Evo jednog osvrta našeg Gojka Drljače. Vrijedi pročitati.
Dobra je oklada da rast cijena, više od vjere da će buduće dobiti opravdati valuacije, pokreće naivna pohlepa. No, pričekajmo izvješća 🙂
Evo jednog osvrta našeg Gojka Drljače. Vrijedi pročitati.
Dobra je oklada da rast cijena, više od vjere da će buduće dobiti opravdati valuacije, pokreće naivna pohlepa. No, pričekajmo izvješća 🙂
„Vrlo sam zadovoljan rezultatom za 2023. godinu. Rast prihoda od 30 posto omogućio nam je da uspješno završimo dvogodišnji investicijski ciklus u ljude, u kojem smo zaposlili 300 novih stručnjaka. U 2024. očekujemo rast potražnje za cyber security uslugama i AI rješenjima za koje su se već tijekom 2023. godine počela planirati veća sredstva kod naših ključnih korisnika“,naglasio je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović
-ADRS2 po 61,2
+CKML po 10,30
+KODT po 1260
+ SPAN @ 48,8
P/B Zabe je 2,24. P/B Nove ljubljanske banke je 0,67.
P/E ZABA 13,9. PE NLB 4,1.
Gledajući zadnje isplaćene dividende, ZABA DY 9,5 posto. NLB DY 5,6 posto.
Koliko bi trebala biti očekivana dividenda Nove ljubljanske da pristanete platiti Zabin PE i PB?
Prodao malo Zabe po 15,25
Recimo zato da većinski vlasnik malima ne bi zauvijek isplaćivao dividendu, nego ih isplatio i kasnije zauvijek dobit zadržavao sebi
Da, baš .... i zato je većinski čekao da naraste sa 8 na 15 eurića da bi nas istisnuo .... kad nije na 8, a mogao je, znači da niti neće ... uostalom, hrpa zaposlenika bivših i sadašnjih ima dionice, pa ne znam koliko mu je baš oportuno navlačiti bijes istih za tih par postotaka ... a i čime bi nagrađivao iste ako napravi squeeze out?
Nisam rekao da hoće
Zasto bi bio squeeze out?
Recimo zato da većinski vlasnik malima ne bi zauvijek isplaćivao dividendu, nego ih isplatio i kasnije zauvijek dobit zadržavao sebi
Možda je Nova Ljubljanska na 0,6 booka podcijenjena. Ali, Zaba na 1,8?
Disklejmer, imam obje
Zaba, Span, Adrs 2, Ckml