Raskokodakali ste se, a nigdje jedne upotrebljive i provjerljive vijesti.
Nadam se da HT i ZABA imaju jednu prihvatljivu ponudu za kupnju OPTE i da vode pregovore o prodaji.
Raskokodakali ste se, a nigdje jedne upotrebljive i provjerljive vijesti.
Nadam se da HT i ZABA imaju jednu prihvatljivu ponudu za kupnju OPTE i da vode pregovore o prodaji.
dakle cekamo 31.7.2020 ili koji dan kasnije je to be or not to be
Tako nekako.
Poštovani kolega,
kada smo ono rekli da je krajnji rok za objavu što god ima ponuda nema ili ide investicijskoj banci 31.07.2020. ili ?
Ako nemaju ponude ili ponude nisu prihvatljive trebaju obavijestiti AZTN do 31.07. 2020. ili koji dan kasnije.
Ako imaju ponude i prodajni proces je u tijeku, onda ne moraju objaviti ništa.
Dobio sam na gmail malo reklame:
samo da probam je li mi ovo radi. i usput da se javim da sam živ
Bok starkeljo.
i slobodna dalmacija piše o ponudama
To veze nema s ovom temom.
opet bacio oko na izvješće iz 2019.
fino piše da je dobit iz poslovanja 100 M kuna i daje u odnosu na 2018. veća za 11 M kuna.
Bilo bi lijepo kada bi postalo pravilo foruma da uz neku tvrdnju ide neki citat ili screenshot kao dokaz.
evo i kolega Neo na starom forumu druka na kupnju Optime.
"Opte takodjer djeluje jako dobro. Puno se crnjaci, malo se i druka na pad, ali u biti cijelo vrijeme imamo krcanje na nekim dionicama."
čini se da sad i ovdje napokon imamo sve uvjete za bull market
Uff, ako on druka za Opte ne gine nam pad cijene.
Znate kako je pokojni Kuže rekao: Samo za novce koje si spiskao možeš reći da su tvoji
Ako je stvarno tako glasila, izreka je totalna glupost, kao što je i Kuže bio u najmanju ruku ne baš bistar.
Ako si spiskao novce definitivno više nisu tvoji, bili su tvoji dok ih nisi spiskao.
Poanta mojih današnjih postova jest da svi koji imamo dionice moramo biti svjesni da se kraj postupka prodaje zapravo ne zna i da trebamo biti strpljivi, ništa drugo ja nisam želio reći!
Nadam se da ponuda i kupaca ima, skoro pa sam siguran da ih ima, ali do konačnog cilja može biti tjedan-dva, a može biti i 6-12 mjeseci.
A kad do prodaje dođe, 5 x EBITDA je dno dna neovisno o nezanemarivom dugu, jednostavno niti jedan telekom nije prodan ispod te računice, barem ja nisam naišao na takav. Može biti samo više od toga.
Čak i na 3 x EBITDA je cijena iznad 7 kn/dionica.
Ako netko ima primjer prodaje telekoma ispod 5xEBITDA, molim neka ga navede.
dok se vas dvojica znalaca dopisujete, netko lagano izlazi, daj si bolje pošaljite razglednice
Bit će toga gore-dolje još koliko hoćeš.
Kolega Jubito , HT mora do 31.7. 2020. dovršiti postupak po raspisanom natječaju na jedan od ova dva načina : odabirom kupca ili odlukom da nije izabran kupac jer ponuda / ponude nisu prihvatljive.
U prvom slučaju situacija je jasna , u drugom slučaju prelazi se na drugi scenarij , ugovor između HT-a i Zabe se raskida , odabire se banka na koju prelaze upravljačka prava bla ,bla ,bla sve to već znamo.
Međutim , postupak prodaje po raspisanom natječaju HT-a je završen.
Optimom će upravljati banka i ona će onda raspisati i voditi slijedeći natječaj jer sadašnji natječaj kojeg je raspisao HT ne može opstati u ovakvom novom statusu HT-a i proces ne može dalje već se prekida odnosno završava i prelazi u slijedeću fazu.
Netočno, nigdje nije propisano da moraju odabrati kupca 6 mjeseci nakon početka postupka prodaje.
Tumačite rješenje onako kako bi nama svima to najbolje pasalo, ali to tako nije propisano.
Ponavljam, tako sam i ja to do nedavno subjektivno tumačio.
Ajmo probat ovako.
Ako HT ima prihvatljive ponude sa 31.7.2020 onda oni vode proces prodaje do najkasnije 10.7.2021. U slucaju da nema prihvatljivih ponuda do 31.7.2020. onda ce proces dalje voditi investicijska banka (proces prodaje), ako se proces prodaje ne realizira do 10.7.2021. HT gubi upravljacka prava nad OPTIMOM i prepusta ih ZABI ili trecoj strani koja nije povezana sa HT-om. Tako da rok 31.7.2020 ne znaci kraj prodaje nego tek pocetak ili neka sredina.
To je to, bravo !
Dubinska analiza je pri kraju , iako ima jako puno stavki za provjeriti . Ipak to rade profesionalci .
Kako znaš ?
jubito:
nigdje ne piše da HT mora prodat do nekog odredjenog datuma AL piše AKO NE PRODA do 31.07 2020 tada HT prestaje vodit proces prodaje..i još piše ako se OPTE ne proda do 7 misec sljedece god tada HT mora prodat svih svojih 17% dionica...malo pažljivije procitaj
Citiraj gdje to piše u tekstu i sve 5.
Evo, po 50-ti put citiram tu odredbu:
Postupak prodaje dionica Optime iz točke III.2. izreke ovoga rješenja započet će u razdoblju od 1. do 31. siječnja 2020. putem međunarodnog konkurentnog javnog natječaja uz objavu oglasa u najmanje jednom uglednom međunarodnom financijskom glasilu.
U slučaju da po proteku roka od 6 (šest) mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje dionica Optime ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime ili da iskazani interes odnosno podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, o čemu će Povjerenik obavijestiti Agenciju, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.
Ako po proteku 6 mjeseci od početka postupka nema ponude ili ne bude prihvatljiva, moraju angažirati investicijsku banku.
Ako imaju kupca i prihvatljivu ponudu, postupak vode dalje samostalno, a nema roka do kada.
JUBITO: pise ako NE PRODA do 31.07.2020 sve ti lijepo piše
Pa ako piše, molim, izvoli pa citiraj taj tekst u rješenju kao i ja!
U cijelom tekstu rješenja ne postoji izraz "ne proda", a još manje 31.07.2020.
JUBITO:
ako HT do 31.07.2020 ne proda OPTE ..u tom slucaju HT mora obavijestit AZTN i od 31.07.2020 prodajni proces vise nece vodit HT neg banka..sve jasno piše..a to naravno nije iu interesu HT da neko u njegovo ime pregovara dogovara njegovih 17% dionica...i zbog tog mislim da ce HT sve to sredit do 31.07.2020..
Tako sam i ja tumačio, ali to nije točno!
Ajde pročitaj još jednom pažljivo i reci gdje to piše da HT mora okončati postupak prodaje Optime do 31.07.2020.?
Kolega Jubito , vaše tumačenje smatram previše ekstenzivnim jer rok od 6 mjeseci koji je dobio HT je upravo određeni vremenski okvir u kojem je HT u obvezi početi i završiti prodaju i to je vrlo pošten i fer rok za obaviti sve radnje oko prodaje , a sve ostalo bi bilo izigravanje odluka Aztn -a.
Pa upravo u tom grmu leži zec.
Ako HT ima ponude i vodi postupak prodaje, u rješenju AZTN nema roka do kojeg HT mora završiti prodaju, nego je zadan rok u kojem mora prepustiti proces prodaje investicijskoj banci u slučaju da ponuda nema ili nisu prihvatljive.
U svakom slučaju, treba se naoružati sa puno strpljenja i nadati se da će se HT (+ZABA) i kupac dogovoriti na obostrano zadovoljstvo, a time i na zadovoljstvo nas malih dioničara.
Ako se dogovore prije toga - nitko sretniji od mene.
Čekam... više nego Boga vidit, da dođe objava do 31.07. i to nadam se s pravom cijenom, pa da jednom za svagda svim ovim nevjernim Tomama zatvore usta.
I ja se tome nadam, ali ako objava ne dođe do 31.07.2020., onda se nadam da 31.07.2020. neće biti nikakve objave, jer bi to onda značilo da je postupak prodaje u tijeku i da ga vodi HT.
ako ht ne proda OPTE do 31.07.2020.(osbno mislim da ce prodat OPTE do tog roka) onda HT mora obavijest AZTN da nije proda OPTE i da daljni postupak vodi investicijska banka...u svakom slucaju do 31.07.2021 ceka nas obavijest od HT jel/il nije prodana OPTE
Tako sam i ja do nedavno tumačio odredbe rješenja AZTN, ali to je netočno.
Ako HT po proteku roka od 6 (šest) mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje dionica Optime (31.01.2020.) nema iskazanog interesa za kupnju dionica Optime ili iskazani interes odnosno podnesene ponude za kupnju dionica Optime nisu objektivno prihvatljive, o tome će Povjerenik (Deloitte) obavijestiti Agenciju, a HT se nakon toga obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.
U slučaju da HT ima zaprimljene ponude temeljem kojih vodi postupak prodaje, 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje dionica neće se dogoditi ništa, nego će HT voditi prodaju do kraja.
Teoretski, HT može razvlačiti postupak prodaje do najdulje 10.07.2021. god. u slučaju da postoje prihvatljive ponude (nadam se da postoje).
III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime.