1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Roman999

Posts by Roman999

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• Roman999
    • March 10, 2025 at 4:51 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from goranlagea

To je stohastički oscilator, linija koja nam, opet s vrijednostima između nula i sto, pokazuje znakove prekupljenosti ili preprodanosti dionica. Kaže se da vrijednosti iznad 80 označavaju prekupljene dionice, dok vrijednosti ispod 20 ukazuju na preprodane dionice. Ali ove vrijednosti ne daju uvijek točne rezultate. Kao rezultat toga, oscilator se koristi kako bi pratili kada će se dvije linije koje čine indikator križati. Indikator ima dvije linije – osnovnu liniju i jednostavni pomični prosjek posljednja tri dana. Sjecište ovih dviju linija trebalo bi biti signal za akciju - prodaju ili kupnju, ovisno o vrijednosti indikatora.

Uvijek gledam prvo fundamentalne pokazatelje, čitam revizijska izvješća, kvartalne bilance.... Pokušavam pohvatati sve " soft informacije" koje mogu. Par tih tehničkih pokazatelja mi nekako da grafičku sliku što se događa. Inače, nisam baš expert za tehničku analizu.

Ovo gledam:

Kako otvoriti graf KODT-a na tradingview?

Probao sam više primjera koje sam našao, ali ne mogu otvoriti ništa sa ZSE.

• Brokeri i brokerske naknade

• Roman999
    • February 6, 2025 at 6:00 PM
    Quote from Junius
    Quote from Roman999

Cijena pojedinačne dionice je veća, od postavljene.

Išao sam danas probati opet izgleda da je problem s prepoznavanjem decimalne točke kada se promijeni jezik na engleski.

Probao sam kupiti prvo 7CRO i onda ubaci prilikom unosa naloga brojeve s nulama iza decimalne točke a kasnije u prozoru potvrde sve te nule izračuna kao da nema točke. Svaki sljedeći nalog poslje toga ima isti problem. Rješenje sam našao da stavim brokera na hrvatski i login/logout. Prijavio sam problem brokerima ali ako tko još ima isti problem može probati isto rješenje.

Meni je sve ok...

Poslao sam mail podršci i odgovor je da ako se dogodi taj problem da se opet klikne na britansku zastavu da to rješava problem. Očito je to poznat problem. Kod mene je riješilo pa, ako se tko još susretne s tim problemom možda pomogne.

• Roman999
    • February 6, 2025 at 1:26 PM
    Quote from Junius
    Quote from Roman999

Dali tko ima problema sa Erste brokerom?

Prilikom unosa naloga mi računa brojeve kod cijene iza decimalne točke kao da su ispred. Unesem npr 10 dionica po 10.0 eura izračuna kao 10 dionica po 100 eura na onom prozoru kod potvrde naloga

Pa 10 dionica po 10 eura i jest 100 eura + provizija.

Cijena pojedinačne dionice je veća, od postavljene.

Išao sam danas probati opet izgleda da je problem s prepoznavanjem decimalne točke kada se promijeni jezik na engleski.

Probao sam kupiti prvo 7CRO i onda ubaci prilikom unosa naloga brojeve s nulama iza decimalne točke a kasnije u prozoru potvrde sve te nule izračuna kao da nema točke. Svaki sljedeći nalog poslje toga ima isti problem. Rješenje sam našao da stavim brokera na hrvatski i login/logout. Prijavio sam problem brokerima ali ako tko još ima isti problem može probati isto rješenje.

Images

• image.png
      • 26.16 kB
      • 489 × 580

• Roman999
    • February 5, 2025 at 4:18 PM

Dali tko ima problema sa Erste brokerom?

Prilikom unosa naloga mi računa brojeve kod cijene iza decimalne točke kao da su ispred. Unesem npr 10 dionica po 10.0 eura izračuna kao 10 dionica po 100 eura na onom prozoru kod potvrde naloga

1. Privacy Policy
  2. Kontakt