izašao sasvim svejedno.bitno da je tu. Nijedan broj nije sramota...

Odmah u startu - pao si na ispitu, pod uvjetom da si laik - kako sam kažeš!

Naime, ovaj je forum mlad, ima mjesec-dva dana, a većina nas se sa PD foruma prebacila na ovaj, pa ako si počeo peći zanat prateći imenovane kolege mjesec dana, nisam siguran da si od njih mogao jako puno naučiti, osim ako si bio aktivan i pratio ih na onom forumu, a u tom si slučaju lukava lija.

Kažeš da si zaglavio duboko, malo iznad kategorije burekđija, iz čega bi se moglo zaključiti da nisi u kategoriji od 150 - 1000 dionica, nego u kategoriji 1000 do 2000 dionica?

I kažeš da nismo ni blizu kraja! Kako znaš da kraj možda nije idući mjesec, ili idući tjedan?

I što je to po tebi kraj? Po meni je kraj kad bude objavljena konačna objava da je odabran kupac i po kojoj se cijeni kupac obvezao platiti dionice.

Po toj će cijeni kupac biti u obvezi platiti dionice sukladno čl. 9 ZOPDD.

Zakon o preuzimanju dioničkih društava

A tvrdnja da nije bitno na kojoj je tko razini ušao u dionicu ili izašao je apsolutno netočna i opasan savjet.

To je u stvari jedna od najvažnijih stvari kod ulaganja većeg iznosa novca u dionice i ako ne znaš ocijeniti kada je dobro ući, a kada izaći, bolje da se ne petljaš sa dionicama. San svih dioničara je kupiti na dnu i prodati na vrhu.

Osim za one koji ulažu od 500 do 1500 kn, pod uvjetom da su spremni izgubiti i taj iznos.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Jubito
    • April 3, 2020 at 12:30 PM
    Quote from Roki

Kolega, koja je po vama realna cijena ADPLa s obzirom na stanje u autoindustriji? Je li 135-145 previše?

U svakom slučaju mislim da ljudi s ADPLom ciljaju na duži rok pa su im ove trenutne cijene i dalje jeftine jer vjeruju da će se kroz par godina cijena vratiti na onih 200 kn prije korone...

Dao Bog da sve ovo oko bolesti što kraće traje i da ADPL nastavi raditi i rasti i da svi koji su kupili ADPL od 109 do sada ništa ne izgube.

Ali trenutno ADPL meni izgleda kao građevinsko zemljište na kojem se ne može dobiti građevinska dozvola, jer se obavezno treba donijeti urbanistički plan uređenja (UPU), a ne zna se kad će se donijeti i koji će biti uvjeti gradnje.

Podrška na dionici je izvanredna, RBA OMF skuplja, situacija je trenutno odlična.

• Jubito
    • April 2, 2020 at 9:27 PM
    Quote from zigass
    Quote from trial

Na sve zastrašujuće vijesti koje pristižu odasvud, najfascinantnija je škvadra koja danas kupuje ADPL i turiste. Navodno dugoročni ulagači. E ti će bogme biti dugoročniii. :)

ADPL se kupuje, jer uskoro kreće proizvodnja, propuštat vlakić, a u srijedu je izvješće za prvi kvartal koji će biti extra očekuje se

1. Definiraj što je to po tebi uskoro: mjesec, tri mjeseca, šest mjeseci ?

2. Kakvo izvješće očekuješ za Q2, Q3 i Q4 ?

Dionica Renaulta je 02.04.2019. vrijedila 61,24 €, danas vrijedi 16,31 €, to je -73,4% !

https://finance.yahoo.com/quote/RNO.PA/

https://www.bloomberg.com/quote/RNO:FP

• Jubito
    • April 2, 2020 at 1:08 PM

Uglavnom, ja sam rasprodao sve dionice koje držim više od desetljeća, osim OPTE, koja po meni nema direktnog doticaja sa virologijom, jer očekujem novog vlasnika i ponudu za preuzimanje, a i to je upitno kada će biti (sutra, idući tjedan, idući mjesec) ...

Mene je ova bolest zabrinula puno više od financijske krize 2008 - 2010. god.

Jesam li bio pretjerano zabrinut, i da li sam dobro procijenio ili nisam, vrijeme će pokazati.

DOW, S&P, NASDAQ, DAX, FTSE, CAC Imaju još jako puno prostora za pad do razine iz 2009. godine, nisu ni do pola došli.

Ne kažem da će doći, ali vrag zna ...

• CORONA virus

• Jubito
    • April 2, 2020 at 12:42 PM
    Quote from discover

gdje je moderator kad ga trebaš :)

tema se pretvara u laprdanje ne vezano uz temu

imate temu korona pa tamo pišite o koroni i Italiji

ovo nema smisla pratit

Nisam baš siguran da si u pravu, sve se vrti oko COVID-a.

Ako se ne oporave članice EU i ako Italija kihne, nema ni nama oporavka, niti bolje budućnosti, sve je to isprepleteno i povezano.

Pogotovo Italija, koja nam je jedan od najvažnijih (ili najvažniji, ne sjećam se točno) vanjskotrgovinskih partnera i treća ekonomija eurozone koja je pred potpunim kolapsom.

• Jubito
    • April 2, 2020 at 12:08 PM
    Quote from Miron
    Quote from trial

Na sve zastrašujuće vijesti koje pristižu odasvud, najfascinantnija je škvadra koja danas kupuje ADPL i turiste. Navodno dugoročni ulagači. E ti će bogme biti dugoročniii. :)

Upravo tako, bit će duuuuuuuugoročni.

I šta je loše u tome da budeš dugoročni u npr. RIVP, PLAG i ADPL?

Meni je to cilj.

Međutim, prodao sam sav svoj ADPL (više tisuća komada) nakon što sam ga imao 11 godina (prosjek mi je bio 103,75), samo zato što ovoj krizi ne vidim kraja i mislim da će mi se možda otvoriti prilika da za iste novce kupim još više dionica i opet budem dugoročni.

Nisam se baš na vrijeme sjetio prodati, ali šta je tu je.

Problem je što ova bolest ima puno nepoznanica, a neke od njih su do kada će trajati i hoće li se u dogledno vrijeme u budućnosti uopće moći u potpunosti ugasiti ?!

• Jubito
    • April 2, 2020 at 11:51 AM
    Quote from StockValue

Slažem se, ovakve prilike su rijetke..

Žao mi je što su nas neki u međuvremenu napustili, npr. kolega Jubito (barem se ne javlja više), a davao je konstruktivne komentare i prošao svašta od samog dna..

Tu sam ja, pratim kao kobac, ništa nisam prodao, čak sam i dokupio.

Ali obzirom da sam se onomad na onomen forumu napravio jako pametan pa sam kupio po 8,20, mislim da mi je bolje da ubuduće šutim.

Samoizolacija !

• Jubito
    • April 2, 2020 at 10:36 AM

Lijepo je zelenje, proljeće je, ali do kraja krize ima još dosta tjedana, s vremenom se te mjere zaborave, čakanje se oduži, strpljenje popusti i nestane.

A onda ...

Na žalost svih bolesnih i onih koji će to postati, dug je put do kraja ove krize.

EU je negdje blizu sredine (kako koja država), a UK i US su tek na početku epidemije.

A jednako tako i dionička tržišta.

A za one koji misle da su samo stariji pogođeni:

https://www1.nyc.gov/assets/doh/dow…ata-summary.pdf

• Jubito
    • April 1, 2020 at 12:00 PM

Telekomima sasvim sigurno trenutno rastu prihodi.

Pitanje je samo da li će idućih mjeseci svi imati dovoljno love da plate račune.

• Jubito
    • March 30, 2020 at 10:49 AM

Što se dulje oteže sa strogim mjerama distanciranja to je broj zaraženih veći.

Što je broj zaraženih veći to će se više poslovnih aktivnosti blokirati, ali blokirati će se sporije nego da se s tim počelo odmah po otkrivanju prvih zaraženih.

Što se poslovne aktivnosti budu sporije blokirale, to će duže vrijeme biti potrebno da se ponovno aktiviraju, jer će širenje bolesti duže trajati, a to će posebno pogoditi uslužne djelatnosti, sport, turizam i transport.

Pogledajte primjer Kine, brzo su poduzeli mjere karantene, pa sad već polako puštaju koliko-toliko normalan život.

U USA i UK će zdravstvena/gospodarska kriza trajati neusporedivo duže jer još nisu počeli sa strogim mjerama, a njihova gospodarstva su stock market driveri. Umjesto 2 mjeseca, oni se neće oporaviti mjesecima.

• Jubito
    • March 30, 2020 at 10:14 AM
    Quote from kupoprodajnik

Znate onu: sto godina imate, a pricate gluposti!

Niste shvatili da je broj asimptomatski zarazenih barem deset puta veci od sluzbenog i da preko 90% zarazenih zapravo nije nista. Kakvi mrtvi milijuni?? Popusili ste propagandu i zbog toga sto su svi takve ovce zato cemo se cupati iz rupe 10-20 godina.

Sad idu testiranja na antitijela pa cete vidjeti da je stvarna smrtnost ne 1% nego 0.1 promil. Bas kao kod gripice. Pricekajte samo koji tjedan.

Ako je to sve propaganda, onda odi do nekog bolesnog i rukuj se s njim.

• Jubito
    • March 30, 2020 at 9:41 AM
    Quote from kupoprodajnik

Kolegice, potrebno je shvatiti da su ekonomski prospekti citave nacije, o kojima ovise zivoti svih, znatno bitniji od produljenja zivota za par godina terminalno bolesnih staraca. Naprosto nije vrijedno zrtvovati sve da bi se privremeno spasili neki.

Kao što Trump i Johnson ne razumiju ovu bolest i rade doslovno protiv svog naroda i ekonomije, tako i ti pišeš gluposti.

Oni kasne 3 tjedna sa poduzimanjem oštrih mjera socijalnog distanciranja, zabrane putovanja i sprječavanja širenja COVID-19.

To će ih koštati više stotina tisuća (ako ne i milijuna) bolesnih i umrlih. Svaki dan, ako ne i svaki sat otezanja uzrokuje daljnje širenje virusa i produljenje trajanja agonije koje još nisu svjesni. Mislim da će ih povijest upamtiti kao dva lidera koji su sudjelovali u pomoru svojeg naroda.

Još ti nije jasno da bolest napada svih, umiru sve dobne skupine, a ne samo starci, iako oni imaju najmanje šanse da ostanu živi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt