1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Jubito

Posts by Jubito

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Jubito
    • June 25, 2020 at 5:12 PM
    Quote from Ledica

Poštovani kolega Jubito , korona koja je paralizirala cijeli svijet dokazala nam je da je i nemoguce moguće pa je tako moguće da ste vi u pravu , a ja sasvim u krivu , samo opušteno , čemu ova žestina , svatko ima pravo na svoje mišljenje i tumačenje .

I na forumu PD na svaki moj post na temi Agrokor vaša reakcija je bilo blago rečeno pretjerana .

Pretpostavljam da ste već u godinama kad vam ljutitost smeta na zdravlje pa čuvajte ga, smanjite malo doživljaj .

Draga Ledica,

ne mislim da sam prežestok. Ako jesam, ispričavam se.

Ali podgrijavati svako toliko tezu da je 31.07.2020. dan D je na žalost pogrešna.

I ja bih volio da je to tako, čak sam nakon što je završen rok za predaju ponuda (18.03.2020.) bio i sam uvjeren da je to tako jer sam također čitao i tumačio ono što nama paše, a ne ono što piše, ali na žalost, nisam bio u pravu.

Nadam se da se 31.07.2020. ili koji dan nakon toga neće dogoditi ništa, jer će to biti potvrda da kupac postoji i da su pregovori o prodaji u tijeku.

Ako do 31.07.2020. ne bude zainteresiranih kupaca, ili kupci nisu predali objektivno prihvatljive ponude, Povjerenik je o tome dužan obavijestiti AZTN, a HT je u tom slučaju dužan angažirati investicijsku banku.

Međutim, kad malo bolje promislim, nisam siguran da su o bilo čemu s tim u vezi dužni obavijestiti javnost !

Jedino sam siguran da će HT poštivati obveze iz rješenja AZTN, ali samo one koje su decidirano propisane.

Objektivno prihvatljive ponude su po meni one koje su jednake ili više od procijenjene vrijednosti Optime koju je HT bio dužan pripremiti i predati prije početka prodaje, odnosno do 01.07.2019. godine, a koja procijena nije iscurila. Vjerujem da je ta procijena utemeljena na sličnim procijenama u telekom sektoru i da nije manja od 5xEBITDA.

A da sam ljutit - jesam, Trenutno su takve životne okolnosti.

I potvrđujem da sam u godinama kada mi ljutitost pomalo smeta za zdravlje.

Što se Optime tiče, tu se treba dobro naoružati strpljenjem i biti spreman na svašta.

Rizik je popriličan, zato je cijena tu gdje je, ali je zato i potencijalna zarada značajna, pa kako tko ima volje, vremena i živaca. ...

• Jubito
    • June 25, 2020 at 2:48 PM
    Quote from Ledica

Zato držimo se pravca , zbog nestrpljenja se gubi kompas , vrši dubinska analiza svake rijeci i rečenice i dolazi do nelogičnih zaključaka i previše ekstenzivnog tumačenja .Bas tako , ekstenzivnog tumačenja mada su me neki zbog tog izraza ismijavali .

Očekujem do kraja srpnja da će se prodavatelj svakako oglasiti pa ćemo vidjeti da li je prodaja realizirana ili će je preuzeti odabrana banka

Jedino se s ovim slažem u cijelom tvom postu.

Zbog nestrpljenja gubiš kompas, radiš dubinsku analizu svake riječi i dolaziš do zaključka koji nigdje ne piše. Umislila si da prodaja mora biti završena 31.07.2020. god. bez obzira da li postoje kupci i ponude ili ne.

Tebi nikako da sjedne da postupak prodaje nema roka u slučaju da kupac ili kupci postoje.

Uostalom, uvjeriti ćeš se i sama kad prođe 31.07.2020., jednostavno se ništa neće dogoditi (ako postoje kupci, a vjerujem da postoje)

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Jubito
    • June 25, 2020 at 2:42 PM

Možda jednog dana netko od vas nešto i pogodi.

• Jubito
    • June 25, 2020 at 8:07 AM
    Quote from calypso

U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.

http://www.aztn.hr/aztn-produljio…-i-h1-telekoma/

Samo potvrdjujem da je 31.07.2020. krajnji rok za dovrsetak postupka prodaje prije nego se angazira investicijska banka. :)

Netočno! Čitaj što piše, a ne ono što želiš da piše.

Ako ne bude interesa za preuzimanje ili ponude ne budu prihvatljive, HT mora prodaju prepustiti investicijskoj banci.

Ako je postupak prodaje u tijeku, HT nema nikakve obaveze angažirati investicijsku banku.

Drugim riječima, ako se HT ne oglasi do 31.07. odnosno 03.08., znači da imaju kupca s kojim vode pregovore.

• Jubito
    • June 20, 2020 at 12:22 PM

Promotivna ponuda Optime i eKupi:

https://www.ictbusiness.info/vijesti/optima…-zvuci-predobro

• Jubito
    • June 18, 2020 at 11:53 PM
    Quote from trgovac

https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…se-od-131-posto

Neće biti dobro:

https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…-prihodi-padaju

• CORONA virus

• Jubito
    • June 18, 2020 at 6:52 PM
    Quote from maro77

Sto da radimo?

Ja idem na godisnji, iskoristit priliku za istrazit meni nove destinacije na Jadranu koje su prije bile van dosega. :)

Predlažem ti otok Cres (+Lošinj) ako voliš netaknutu prirodu i mala mjesta, a svakako je (za mene) poseban i Brač.

Dubrovnik i Cavtat pod obavezno za one koji još nisu bili.

Skradin + NP Krka svakako!

Kornati = golotinja bez mirisa i okusa za mene, osim Telašćice.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Jubito
    • June 6, 2020 at 6:39 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Manu

Ali zar nije čudno kako se ni minimalna količina tog navodno naštampanog i preštampanog novca nije prelila na hr tržište kapitala, osim u hr obveznice. Nama ne treba 1%, bilo bi dovoljno i 0.01% onoga na inozemnim burzama. Zar smo baš tolika investicijska 0 i za domaće i za inozemne investitore? Možda samo treba biti strpljiv i čekati na red, samo da prije na red ne dođe neka nova katastrofa domaćeg ili uvoznog podrijetla. Sad je na redu domaća.

Nema tu srece dugorocno kolega...mozda kratkorocno neki trejd kao kolega Neo... mi smo investicijski pupak svijeta...da ne kazem nesto drugo :D

Investicijski pupak sa prvim slovom "š", hahahaha.

• OPTE prodaja - kladionica

• Jubito
    • June 4, 2020 at 11:06 PM
    Quote from Kajnak

Adiko i dalje prosipa. Zašto? Drži tromjesečni prosjek na 6 kn? To baš nema smisla, niti ima veze sa eventualnom cijenom iz ponude/a.

Reci glasno ono što stvarno misliš - možda su saznali da nema ništa od prodaje u skorije vrijeme?!

• Jubito
    • June 3, 2020 at 5:29 PM
    Quote from trgovac

Da li je netko dobio nalog da štopa cijenu na 6 kunna , a da poslije akvizicije po niskoj cijeni

dobije proviziju od 10 posto plus , na uloženo ?

Da,

ja i još nas nekoliko.

• Jubito
    • June 1, 2020 at 8:25 PM
    Quote from george

jednostavno odgovorite na tvrdnju. Ako kupim po 6 kao sto se pise (izvor gore naveden) je li to zagarantiran profit?

Da, na 6 kn je zagarantiran profit ako Optima ima kupca.

Ispod 5xEBITDA nije prodan niti jedan telekom, pa neće ni ovaj.

Realno je očekivati 7xEBITDA.

Ako kupca nema - onda ćorak.

• Jubito
    • May 31, 2020 at 7:05 PM
    Quote from taxidriver
    Quote from Jubito

Ni za živu glavu ne bih volio da se oglase u srpnju prema odluci AZTN-a, jer bi to značilo da nemaju kupca ili da ponude nisu prihvatljive.

Vidim da mnogi još ne shvaćaju da nema roka do kojeg moraju zaključiti prodajni proces.

Ima. Ali ne ove godine nego slijedeće. Do 7/2021 mogu prodati svoje i Zabine dionice u paketu.

Ma jasno, ali ne vjerujem da će se to baš toliko dugo razvući.

• Jubito
    • May 31, 2020 at 6:02 PM
    Quote from Kajnak

Da je tako, promet bi već u petak to sugerirao. Ja mislim da cijeli lipanj nećemo dočekati dan D, a u srpanju vjerojatno da, ako se budu držali odluka AZTN.

Ni za živu glavu ne bih volio da se oglase u srpnju prema odluci AZTN-a, jer bi to značilo da nemaju kupca ili da ponude nisu prihvatljive.

Vidim da mnogi još ne shvaćaju da nema roka do kojeg moraju zaključiti prodajni proces.

• Jubito
    • May 28, 2020 at 12:46 PM
    Quote from trgovac

Dolazi 10 milijardi Eura u Hrvatsku . Slušajte vijesti u 12 00 i nađite poveznicu .

Koliko će od toga dati tebi i meni?

• Jubito
    • May 28, 2020 at 10:47 AM
    Quote from prdekalo

dnas smo dan bliže prodaji nego jucer..i tako dan po dan i ode OPTE....

Ode tako život, a ne samo OPTE.

• Jubito
    • May 28, 2020 at 10:11 AM
    Quote from trgovac

Ne gubi vrijeme , da nebi zaradio manje , jer time is money , a od danas ono curi kao u pješčanom satu .

Kolega, ja imam dionicu OPTE i to poprilično, i želim da naraste, i željno iščekujem bilo koju vijest o prodaji, ali ne pišem nebuloze kao ti i ne navlačim bezočno druge kao ti.

Što se to danas tako bitno dogodilo da vrijeme od danas curi kao u pješčanom satu?

• Jubito
    • May 27, 2020 at 5:18 PM
    Quote from Headhunter

Jedva čekam petak iza 16:00 da vidim hoće li bit kakvih novosti, jer smjer trgovanja ide takvim smjerom.

I ja, samo je pitanje kojeg će datuma biti taj petak.

Mislim da se ovdje neće dogoditi ništa još mjesecima.

• Jubito
    • May 27, 2020 at 11:33 AM

Iako je u stvari tema oko Hanžekovića potpuno nebitna, tu je dokument pa nek onaj koga je volja studira:

https://zse.hr/userdocsimages…GJiwre9Qg==.pdf

• Jubito
    • May 25, 2020 at 8:51 PM
    Quote from Digga

Možete mi pojasniti ili me ispraviti ako ne tumačim ispravno ponude na temelju tromjesečnog prosjeka. Naime, kakve veze ima trenutni tromjesečni prosjek ako je rok za podnošenje ponuda bio 18. ožujka u 16:00 sati?

Nikakve.

• Jubito
    • May 25, 2020 at 11:42 AM
    Quote from Moller

prema logici tromjesečnog prosjeka onaj tko kupi ispod 5,59 ne može više ostvariti gubitak ? eto neka sam i ja nešto pametno naučio na burzi ^^^^

Po ovom tvom zaključku mogu potvrditi da ništa nisi naučio na burzi. :saint:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt