<<Prva negativna stvar mi je dobit koja je zamaskirana i nerealna.
Najvise mi bode oci to sto je u dobit grupe ukljucena prodaja neoperativne imovine od 11.4 mil, ali i drzavni poticaji za ocuvanje radnih mjesta od 33.8 mil kuna koji su utroseni na smanjenje troskova osoblja.
To je ukupno 45.2 miliona kuna cistog kesa koji utjece na svu ostalu dobit i marze koje su pono vece nego je realno (EBITDA, EBIT, NETO DOBIT).
To je one time event koji nece biti 2021.>>
Ovo Vam baš i ne stoji, kolega. Odnosno od svega stoji da je na dobit utjecala prodaja neoperativne imovine u iznosu od 11.4 mil. kn i to je jednokratna stavka koja se više neće ponoviti. Što se tiče primljenih potpora, one su sa stanovišta dobiti potpuno neutralne, jer koliko je bilo potpora (knjižene su kao prihod), toliko je bilo i troškova (rashoda), pa je tu saldo u RDiG jednak nuli, ako nisu i u gubitku (neznamo da li su za period potpora isplaćivali plaće veće od onoga što je država pokrivala). Tako da dobit je nerealna samo za iznos prodane nekretnine od 11,4 mil. kn
Mene u cijelom ovom izvještaju više brine što je kad pogledamo dobit grupe i dobit matice, ispada da je grupa poslovala sa gubitkom, a obzirom da nemamo RDiG po sastavnicama grupe, mogu samo pretpostaviti da se opet radi o tečajnim razlikama a to mi se ne sviđa nimalo ...