Zašto onda kupujete , bez vizije ?
Imaš 134 prethodne stranice razno-raznih vizija i vizionara.
Ja više ne kupujem, ja sad držim i strpljivo čekam.
Zašto onda kupujete , bez vizije ?
Imaš 134 prethodne stranice razno-raznih vizija i vizionara.
Ja više ne kupujem, ja sad držim i strpljivo čekam.
Pitanje :
Ima li netko viziju , koja će biti cijena za OPTE za 6 mjeseci ?
Ili na kraju godine ?
Odgovor na tvoje pitanje ima samo dragi Bog!
Zaboravljate da je PKD smanjen sa 12% na 10% ove godine, tako da sa prirezom PKD iznosi oko 11 - 12% ovisno o prirezu.
Meni u ožujku istječe porezna obveza na dionice kupljene po 1,61kn.
Bitna je prodaja. Koja je, po mom "osjećaju za feeling" jako jako blizu.
A onda će i 6,40 i 7,40 biti super povoljne kupnje
Osjećaj za feeling?! U prijevodu: feeling za osjećaj.
Ili osjećaj za osjećaj, feeling za feeling.
Možeš li nam molim te objasniti što bi to značilo ?
Istina, Jedino mi ponekad fali kakav iritantan komentar Ivane7.
Ako već nije prodala sav OPTE, a mislim da nije, samo čita i mudro šuti lija.
Citat kolegice Ivana 7 na temi RE: Komentari trgovanja na burzi - LIVE
"- i OPTE, ja sam to srušila, na vrhu, sa ne baš puno prodanih dionica, veći strah je izgleda izazvalo moje kucanje prodajnih naloga.
- još imam dosta te OPTE, s većim dijelom idem do kraja, ako ju još srušite krećem u kupnju."
Jesam vam rekao jučer da samo čita i mudro šuti mudrica, čitam je ko knjigu.
Bok Ivka !
ma tko je do sada izdržao, pivica u ruke i mozak na pašu
sve pametno smo ionako već napisali.
Istina, Jedino mi ponekad fali kakav iritantan komentar Ivane7.
Ako već nije prodala sav OPTE, a mislim da nije, samo čita i mudro šuti lija.
Allianz je uvijek bio tu i to sa istom količinom, samo što je sad ponovno ušao u top 10, jer su ovi prije njega prodali.
prvo ga je prestigao Krešo, a onda HPBS-6/SZAIF koji je trenutno nestao
Nisam to znao, ili nisam išao za tim. Ako je tome tako, onda sam promašio ceo fudbal i izveo potpuno pogrešan zaključak, štupido.
Ali taj Kopsejak je meni totalno nebitan.
Čovjek riskira kao što sam riskirao i ja i ti i zloćka i Ledica i optimistcro i deseci drugih, računajući da će se tu dogoditi prodaja po uobičajenim vrijednostima za telekom industriju, što ne znači da će se stvar zaista tako i odigrati, s tim da Kopsejak očigledno ima neusporedivo više novca od nas, a možda je i među nama.
ne znam da li ste primjetili.. ali g. Kreso je malo bio pojačao kupovinu neposredno ovoga skoka sa tamo 5.3 - 5. do preko 6 kn....
A ti brate mili svaki dan g. Krešo simo, g. Krešo tamo.
Totalno nebitan lik koji možda zna nešto više od nas, a možda i ne zna.
Pitaj malo obožavatelje lika i djela g. Nenada Bakića koji su ga pratili na PTKM, VPIK i DDJH kako su prošli, ili ove što su pratili g. Bilbiju na ATPL.
Takvi me likovi više straše nego što mi daju sigurnost.
Neusporedivo interesantnija i znakovitija je iznenadna pojava Allianz Hrvatska d.d. na desetom mjestu u TOP10.
Obratiti pažnju na popis poslovno povezanih pravnih osoba:
A to “trčanje pred rudo”je rezultat odlične komunikacije Zabe i HT-a ?
Ne bih špekulirao zašto su to objavili i da li je to posljedica ovog ili onog.
Činjenica je da je to ostavka koja stupa na snagu nepoznatog datuma, a zanimljiva je jer daje signal da se možebitno računa na novi NO, jer bi u suprotnom gospođe dale ostavku, a Zaba bi postavila nove članove u NO.
Zaba i HT su u odličnim odnosima.
U konačnici, vrijednost dionica Optime kojima raspolažu (knjigovodstvena vrijednost) nije tako velika da bi se oko toga klali.
Prihod HT-a u 2019. godini je bio 5.833.249.460,00 kn, a ZABA-e 4.051.436.649,00 kn.
Njihove dionice Optime vrijede 377.160.430,00 kn: Zabine 256.258.530,00 kn, a HT-ove 120.090.190,00 kn.
trial.
to ce bit rjeseno puno prije 01.07..jer nece HT dopustit da neko upravlja s njegovim dionicama ..pokusat ce izvuc max cijenu sto se moze ,..jer ako se ne proda do 01.07 ht nema vise veze s oPTIMA a Zaba mora u tom slucaju trazit nekog ko se bavi telekomunikacijama da upravlja s poslovanjem Opte..znaci za sve komplikicija..tako da mislim da je sve rjeseno do 01.07 (realno mislim za max 2 mjeseca
I ja se nadam da će do ljeta Optima biti prodana.
Ali ajmo malo stvari postaviti sa aspekta interesa kupca. Kome se ovdje žuri, kupcu ili prodavatelju?
Ja kao kupac znam da se HT-u i Zabi žuri, pa zašto onda ne bih pričekao da im šibica dogori do kraja pa da budem u poziciji da ja kao kupac diktiram tempo?
Kako oni komuniciraju pojma nemam, ali da li nešto govori činjenica da je Zaba prosle godine povukla svoje ljude iz NO Opte ?
Možda da, a možda je to samo nečiji hir bio ?
Zagrebačka banka nije povukla svoje predstavnice u NO, nego su one dale ostavke koje djeluju od dana izbora novih članova u NO, dakle one su i dalje predstavnice u NO sve dok se ne izaberu novi članovi Nadzornog odbora, a logika stvari je da se računa na Nadzorni odbor novog vlasnika.
Dugoročni u ovakvim vlakićima bez vijesti postaju trejderi. Sa jednim manjim dijelom portfelja. I to je u redu. Tvrdokornim držateljima dionica, s vremenom, kako prolaze vlakići, narastu magareće uši.
Slažem se sa tobom, evo su meni magareće uši već prerasle u slonovske i još uvijek nisam ništa naučio i odlučio.
Mislim da će sutrašnji dan donijeti istinu na vidjelo.
Ili će se trgovina smiriti i početi uobičajeno koprcanje po bidu, uz polagani pad cijene ili će se nastaviti skidanje po asku, iako ne očekujem ovakav tempo.
Bude li se cijena održala oko 5,90-6,05 možda tu i ostane do novog vlakića.
Objava ZEM-a bez izmjene članka koji svi doživljavaju kao "to be or not to be" ili objava FI koji će biti standardno lošiji od prethodnog, mogli bi biti okidač prema 5 kn, pa si mislim da ne bi bilo loše sada malo pokratiti i kupiti niže.
Ali uvijek ostaje ona proketa dvojba: a šta ako je to završna trka?!
Istina da je od ove godine porez na dividendu 10%, ali dividenda je za 2019. godinu kada je porez bio 12%, tako da će nam ipak uzeti 12% poreza + prirez naša vrla državica.
Ukoliko sam u krivu neka me netko ispravi, ali mislim da sam nažalost u pravu.
Dakle, 01.01.2021. je stopa poreza 10 %.
vracaju samo za svibanj znaci?
Zna netko koliko je to?
POTPORE ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA
Vraćaju sve potpore koje su primili lani, međutim, ne mogu naći podatak da su uopće primili potporu za svibanj.
Znači ovo je postao topic o autima.
Pa dobro, da se i ja pohvalim sa svojim - vozim svoj auto od 1996. godine, prvi kupac.
Ove godine puni 25 godina i službeno postaje oldtimer. Svašta smo prošli on i ja.
Bilo je tu i lijepih i ružnih i "vrućih" dogodovština.
Sve gledam ove novotarije i ništa mi baš previše ne zapinje za oko. Zapravo mi se jedino sviđa Mazda CX-3, tj. Mazda CX-30, ali previše je skupa za komad plastike i nešto željeza.
Ali moj me i dalje služi. Mazim ga, pazim ga, a on me vozi od točke A do točke B, preveo je građevinskog materijala i svakakve opreme za jednu kuću sagraditi u tih 25 godina.
Ove danas kupiš i za dvije godine izgleda kao da ima 5, a vrijedi pola od onog što si platio.
Kad bi Opte prošla za 10+ kuna onda bi si gledao kupiti kakav električni autić ili hibrid.
Inače, bez uvrede, ali svaki novokomponovani rvat i domoljub ili cigo vozi golf, audi, mercedes ili bmw, to je zadnje što bih kupio.
Kvare se više nego Dacia, a popravci koštaju kao novogodišnje putovanje u New York.
A šta pametno reći za ovo danas?
Od 5,78 do 6,18 i natrag na 5,78, pa završila na 5,98 !
Veseli vatromet!
Eh kad bi čovjek znao da li je to još samo jedan u nizu "vatrometa pred prodaju", pa ćemo opet za kojih mjesec dana na 4,85 maštati o tome da li će netko Optimu kupiti za 6,5 - 7 kn i tući se po glavi "zašto nisam prodao kad je bila prilika" ili je ovaj puta stvarno akumulacija za kraj?
Hebena dionica, šta jest - jest!
E ne može prodavati kako hoće nego u interesu onih koji su je angazirali. A angazirali su je i HT i Zaba zajedno.
To se podrazumijeva, zato sam i napisao da banka može prodavati onako kako misli da je najučinkovitije.
Najučinkovitije za onog tko ju plaća, logično.
S tim da mi se čini da u ovom slučaju ima obzira i prema jednom potencijalnom kupcu kao bivšem poslovnom partneru.
PS
lijepo je kad se trgovina odvija po asku, odmah je čovjeku lakše čekati
Recimo dobra je stvar što inv banka nije novi tender raspisala znači da rade sa postiječim kupcima, tko god to bio.
Ne postoji obveza raspisivanja novog natječaja u slučaju angažiranja investicijske banke, to je po rješenju AZTN bila obveza propisana samo za HT.
Investicijska banka može prodavati kako god ona misli da je najučinkovitije.
Prodana je u 2019. pa se vjerojatno gledala EBITDA iz 2018. koja je bila manja nego u 2019.
7,2 EBITDA iz 2018.:
Uh da, nisam išao za tim.
Multiplikator 7,2 bi rješio sve moje životne probleme i omogućio bi mi da se grebem za prijevremenu mirovinu.
Lijepo je maštati, ali surova realnost je takva da za sada nema nikakvih vijesti niti o kupcu, niti o cijeni.
Prema financijskom izvjescu za 2019. oko 1,3 milijarde kuna je ukupan dug. (oko 173 miliona eura). Tele 2 je prodana za 220 miliona eura.
i oko 2,887 milijardi kuna akumuliranih gubitaka.
Izvjestaj sa sudskog registra ne mogu dodati ovdje jer je vise of 20 MB.
Neka me netko ispravi, ali ako sam dobro izračunao, Tele2 je kupljen za 5,15xEBITDA
Ako bilo koji kupac toliko ponudi za Opte, puna šaka brade.